Dodaj do ulubionych

BOJKOT ORLENU

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:16
Ze stacji paliw w katowicach przy ulicy Murckowskie przed zimą wyrzucili 13
letniego psa Kube Był symbolem tej stacji Zrobiła to w imnieiu ORLENu jakas
francowata ajentka
Przestancie kupowac benzyne na stacjach ORLEN w Całej Polsce
Pies juz przezył szok bo 13 lat temu ktos go przywiazał do drzewa i porzucił!

Obserwuj wątek
    • Gość: Tyc Re: Bojkot Orlenu - jestem za!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 18:57
      Bojkotuję ich stacje dopóki nie wyjaśnia sprawy!!!
    • Gość: cygnus11 Re: Bojkot orlenu IP: *.planetarium.olsztyn.pl 16.11.06, 19:14
      nigdy tam nie tankowalem ale popieram!!!!!!!!!!!!!
      • ozzy10 Re: Bojkot orlenu 16.11.06, 20:09
        I ja też.Gnoje
        • algreg Re: Bojkot orlenu 16.11.06, 22:35
          Chociaż polskie kutasy też ich olewam
    • 999s Re: Bokot Orlenu 16.11.06, 22:57
      popieram bojkot. Olewam Orlen sikiem falistym.
      • Gość: luna37 Re: Bokot Orlenu IP: 62.29.133.* 16.11.06, 23:38
        ja też popieram...a francę nikt nie wyrzucił???
        • Gość: Tolo Re: Bokot Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 06:33
          Wszysykich jedną miarą?
          • Gość: Rem Re: Bokot Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:38
            Tak- wszystkich ... Do czasu aż ci "wszyscy" nie naprawią tego co ta jedna
            zrobiła...
            Choć swoją drogą to przydało by się więcej szczegółów i rzetelnych informacji
            na ten temat... :)
            A co na to prasa? Śpi? Dalej podnieca się wynikami wyborów?
            • Gość: Tolo Re: Bokot Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:47
              Wybacz Rem ale moje pytanie ma uzasadnienia. Mieszkam obok stacji Orlenu i tam
              właśnie „gospodarzem” jest pies. Nie będę więc stosować odpowiedzialności
              zbiorowej. W tym przypadku zgodzisz się chyba ze mną?
              • Gość: Rem Re: Bokot Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 23:05
                W tym przypadku i w powyższych trudno powiedzieć o co chodzi. Nie podano
                szczegółów co do tego psa więc może to być plotka. W Twoim przypadku tez nie
                wiadomo co za stacja :) :) :) Chyba jednak trzeba poczekać na wyjaśnienia
                lub "śledztwo dziennikarskie" ;) :) :)
    • Gość: ruda Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:39
      A nie martwi Was wszystkich np. fakt, że tysiące dzieci w Polsce żyje w
      ubóstwie, zasypiając głodne, marznąc zimą w niedogrzanych ruderach? Może
      zacznijcie bojkotować na przykład supermarkety, albo jeszcze lepiej -
      przestańcie w ogóle obżerać się przed telewizorami w wygodnych fotelach.
      Zacznijcie wieść życie pustelnicze dopóki tym wszystkim dzieciom nie stanie się
      lepiej.
      Dajcie może na mszę za losy tego biednego psa, żeby bozia nie dobiła go mroźną
      zimą.
      Doprawdy poruszająca wielkoduszność.
      • ozzy10 Re: paranoiczka 18.11.06, 15:24
        Ty zanim zaczniesz sie wydzierać na forum,to pierwsza daj przykład:nie żryj,nie
        tyj i nie truj.I znadz se chłopa bo agresja ci mózg zalewa.
        Obrzydliwy babsztyl
        • Gość: ruda Re: paranoiczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:09
          ozzy
          po pierwsze - nie wydzieram się
          po drugie:
          właśnie o to chodzi, że glodujące dzieci, wcale nie przeszkadzają nam w
          konsumpcyjnym podejściu do życia, a jeden wygoniony pies nie powinien prowadzić
          do tak skrajnych opinii o wszystkich stacjach benzynowych. Taki jest świat i
          tacy są ludzie.
          po trzecie:
          mój post nie był agresywny
          po czwarte:
          kim Ty jesteś, że w taki sposób zwracasz się do kobiety?! Do swojej łagodnej
          kobiety tez tak się odnosisz?
          użalasz się nad psem, a do człowieka z szacunkiem nie potrafisz się odnieść
      • Gość: Rem Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 15:42
        Ruda masz rację. Trochę jednak przesadzasz uznając że jesteśmy małostkowi. Już
        nieraz słyszeliśmy zarzuty typu: - "jak możecie ściewać piosenki, gdy dzieci
        chodzą głodne". To z powodu zaniedbań socjalnych państwa, czy rodziców, nie
        powinniśmy sadzić kwiatów w ogrodzie? Chodzić do kina, czy zajmować się choćby
        ekologią? Czy to jest kabotynizm budzący ambiwalentne uczucia? Oprócz
        sążnistych podatków pomagam ubogim dzieciom - tych które znam. I co? Mam
        jeszcze siedzieć na podłodze i jeść suchary popijając wodą? A jeśli wygnano psa
        i wiem o tym, to co mi szkodzi podjechać do sąsiedniej stacji paliw i dać
        zarobić tym, którzy psa nie wygonili? Taką postawą promuję przecież szacunek i
        do zwierząt i do ludzi.:} :} :}
        • Gość: ruda Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 15:57
          Rem, oczywiście, zgadzam się z Tobą. Zmierzałam tylko do tego, że skoro JEDNA
          pani z Orlenu tak się zachowała, to lekką przesadą jest bojkotować cały Orlen z
          powodu jednego psa. Skoro pan z zieleniaka na moim osiedlu bije żonę, to
          znaczy, że wszyscy powinnismy przestać robić zakupy w osiedlowych sklepach?
          • Gość: Rem Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:04
            A jak inaczej za pomocą forum możesz wpłynąć na "zmianę postawy" tej pani?
            • Gość: ruda Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:14
              Rem, nie znamy całej sprawy. Wątpię, żeby ta pani wyrzuciła tego psa na ulicę.
              Może oddała go w dobre ręce. Ja gdybym wzięła stację w ajencję i byłby do niej
              przypięty pies, to dziwnie by mi z tym było, bo osobiście boję się psów, nie
              mam do nich podejścia i nie umiałabym się nim odpowiednio zająć
              • Gość: ruda Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:18
                poza tym, jakis czas temu moje 2-letnie dziecko ugryzł 11-letni pies jego
                niani. Nikt by się tego nie spodziewał, a jednak. Stacje benzynowe, gdzie jest
                duzo ludzi, gdzie są dzieci, nie są odpowiednim miejscem dla psów
              • Gość: swiatowy Re: paranoja IP: *.range86-144.btcentralplus.com 18.11.06, 16:33
                Jednak rude to wredne
                • Gość: ToKu Jeden z rzadkich przypadków, gdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:40
                  zgadzam się z tym przedmówcą.
            • ozzy10 Re: paranoja 18.11.06, 16:42
              Od "jednego psa" zaczyna sie dramat ludzi.Ruda nie widzi prostych analogii.
              To czy jesteś kobietą czy nie jesteś nie ma dla mnie znaczenia.Jeżeli czytam
              posta w którym ktoś insynuuje że siedze gdzieś tam i ćzymś sie obżeram to
              uwłacza to mojej godności - nie życze sobie czegoś podobnego pod moim adresem.I
              to z powodu ze żal mi psa! Również ja nmoge zadać pytanie kto dał Ci prawo
              zwracać sie w ten sposób do mężczyzny!
              Aha i jeszcze jedno.Nawet gdybyś zbulwersowała sie 4 razy to i tak nie zmienisz
              faktu że wolę zwierzaki.Nara
              • Gość: ruda Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:48
                kochajcie sobie Panowie pieski
                • Gość: ted Re: paranoja IP: *.olsztyn.mm.pl 18.11.06, 16:53
                  Panowie kolor rudy-ryżawy to symbol wredoty-umiarkowania itp.
                  A pieska mi żal.
                  Od dzisiaj nie tankuję?
                  • Gość: ruda Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:06
                    ale dlaczego Wy wszyscy zawzięliście się na mnie?! Adam na samym początku podał
                    jakąś lakoniczną informację. Nie znamy całej sprawy, nie wiemy co stało się z
                    tym psem. Mnie też wzrusza i los zwierząt i los ludzi. Staram się jednak
                    znaleźć jakieś usprawiedliwienie. Cały czas drążę myśl, że ten pies zniknął
                    tylko z tej nieszczęsnej stacji, a teraz mieszka sobie może gdzieś w ciepełku u
                    dobrych ludzi - ale tego nie wiemy. Mówicie o nauce szacunku do ludzi, a
                    nazwyzywaliście mnie i zmieszaliście z błotem oceniając mnie po moim niku.
                    Zauważcie, że oceniacie tą panią, wieszacie na niej psy, nie dając jej szansy
                    obrony. Proszę, niech któryś z Was poda mi miejsce, w którym znajduje się ten
                    pies. Od razu założyliście, że został wygnany na pastwę losu. Został usunięty
                    ze stacji, a co dalej się z nim dzieje nie wiemy. Oceniliście negatywnie panią
                    z Katowic, Orlen i mnie, tylko na podstawie strzępu informacji.
                    • Gość: Rem Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:24
                      Ruda nie irytuj się. Forum jest czasem bezwzględne i niezbyt grzeczne :) To nie
                      znaczy że ktoś deprecjonmuje Ciebie osobiscie :) Tu jesteś tylko nickiem Ruda i
                      rozmawiamy z tym nickiem a właściwie z jego pogladami :) :) :) Co do psa to
                      rzeczywiście trzeba sprawdzić i wyjasnić. To fakt. Nadto ludzie próbują sie
                      organizować przeciw bestialstwu w taki to prosty sposób. Choćby po to, by to
                      bestialstwo nie szerzyło się - by nikt nie czuł sie zbyt bezpiecznie znęcajac
                      sie nad kimkolwiek. I takie akcje zamiast ganić trzeba po prostu popierać. To
                      wszystko. Pozdrawiam.
                      • Gość: ruda Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:33
                        dzięki Rem. Pozdrawiam
                        • Gość: ToKu Odpowiedź na dręczące Cię pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:04
                          znajduje się na forum.

Wystarczy poszukać.

Ja znalazłem w jakieś 10 minut.

• ozzy10 Re: paranoja 18.11.06, 19:58
                  Pani niech kocha dzieci
      • 999s Re: paranoja 18.11.06, 20:10
        Gość portalu: ruda napisał(a):

> A nie martwi Was wszystkich np. fakt, że tysiące dzieci w Polsce żyje w
        > ubóstwie, zasypiając głodne, marznąc zimą w niedogrzanych ruderach? Może
        > zacznijcie bojkotować na przykład supermarkety, albo jeszcze lepiej -
        > przestańcie w ogóle obżerać się przed telewizorami w wygodnych fotelach.
        > Zacznijcie wieść życie pustelnicze dopóki tym wszystkim dzieciom nie stanie się
        >
        > lepiej.
        > Dajcie może na mszę za losy tego biednego psa, żeby bozia nie dobiła go mroźną
        > zimą.
        > Doprawdy poruszająca wielkoduszność.

Martwią mnie głodne dzieciaki. Zawsze się znajdzie ktoś kto nakarmi głodne
        dziecko nie zawsze ktoś kto nakrami głodnego psa. Dlatego mając do wyboru
        nakarmienie głodnego dzieciaka albo głodnego psiaka wolę nakarmić psa- dla
        czystego sumienia.
        • Gość: Rem Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 01:03
          999s skąd ta stopka u CIebie? :) :) :) Naprawdę tak myślisz o Bogu? Jeśli tak
          jest to chyba tym bardziej nie warto Mu podpadać... :) :) :)
          • Gość: Hela Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:49
            Ktoś może mi streścić o co tu chodzi bo nie chce mi się czytac wszystkich
            wypowiedzi.
            • taras70 Re: paranoja 19.11.06, 16:56
              matka-Polka kontra wstretne potwory :)
              mnie rowniez bardziej obchodzi los zapchlonego kundelka niz obcych dzieci.
              rozumiem, ze po tej wypowiedzi moj los absolutnie przestanie ruda obchodzic.
              i bardzo dobrze ! ludzie zawsze sobie dadza rade . zwierzeta-nie .
              • Gość: 111 www.bojkotorlenu.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 08:06
                Już zarejestrowałem domenę :-)
                Pozdrawiam,
                RP
                • Gość: Gość Re: www.bojkotorlenu.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:06
                  Witajcie paskudy przebrzydłe. Wszedłem na forum i co widzę? Aż serce się
                  raduje - starzy znajomi. Styl ten sam. Ozzy10 – wieczny prowokator, tylko
                  999s jakoś zdewociał. Dopadliście Rudą aż bidulka pewnie po nocach spać nie
                  może.
                  Nie wiedziałaś Ruda, że forum nie tylko służy wymianie poglądów, ale też
                  rozładowaniu napięcia emocjonalnego. Nie wyciągaj pochopnych wniosków, tu
                  często goszczą ludzie wykształceni o świetnej elokwencji. Pod płaszczem agresji
                  znajdziesz skrywane emocje. Forum stanowi swoiste katarzis. Naucz się tego a
                  nawet z Ozzim będziesz rozmawiała jak równy z równym. Zdradzę Ci Jego słabość –
                  nie lubi gdy się Go porównuje do jednego z BIŹNIAKÓW , a szczególnie eksponuje
                  krostę na nosie. W sumie - super gość. Pozdro.
                  • Gość: ruda Re: www.bojkotorlenu.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:14
                    dzięki Gościu, faktycznie dopiero się w drażam w forumowe potyczki. Jednak
                    daleka jestem od histerii z powodu wielce odmiennego zdania moich rozmówców, a
                    i przyczyny goszczących tu emocji również rozpracowałam. Osobiście szybko się
                    irytuję. Niech mają chłopaki satysfakcję. Twardziele jadący po kobiecie jak po
                    łysej kobyle, a rozczulający się nad losem pieska - jakże słodki obrazek. Tylko
                    go w ramki i na ścianę.
                    • Gość: Gość Re: www.bojkotorlenu.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:42
                      Świetnie, tylko jeszcze chcesz wpłynąć na Ich - naszą ambicje, poczucie
                      dobrego smaku. Tu nie istnieje płeć. Niech Cię nie zwodzą ksywki, jakie sobie
                      nadajemy. Często ta sama osoba występuje pod różnymi. Mało tego, często pod
                      inną płcią a w dodatku dyskutuje sama ze sobą. Potraktuj na początek forumjak
                      scenę z filmu KABARET, w którym główna bohaterka stoi pod wiaduktem po który
                      przejeżdża pociąg i w tym czasie najzwyczajniej w świecie...wrzeszczy. Potem
                      już sama będziesz wiedziała co dla ciebie dobre. Swoją drogą przyznasz, że to
                      wciąga. Trzymaj się zdrowo.
                      • Gość: ruda Re: www.bojkotorlenu.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:55
                        Kurcze, Gościu, żebyś wiedział, że wciąga :)) - a taka emocjonalna chłosta
                        chyba najbardziej - swoisty sadomasochizm.
                        • Gość: Gość Re: www.bojkotorlenu.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:14
                          Witaj w klubie.Spadam do pracy.
                          Ty teraz – WYPAD OD KOMPUTERA!!!! Wypraw dzieci do szkoły. Zajmij się domem,
                          Sobą - pościągaj papiloty, jak nie chcesz lecieć po obdukcję, gdy wróci Twój
                          kochany.Hej.
                          • Gość: ruda Re: www.bojkotorlenu.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:40
                            ej, ja jestem kobietą pracy i już od 8 dźwigam ciężkie brzemię obowiązków
                            zawodowych!!
                            Kolejny męski szowinista!! ;))
                            pozdrawiam
                            • Gość: olsztynianka Re: www.bojkotorlenu.pl IP: 62.29.133.* 20.11.06, 14:17
                              podaje link dla tych który nie znaleźli

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,3735893.html

ruda widać jak pracujesz
                              • Gość: ktoś Re: www.bojkotorlenu.pl IP: 62.29.133.* 20.11.06, 15:10
                                no i co dalej z ta sprawa??Ktos sie zainteresowal psiakiem??
                                • Gość: olsztynianka Re: www.bojkotorlenu.pl IP: 62.29.133.* 20.11.06, 16:00
                                  tak, prowadzimy rozmowy z Orlenem ...postawiono nową budę, ale niestety pies
                                  znikł w niewyjaśnionych okolicznościach ...hmmm...
                                  • Gość: Tolo Re: www.bojkotorlenu.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:32
                                    To pies mu na imię.
                                  • Gość: olsztynianka Re: www.bojkotorlenu.pl IP: 62.29.133.* 20.11.06, 18:24
                                    na imię ma Kuba
          • 999s Re: paranoja 21.11.06, 02:12
            Gość portalu: Rem napisał(a):

> 999s skąd ta stopka u CIebie? :) :) :) Naprawdę tak myślisz o Bogu? Jeśli tak
            > jest to chyba tym bardziej nie warto Mu podpadać... :) :) :)

ha wziałem to z jakiegoś arta z tego zacnego forum:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21155
            to co naprawdę mua myśleć o Bogu jest nie do zacytowania w tym miejscu ;)
            • Gość: Rem Re: paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 02:54
              Ufff byłem tam - dzięki za link :) :) :) Czuć tam siarką i paloną
              smołą... :) :) :) Ksiądz-dobrodziej nie pochwalilby Cię za wizyty w takich
              miejscach :) :) Ale to wszystko to jedna wielka KONTROWERSJA :) :) :)
              • Gość: ramysia - katowice Re: to nie plotka - ot orlen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:04
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=52475667&v=2&s=0
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=52295610
                miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,3740528.html
                • Gość: ramysia - katowice Re: to nie plotka - ot orlen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:06
                  serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3743661.html
                  a to już na cały kraj poszło
                  • Gość: olsztynianka Kuba nie żyje...Orlenowska ofiara IP: 62.29.133.* 24.11.06, 15:14
                    właśnie dowiedzieliśmy się, że Kuba nie żyje.
                    • 999s Re: Kuba nie żyje...Orlenowska ofiara 24.11.06, 22:52
                      od kogo, kto, gdzie, kiedy?
                      jakiś konkret można?
                      • Gość: :) Re: Kuba nie żyje...Orlenowska ofiara IP: 62.29.133.* 29.11.06, 22:38
                        miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3763605.html
                        • 999s Re: Kuba nie żyje...Orlenowska ofiara 30.11.06, 06:31
                          dziękuję
    • edico Re: Selektywne uczucia adama 26.11.06, 05:10
      A czemuż to nie chcesz bojkotować firmy pod nazwą Kościół Katolicki?

Czyżby spalenie przez katolickiego misjonarza Athanase Seromba 2 tys wiernych w
      swoim kościele było mniej nagannyym zjawiskiem, niż przegonienie psa ze stacji
      benzynowej?
      • Gość: dla_ edico Re: Selektywne uczucia adama IP: 62.29.133.* 29.11.06, 22:34
        Zauważyłam, że jesteś stałym bywalcem tego forum. Pomnażasz tylko wątki.
        Poważnie się zastanawiam czy poza komputerem znasz inne życie?
        Polemika z Tobą nie ma sensu bo dla Ciebie istnieją tylko dwa zdania: Twoje
        własne i mylne.

Pozdrawiam
        • Gość: 111 Mam domenę www.bojkotorlenu.pl IP: 85.219.140.* 02.12.06, 22:05
          rafpos@yahoo.com
          Czekam na propozycje.
    • edico Re: Chyba Giertych miał poważniejsze powody 02.12.06, 22:21
      I odpuścił :))

Nie chcę nawet domyślać się, co bylo tego przyczyną :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka