Gość: kik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:12 Brawo Panie Gornowicz! Ta wypowiedź świadczy o Pana klasie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ted Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.06, 06:41 Dziwne zachowanie Małkowskiego-deklarował iż Grzymowicz pozostanie? Ciekawe jak będzie ze skarbnikiem i sekretarzem miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 07:59 Małkowski zawsze był krętaczem i jak widać nic sie nie zmienił, potrafi tylko obiecać, a realizacja obietnic wchodzi w grę tylko wówczas, jak daje mu wymierne korzyści, bo jak nie, to nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.mofnet.gov.pl 12.12.06, 09:02 Ta wypowiedź świadczy, że ten Pan ma trzy klasy skończone i trzyma się za kumplem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonaventy Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.06, 09:43 Tak się składa, że głosowałem na obu panów, a do sejmiku na PO. Na Malkowskiego głosowałem, bo zapowiadał, że jak wygra jego zastępcą będzie Grzymowicz. Głosowałem na tego ostatniego, bo jest fachowcem. Teraz miałby nie być ani radnym, ani v-ce prezydentem. To ja serdecznie chromolę takie wybory!!! Mój/nasze głos/głosy panowie mają teraz w dupie. Grzymowicz pochodzi z wyboru!!! Waszym OBOWIĄZKIEM jest uszanować nasz wybór. Jeśli kazano mu zrezygnować z mandatu to musi być v-ce prezydentem, a Platforma niech się nie wtrąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: 212.160.172.* 12.12.06, 10:11 ale z ciebie frajer ...zaufał Małkowskiemu ..hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:38 Są takie rzeczy jak honor i przyzwoitość. Nie wszystko można traktować jak grę - dodaje radny Mirosław Gornowicz. (cytat) Pan Profesor dr hab. Miroslaw Gornowicz jest osobą kształtowaniu której poświęcił ponad 25 lat inny Profesor, o kryształowej wręcz osobowości. Nauczycielem o którym mówię jest Profesor zw.dr hab. Tadeusz Stachowski. (podaję tytuły naukowe bo taki jest obyczaj w cywilizowanym społeczeństwie. W Polsce zwyczaj ten zaginął po 1945 roku i dotychczas ma problemy ze swoim odrodzeniem). Zatem przypomnienie przez Prof Gornowicza elementarnych zasad których przestrzegania się domaga nikogo zaskakiwać nie powinno. Pan Grzymowicz w zasadzie niepotrzebnie (dla niego samego) funkcjonuje w towarzystwie Pana Małkowskiego. Wiem o tym bardzo dobrze, że był "błagany" przez Pana Małkowskiego o podjęcie tej funkcji w okresie pierwszej prezydentury (po rezygnacji J.Cichonia z funkcji prezydenta Olsztyna). Pan Grzymowicz walnie przyczynił się do osiągnięcia wyniku wyborczego klubu wyborczego "Po prostu Olsztyn" między innymi poprzez prowadzoną kosztowną kompanię wyborczą. Nie zorientowal sie w istocie chyba, że kuglarzy spotkać można także poza sceną cyrkową. Płaci za to "gapowe". Warto tutaj zgodzić się z niejakim J.W.Goethe, który mawiał "Niewdzięczność jest zapłatą tego świata". Pozdrawiam w śnieżny poranek Czcigodnych Forumian, życząc miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bierny Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:43 A ja w tej sprawie bedę bronić racji Małkowskiego, chociaż nie jest on absolutnie mouim faworytem. Dr inż. ma wiele "za uszami", choćby sprawę taniego zakupu gruntu pod Alfę, lobbowanie za sprzedażą MPEC za 1/3 wartości, czy zburzenie budyneczku Star Turistu przez Centkowskiego za 200 tys. zł. Zainteresowani wiedzą, że Małkowski dystansował sie od gospodarki, bo się zwyczajnie nie zna, całkowicie ufał Grzymowiczowi, a w razie większej wpadki przecież on by odpowiadał, za brak nadzoru. No i - co ważne- Grzymowicz jest zamieszany w afere Pojezierza, jako kumpel Zenona P. nadzorował budowę słynnego bloku, gdzie mieszkania za połowę ceny wykupili olsztynscy prominenci. a proces Pojezierza zaczyna sie w lutym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:48 Nie oszukujmy się ten który zarządza w sprawach gospodarczych miasta ma największe szanse na lewą kase. A dla mnie człowiek, który miał doczynienia z afera Pojezierza, handlem gruntów w mieście(np. stacja BP w odległości 10m od bloku na Wyszyńskiego) nie jest czysty. Ale czego się spodziewać w tym kole wspólnej adoracji, gdzie w sądach Olsztynśkich kryje się swoich ludzi, a ostatnio oddane mieszkania OTBS, trafiły do wielu znajomych, a nie do ludzi którzy w sposób rynkowy nie miałyby szans na zakup mieszkania. Wiadomo prawda leży pośrodku, Grzymowicz wzorowym wiceprezydentem nie jest, ale miasto zarządzane jest wmiare dobrze. Pozostaje nam uważnie patrzeć na ręce władzy bezwzględu na to jaką partie reprezentuje. Napewno jakiś kompromis osiągną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z boku Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:24 Co was raptem naszło z tym czepianiem sie Grzymowicza odnośnie sprawy Pojezierza? To za aqapark ma zarzuty, a nie za pojezierze. Juz na kazdym kroku szukacie czegokolwiek na procyka, bo wiecie, że sąd go uniewinni, więc znów próbujecie starych gierek, które raz wam się sprawdziły- robienie zamieszania wokół jego osby z niedomówieniami i insynuacjami, żeby tylko dołożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:43 Nie przeczę zę "bierny" ma rację. Coś w tym jednak jest to fakt. Przypomnę jednak, że Grzymowicz byl "cacy" do czasu gdy był użyteczny (na swój sposób). Obecnie jest dla JCZM niepotrzebnym (i zawalającym drogę) smieciem. Jeśli PO się uprze i statutu miasta nie zmieni, nie ma miejsca dla Grzymowicza. Sprawy gospodarcze wbrew pozorom nie są takie skomplikowane do prowadzenia. Żadnych uprawnien zawodowych kandydat na tym stanowiski nie ma prawa wykorzystać (np. odbiory, projektowanie itp) co jednak nie oznacza że wiedzieć więcej nie przeszkadza korzystać z tej wiedzy w mniejszym zakresie. To oczywiste. Myślę że większości dyskutantów chodziło o wyraźne "wypięcie" się pryszczatego na swojego wiernego kolesia. Czy to dziwne? W ogóle tak, ale w typ przypadku chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołowy Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:00 Przechrzta bez Grzymka "da ciała"- zostanie trupem polityki regionalnej. Czas szykować REFERENDUM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 12.12.06, 19:52 oby Twoje słowa okazały się prorocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.06, 20:54 Małkowski bez zaplecza jest nikim. Tutaj nawet "urok osobosty" nie pomoże. Jak widać po Grymowiczu i Jaszczuku, nawet najwierniejsi pretorianie podlegają utylizacji. Czy usadowi ich z odpowiednimi zarobkami w miejskich firmach, jak np. Karpowicza? Wiernym sługom podaje rękę pod warunkiem żeby się nie wychylali i przeczekali burzę. Ale ja tu widzę inny scenariusz. Kilku mądrych, którzy weszli do rady miasta może zażądać zmiany pierdzistołków na fachowców. Czas promowania siebie skończył się, wygrana na urząd prezydenta jest niczym w stosunku do utraconej władzy przez Małkowskiego. Dopiero teraz zaczną się bardzo dziwne ruchy Małkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 13.12.06, 19:35 w zasadzie masz 100% racji z jednym zastrzeżeniem - Grzymowicz tez nie jedno ma na sumieniu.To on doprowadził do sprzedaży gruntu pod alfę za cenę znacznie odbiegajacą od jej faktycznej wartości .Ciekaw jestem czy już jakieś kontrole w ratuszu badały tę sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś