Dodaj do ulubionych

Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:12
Brawo Panie Gornowicz! Ta wypowiedź świadczy o Pana klasie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ted Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.06, 06:41
      Dziwne zachowanie Małkowskiego-deklarował iż Grzymowicz pozostanie?
      Ciekawe jak będzie ze skarbnikiem i sekretarzem miasta?
      • Gość: Sylwek Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 07:59
        Małkowski zawsze był krętaczem i jak widać nic sie nie zmienił, potrafi tylko
        obiecać, a realizacja obietnic wchodzi w grę tylko wówczas, jak daje mu
        wymierne korzyści, bo jak nie, to nic z tego.
    • Gość: vic Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.mofnet.gov.pl 12.12.06, 09:02
      Ta wypowiedź świadczy, że ten Pan ma trzy klasy skończone i trzyma się za
      kumplem.
    • Gość: bonaventy Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.06, 09:43
      Tak się składa, że głosowałem na obu panów, a do sejmiku na PO. Na Malkowskiego
      głosowałem, bo zapowiadał, że jak wygra jego zastępcą będzie Grzymowicz.
      Głosowałem na tego ostatniego, bo jest fachowcem. Teraz miałby nie być ani
      radnym, ani v-ce prezydentem. To ja serdecznie chromolę takie wybory!!!
      Mój/nasze głos/głosy panowie mają teraz w dupie. Grzymowicz pochodzi z wyboru!!!
      Waszym OBOWIĄZKIEM jest uszanować nasz wybór. Jeśli kazano mu zrezygnować z
      mandatu to musi być v-ce prezydentem, a Platforma niech się nie wtrąca.
      • Gość: ziutek Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: 212.160.172.* 12.12.06, 10:11
        ale z ciebie frajer ...zaufał Małkowskiemu ..hahah
    • Gość: Harry Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:38
      Są takie rzeczy jak honor i przyzwoitość. Nie wszystko można traktować jak
      grę - dodaje radny Mirosław Gornowicz. (cytat)
      Pan Profesor dr hab. Miroslaw Gornowicz jest osobą kształtowaniu której
      poświęcił ponad 25 lat inny Profesor, o kryształowej wręcz osobowości.
      Nauczycielem o którym mówię jest Profesor zw.dr hab. Tadeusz Stachowski.
      (podaję tytuły naukowe bo taki jest obyczaj w cywilizowanym społeczeństwie. W
      Polsce zwyczaj ten zaginął po 1945 roku i dotychczas ma problemy ze swoim
      odrodzeniem). Zatem przypomnienie przez Prof Gornowicza elementarnych zasad
      których przestrzegania się domaga nikogo zaskakiwać nie powinno.
      Pan Grzymowicz w zasadzie niepotrzebnie (dla niego samego) funkcjonuje w
      towarzystwie Pana Małkowskiego. Wiem o tym bardzo dobrze, że był "błagany"
      przez Pana Małkowskiego o podjęcie tej funkcji w okresie pierwszej prezydentury
      (po rezygnacji J.Cichonia z funkcji prezydenta Olsztyna). Pan Grzymowicz walnie
      przyczynił się do osiągnięcia wyniku wyborczego klubu wyborczego "Po prostu
      Olsztyn" między innymi poprzez prowadzoną kosztowną kompanię wyborczą. Nie
      zorientowal sie w istocie chyba, że kuglarzy spotkać można także poza sceną
      cyrkową. Płaci za to "gapowe". Warto tutaj zgodzić się z niejakim J.W.Goethe,
      który mawiał "Niewdzięczność jest zapłatą tego świata". Pozdrawiam w śnieżny
      poranek Czcigodnych Forumian, życząc miłego dnia.
      • Gość: bierny Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:43
        A ja w tej sprawie bedę bronić racji Małkowskiego, chociaż nie jest on
        absolutnie mouim faworytem. Dr inż. ma wiele "za uszami", choćby sprawę taniego
        zakupu gruntu pod Alfę, lobbowanie za sprzedażą MPEC za 1/3 wartości, czy
        zburzenie budyneczku Star Turistu przez Centkowskiego za 200 tys. zł.
        Zainteresowani wiedzą, że Małkowski dystansował sie od gospodarki, bo się
        zwyczajnie nie zna, całkowicie ufał Grzymowiczowi, a w razie większej wpadki
        przecież on by odpowiadał, za brak nadzoru. No i - co ważne- Grzymowicz jest
        zamieszany w afere Pojezierza, jako kumpel Zenona P. nadzorował budowę słynnego
        bloku, gdzie mieszkania za połowę ceny wykupili olsztynscy prominenci. a proces
        Pojezierza zaczyna sie w lutym.
        • Gość: Lukas Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:48
          Nie oszukujmy się ten który zarządza w sprawach gospodarczych miasta ma
          największe szanse na lewą kase. A dla mnie człowiek, który miał doczynienia z
          afera Pojezierza, handlem gruntów w mieście(np. stacja BP w odległości 10m od
          bloku na Wyszyńskiego) nie jest czysty. Ale czego się spodziewać w tym kole
          wspólnej adoracji, gdzie w sądach Olsztynśkich kryje się swoich ludzi, a
          ostatnio oddane mieszkania OTBS, trafiły do wielu znajomych, a nie do ludzi
          którzy w sposób rynkowy nie miałyby szans na zakup mieszkania. Wiadomo prawda
          leży pośrodku, Grzymowicz wzorowym wiceprezydentem nie jest, ale miasto
          zarządzane jest wmiare dobrze. Pozostaje nam uważnie patrzeć na ręce władzy
          bezwzględu na to jaką partie reprezentuje. Napewno jakiś kompromis osiągną.
          • Gość: z boku Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:24
            Co was raptem naszło z tym czepianiem sie Grzymowicza odnośnie sprawy
            Pojezierza? To za aqapark ma zarzuty, a nie za pojezierze. Juz na kazdym kroku
            szukacie czegokolwiek na procyka, bo wiecie, że sąd go uniewinni, więc znów
            próbujecie starych gierek, które raz wam się sprawdziły- robienie zamieszania
            wokół jego osby z niedomówieniami i insynuacjami, żeby tylko dołożyć.
        • Gość: ccc Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:43
          Nie przeczę zę "bierny" ma rację. Coś w tym jednak jest to fakt. Przypomnę
          jednak, że Grzymowicz byl "cacy" do czasu gdy był użyteczny (na swój sposób).
          Obecnie jest dla JCZM niepotrzebnym (i zawalającym drogę) smieciem. Jeśli PO
          się uprze i statutu miasta nie zmieni, nie ma miejsca dla Grzymowicza. Sprawy
          gospodarcze wbrew pozorom nie są takie skomplikowane do prowadzenia. Żadnych
          uprawnien zawodowych kandydat na tym stanowiski nie ma prawa wykorzystać (np.
          odbiory, projektowanie itp) co jednak nie oznacza że wiedzieć więcej nie
          przeszkadza korzystać z tej wiedzy w mniejszym zakresie. To oczywiste. Myślę że
          większości dyskutantów chodziło o wyraźne "wypięcie" się pryszczatego na
          swojego wiernego kolesia. Czy to dziwne? W ogóle tak, ale w typ przypadku chyba
          nie.
          • Gość: kołowy Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:00
            Przechrzta bez Grzymka "da ciała"- zostanie trupem polityki regionalnej.
            Czas szykować REFERENDUM!
            • Gość: jogi Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 12.12.06, 19:52
              oby Twoje słowa okazały się prorocze.
              • Gość: pik Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.06, 20:54
                Małkowski bez zaplecza jest nikim. Tutaj nawet "urok osobosty" nie pomoże. Jak
                widać po Grymowiczu i Jaszczuku, nawet najwierniejsi pretorianie podlegają
                utylizacji. Czy usadowi ich z odpowiednimi zarobkami w miejskich firmach, jak
                np. Karpowicza? Wiernym sługom podaje rękę pod warunkiem żeby się nie wychylali
                i przeczekali burzę. Ale ja tu widzę inny scenariusz. Kilku mądrych, którzy
                weszli do rady miasta może zażądać zmiany pierdzistołków na fachowców. Czas
                promowania siebie skończył się, wygrana na urząd prezydenta jest niczym w
                stosunku do utraconej władzy przez Małkowskiego. Dopiero teraz zaczną się
                bardzo dziwne ruchy Małkowskiego.
                • Gość: jogi Re: Po Prostu Olsztyn za Grzymowiczem IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 13.12.06, 19:35
                  w zasadzie masz 100% racji z jednym zastrzeżeniem - Grzymowicz tez nie jedno
                  ma na sumieniu.To on doprowadził do sprzedaży gruntu pod alfę za cenę
                  znacznie odbiegajacą od jej faktycznej wartości .Ciekaw jestem czy już jakieś
                  kontrole w ratuszu badały tę sprawę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka