bdx65 12.01.07, 21:52 nareszcie! niech siedzą nie w więzieniach, ale w ciepłych domach, tyle że z emeryturą najniższą, jaka może być; mają z czego żyć, ich ofiary - nie; Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Degenerat Uderzenie w esbeków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 17:59 Po sześciu latach na syberii gdzie umiera mój ojciec jako 17 letni chłopak wstępuje do wojska w1947.KBW, jedna akcja przeciwko bandytom mordujących POlaków (błąd: teraz to patrioci.A ofiary?).28lat w milicji bo gdzie może zachaczyć się taki chłopak nie mający tu nikogo? Po aresztowaniu syna komendanta woj. trzeba wiać aby przetrwać do emerytury. Jest kolega w SB i wolny etat, przewalam papiery z nielicznymi"patriotami"mam do czynienia, wg Was morduję patriotów. Szkoda, że tych patriotów nie moge Wam zwrócić,patriotyzm wtedy byłby najbardziej znienawidzonym przez Was słowem. Przed Solidarnością ide na emeryture. Nie lubie S bo w tej mieścinie w której mieszkam to szumowiny dlatego tak zmalało jej poparcie. Znowu spotyka mnie syberia wszyscy mnie tam wysyłacie opócz tych którzy już mnie widzą martwym. Jak się tylko uda wracam bo Sybir jest mniej straszny od was a jak odnajde grób Ojca to nie powiem o was ani słowa,o takim kraju sie nie mówi. A tym biednym emerytom którym odbieram chleb od ust to dajcie duże emerytury zamiast na kancelarie swoich wodzusiów,na światynie opatrzn. na sejm, senat... Kiedy w 1939 roku straciłem Oczyzne to do tej pory jej nie znalazłem bo Ojczyzna to ludzie a tacy ludzie jak Wy nie tworzą Ojczyzny. Opuszczam was z ulgą, gdybym mógł powtórzyć swoją wędrówke szerokim łukiem omine te strony a.. Krzyż Sybiru nadany przez prezydenta K. zwracam niech sobie go wsadzi..nie ma takiego krzyża na świecie który wynagradza czas takiej prezydentury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz4691 Uderzenie w esbeków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:10 nareszcie!odrobina sprawiedliwości.muszą być wyrażne granice między katem a ofiarą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 66 Re: Uderzenie w esbeków IP: *.236.57.169.Dial1.NewYork1.Level3.net 16.01.07, 03:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LI 115 Re: Uderzenie w esbeków IP: *.236.54.164.Dial1.NewYork1.Level3.net 16.01.07, 04:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LI 115 Re: Uderzenie w esbeków IP: *.236.54.164.Dial1.NewYork1.Level3.net 16.01.07, 05:35 Gosc portalu:janusz4691napisal(a) >nareszcie odrobina sprawiedliwosci... Taki pewny to ja nie jestem.Problememjest TrybunalKonstytucyjny,obawiam sie,ze skorzysta z sugestji R.Kalisza,ze emerytura sb-cka"to prawo nabyte"_tak jest powiedziane w Konstytucji.A wiec,nabyl przesladujac,palujac,mordujac.R.Kalisz i kilku jemu podobnych prawnikow wyhodowanych na ideologii marksistowsko- leninowskiej przemilczaja zapis konstytucyjny mowiacy ochronie obywateli przed przesladowcami.Wiadomo w jakim celu. Wiara w autorytety powoduje,ze ich bledy staja sie obowiazujacymi normami. Lew Tolstoj , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Uderzenie w esbeków IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.01.07, 12:38 najgorsze jest to, że wielu walczących o POLSKĘ przymiera głodem i nie starcza im na leki, żyją w skrajnej biedzie, niedostatku, a ci którzy pracowali dla SB dla obcego ciemiężcy na zgubę POLSKI,- żyją w komforcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Uderzenie w esbeków IP: *.236.57.169.Dial1.NewYork1.Level3.net 16.01.07, 03:17 Gosc portalu hlina npisal(a) >najgorsze jest to... Odpowiedz Link Zgłoś