angela-rt 07.02.03, 08:31 BARDZO BARDZO ,TESKNIE I NIE MOGE DOCZEKAC SIE WIOSNY,BO ZARAZ PO NIEJ PRZYCHODZI LATO.napiszcie co lubicie w lecie robic najbardziej i jakie macie wspomnienia zwiazane z latem i Lidzbarkiem ;-)))angi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_1 Re: tęsknie za Latem 07.02.03, 12:29 Co prawda, mnie wystarczyłaby już "zaawansowana" wiosna, ale przychylam się do Twojego stwierdzenia. Ja też tęsknię za latem :) Lato zawsze kojarzy mi się z czasem beztroski, luzu, dobrego nastroju (bo jeśli nie udaje mi się dostać urlopu w letnie miesiące, to uważam, że lata nie ma!!!!). Z latem w Lidzbarku nieodmiennie kojarzy mi się Kłebowo i już. Z dawnych lat jeszcze Wielochowo - blisko było, można było podreptać na piechote. Oprócz Lidzbarka, lato to żagle, góry, dalekie wyjazdy..... Wszystko to, co najlepsze:) Ale się rozmarzyłam....... Aż mi się cieplej robi :) Pzdrawiam miłośników cieplejszej pogody, Mika :) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: tęsknie za Latem 07.02.03, 16:39 Wielochowo- tam spedzało sie całe dnie,bo bliziutko bylo,Kłębowko tez ale to zorganizowany wyjazd jakis biwak-piwak i to jak starszy czlowiek byl,a wczesniej to z rodzicami do domku... ;-)))angi Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: tęsknie za Latem 07.02.03, 18:16 Ja na Kłębowo często jeździłam rowerem - w młodszych czasach. Fantastycznie wspominam wyjazd, na który wybraliśmy się dużą grupą naszej klasy z podstawówki w przedzień egzaminów wstępnych do ogólniaka. Wybawiliśmy się jak nie wiem co. Dobre to było odreagowanie chyba, ponieważ następnego dnia wszystkim się powiodło i wszyscy dostaliśmy się do LO. Dodam, że w wycieczce brał też udział, wspominany tu już wielokrotnie, Dziejek :) Pozdrawiam, Mika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: birda Re: tęsknie za Latem IP: *.lodz.gazeta.pl 07.02.03, 18:50 tylko kłębowo:))))biwaki „harcerskie”:)), po harcerskie, towarzyskie, po jednej i drugiej stronie jeziorka - a tam sławetne dzikie plaże... rozbiliśmy kiedys namioty, zaopatrzeni w spora część różnych napojów, które miały nam starczyc na trzy dni:((( w sobote po południu witaliśmy z wielką radościa kolejnych znajomków, z kolejnym zapasem, bo nasz sie juz skończył:))) ale te „sławetne Polaków rozmowy” do rana przy ognisku, zasypianie przy nim, budzenie sie, kiedy wedkarze przypływali i patrzyli dziwnie na postaci lezące pośród kijków z kiełbaskami, porozrzucanych puszek, itp. a rankiem szybka kąpiel, śniadanko i opalanie.... i słodkie nic nie robienie.... goły brzuch do słonka, losowanie kto idzie po bułki do sklepu, itp. cuuudo :))) ale ja balowalam z Gąsiorem, Świdrem, Andzinem, Anetka Kruk,itp. cuudnie było:)))chyba ta starsza gwardia jestem :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: tęsknie za Latem 07.02.03, 23:11 Eeeee, takie klimaty, to chyba każdy rocznik miał. Cudowne to były czasy.... W sklepie trzeba było być rano, bo inaczej z bułeczek nici.... O, i jeszcze kiedyś pomost był.... Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: tęsknie za Latem 07.02.03, 23:21 birdo ja z Andzinem tez balowałam,Anete pamiętam..zapodziała sie gdzieś tam,ale czy Ty pamietasz dosc sympatyczne balowania po TAMTEJ stronie w goralu SM?z ludzmi z przeglądow itp....)))))))))ale mi sie mordka usmiechnęła ;-)))angi Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: tęsknie za Latem 08.02.03, 17:17 Ja imprezowałam w domkach mleczarskich, "inwalidzkich" i SM -całkiem niezłe były. :) Odpowiedz Link Zgłoś