Gość: Bo IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 05.02.04, 16:10 Kiedy ktoś zrobi porządek z liniami autobusowymi. Kto zrobi porządek z kierowcami - ignorantami przyjeżdżającymi na przystanek o 5 minut za wcześnie? No kto? Jaki Pan taki kram! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: woojo Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 22:47 zgadzam się z tobą w 200%!!!!!!!!!!! już kiedyś poruszałem ten temat. i nawet napisałem mejla w tej sparwie do redakcji gazety, ale niestety nie było żadnego odzewu!!!!!!!:(:(:(rozumię, że można spóźnić się 2-3 minuty, ale nie mogę pojąć jak można odjechać 4-5 minut wcześniej, niż to zakłada rozkład jazdy!!!!! i wogóle warto też poruszyć szaleńczą jazdę panów kierowców!!!!!!!!! nieraz byłem świadkiem jak jakaś starsza /ale nie tylko/ osoba "latała" po autobusie, bo debil, który kierował nim urządzał sobie rajd!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIstrz_25 Czy ktoś w końcu się tym zajmie??????? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 08:29 Fajnie, że ktoś to też zauważa....ja już nie raz zwracałem na to uwagę kierowcom, ale np. 15, kilka dni temu mi się trafiło że odjechała 6 min za wcześnie....po prostu brak słów, oczywiście nie zdążyłem. To jest k**** skandal i mam nadzieje ktoś z tego zapyziałego MZK zwróci w końcu na to uwagę. Rozumiem, że ze względu na warunki na drodze autobus się spóźnia, ale nie rozumiem jakim prawem odjeżdza z przystanku za wcześnie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 10:38 Po pierwsz debili to poszukaj sobie w rodzinie napewno takich nie brak.Gdybyś chociaż raz w życiu MATOLE poprowadził autobus to wtedy wiedział byś coś opracy kierowcy w tak zatłoczonym miescie jakim jest Opole.Włączenie się do ruchu graniczy z cudem więc nie dziw się że każda okazja do wykonania takiego manewru jest wykorzystywana bez zastanowienia.A jeśli chodzi o starszych ludzi to są sami sobie winni, zamiast usiąść po wejsciu do autobusu to robią sobie wycieczki z jednego końca autobusu na drugi,a potem są w pretensjach ,że latają jak pinpongi(przez głupotę i na własne życzenie).Pozdrawiam kierowca z MZK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuter jak mzk miałoby nowe i ładne autobusy... IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 07:45 ...to mysle, że więcej ludzi zrezygnowałoby z jazdy samochodem do pracy. ja bym tak zrobił, ale jak mam sie tłuc jakims rzęchem to mi sie odechciewa (fajny wyraz:). dlatego ciągle jeżdże swoim autem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jose Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: 213.25.164.* 06.02.04, 08:24 Co za debiliada!!! Zamiast przedsiębiorstw nastawionych na zysk i zarabianie pieniędzy na wożeniu pasażerów mamy tutaj jakiegoś dinozaura, który domaga się coraz większych dotacji i sięga garściami po pieniądze z miejskiej kasy - a ja się pytam: w imię jakich racji podatnicy nie jeżdżący autobusami MZK mają ze swoich podatków dokładać do pensji Prezesa G. z PZPR-SLD??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 10:27 To prosze Cie drogi Jose pokaz mi jakis inny przyklad MZK w Polsce, ktory jest tak nastawiony na zysk, ze nie potrzebuje dotacji od miasta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.chello.pl 06.02.04, 11:41 Dotacje dotacjami, ale lepiej nie porównujmy opolskiego MZK do innych miast. Korzystałem z komunikacji miejskiej w wielu miastach i nie ma nawet co porównywać! Opolskie MZK jest na samym dnie! A jak do tego doszło i dlaczego tak jest, że już gorzej być nie może, to już mnie to nie interesuje jako pasażera, moge tylko ubolewać i jeździć własnym samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 22:24 Tu akurat zgadzam sie z twoja opinia, ze to jak wyglada opolskie MZK w porowaniu z innymi miastami to tragedia...zeby daleko nie szukac (np: we Wroclawu) gdzie bilety są UWAGA!! tansze niz w Opolu a tabor nieporownywalnie lepszy, autobusy volvo i to nie piec sztuk na krzyz jak w Opolu...jezeli jeszcze popatrzec na czestotliwosci kursowania..to juz pelna zalamka..no nic tyle gderania...widac gdzie indziej mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezol Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 06.02.04, 18:25 Co się wam k...a nie podoba? co?, komunikacja miejska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 22:17 co mi sie nie podoba? Przyjechala do mnie rodzina z Francji.... zmuszony bylem zaprosic ich do autobusu. Z Zaodrza dziewiatka do dworca.... kuzynka moja zwymiotowala po wyjsciu na przystanek. Jeden wielki smrod spalin, brud... Jesczze nigdy w zyciu tak sie nie wstydzilem swojego miasta.... Ot co mi sie k....nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tu tkwi tajemnica Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 19.02.04, 17:32 Kazdy ma swoje zdanie na temat Zarzadu MZK, ja wiem tylko ze niemacie pojecia czy to wlasnie Zarzad jest wszystkiemu winien. Dlaczego przyczypiliscie sie do prezesa Granata. Moze zainteresujecie sie tym ktory chcial z ramienia Rady Nadzorczej"rozwalic" Granata, a sam siedzi w "kiciu". Cos tu jest nie tak.Pokrzywdzeni zwiazkowcy "S"MZK niech sobie zrobia rachunek sumienia bo narazie tylko mąca a do tego wypowiadaja sie w imieniu calej zalogi(kto im dal do tego prawo)Bo najlepiej narzekac i kopac pod kims dolki nic nie robic i brac za to duze pieniadze("S"MZK).A Bogdan Bardon to moze jest dobrym wojownikiem ale niech uwaza pod kto mieczem wojuje od miecza ginie. realista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godć Re: NIE! MZK potrzebuje nowego prezesa IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 21.02.04, 07:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zobaczcie Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 08.02.04, 08:59 bus1884.prv.pl/- Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: 213.77.10.* 17.02.04, 08:27 Proponuje poranne inhalacje wysokiej dyrekcji wraz z strażnikami miejskimi przy rurze wydechowej. AUTOBUS DOWOLNY. Ile mandatów za ten smród nałożono ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOSS Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 17.02.04, 13:02 dzisiaj 15 znowu przyjechala o 4 min za wczesnie przystanek: sosnkowskiego polibuda, kierunek centrum mial byc: 9.08, był 9.04 S K A N D A L PO CO TEN NADZOR RUCHU - KUPILI SOBIE WLASNIE NOWY SAMOCHOD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straznik Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.02.04, 15:28 Nie , nie bracie- to nie jest nowy samochód- to jest stary samochód po wypadku,i jeśli jesteś dobrym obserwatorem to zauwazyłeś ,że ten biały samochód słuzy do innych celów,- zreszta zupełnie nie potrzebnie.Przestał w garazu lata nie uzywany. To jest dopiero logika nie?, U mojego znajomego w warsztacie naprawiali to auto. Niewiele kilometrów przjechane a już rozpi.......e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 10:49 Gosciu mylisz pojęci to nie autobus ma czekać nz Ciebie tylko ty na autobus a jeśli ci coś nie pasi to mykaj na postuj taxi i będziesz miał problem z bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kierowco jesteś w błędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 11:25 Po to MZK wywiesiło rozłady jazdy, by autobusy na nie przyjeżdżały o wyjkazanej na nich godzinie. PO TO JEST ROZKŁAD JAZDY. W PKSie autobus przyjeżdża na przystANEK o wyznaczonym czasie zgodnie z rozkładem a w MZK- bałagan i olewanie pasażerów. TO MZK MA BYC DLA PASAZERA BO TO ON ZA USŁUGE PŁACI. A NIE NA ODWRÓT PANIE KIEROWCO> Coś żle was nauczył wasz kierownik .Jaka firma zarządzana tacy pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były kierowca Re: Kierowco jesteś w błędzie IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 21.02.04, 10:12 chciałbym zauważyć, że osoby kupujące miesięczne z góry płacą za usługę w cywilizowanym kraju za nierzetelnie wykonaną usługę przysługuje zwrot poniesionych nakładów, albo rekompensata KUPCIE KIEROWCOM MZK ZEGARKI! BO JAK COŚ PRZYJEŻDŻA ZA WCZEŚNIE O 5 MINUT TO JAKIE JEST NA TO WYTŁUMACZENIE? KORKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: MZK potrzebuje nowych autobusów IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 21.02.04, 15:54 www.relaz.pl/art-market/babcia.jpg Odpowiedz Link Zgłoś