Gość: Egon IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 01:01 Domagajmy się przywrócenia komunikacji kolejowej na nierentownych liniach. Szynobusy na Warmię i Mazury! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: detritus Re: WM Kolej Regionalna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 07:30 Bydgoszcz to na Warmii, czy na Mazurach? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: WM Kolej Regionalna IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 01:53 Mnie uczono, że na pograniczu Kujaw i Pomorza! Ale wychowałem się na Mazurach, ot taki sentyment! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: WM Kolej Regionalna IP: *.uwm.edu.pl 19.02.03, 15:37 Popieram. A tak przy okazji. Jeśli dojdą do skutku planowane zamknięcia linii na wiosnę to zostaną tylko 2 linie Iława - Olsztyn - Korsze - Ełk i Olsztyn - Morąg - Elbląg. No ale władze w Warszawce uważają, że jesteśmy tak mocno rozwiniętym regionem, zepozostałe są nam niepotrzebne. Do Ministarstwa Finansów - oddajcie zwrot kasy za ulgi ustawowe złodzieje. Łatwo taką ulgę wprowadzić a potem tłumaczyć przewoźnikowi, że trudna sytuacja, nie ma pieniędzy itp. A gdzie obiecane od dwóch lat 800 mln zł dotacji? Czy jak wam zapłacę 25% należnego podatku to będziecie zadowoleni? Eeeech, co ja się produkuje. I tak tego nikt nie przeczyta z osób, które powinny to zrobić. Szkoda słów.... Odpowiedz Link Zgłoś