Gość: parafia.marcina IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.09, 19:20 parafia.marcina.w.interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bella Re: Biskup opolski: Kościół ma problem IP: 77.252.18.* 14.12.09, 19:44 Słowa biskupa trafiają do mnie z całą ich bezpośredniością. Niestety, większość polskich biskupów myśli chyba inaczej (polecam wywiad z byłym katechetą w dzisiejszej GW). I tu również Kościół ma problem. Dlatego "niepokojącym zjawiskiem" jest nie tylko "religijność bez wiary". Coraz częściej spotykam ludzi wierzących, którzy swą religijność zachowują dla siebie, w jej demonstrowaniu upatrując coś, co w PRL cechowało wszelkiej maści karierowiczów (dawniej członek KW PZPR, dziś - pierwszy na spotkaniu opłatkowym u biskupa). Mam jednak wiarę, że nasz nowy biskup to rozumie, że nie jest - "po pierwsze" - politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Biskup opolski: Kościół ma problem IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 20:13 To dzięki takim ojcom dyrektorom, kraj się laicyzuje, ryba psuje się od głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: think Re: Biskup opolski: Kościół ma problem IP: *.pool.mediaWays.net 14.12.09, 21:06 Jak policja urzadza pielgrzymki, to chyba nie ma problema? Co do tych grzechow- czy tu czasem nie chodzi o to, ze ludzie nie lataja do spowiedzi? A moze tez doszli do wniosku jak Luter- zbawi cie Laska Boza, a nie klecha w konfesjonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Biskup opolski: Kościół ma problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 23:51 Żeby poznać rzeczywistość trzeba wysiąść z karety i jechać autobusem do parafii, wtedy i zobaczy się, i usłyszy się niejedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysik Re: Biskup opolski: Kościół ma problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 01:55 nie wiem na ile rzetelna jest relacja GW z wynurzeniami biskupa ale wydaje mi się że paterze dobrze wiedzą gdzie leży pies pogrzebany - to ekumenizm czyli dowartościowanie różnych wyznań i innych religii spowodowały że ludzie doszli do wniosku że jeśli każdy ma taką samą szansę jak umartwiający się katolik to po co się wysilać Odpowiedz Link Zgłoś
fizolinho Niby sprawa trywialna:wkurza mnie rewia mody na ms 15.12.09, 07:47 zach niedzielnych(sumy),stukanie obcesowe obcasami szczególnie"bab"spóźniających się,rozwrzeszczane dzieciaki(nie mylić z nieświadomymi bobaskami w wózkach),przegadane kazania(w tym celują Franzmanni!)-SanktAnnaberg!Nie wspomnę o oporach niekt.księży i szafarzy przed udzieleniem komunii do rąk(a grypa?chciałoby się zapytać takiego gościa)...etc,etc,etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łopolanka Re: Biskup opolski: Kościół ma problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 09:22 KK sam sobie strzelił w stopę wciskając na siłę religie do szkół i wieszając ukradkiem krzyże po różnych świeckich instytucjach rękami nadgorliwych łowieczek. Jak jeszcze dodamy do tego ukrywanie różnych brzydkich spraw i hołubienie rydzykowców (doktorat o sobie samym to już był szczyt wszystkiego), to mamy pełny obraz tego, dlaczego ludzie stają się antyklerykałami i odsuwają od KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Biskup opolski: Kościół ma problem IP: *.punkt.pl 15.12.09, 13:50 To larum jest w istocie o coraz lichszy biznes ze strzyży wiernych. Obyście przynajmniej tak wierzyli w Boga jak w mamonę. Medice cura te ipsum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amandus Biskup opolski: Kościół ma problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 17:23 Biskup opolski zdobyl sie na odwage i nazywa problem po imieniu.Dostanie za to ciegi i to od swoich.To kaplan ktory jako nieliczni wzial sobie do serca slowa Pana Jezusa.(Pojdz za mna) Odpowiedz Link Zgłoś
opolak Tak czasem trzeba po cywilnemu pojechać MZK 15.12.09, 17:58 Warto usłyszeć prawdę, wyciągnąć wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufizi Re: Tak czasem trzeba po cywilnemu pojechać MZK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 21:34 Księże Biskupie proszę zrobić porządek z braciszkami z Malni którzy gorszą w Kamieniu Odpowiedz Link Zgłoś