Dodaj do ulubionych

Mika , czy to Ameryka ?

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 21:55
Nie pada??? to dlaczego ludzie laza tam z parasolami???

www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/index.html;-)
Mika, czy mogłabyś pokazać się w tych kamerach - napisz kiedy będziesz
przechodzić i kiwać do nas ręką - czekam ;-)))))
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 22:17
      www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/index.html;-)
      jeszcze raz, to nie to ;-)
      • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.09.03, 23:38
        Pada, ciagle pada... Pozalewalo tunele w Nowym Jorku wiec robia sie koszmarne
        korki. U nas obsunelo sie zbocze gory od tych opadow. Ale ogolnie jest OK;)
        Rita - jak Ty patrzylas? Przeciez na Time Square kupowalam zabawki dla mojej
        bratanicy na urodziny... Stalam i machalam do Was!! A potem jeszcze
        wieczorem...
        Ech... chyba musze sie tam jeszcze raz wybrac, wtedy wysle Ci smsa - mam
        nadzieje, ze mnie zobaczysz:)
        poki co, znajdz jakas kamere w Ohio - tam sie wybieram, wiec tez bede machac. A
        co!!
        Pozdrawiam, mimo wszystko pogodnie, Mika:))))
        • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 21:52
          Mika , powstał problem, kiedy klikłam na powyższą stronę - wyskoczyła duża
          plansza z napisem GRATULACJE , cos wygrałam, chyba wycieczkę do ciebie.
          Podali numer telefoniczny: 1-321-282-0134 i drugi 1-800-291-7447, a wogóle mój
          numer który mi przyznali to jest 56222. Nie znam angielskiego, ale się
          domyslam, że szczęście miałam i teraz mój los w twoich rękach. Sprawdż, co
          wygrałam ? Jeszcze klikłam na 3 osoby , więc zabiorę ze sobą prawie całą
          rodzinę.
          Dobra ta stronka , jak się wygrywa ! ;-)))))
          Mów co u ciebie, zostałaś samotna w Ameryce - przybyło ci przyjaciół, czy
          słyszysz tam odgłosy piłek tenisowych ?
          • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 06.09.03, 05:01
            Odglosy pilek slysze codziennie - nic tylko US Open. Pech tylko, ze ciagle
            leje. Miejmy nadzieje, ze te dni beda lepsze.
            Co do przyjaciol... Mam, nie narzekam. Jeden nawet chcial mnie na US Open
            zabrac. Bylam pod kortami, wiem dokladnie gdzie to jest. Wiec nawet cos z tego
            "liznelam", a co:)
            Przyjaciol na szczescie mam, to mnie podnosi na duchu. Szczegolnie tutaj, tak
            daleko od domu, swiadomosc ze ma sie jakos przyjazna dusze jest niezwykle
            cenna. Duzo daje. I kazda przyjazn ceni sie po stokroc. Ale tez swiadomosc, ze
            w Krakowie zostala Rita, podnosi mnie na duchu. Moze tez na tym forum nie
            "umre", choc sie malo odzywam. Nie mam jak, nie mam kiedy... Mam nadzieje, ze
            za miesiac ta sytuacja sie zmieni, wtedy bede miala swobodny dostep do kompa,
            wiec latwiej bedzie "nadawac".
            Tak czy inaczej, dziekuje, Rito, ze o mnie pamietasz.
            Sloneczne buziaczki,
            Mika:)))
            • brzoza Re: Mika , czy to Ameryka ? 06.09.03, 08:38
              Nie tylko Rita pamieta o Tobie:))))))
              • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.09.03, 20:50
                właśnie, wydaje mi się, mikę trzeba podtrzymaywać na duszy, tymbardziej, że
                wszyscy cierpimy brakiem ludzi na forum
                Mika - nic się nie martw, zorganizujemy sobie bal i będzie wesoło. Mika czy ty
                zdążysz przylecieć na II Zjazd , czy też będziesz cierpieć ?
                Znasz tą piosenkę : za wielką wodą ty
                za wielką wodą ja
                pośpiewajmy sobie , żeby było nam wesoło
                trzymaj się
                dla rozweselenia wejdż do wątku śmierdzących bączków i się uśmiej ;-))))))
                jak mówi Inka : życie jest li piękne ;-)))))))
                chciałabym zobaczyć Wielką Amerykę ty szczęściaro ;-)))))
                • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 21:29
                  wszyscy ci będziemy kibicować - może mi sie uda wprowadzić forumowiczów do
                  twojego wątku by było ci razniej i wesoło ;-))))
                  • inka28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 08.09.03, 10:35
                    Miko kochana, przepraszam, że się tak długo nie odzywałam. Ale jakoś tak
                    wpadłam w Polskę, w stare sprawy, w nowe sprawy, że Ameryka mi sie rozlazła...
                    U nas zimno, szok termiczny przeżyłam, załapałam taki zwrot ”nie myślę” i go za
                    często tu używam, tak samo mówię ”ok”, nawet w urzędach.
                    W każdym razie Ty tam uważaj na siebie i rób dużo zdjęc - jak przyjedziesz to
                    wszyscy będą je chcieli oglądać:)
                    Jak juz jestem myślą w Ameryce to zahaczam i o Ciebie:) Trzymaj sie cieplutko:)
                    • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 08.09.03, 15:10
                      Witajcie:)
                      Prawdziwa Ameryke, to chyba dopiero teraz zaczynam ogladac. No coz, pisalam
                      jeszcze kilka dni temu, ze planuje przeprowadzke za miesiac. Sprawy sie bardzo
                      pokomplikowaly - w koncu pracowalam u Polakow, no i musialam w trybie pilnym
                      sie wyprowadzic:( No, ale od czego ma sie przyjaciol... Tak wiec rozwniez w
                      trybie pilnym wyladowalam w Ohio. No i wreszcie tu mi sie podoba. Milo,
                      przytulnie, ladnie. Wlasnie tak wyobrazalam sobie Ameryke - miejsce, gdzie
                      mozna spokojnie zyc - jak na filmach;))) No i jest cywilzacja, zaraz sobie
                      kupie teleofon, co cieszy mnie niesamowcie, bo tam, gdzie byla do tej pory, nie
                      byla nawet zasiegu;) CYWILZACJA! Nie ma niedzwiedzi i sepow:)
                      Wczoraj od razu pieknie trafilam, bo zostalam zabrana na piknik polsko-
                      amerykanski. Polonia. Bawilismy sie swietnie, bylo polskie jedzenie - od razu
                      lepiej. Polakow jest tu malo, wszyscy trzymja sie razem. Czuje, ze tutaj nie
                      zgine, ze bedzie w koncu dobrze i fajnie:)
                      Alez jestem zadowolona:))) Zaczyna sie wszystko ukladac:)))
                      I dziekuje, ze pamietacie o mnie. Rita, nie sadze, zebym zdazyla na II zjazd.
                      Jeszcze nie teraz. Ale mysle, ze i przy X zjezdzie przyjmiecie mnie rozniw
                      cieplo, co i przy pierwszym;)))
                      Pozdrawiam slonecznie z Ohio:)
                      • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 23:11
                        widze , że ci coraz lepiej w tej Ameryce i już masz zamiar przyjechać na X
                        Zjazd. Zawsze twierdziliśmy, że jutro będzie lepiej. Dobrze, że zmieniłaś
                        miejsce. Czuć to po twoim wpisie. Baw sie dobrze i używaj życia. I pisz !
                        Ciekawe czy Inka tęskni teraz za Ameryczką ?
                        • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 09.09.03, 15:22
                          Co do zabawy to jeszcze roznie, bo zycie musze sobie najpierw zorganizowac. Ale
                          czuje, ze nie zgine i bedzie dobrze. Nie jestem sama, wiem, ze zawsze ktos
                          pomoze.
                          Humor zdecydowanie lepszy.
                          Teraz bede sie odzywac zdecydowanie czesciej.
                          Pedze walczyc z amerykanska biurokracja. Mowi sie, ze u nas jest biurokracja,
                          ale tutaj... Ech, szkoda gadac, az mnie krew zalewa!!!
                          Ale co tam - przygoda.
                          Milego dnia:)))
                          • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 21:37
                            tak, teraz cię Mika poznaję, leć i załatwiaj i przyleć - czy jakieś zdjęcia
                            twoje będą dla nas ?
                            to gdzie ty teraz jesteś - określ swoje miejsce w Ameryce, niech sobie wyobrażę
    • Gość: 123 Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.skane.se 10.09.03, 05:47
      Gość portalu: rita napisał(a):

> Nie pada??? to dlaczego ludzie laza tam z parasolami???
      >
      > www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/index.html;-)
      > Mika, czy mogłabyś pokazać się w tych kamerach - napisz kiedy będziesz
      > przechodzić i kiwać do nas ręką - czekam ;-)))))
      • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 21:42
        jak tam u ciebie ?
        • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 11.09.03, 14:11
          Chyba coraz lepiej. Udalo mi sie przebrnac przez, chyba najgorsza czesc,
          papierkowego zalatwiania. Dzisiaj jade zrobic prawo jazdy!
          Trafilam na naprawde cudownych ludzi, ktorzy mi bardzo pomagaja, wiec nie moge
          narzekac. Fajnie mi tu, spokojnie - inne zycie.
          Bylam nawet w kinie, ubawilam sie setnie. Chyba przezyje. Poki mam kolo siebie
          tych ludzi, nie bedzie zle.
          Tyle na teraz, pedze.
          Milego dnia:)
          • brzoza Re: Mika , czy to Ameryka ? 11.09.03, 14:17
            Mika - gumowych drzew i szybkich przechodniów:)))
            Powodzenia!
            • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 21:33
              a nasze prawko nie jest wazne ? - nie będziesz miała kłopotu, kiedy jeżdzisz
              samochodem. Dobrze, że obracasz sie wsród dobrych i przychylnych ludzi
              Czy wozisz ze sobą na szczęście nasz plakat ?
              • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 12.09.03, 15:15
                Nie, nasze prawo jazdy nie nada sie. Tym bardziej, ze tu prawo jazdy to
                podstawowy dokument. Jak je bede miala, to juz niewiele mi potrzeba. Co do
                gumowych drzew Brzozy;), to nie jest az tak tragicznie. Wprawiam sie w jezdzie
                samochodem z automatyczna skrzynia biegow i idzie mi niezle. Juz nawet
                zapomnialam, ze lewa noge mam;)
                A co do ludzi... Ech, szkoda gadac, sa naprawde fantastyczni. Ze tez jeszcze
                takich mozna znalezc na swiecie. Szczegolnie jest to cenne tutaj, tak daleko od
                domu.
                I to prawda - dobrze mi tutaj:)))
                Pozdrawiam slonecznie i goraco:)
                • thor_tr Re: Mika , czy to Ameryka ? 12.09.03, 21:37
                  Miko już wybrałaś sobie autko,a raczej autoooo,bo to duże cacuszka są:-)
                  • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 21:42
                    jak wróci Mika to znów u nas nie będzie umiała jeżdzić
                    Ameryka to świat - niech opowiada co widzi
                    • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 12.09.03, 22:41
                      Jeszcze nie kupilam auta, poki co walcze z prawem jazdy. Co do marki, to mysle,
                      ze bedzie to raczej Toyota - z roznych powodow. AMERYKANSKIEGO wozu nie chce,
                      nie potrzebny mi tutaj. W takim dodge'u to nie widze zbyt wiele - zbyt mala
                      jestem na taka fure;))))
                      Eeee, nie sadze, ze zapomne jak sie jezdzi. To sie juz ma we krwi;)))

A o Ameryce poopowiadam, jak cos wiecej zobacze. Teraz moge powiedziec, ze np.
                      Pittsburg w Pensylwanii jest bardzo ladny - moze nawet wybiore sie tam na
                      wycieczke w niedziele:)))
                      • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 22:47
                        widzisz Mika, a ja wciąż mam grilla, ciągle przy tych samych roślinkach i w tym
                        samym towarzystwie i czasmi marzę o Ameryce - ale sobie myslę - dobrze jest jak
                        jest
                        • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 13.09.03, 15:00
                          Pewnie, dobrze jest jak jest:) Trzeba sie cieszyc tym, co sie ma:)
                          Zawsze moze byc jeszcze gorzej...;)))
                          • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.09.03, 20:36
                            Mika - chyba tak trzeba trzymać ;-))))
                            Co się dzieje z Inką, czy daje znać ?
                            • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 13.09.03, 22:53
                              Inka chyba nadrabia zaleglosci w Olsztynie. Nie widac i nie slychac;)
                              • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 20:59
                                coraz bliżej do twojego przyjazdu
                                Czy u was będzie zima, jesteś na nią przygotowana ?
                                Wiesz, rozumię cię z tym autem - słyszałam, że tam bez samochodu nie można się
                                poruszać
                                Czy to prawda, że tam nie ma autobusów ani tramwajów, a bez pomocy ludzi
                                człowiek ginie
                                dlatego zgłaszaj sie do nas i opowiadaj Mika , każde przygody jakie tam
                                przezywasz
                                zdróweczka ci życzę !
                                Mika - robisz tam jakieś balangi ;-))))
                                • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 14.09.03, 21:04
                                  Hej:)
                                  Balang nie robie, ale wychodze to tu to tam. Dzis chyba wybieramy sie do kina.
                                  Wczoraj caly wieczor bawilam sie u znajomych - ogladalismy POLSKIE filmy:) Milo
                                  bylo.
                                  Co do samochodu - to wlasnie tak jest. Jak ide do sklepu, ktory mam ze 200m od
                                  domu, to musze isc rowami;), bo nie ma chodnikow. Autobusy jezdza, ale gdzies
                                  blizej centrum - tutaj nie ma. Zdana jestem na moich znajomych...
                                  Co do pogody, to teraz mamy tak, jak w Polsce w lipcu. Goraco, ale sucho. Tutaj
                                  w lipcu jest goraco i wielka wilgotnosc powietrza, czyli nie da sie zyc. Co do
                                  zim, to podobno bywaja tu ciezkie - ta przynajmniej byla bardzo dluca i
                                  sniezna, potem deszczowa wiosna. Jaka jest jesien - nie wiem, ale sie przekonam.
                                  Relacje bede zdawac na biezaco:)
                                  Milego wieczoru:)
                                  • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 21:13
                                    a czy są tam malutkie sklepiki takie jak w Polsce , czy tylko markety ?
                                    Z czego tam ludzie żyją ?
                                    • Gość: ballest Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.09.03, 22:17
                                      Z czego tam ludzie zyja?
                                      Z zapachu kwiatow!!!:-)

pyrsk
                                      ballest
                                      • Gość: mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.insight.rr.com 15.09.03, 04:14
                                        Widze, ze ballest jest najlepiej zorientowany;)
                                        Z zapachy kwaitow pewnie tez, ale przede wszystkim - z ciezkiej pracy!!

Dobranoc:))
                                        • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.09.03, 21:18
                                          a czy są tam malutkie sklepiki takie jak w Polsce , czy tylko markety ?
                                          Z czego tam ludzie żyją ?
                                          i czy jest to tajemnica, że nie możesz mi powiedzić czy są takie sklepiki , czy
                                          juz jest to przeżytek i szukać takiego ze świeczką trzeba ?
                                          Mika ciekawi mnie to z wiadomych względów - prosze ? :-)
                                          • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 16.09.03, 23:19
                                            Sa, sa - cale mnostwo takich malutkich sklepikow. Ile chcesz i jakie chcesz...
                                            Z wiadomych wzgledow odpowiadam. A ludzie zyja z ciezkiej pracy. No, chyba ze
                                            sa to czarni, to juz nie wiem, z czego oni zyja...
                                            • Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 17.09.03, 12:20
                                              <<No, chyba ze sa to czarni, to juz nie wiem, z czego oni zyja

z narkotykow
                                              • being28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 17.09.03, 14:16
                                                Czy widzialas juz w sklepie "Polish Kielbasa sausage"? Jak smakuje amerykansky
                                                chlebek? Pozdrawiam jeszcze z Olsztyna!!!
                                                • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 21:50
                                                  Mika - weselej jest ci ? - masz na wątku hehehe - dobre - nie ?
                                                  może ci sie przyda ? ;-))))) gdy będzie ci tęskno za nami ;-)
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 17.09.03, 22:20
                                                    Polish kielbasa sausage nawet jadlam. Jadlam tez "pierogies" - nawet niezle.
                                                    Jakos tam sie trzymam, weselej mi:)))
    • mummir Re: Mika , czy to Ameryka ? 17.09.03, 22:41
      Chcesz dorobić a masz dostęp do internetu to nie ma problemu.

www.MikesPaid4Email.com/pages/index.php?refid=mummir
      Świetna firma. Płacą bardzo dobrze od 1 do 5 centa za link a ponadto punktowane
      linki zamieniają na kasę (tak że warto również klikać za punkty). E-maile
      przychodzą codziennie, a w każdym kilka linków. Płatne linki zawierają
      słowo "runner" np. www.MikesPaid4Email.com/scripts/runner.php?aA=677209
      Po "kliknięciu" na płatny link następuje logowanie na stronę sponsora. I tutaj
      najczęściej pojawia się u góry pasek z banerem i informacją ile sekund mamy
      oglądać stronę sponsora i ile za to dostaniemy np. Mike thanks you supporting
      his sponsors! You're the best. You will receive 5cents(s), once you have
      visited this sponsor's site for at least 15seconds . Po upływie określonego
      czasu pojawia się komunikat: " You've just been paid. See you soon!" lub
      podobne. W chwili pojawienia się tego komunikatu możemy zamknąć połączenie.
      Dodatkowo możesz zarobić więcej wchodząc na Paid2Click (NO SEARCHES) i
      Paid2Click (SEARCHES ONLY) w obrębie waszego konta w Mikes, można tam zarobić
      kilka dodatkowych centów. Nie polecam działu Paid2Signup w którym za zapisanie
      się do danego programu czy firmy można jednorazowo dorobić 25 centów! Zasypują
      skrzynkę emailami że trudno się ich pozbyć.

Firma daje - 30$ - na dzień dobry. Minimalna kwota wypłaty: - 150$ - to sporo,
      ale nie najwięcej. Poza tym firma "stara się" abyśmy z tą kasa zobaczyli się
      jak najwcześniej wysyłając mnóstwo e-maili i dając możliwości zbudowania 10
      poziomów referencyjnych za które dostaje się 10% zarobionej przez innych kasy.
      Wymagają abyś z tych 150$, które musisz mieć na koncie aby wypłacić, co
      najmniej 10$ pochodził wyłącznie z twojego klikania, bez pomocy bonusa czy
      poziomów referencyjnych. Gdy uzbierasz 150$, po zalogowaniu się na twoje konto,
      będzie widoczny przycisk "Request Payment" - po jego użyciu kasa zostanie
      przelana w sposób określony przez Ciebie w procesie rejestracji.

Dobre rady:
      1. Aby na klikanie poświęcić jak najmniej czasu powinieneś klikać na
      banery i linki używając opcji „otwórz łącze w nowym oknie”. Po takim otworzeniu
      możesz nawet już do niego nie zaglądać kasa i tak płynie a ty w tym czasie
      otwierasz dalsze łącza.
      2. Wpadniesz zapewne na pomysł tworzenia poziomów referencyjnych zapisując
      członków swojej rodziny /robi tak większość/. Nie zapisuj ich jednak na jednym
      poziomie a raczej stwórz poziomy jeden za drugim. Zarobisz więcej kasy dla
      rodziny bo każdy z nich będzie miał już poziomy referencyjne i dostanie swoje
      10%.

Spróbuj nic nie tracisz, a może się opłaci.
      • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 22:44
        to już było grane - tu Ameryka ;-)
        • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 18.09.03, 00:40
          Sio, ja szukam normalnej pracy!!
          • Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 18.09.03, 12:24
            no peeewnie, jak ty tylko zwieeedzasz
            po impreeezach chodzisz
            to nic dziwnego ze jeszcze pracy nie znalazlas

p.s a co to jest 'normalna' praca a co 'nie normalna'?
            bo to klikanie to zadna praca
            tylko nabijanie ludzi w butelke, hehehe
            • inka28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 18.09.03, 14:18
              Jestem, jestem. Rzeczywiście, Olsztyn jest baaardzo wciągający, a ja na dodatek
              myślami już w Krakowie:) Troche mam komp rozregulowany, ale raz na dwa-trzy dni
              staram się zajrzeć:)
              Mika, powodzenia. Turalsz sie po tych Stanach, zazdroszczę nowych doświadczeń.
              Tylko pamietaj, że u nas nie musisz tak po hamerykańsku odpowiadać - że
              wszystko ok. jestem strasznie uczulona na to. Czasem warto ponarzekac na
              pogodę, tak dla higieny psychicznej:)
              A propos samochodów - podobają Ci sie te wielkie, amerykańskie? Ja tam wole
              takie małe europejskie zwinne autka:)
              Pozdrawiam:)))
              • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 23:28
                Mika , a napisz jak wygląda w Ameryce czarna praca, czy podobnie jak u na na
                czarno ? :-))))))))))

pozdrowienia dla wszystkich
                niech żyje przyjażń polsko- amerykańska ;-)
                • oso1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 19.09.03, 23:28
                  Tak - Inka miała urodziny, Zbysiu przyniósł czarodziejski sok - a Ty Mika co?
                  Five-ujesz w Ameryce albo kawę spijasz???!!! A do eNki abarot.
                  Pa
                  ;)
    • brzoza Re: Mika , czy to Ameryka ? 20.09.03, 11:02
      Mika - mam nadzieję, że Ciebie wczorajszy huragan nie dotyczył?
      • inka28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 20.09.03, 13:34
        Mika, jeśli Ty jestes w Ohio to chyba bardzo szczęśliwie uciekłaś:)
        Napisz, czy wszytko gra, bo tu się ludzie o Ciebie martwią!!!
        Pozdrawiam serdecznie:)))
        • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 20.09.03, 15:19
          U mnie w Ohio wszystko gra:))) Poza problemami z tym czy z tamtym papierkiem -
          wszystko dobrze. Mam nadzieje, ze i to szybko sie pozalatwia. Poki co - we
          wtorek jade do Chicago. Ha ha - ale sie "porozbijam" po tych Stanach;) No, ale
          jade kupic samochod, wiec to juz cos:))))))

Co do eNki, to mam nadzieje, ze za jakis czas - nie az tak dlugi, zawitam:)))
          Inko - wszystkiego najlepszego z calego serca. Zaluje, ze nie moglam tym
          czarodziejskim sokiem wzniesc toastu:( Ale szczere zyczenia Ci przesylam.

Jesli chodzi o huragan, to my dostalismy z niego tylko nieco silniejszy wiatr i
          troche deszczu. Dzisiaj jest juz znowu piekna i sloneczna pogoda:)))

Wszystko wiec u mnie dobrze. Radze sobie... Jeszcze! Mam nadzieje, ze bedzie
          lepiej - w koncu jutro tez jest dzien:)))

POzdrawiam wszystkich bardzo serdecznie:)))
          • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 22:30
            jak kupisz ten samochód to sie pochwal :)
            i uważaj na drodze
            macie tam korki ?
            • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 21:59
              Mika - przechowam u ciebie ten wiersz - myślę, ze miło Ci będzie

Olsztyn jak magnes, przyciąga bieguny
              Chociaż niektórzy bujają po świecie
              Są jednak dni, gdy dźwięk wydobędą struny
              Dźwięk wspomnień ubrany w nasze piękne, damskie kwiecie
              Nie zginą wspomnienia, nie wiem co by się stało
              Nie legną w zakamarkach naszej ułomnej pamięci
              Bo aury, Kochani, tej mało, wciąż mało
              Aury, aureol – chociaż nie jesteśmy święci
              Lecz przyznać musicie (przynajmniej tak mi się zdaje)
              Gdzieś tam na świecie są inne, piękniejsze kraje
              To tu, w Olsztynie, coś jednak istnieje,
              Ze Wy tu jesteście – czy to kogut pieje???
              Nie, to z ratuszowej wieży kurantów głos dobiega
              Wzywa na ucztę do eNki, kłonią nam się drzewa,
              Przybywamy! Witają, jak marnotrawnego syna
              bo cóż, to wszystkie drogi prowadzą do Olsztyna.

• Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 22.09.03, 12:21
      ale trafila z tym ohajo, hehe
      az do szikago po samochod musi jechac, hehe
      • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 22:48
        i na dodatek jeszcze nie wróciła ;-)
        • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 25.09.03, 01:18
          Hehehehehehehehe - a co - zazdroscisz??
          Jezdze sobie to tu to tam, mam sie calkiem niezle. Prace znalazlam, prawo jazdy
          zrobilam, teraz jeszcze przyzwoitego samochodu szukam.
          Hehe;)
          A nie wrocilam, bo jeszcze musze jutro Chicago obejrzec - zobaczyc kilka
          miejsc - a co! Jak szalec to szalec:)))
          • Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 25.09.03, 13:22
            jackowa niezapomnij odwiedzic
            tam napewno jakas "bratnia" duszyczka (hehehe)
            samochod pomoze ci kupic
            tylko nie wiem czy do ohajo bys nim wrocila, hehehe

p.s. bardzo ci zazdroszcze
            ja TEZ chce do sikago
            • being28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 25.09.03, 13:34
              Gość portalu: hehehe napisał(a):

>
              > p.s. bardzo ci zazdroszcze
              > ja TEZ chce do sikago

Trzeba sie bylo dobrze uczyc, albo pape miec w ubecji...
              • Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 25.09.03, 14:28
                being28 napisał:

> Trzeba sie bylo dobrze uczyc, albo pape miec w ubecji...

a z Mika to jak bylo?
                ciekawe czy sie dobrze uczyla, czy....? hehehe

a do sikago to i tak nie chce bo tam za mocno wieje
                • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 22:11
                  rozdziele was chłopcy :)
                  to nauka w Krakowie tak dobrze wpłyneła na inteligencję Miki i nie tylko, bo
                  Inka też może się nią pochwalić - więc uważajcie na nie ;-))))))))))))
                  pozdrawiamy cię Mika
                  • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 22:00
                    Mika - gdyby co jestem na warcie :)
                    • inka28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 27.09.03, 19:09
                      Rita, dziękuję:) Being i hehehe - zapamietajcie!
                      Mika, wassss up?
                      • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 29.09.03, 23:57
                        Hej:)
                        Wrocilam:) Samochodem, calkiem ladnym, kupionym w Chicago, ale nie od Polakow.
                        Jechalo mi sie bardzo fajnie, jestem juz na miejscu i teraz poznaje Stany z
                        perspektywy kierowcy:) Podoba mi sie.
                        Uczyc sie uczylam, duzo nawet, ale ciekawa swiata jestem - wiec przyjechalam
                        tutaj. Podobno podroze ksztalca, wiec moze jeszcze madrzejsza bede;)))
                        Na Jackowie nie bylam - nie mialam czasu, ale ogolnie Chicago podobalo mi sie:)
                        Jednak Columbus podoba mi sie bardziej:) Spokojniej tu:)
                        Mam problemy z netem, wiec teraz siedze w bibliotece. Moze przy okazji
                        wypozycze jakas ksiazke, wiec bede jeszczeeeeeeeee madrzejsza:P

Pozdrawiam:)
                        Rita, trzymaj warte:)
                        • Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 30.09.03, 14:33
                          ty siem za robote w koncu bierz
                          a nie tylko rozjazdy i hulanki w glowie
                          • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 30.09.03, 15:13
                            Co sie tak stresujesz, hehehe???
                            Na wszystko jest czas... Moze teraz wlasnie na hulanki i rozrywki??
                            ;)
                            • Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 30.09.03, 15:25
                              mika_1 napisała:

> Na wszystko jest czas... Moze teraz wlasnie na hulanki i rozrywki??

no to ohajo do tego najlepsze nie jest
                              to juz lepiej sikago albo niu jork
                              tam to mozna se pohulac
                              • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 30.09.03, 16:18
                                A Ty gdzie tak ciezko pracowales? W Chicago, czy w NYC? Wszedzie pelno
                                Polakow... Pewnie tam Cie przywialo...:P
                                Ja tam wole tutaj, tez milo i przyjemnie. Downtown fajne, rozrywki sa, kiedy
                                trzeba, a zycie zdecydowanie spokojniejsze.
                                • Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 30.09.03, 16:41
                                  mika_1 napisała:

> A Ty gdzie tak ciezko pracowales? W Chicago, czy w NYC? Wszedzie pelno
                                  > Polakow... Pewnie tam Cie przywialo...:P
                                  nie zgadlas, hehehe

w sikago i niu jorku to ja
                                  tylko z wizytacyjom bywalem

> Ja tam wole tutaj, tez milo i przyjemnie. Downtown fajne, rozrywki sa, kiedy

rozrywki to sie zgadza ze sa, sa wszedzie
                                  bardziej to zalezy od ludzi niz od miejsca
                                  tez uwazam ze robota nie zajac, nie ucieknie
                                  i jak masz mozliwosc to sie baw
                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 30.09.03, 21:04
                                    Otoz to.
                                    Poki co bladze po ulicach:) Tez jest zabawa;))))
                                    W innym otoczeniu czlowiek czuje sie bezradny jak dziecko...
                                    Nie ma lekko!
                                    • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 21:50
                                      zabawa + praca = sztuka życia
                                      a jak jazda nowym samochodem, czy ci czasami nie ukradli ?
                                      masz mapę , żeby sie nie zgubić ?
                                      • Gość: mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.columbuslibrary.org 30.09.03, 21:55
                                        Samochodu nawet nie zamykam - nie ma takiej potrzeby. Na poczatku zamykalam,
                                        ale patrzyli na mnie jak na kretynke;)
                                        Jezdzi sie fajnie. Mape mam, jakos sie poruszam po miescie. Najwazniejsze, ze
                                        udalo mi sie dotrzec z Chicago do Ohio i sie nie zgubilam:) Zawsze to cos.
                                        Inny swiat, ale jakos sobie radze:)
                                        • Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 01.10.03, 12:27
                                          Gość portalu: mika_1 napisał(a):

> Samochodu nawet nie zamykam - nie ma takiej potrzeby. Na poczatku zamykalam,
                                          > ale patrzyli na mnie jak na kretynke;)

taaakiii stary i zniszczony? hehehe
                                          lemon? jak by to w hameryce okreslili
                                          • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 01.10.03, 18:04
                                            Akurat nie stary i nie zniszczony:P Ale okolica cicha i spokojna:PPPPPP
                                            • Gość: hehehe Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.mt.sfl.net 01.10.03, 19:05
                                              w takim razie gratulujem
                                              • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 22:13
                                                czyli ma sie rozumieć , że blokady też nie zakładasz ?
                                                A płacisz za parkingi?
                                                I na jakim paliwie jeżdzisz ?
                                                A dziury są na jezdni ?

a samochodu pewnie, że gratulujemy i spokojnej jazdy - nie tak jak u nas ,
                                                kilometrowe korki
                                                • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 02.10.03, 16:09
                                                  Akurat jesli chodzi o korki, to sa - jak wszedzie, gdzie duzo samochodow. W
                                                  Chicago autostrady maja po 5 pasow, a i tak sa zakorkowane:(
                                                  Blokady nie zakladam, zerszta w Polsce tez tego nie robilam. Prkingi sa platne,
                                                  ale tylko w centrum. POd domem parkuje spokojnie, bez problemow. Paliwo
                                                  normalne, tylko ze duuuzo tansze niz w Polsce. Dziury w jezdniach sa -
                                                  szczegolnie na bocznych drogach poza miastem, no i na Manhattanie tez jest
                                                  sporo. Chigaco tez nie lepsze. Generalnie tam, gdzie duzy ruch, to i sa
                                                  dziury...
                                                  Normalnie;)
                                                  • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 22:00
                                                    czyli juz się przyzwyczaiłaś i zaaklimatyzowałaś, przejdziesz na normalność i
                                                    pytanie czy wogóle wrócisz do nas ?
                                                    Dzis własnie była audycja w trójce, ludzie się wypowiadali, że w Ameryce mają
                                                    wszystko tylko jednego im brak - KRAJU i bardzo tęsknią.
                                                    Prawie cztery miesiące upłynęły, jak ten czas leci !!!!!!!!
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:00
                                                    Rita, Ty chyba tam ciagle manka robisz...;) Jakie cztery? TRZY!!! Za tydzien!
                                                    Ja licze dokladnie;)
                                                    Co do przyzwyczajania sie - to nie jest tak trudno. Teraz juz sa inne czasy, w
                                                    Polsce jest naprawde niezle, wiec i ta Ameryka nie jest ta AMERYKA sprzed lat.
                                                    OK, normalnie, moze nieco latwiej jest zyc. Z pewnoscia latwiej. Ale... My,
                                                    jako Polacy, nie mamy sie czego wstydzic. Jestesmy dobrze wyksztalceni, obyci,
                                                    dobrze wychowani. TO juz cos. Ludzie to tutaj zauwazaja...
                                                    To fakt, przyzwyczajam sie powoli. Poruszam sie juz po tym swiecie w miare bez
                                                    problemow. Wszedzie dotre, zalatwie to, co mi potrzeba...
                                                    Ale to prawda, najbardziej brakuje mi KRAJU!! Wszystkiego, po prostu
                                                    wszystkiego. Nawet oslawionej przez Beinga "polish kielbasa sausage";), ktorej
                                                    w Polsce nigdy nie jadalam... Wszystkiego. Ludzi, jezyka, klimatu...
                                                    Nie boj sie Rita, nie zostane tu. Posiedze tu troche, jeszcze troche, ale nie
                                                    tak dlugo. Tesknie... Dlatego tez najszybciej jak sie da wroce do Polski. A
                                                    wtedy... tu Cie moze zaskocze - planuje sie przeprowadzic na Warmie:))) Tam
                                                    mnie najbardziej ciagnie:)))
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:03
                                                    No i jeszcze jedno... Gdzie nie spojrzysz tam... CZARNO, albo PEJSY;)))
                                                    Do tego nie moge sie przyzwyczaic;))))
                                                  • being28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:05
                                                    Dobra MIka, konic z owijaniem w bawelne. Przeciez jestes z Polska. Cos fajnego
                                                    ukradlas?
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:08
                                                    Na razie sie rozgladam... Musze pojechac do Chicago, tam wmieszam sie w tlum,
                                                    bedzie latwiej...
                                                    Jak cos skoluje, dam Ci znac;)))
                                                    Jak do tej pory, zupelnie uczciwie, udalo mi sie kupic samochod...:)
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:11
                                                    Being, czy tam gdzie byles, tez bylo tak czarno???? Bo tu jest chyba jakies
                                                    zaglebie Somalijczykow!! 10% popluacji miasta, to oni!!! Jak sie teraz
                                                    rozejrzalam wokol siebie, to tez czarno!!! Moze ze 4 bialych, a 20 czarnych!!!
                                                    To jest cos nowego dla mnie!
                                                  • being28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:21
                                                    U mnie afroamerykanow bylo malo, ale za to po hiszpansku/mexykansku bylo
                                                    wiecej niz po angielsku. Na autostradach stali panowie ze strazy granicznej,
                                                    zatrzymywali ruch i gapili sie na kierowcow. Jak ktos wygladal za bardzo po
                                                    mexykansku to musial zjechac na bok. To sie dopiero nazywa demokracja!!!

Ja mieszkalem w mexykanskim miateczku. Bylo 50km od oceanu, a w kalifornii im
                                                    bardziej bogaci tym blizej oceanu. Im blizej gor i pustynii tym biedniejsi.
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:30
                                                    To znaczy, ze mieszkales nie tak daleko do oceanu...:)
                                                  • being28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:13
                                                    Wybralas juz Mexykanca lub gruubego Amerykanina z dziada pradziada, z ktorym
                                                    ozenisz sie i za 5 lat dostaniesz paszport USA?

Oczywiscie zartuje. Wracaj do ojczyzny, w Tesco sa wafelki, makaron, kuleczki
                                                    czekoladowe i wiele innych fajnych rzeczy na wage. Od 3.99zll za kg!!!

Duzo, tanio, gooowno!!!
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:19
                                                    Podobno teraz, kazda Polka w NYC, zaczyna rozmowe od slow: A gdzie pracujesz?
                                                    Po tym szybko moze sie zorientowac czy gosc ma papiery, czy nie. Jak mowi, ze
                                                    na kontraktorce, to znaczy, ze jest w takiej samej jak ona sytuacji - czyli, ze
                                                    papierow nie ma. Jak mowi, ze w biurze, to juz calkiem niezle - znaczy, ma
                                                    papiery, mozna mu nieco czasu poswiecic...
                                                    Slyszalam jednak, ze teraz juz tak latwo nie ma. Nie wystarczy miec kogos z
                                                    zielona karta - Amerykanie stali sie podejrzliwi!! Teraz jest inny deal. Za
                                                    $10.000 znajdujesz sobie goscia, ktory sie z Toba zeni. Mieszkasz z nim, bo
                                                    musicie miec ten sam adres, ale tak naprawde kazdy robi co chce. Po 3 latach
                                                    dostajesz obywatelstwo i rozwodzisz sie. Podobno jest wielu chetnych.... Polak
                                                    potrafi!! No i jest zdolny nawet do takich czynaow. Chyba nie wszyscy wiedza,
                                                    ze Tesco robi takie promocje;)))
                                                    Poki co, mam sie dobrze. ALe odliczam czas do powrotu. Mam nadzieje, ze
                                                    fafelki sie nie przeterminuja;)))
                                                  • being28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:30
                                                    Slyszalem o poszukiwaniu przez polskie studentki menow w Reno. Cel oczywiscie
                                                    matrymonialny:) Faceci to maja troche gorzej:(

Mika trzymaj sie cieplo!!! Niszcz nazim!!! Uwazaj na siebie!!! NIe jedz za
                                                    duzo!!!
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:32
                                                    No tak, nie ma lekko.
                                                    Z tym jedzeniem to miales racje... Fast foody, chinczyki itp... Brrrr. Jak
                                                    popatrze na ludzi, ktorzy tam wchodza, to mi sie jesc odechciewa... Spokojna
                                                    glowa;)

being28 napisał:

> Slyszalem o poszukiwaniu przez polskie studentki menow w Reno. Cel oczywiscie
                                                    > matrymonialny:) Faceci to maja troche gorzej:(
                                                    >
                                                    > Mika trzymaj sie cieplo!!! Niszcz nazim!!! Uwazaj na siebie!!! NIe jedz za
                                                    > duzo!!!
                                                    >
                                                  • being28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:38
                                                    Korzystaj z okazji i zwiedzaj duzo. jak masz auto to mozesz zwiedzac i
                                                    zwiedzac. Pamietaj, ze to moze byc twoj pierwszy i ostani raz. Rob zdjecia!!
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 19:42
                                                    Zdjecia robie, poki co zwyklym aparatem, ale planuje kupno cyfrowego. Bylam
                                                    ostatnio w Chicago, pogoda piekna, wiec poszalalam;)
                                                    Staram sie zobaczyc jak najwiecej - to fakt, mam samochod, benzyna tania, nic
                                                    nie stoi na przeszkodzie:)
                                                  • being28 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 20:04
                                                    Mika!!! Ja juz wiem co chce. ja chce rybke!!! Nie wiem czy wiesz, ale mam
                                                    akwarium i jestem akwarysta!!!

Graj w totolotka. Jakis wojak wygral 150mln $!!!
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 20:06
                                                    OK, rybka zalatwiona! Nie wiem tylko, czy chesz ja karmic mlekiem w proszku,
                                                    czu polish kielbasa sausage...;)
                                                  • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 20:19
                                                    dajcie mi zanć kiedy trzeba nowy wątek załozyć - szybko leciecie
                                                    ryby nie mają głosu a w każdym wątku są ;-))))))))))
                                                    proponuję założyć hodowlę amerykańskich rybek
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 20:32
                                                    Nie szybko lecimy, tylko, wyjatkowo, udalo mi sie trafic na kogos zywego na
                                                    forum...;)
                                                  • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 20:36
                                                    przeczytałam waszą całą gadkę. Dobrze, że chcesz wracać, tu jest twoje miejsce
                                                    i na Warmii - tu mnie nie zaskoczyłaś. Kraków to więzienie, turyści mają dobrze.
                                                    Mika - odpowiedz mi jeszcze jedno - czy swoją córkę lub syna wysłałabyś do
                                                    ameryki ?- szczerze
                                                    Mika - to co czytam , to nie jest moja wizja AMERYKI i pewnie nie twoja -
                                                    przyjeżdzaj nad te nasze jeziora, zostaw oceany. Dzięki , że tak napisałaś,
                                                    napisałaś prawdę jaką myślałam z artykułów gazetowych wnioskowałam.
                                                    Pisz jeszcze co widzisz - jesteś jedyną korespondentką na żywo :)
                                                    pozdrawiam
                                                    Inka jest w Krakowie , pewnie sie jeszcze spotkamy i myślę , że jak tylko
                                                    będzie miała czas zaglądnie do ciebie
                                                    trzymaj sie Mika i usmiechaj się, niech widzą , że idziesz z głową do góry, bo
                                                    my cię pilnujemy i obserwujemy i zawsze czekamy na ciebie i Olsztyn Piękny też.
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 04.10.03, 20:49
                                                    Czy wyslalabym swoje dziecko? Ale po co? Na wycieczke? Tak, jak najbardziej, w
                                                    koncu podroze ksztalca. ALe nigdy, nigdy nie bedziesz u siebie! Jestesmy
                                                    Polakami, w Polsce nasze miejsce. Przynajmniej ja tak uwazam, brakuje mi
                                                    wszystkiego, co polskie. Chociaz, tu chce podkreslic, Ameryka wcale taka zla
                                                    nie jest. Ale to nie moj kraj i tyle...
                                                  • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 20:56
                                                    tyle - hehehe i baw się dobrze ;-))))
                                                    będzie co opowiadać;)
                                                    a jak liczysz dni do powrotu , rysujesz kreski na ścianie ?
                                                  • mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? 05.10.03, 19:58
                                                    Nie kreski, Rita, no co ty?
                                                    Ja w glowie wszystko mam - licze w pamieci...;)

OK, a teraz powaznie. Znikam na jakis czas. Przenosze sie do Chicago i tam nie
                                                    bede miala kompa. Minie troche czasu, zanim sobie go kupie. Mysle, ze gdzies za
                                                    miesiac sie odezwe...
                                                    Rita, poki co - pilnuj wszystkiego. Jak chcesz, to rysuj kreski, wydrapuj, jak
                                                    Ci tam pasuje. No i trzymaj za mnie kciuki:)
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Mika:)
                                                  • thor_tr Re: Mika , czy to Ameryka ? 05.10.03, 20:08
                                                    Miko znowu się przeprowadzasz!?!
                                                    Chicago to chyba najlepsze,polskie mniejsce w Stanach.
                                                    Bedziesz mieszkala w Jackowie?Pewnie wiecej tam naszych niz w Olsztynie.
                                                    Mam nadzieje,ze wszystko u Ciebie jest i bedzie ok.
                                                    Pozdrawiam Cie cieplo:-)))

Nie znikaj nam na miesiac.Napisz cos wczesniej.
                                                  • brzoza Re: Mika , czy to Ameryka ? 05.10.03, 20:13
                                                    Mika - wracaj do nas szybko, chocby wirtualnie via Chicago!
                                                    Buziaczki:)))
                                                  • Gość: mika_1 Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.columbuslibrary.org 05.10.03, 20:23
                                                    Znikam, nie mam wyboru. Myslami jestem zawsze z Wami.
                                                    Nie, nie bede mieszkala na Jackowie. Bede mieszkala w aglomeracji Chicago, ale
                                                    tak na zachod od samego miasta. Takie male, senne, amerykanskie miasteczko:)
                                                    Zreszta, teraz jest juz duzo dzielnic polskich w Chicago. Nie tylko Jackowo.
                                                    Poza tym - wszystkie okoliczne miasteczka maja polskie sklepy itp. Nie to, co
                                                    tu. Oslawiona przez Beinga kielbase przywiozlam z Chicago tydzien temu, to
                                                    wszyscy przygladali sie jej z zachwytem. Tutaj to cos niespotykanego. Tam -
                                                    mozna kupic wszystko co sie chce. Prawie jak w domu.
                                                    No coz, znikam jednak. Nie mam innego wyjscia. PO prostu nie bede miala kompa -
                                                    ot i cala tajemnica. Ale jak tylko stane sie posiadaczka sprzetu w postaci
                                                    komputera, od razu sie odezwe:)))
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Mika:))
                                                  • Gość: rita Re: Mika , czy to Ameryka ? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 20:55
                                                    będziemy na stanowisku i w gotowości - wiedz, że dasz sobie radę i każdy
                                                    następny dzień będzie lepszy. Korzystaj z każdej chwili przyjemności i
                                                    wykorzystuj do końca, idż odważnie przez świat i każdy swój ślad zostawiaj tu
                                                    na forum :)
                                                    idż śmiało przez życie
                                                    i miej byczą minę
                                                    łap szczęście za ogon
                                                    i duś jak cytrynę

trzymaj się Mika
                                                    czuję sie jakbym prowadziła cię za rączkę i myślę , że rękę podadzą ci i inni
                                                    forumowicze - widzisz jak ich dużo - jesteś naszym symbolem Miki Wędrowniczki
                                                    zamiast Jasia Wędrowniczka
                                                    jeszcze raz trzymaj się !
                                                  • Gość: rita Re: Mika , zobacz IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 21:22
                                                    http:www.topexpert.pl/cam.html
                                                    i duzy format:
                                                    ukoi twoje serce
                                                  • Gość: rita Re: Mika , zobacz IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 21:24
                                                    www.topexpert.pl/cam.html
                                                    i duzy format:
                                                    ukoi twoje serce lepiej
                                                  • mika_1 Re: Mika , zobacz 07.10.03, 22:41
                                                    Ciemnosc, widze ciemnosc, niestety...

OK, Rita, otworz nowa czesc i pilnuj jej. A ja sie pojawie na stale tak szybko,
                                                    jak sie da!!!
                                                    POzdrawiam bardzo slonecznie i bardzo goraco - wcale nie jesiennie;),
                                                    Mika:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka