Gość: 123... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 19:42 Niezłym pomysłem byłoby powstanie linii tramwajowej (nowoczesnej jak np. Luas w Dublinie) w Opolu przy najszerszych ulicach np Sosnkowskiego, Chabrów, Wrocławska, Horoszkiewicza, Pużaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaniedbywany_maz Re: Tramwaj w Opolu 06.12.09, 19:58 zupełnie niepotrzebne w Gliwicach pare tygodni temu to nawet zlikwidowali jedną (jedyną) linię tramwajową - i słusznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Opola Re: Tramwaj w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 20:14 Nieremontowane graty w gliwicach prosiły się o likwidację, ale do tramwajów powraca się na całym świecie ( np w Paryżu) Tramwaj to przyszłość bo jest ekologiczny i tańszy od metra Odpowiedz Link Zgłoś
opolak Re: Tramwaj w Opolu 06.12.09, 22:05 O liniach tramwajowych należy mysleć przed projektowaniem układu komunikacyjnego. Opole ma problem z realizacją ścieżek rowerowych, a tutaj pomysł na tramwaje - chyba, że w formie ryksz z bateriami solarnymi.... Ponoć gondole szykują się do startu....... Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Tramwaj w Opolu 06.12.09, 23:19 To Kresowiacy jeszcze nie wybudowali lini tramwajowych w Opolu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Tramwaj w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.09, 21:05 co chcesz od Kresowiaków farbowańcu ty rico czy tico Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Tramwaj w Opolu 07.12.09, 22:44 Gość portalu: patriota napisał(a): > co chcesz od Kresowiaków farbowańcu ty rico czy tico No proste pytanie,więc oczekuję odpowiedzi,chętnie wiedziałbym,co znaczy - farbowaniec -. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cair do rico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 15:35 Farbowaniec to taki Ślązak jak Ty ,który mówi głośno ,że jest Niemcem a cichutko o tym ,że legitymacje ze znakiem Rodła po swoim dziadku trzyma pod poduchą.Może napiszesz na forum o polskich świetlicach okresu przedwojennego na Śląsku Opolskim.Do takiej świetlicy chodził mój dziadek.Ślązak od pokoleń .Dziś część Ślązaków mówi o swoim niemieckim pochodzeniu robiąc z siebie moim zdaniem zwykłych volksdeutschów XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: do rico 11.12.09, 20:51 Gość portalu: Cair napisał(a): > Farbowaniec to taki Ślązak jak Ty ,który mówi głośno ,że jest Niemcem a cichutk > o > o tym ,że legitymacje ze znakiem Rodła po swoim dziadku trzyma pod poduchą.Może > napiszesz na forum o polskich świetlicach okresu przedwojennego na Śląsku > Opolskim.Do takiej świetlicy chodził mój dziadek.Ślązak od pokoleń .Dziś część > Ślązaków mówi o swoim niemieckim pochodzeniu robiąc z siebie moim zdaniem > zwykłych volksdeutschów XXI wieku. Tja,sęk w tym,że ja nie jestem Niemcem,też znak Rodła mnie nie interesował i nie interesuje,mam go tam gdzie słońce niegdy nie dochodzi,co do Slązaków - a jak się nie mylę chodzi tutaj o niemiecką DVL - nazawanych volksdeutschami,to sytuacja z Polską też - po podpisaniu Polsce tz."lojalki" zobowiązania lojalności - się lepiej nie przedstawia,Slązak chcąc zostać na własnej śląskiej ziemi stawał się volkspolakiem,więc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Tramwaj w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 20:24 Nie dość że hanys je**** to jeszcze promuje faszystowskie filmy. Polska dla Polaków! To jest wojna jak Belfast. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Tramwaj w Opolu 11.12.09, 20:55 Gość portalu: patriota napisał(a): > Nie dość że hanys je**** to jeszcze promuje faszystowskie filmy. > Polska dla Polaków! To jest wojna jak Belfast. Nie dość że gorol je**** to jeszcze promuje faszystowskie poglądy. Sląsk dla Slązaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Zdzisław w Opolu to najwyżej Tramwaj zwany Pożądaniem.. ;) IP: *.xdsl.centertel.pl 07.12.09, 21:14 Odpowiedz Link Zgłoś