Dodaj do ulubionych

Oda do Miki

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 22:13
Mika - wyjaśnij nam kiedy wyjeżdzasz, kiedy mamy cie żegnać na Forum.
Pośpieszę się i powiem ci, że zrobiłaś furrorę swoimi szybkimi i trafnymi
postami strzelałaś w wątki wyśmieniacie. Masz swój styl urzędowania na forum,
do którego się przyzwyczaiłam i będzie mi ciebie brak.
Tyle tytułem wstępu

a łyżka powiedziała - życie jest piękne w Ameryce !
Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: Oda do Miki 14.06.03, 22:20
      Ojej, nawet się ody doczekałam - niesamowite:)))
      W chwili obecnej czekam na bilet. Jak już do mnie przyleci, to będe wiedziała na 100%. Póki co, wiem, że ma to być 10 lipca ok 10 rano;)) Wtedy możesz mnie żegnac;)))
      Ale to, że wyjeżdżam nie oznacza, że opuszczę forum definitywnie! Przecież tam też będę miała dostęp do komputera i będę sie pojawiać, chociaż może w dziwnych godzinach...
      Nic się nie bój, jeszcze się pożegnam na forum;)))
      • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 22:22
        lot jest z Krakowa ?
        10 lipca , to po zjeżdzie , więc w czym rzecz ?
        • mika_1 Re: Oda do Miki 14.06.03, 22:25
          W tym rzecz, że muszę być tutaj - jeszcze sporo do załatwienia! A lot z Krakowa, chociaż tyle dobrze...
      • bpkw Re: Oda do Miki 14.06.03, 22:24
        mika_1 napisała:

> Nic się nie bój,...

Nawet przez chwilę nie wątpiłem w Twoją obecność na forum.

A łyżka na to ; " Łyżka, łyżkę myje "
        • mika_1 Re: Oda do Miki 14.06.03, 22:26
          bpkw napisał:

> Nawet przez chwilę nie wątpiłem w Twoją obecność na forum.

:))) No, bo ja ani przez chwilę nie planowałam stąd uciekać;))) Gdzie byłoby mi tak fajnie jak tu???? :))))
          • bpkw Re: Oda do Miki 14.06.03, 22:46
            mika_1 napisała:

> No, bo ja ani przez chwilę nie planowałam stąd uciekać;))) Gdzie byłoby mi
            tak fajnie jak tu???? :))))

Jasne, zwłaszcza, że można tu bezkarnie dręczyć bpkw, który niczym Hiob znosi
            te katusze.
            • mika_1 Re: Oda do Miki 14.06.03, 22:47
              bpkw napisał:

>
              > Jasne, zwłaszcza, że można tu bezkarnie dręczyć bpkw, który niczym Hiob znosi
              > te katusze.

W końcu jak się ktoś pojawia od święta, to trzeba go trochę pomęczyc;)))))))
        • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 22:28
          A łyżka na to ; " Łyżka, łyżkę myje "

hahahaha ............

gratuluję !!!!!!!
          • mika_1 Re: Oda do Miki 14.06.03, 22:42
            Oda to może nie była, ale Bpkw się postarał:))))
            • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 22:46
              Jest to błyskawiczna linia kontaktowa czyli czerwony telefon
              being , pewnie skoczył na piwo i wziął ze sobą łyżkę ,coś jej nie widzę ;-)
    • being28 Re: Oda do Miki 14.06.03, 22:51
      Gość portalu: rita napisał(a):

> Mika - wyjaśnij nam kiedy wyjeżdzasz, kiedy mamy cie żegnać na Forum.
      > Pośpieszę się i powiem ci, że zrobiłaś furrorę swoimi szybkimi i trafnymi
      > postami strzelałaś w wątki wyśmieniacie. Masz swój styl urzędowania na
      forum,
      > do którego się przyzwyczaiłam i będzie mi ciebie brak.
      > Tyle tytułem wstępu
      >
      > a łyżka powiedziała - życie jest piękne w Ameryce !

Chyba Rita cos chce z USA bo tak az taki podliz:)))
      Ja chce resoraka, albo mleko w proszku...
      • mika_1 Re: Oda do Miki 14.06.03, 22:52
        being28 napisał:

> Ja chce resoraka, albo mleko w proszku...

Nie ma sprawy - masz załatwione;)))
        Podaj tylko model albo jakieś inne szczegóły... No, chyba że zdasz się na mój gust;))))))))
        • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 23:01
          Chyba Rita cos chce z USA bo tak az taki podliz:)))

ja, nic nie chcę od miki tylko daję jej znak przyjazni

Kiedy będę miała swój bilet do Ameryki- Olsztyna w rękach to też ogłoszę to na
          forum z wielkiej radości

a łyżka powiedziała - nie bój żaby being
          • mika_1 Re: Oda do Miki 14.06.03, 23:05
            Gość portalu: rita napisał(a):

> Kiedy będę miała swój bilet do Ameryki- Olsztyna w rękach to też ogłoszę to na
            > forum z wielkiej radości

Rita - z Olsztyna do Ameryki to kilka kilometrów... Możesz rowerkiem nawet się przejechac;))))
            • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 23:08
              zawsze myslałam, że Olsztyn to Ameryka, przynajmnie dla mnie
              • bpkw Re: Oda do Miki 14.06.03, 23:15
                Z Olsztyna do Ameryki jest ok.21 km. W Ameryce jest wspaniały mikroklimat.
                Wiesz Mika, może Ty zamień tę amerykańska Amerykę na naszą olsztyńską ?.
                Wyjdzie Ci to z pewnością na zdrowie...

A łyżka po przeczytaniu "Krzyżaków" cytuje ; ... wręczam Ci oto te dwie nagie
                łyżki !!!.
                • mika_1 Re: Oda do Miki 14.06.03, 23:19
                  Ja w swojej Ameryce też będę miała niezły klimat - rezerwat przyrody, góry, rzeka... Chyba nieźle;))))))
                  • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.06.03, 00:07
                    czy Prokocimia też będziesz miała ?
                    • mika_1 Re: Oda do Miki 15.06.03, 00:14
                      Tego nie wiem... Nie mam czasu do niego napisać. Wymieniliśmy sie adresami, parę słó zamieniliśmy i tyle.
                      Nawet do Beinga nie mam kiedy napisac - aż mi wstyd... Muszę się trochę odkopać z robotą, to wtedy nadrobię zaległości...
                      Póki co - do wszystkich znajomych mam stamtad daleko... Z wiewiórkami będę chyba gadać;))))
                      • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.06.03, 00:37
                        mika - weż sobie smsy do łóżka
                        dobranoc wam
                        • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 22:03
                          Mam coś dla ciebie
                          Takie piękne - słuchaj !

A więc rękę mi daj i spotkamy kiedyś się
                          Tam , gdzie każdy sobą jest
                          I zobaczysz będzie czas, zeby spiewać, żeby grać
                          Za sto lat, za rok, za dzień

dobrze, że spotkałyśmy się kiedyś, lużniej się nam rozmawia
                          • mika_1 Re: Oda do Miki 19.06.03, 23:52
                            Rita, dzięki:) Takie miłe:)
                            Pewnie, że fajnie, że się spotkałayśmy:) Każda nowa znajomość jest cenna:)
                            A może się jeszcze spotkamy... Za dwa lata, może później... Zobaczymy, ile czasu "zabawię" w tej Ameryce;)))
                            • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 22:36
                              Mika , a kiedy będziesz śpiewać - Ta ostatnia niedziela ..........
                              • mika_1 Re: Oda do Miki 21.06.03, 23:52
                                Za dwa tygodnie będę tak spiewać:)))
                                Teraz chyba musze zacząć moje prywatne odliczanie....

To juz tylko 19 dni...

Ciekwae, jak tam Inka...
                                • oso1 Re: Oda do Miki 22.06.03, 11:53
                                  Oj mika, mika
                                  cóżeś ty wyczyniasz
                                  że ciągle wykręcasz się chochołami
                                  Dawaj na piwo, śmigaj tu do nas
                                  i już nie zajmuj się pierdo.....mi.
                                  • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 14:58
                                    a ja ciągle jej powtarzam, że Ameryka to Olsztyn !
                                    • mika_1 Re: Oda do Miki 22.06.03, 16:27
                                      Oso, będę w Olsztynie, ale nieco wcześniej. Może dasz się wyciągnąć na piwo???;)))
                                      • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 21:21
                                        idę opijać sprawę, zaraz wracam - mika - zostaw e eNce list napisany twoją ręką
                                        z chęcią i ciekawością go odczytam - prosze !!!
                                        • mika_1 Re: Oda do Miki 22.06.03, 21:22
                                          Odę do Rity??????????????
                                          • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 23:07
                                            dedykacja dla ciebie
                                            Że ważne są tylko te dni
                                            Których jeszcze nie znamy
                                            Ważnych jest kilka tych chwil
                                            Tych na które czekamy

Pisz ten list własnoręcznie, bo pózniej nie będziesz miała czasu, juz jestes na
                                            forum gościem
                                            • mika_1 Re: Oda do Miki 23.06.03, 23:16
                                              Masz rację - zalatana jestem jak nie wiem co!! Mam więcej zajęć niż wtedy, kiedy miałam konkretne obowiązki!!! Niesamowite.
                                              A te Twoje słowa baaaardzo, ale to bardzo mi się podobały. I bardzo wierzę w to, że to prawda. Gdyby tak nie było, nie jechałabym:)))
                                              A list Ci napisze:)))
                                              • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 23:27
                                                dziś żegnamy sie z beingiem - wyjeżdza do Olsztyna - ubywa nas Mika !
                                                • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 22:57
                                                  Ten watek to będzie Oda do Miki - zaczynam - smutno mi Boże !
                                                  Mika - rzuć jakimś tekstem
                                                  • oso1 Re: Oda do Miki 25.06.03, 00:08
                                                    No cóż, że życie rzuca dziś tak nami
                                                    nawet nie trza pić wódeczki
                                                    nie opieram się o ściany
                                                    i nie jestem nawet piany, bo i po co
                                                    Nie trza szukać lepszych światów
                                                    Bo mój świat jest tu w Olsztynie
                                                    Nie ucieknę tu zostaję
                                                    czy potrzebne mi inne kraje - wprawdzie po co
                                                    Ty miłości chyba szukasz,
                                                    Wyruszając hen za morze
                                                    Toć Ci nikt nie wytłumaczył
                                                    Że poranne wstają zorze - u nas tutaj
                                                    Słuchaj Mika - moja rada
                                                    Co tam Stany, co Europa
                                                    Wpadnij jeszcze tu na chwilę
                                                    U nas wylęgarnia chłopa
                                                    Tu są zuchy, tu są chwaty
                                                    mają dresy i krawaty
                                                    mają fury i rowery
                                                    wstawią gadki i bajery
                                                    po cóż latać - patrz o dziwo
                                                    u nas też dostaniesz piwo
                                                    Lecz zakończę me wywody
                                                    Ja tam wiem, że świat się dzisiaj zmienia
                                                    Lecz nie zmieniaj się Ty Mika
                                                    - życzę Tobie powodzenia

• Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 23:18
                                                    Odę do Miki przeczytała riki
                                                    Mika - spodziewałaś sie od Osy taki wiersz ? Zawsze twierdziłam, że poezja
                                                    leczy duszę. Chociaz osa najwyrazniej cię zatrzymuje w nim, może jednak zostań !

Mika - zbiore wszystkie wiersze Oso i ten do ciebie też i zrobię kolekcję,
                                                    dopóki nie powstanie śliczna stronka jego wierszy z piękną grafika komputerową.
                                                    Tytuł tego wiersza już znasz.
                                                  • mika_1 Re: Oda do Miki 25.06.03, 23:31
                                                    Jejku, ależ mi się podoba!!! A ten pomysł z "wydaniem" twórczości Oso - świetny:))))

Oso - cóż mam poradzić na to, że ja taki niespokojny duch??? Ciągnie mnie jak nie wiem co - to co nieznane. Muszę tam pojechać i zobaczyć, jak jest, zeby wiedzieć, dlaczego chcę mieszkać w Polsce!!!!!!
                                                    A że w Polsce, a szczególnie na północy najfajniesze chłopaki, to ja wiem:))))))
                                                    Kochany - ja to bardzo dobrze wiem, ale dzięki za przypomnienie:))))))

Piwo?? Chętnie, tylko jak się spotkamy?? Będę w Olsztynie, ale w tygodniu, a nie na imprezie:(((
                                                  • oso1 Re: Oda do Miki 26.06.03, 01:19
                                                    Ciągnie w nieznane

Z pamięci często to ucieka
                                                    - nie szata zdobi człowieka
                                                    Po cóż dla Laszki jej fatałaszki
                                                    Bo to co nieznane - jest piękne
                                                    - gdy rozebrane
                                                  • oso1 Re: Oda do Miki 26.06.03, 21:24
                                                    napisz kiedy (pomimo drobnych kłopotów - robotka - może mi się uda wskoczyć)
                                                  • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 22:07
                                                    Piwka dajcie nam żakom, nam żakom,
                                                    Nam studentom, żebrakom, żebrakom,
                                                    A jak beczka tu pęknie, tu pęknie,
                                                    Zaśpiewamy wam pięknie, wam pięknie.

Hep, tra la la, hep, tra la la,
                                                    La la la la, la la la, la la la,
                                                    Hep, tra la la, hep, tra la la,
                                                    La la la la, la la la la.

• oso1 Re: Oda do Miki 26.06.03, 22:41
                                                    A Ritka rozśpiewana, aż miło.
                                                    Czyżby to z okazji przyjazdu do Olsztyna?
                                                  • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 22:59
                                                    nie taję tego, właściwie to już nic nie mogę robić , tylko myślę i myślę i
                                                    odliczam dni i sama nie wierzę - teraz idę pisać bajeczkę na dobranoc

Watek chyba trzeba zmienić na Czekając na Mikę
                                                  • oso1 Re: Oda do Miki 26.06.03, 23:43
                                                    No patrzcie, Mika jeszcze nie wsiadła do samolotu, a już jest zalatana.
                                                  • mika_1 Re: Oda do Miki 27.06.03, 11:04
                                                    Podejrzewam, że teraz jestem bardziej zalatana, niż wtedy, kiedy już wsiądę do tego samolotu;))))
                                                    Czas ucieka, już mniej niż dwa tygodnie a rzeczy jeszcze tyle do zrobienia... Musze się wyszaleć, tam tylko wiewiórki będą, a z nimi raczje ciężko iść na piwo:)))))

Oso - jak coś będę wiedziała bliżej (co, jak, kiedy) , to dam znać:)))
                                                  • brzoza2 Re: Oda do Miki 28.06.03, 16:58
                                                    Mika - a kiedy wracasz? I czy przywieziesz nam wiewiórke?
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 22:47
                                                    Czy Mika jest juz w OLSZTYNIE - niech nie zapomni o zostawieniu listu dla nas.
                                                    Zwiadowca powinien być już na miejscu i sprawdzić grunt ;-)
                                                  • mika_1 Re: Oda do Miki 30.06.03, 19:52
                                                    Nie - siedzę jeszcze w Krakowie. Kombinuję, jak tu dotrzeć na zjazd... Może... ale póki co - nie chcę nic konkretnie mówić... Zobaczymy.
                                                    A wiewiórki... Na początek mogę podesłać wypchaną;)))
                                                  • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 21:27
                                                    Mika , ja dobrze wiem , że nie wytrzymasz i napewno będziesz, choćbyś miała
                                                    samolot zatrzymać na lotnisku - bo dobrze wiesz, że będzie ubaw na 102, Ameryka
                                                    niech się chowa !!!!!!!
                                                    idę też myć garnuszki i gotować pieskom i jeszcze nastawić pranie i może
                                                    jeszcze coś .......
                                                  • mika_1 Re: Oda do Miki 30.06.03, 22:17
                                                    Nie wiem czy mi się uda... Ale chciałabym chociaż na 2-3 godziny... Spróbuję, będę walczyć:)))
                                                  • Gość: rita Re: Oda do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 23:38
                                                    walcz Mika , walcz , ja mam już bilety w rękach i je ściskam
                                                  • mika_1 Re: Oda do Miki 02.07.03, 21:27
                                                    Nie ściskaj zbyt mocno, bo je "popsujesz"...;)
                                                    A kiedy wracasz? I czym???
    • thor_tr Do Miki 02.07.03, 21:37
      O kurcze z tą Ameryką to poważna sprawa.Wielka szkoda,że wyjeżdzasz,naprawdę
      będzie mi Ciebie brakowało na forum.
      Mam tylko nadzieję,że o nas nie zapomnisz i napiszesz coś od czasu do czasu.
      :-)

• brzoza2 Re: Do Miki 02.07.03, 21:45
        Mika - ja wciąż nie wiem, kiedy wracasz na Ojczyzny łono?
        <<<~~~~~~~~~~~>>>
        • Gość: rita Re: Do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 22:22
          Ja stawiam, że Mika będzie na spotkaniu - zakłady jakieś ?
          ja mam i powrotne bilety, które tak nie ściskam ;-))))
          • mika_1 Re: Do Miki 09.07.03, 18:29
            Rita - no i dobrze stawiałaś!!!!

A teraz - zapowiadane dwa słowa pozegnania...
            Ale to pożegnanie z Krakowa, bo przecież nie umieram, tylko wyjeżdzam!!!!!!!!!!!!
            Będę nadawać zza Wielkiej Wody;))))
            Trzymajcie, proszę kciuki, denerwuje sie jak nie wiem co! Mam nadzieję, ze dotrę tam w całości i jakoś to bedzie!!!
            odezwę się, jak już się tam jakoś zorganizuję.
            Lecę;)))
            • brzoza Re: Do Miki 09.07.03, 19:45
              Mika - ja jutro tez wyjezdżam ale znaaaacznie bliżej i na znaaaacznie krócej. W
              kazdym razie ja-jadąca myślami bede przy Tobie-lecącej. I zamelduj sie po
              przyjeździe jak najszybciej, to może gdzieś w tym moim buszu dorwe jakąś
              kafejke netową i dowiem sie, jak Ci rtam w pierwszych dniach.
              Życze Ci właściwej pogody podczas lotu i takiej samej pogody ducha.
              Buziaczki i powodzenia:))))
              (Uważaj na tych Amerykanów, podobno sa bardzo przebojowi...)
              <<<-------------->>>
              • Gość: rita Re: Do Miki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 21:27
                Mika , dobrego lotu i pięknych widoków.
                Mam duży niedosyt z ostatniego naszego spotkania w Olsztynie - trzeba będzie
                koniecznie to naprawić po powrocie.
                Przyjaciele nie muszą się witać i żebnać , bo oni zawsze są ze sobą.
                Trzymaj się mika pięknych chmurek , które z toba będą.
                Daj jak najszybciej znać o sobie
              • inka28 Re: Do Miki 09.07.03, 21:34
                brzoza napisała:

> (Uważaj na tych Amerykanów, podobno sa bardzo przebojowi...)

to prawda, jeden mi sie dzisiaj oswiadczyl:)))

Bedzie dobrze i patrz na chmury:)
                • mika_1 Re: Do Miki 10.07.03, 00:14
                  Mam miejsce w srodkowym rzędzie:((((((((((((((

Ale może coś mi się uda zobaczyć:)))))))))))))
                  • inka28 Re: Do Miki 10.07.03, 00:53
                    Tez mialam w srodkowym, ale i tak bylo widac. Zreszta zawsze mozesz sie z kims
                    zamienic. A turbulencje i zakrety sie raczej czuje niz widzi:)
                    • angela-rt Re: Do Miki 13.07.03, 00:13
                      Mika mozesz sobie zainstalowac tam za wielką wodą gg???
                      • mika_1 Re: Do Miki 13.07.03, 00:44
                        Jak ladnie poprosze kolege, to moze da mi skorzystac:)))) Ale ciezko by nam
                        bylo czasowo sie zgrac... juz latwiej mi chyba zadzwonic...
                        • angela-rt Re: Do Miki 13.07.03, 01:04
                          a teraz?
                          • angela-rt Re: Do Miki 13.07.03, 01:06
                            nie ma Cie:(((
                            • inka28 Re: Do Miki 13.07.03, 01:11
                              Mika, walcz o dostep do kompa, nawet nie wiesz jaka to ulga miec dostep do
                              netu. Taki plaseterk na tesknote...:(
                              • mika_1 Re: Do Miki 13.07.03, 02:44
                                Dostep do netu mam, ale pracuje do wieczora, wiec godzinowo trudno jest sie
                                zgrac...
                                jak ja wstaje to Was srodek dnia, a jak ja moge posiedziec w necie, to Wy
                                spicie:( Spiochy!!!!!
                                ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka