Dodaj do ulubionych

Nie chcą niepełnosprawnych

IP: *.crowley.pl 13.02.06, 10:05
Dlaczego za moje podatki wymyśla się jakieś odgórne kwoty, a potem za moje
podatki płaci kary za niemożliwość ich realizacji? Może jeszcze zacząć
urządzać łapanki na ulicach, żeby wystarczyło niepełnosprawnych dla każdego
urzędu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Justi Re: Nie chcą niepełnosprawnych IP: *.adsl.wanadoo.nl 13.02.06, 18:50
      A ja mialam kolezanke w sanatorium, ktora chodzila na masaze do miewidomego i
      chwalila go ogromnie, ze to najlepszy masaz jaki w zyciu miala. Zazdroscilysmy
      jej wszystkie.
      • Gość: Juras Re: Nie chcą niepełnosprawnych IP: *.crowley.pl 14.02.06, 12:03
        No i bardzo dobrze. Tylko po co żądać od każdego urzędu, że ma zatrudnić 5%
        niewidomych masażystów?
    • Gość: kmk Głupiś, Juras! IP: *.vtt.fi 14.02.06, 12:13
      Gdy wylądujesz na wózku (albo ktoś Tobie bliski) po tym, jak na pasach potrąci
      Cię jakiś facet (który, jak każdy w Polsce, jeździ "szybko, ale bezpiecznie"),
      to będziesz te limity błogosławił i żalił się na forach, że nie są
      respektowane...

A na przyszłość zanim coś napiszesz, spróbuj wczuć się w rolę danej mniejszości
      (niepełnosprawych, homoseksualistów, imigrantów itp). To trudne, ale wykonalne
      dla przeciętnie inteligentnej osoby.
      • Gość: Juras Re: Głupiś, Juras! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.06, 15:47
        "Każdy w Polsce"? No, to widać, ile wiesz o jeżdżeniu. Większość ludzi w Polsce
        wcale nie jeździ jakoś zauważalnie szybko. A co do meriutm - kwoty zatrudnienia
        są metodą efektowną, ale nie efektywną i doskonale o tym wiadomo. Jak każdy
        przymus, działają bardzo doraźnie, a w ogólnym rozliczeniu raczej zrażają ogół
        to tych "zakontraktowanych", niż pomagają im. Co więcej, wpływają na obniżenie
        ogólnego poziomu przydatności do pracy takich wmuszanych pracowników, bo oni
        przestają się starać - po co, skoro i tak im się należy miejsce. I tym prostym
        sposobem zamyka się kółko - niepełnosprawny staje się nieatrakcyjnym
        pracownikiem, tylko że teraz już jak najbardziej za własne zasługi.
    • Gość: Felicja Z tego samego powodu z jakiego za moje podatki IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.02.06, 21:59
      oplacam waszych polskich rolnikow, choc nie ma mnie w Polsce od bez mala 40
      lat. Ten powod nosi nazwe solidarnosc miedzy ludzmi.
      Ponadto jest szansa, ze podatki placi nie tylko Juras, ale i sami
      niepelnosprawni (zanim stali sie niepelnosprawnymi), a takze ich rodziny.
      Czy tez sie uwazasz Jurasie za pokolenie Jana Pawla II?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka