Dodaj do ulubionych

Włamanie Opole 20.01.2010

IP: *.cdma.centertel.pl 20.01.10, 18:12
WLAMANIE 20.01.2010 grudzice martulinda (gość) 2010-01-20 17:47:46
w nocy z 19.01 na 20.01 mielismy wlamanie w domu w Grudzicach. M.in. zostal skradziony laptop firmy Apple z bardzo cenna dla nas zawartością, jesli tos moze pomoc w jakikolwiek sposob to bedziemy wdzieczni. martulinda@op.pl Nagroda 1000zł
Obserwuj wątek
    • Gość: Witek z żoną Re: Włamanie Opole 20.01.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 18:47
      Nas obrobili w ubiegłym tygodniu w ten sam sposób w Kolonii Gosławickiej. Na
      szczęście zginęła tylko torebka z dokumentami i niewielka ilością pieniedzy,
      którą to torebkę na drugi dzień odzyskaliśmy na policji (oczywiście bez kasy).
      Wasza sytuacja jest duuuużo bardziej dramatyczna. Jak znam życie to na Mac-u
      mieliście masę zdjęć itd.itp. Współczuję i obawiam się, że element, który was
      obrobił nie jest czytelnikiem Forum zadnej z gazet. Szczerze współczuję i
      trzymam kciuki za powodzenie w poszukiwaniach. Zacznijcie od lombardów, komisów,
      giełdy samochodowej na Obr. Stalingradu na której handluje się wszystkim oraz
      zajrzyjcie na Allegro. Może to ścierwo tam będzie próbował opchnąć wasz
      sprzęcik. Pozdrawiamy.
      • Gość: martulinda Re: Włamanie Opole 20.01.2010 IP: *.cdma.centertel.pl 20.01.10, 18:57
        w takim razie łączymy się we wspólnej niedoli.... niestety laptop byl głównym narzędziem dla fotografa-grafika i jego zawartośc byla bezcenna. bedziemy probowali go odzyskac, ale rzeczywisice szanse sa znikome. z tego co zdązylismy sie dowiedziec to w ostatnim czasie bardzo duzo bylo wlaman w opolu (zwm, kolonia goslawicka, grudzice). szkoda ze nie jest to naglasniane, tak aby ludzie byli czujni. mam nadzieje ze nikogo nie spotka taka "przygoda' dla nas to juz 3 raz.....
        • Gość: kolonistka Re: Włamanie Opole 20.01.2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 22:10
          Czy moge wiedziec co znaczy "nas obrobili w ten sam sposob" i jesli
          to jest 3 wlamanie u Panstwa to czy nie macie alarmu, czy jakichs
          zabezpieczen? Mieszkam w poblizu i dlatego mnie to interesuje, moze
          byc tez jakas wskazowka, co nalezy robic zeby sie ustrzec przed
          kolejnym wlamaniem, skoro ani w nto, ani w innych mediach lokalnych
          cisza sza! Serdecznie wspolczuje straty i wierze ,ze uda sie Panstwu
          odzyskac ukradziony laptop.
          • Gość: martulinda Re: Włamanie Opole 20.01.2010 IP: *.cdma.centertel.pl 21.01.10, 11:02
            to jest nasze trzecie wlamanie w trakcie 20 lat jak mieszkamy w
            Grudzicach. za drugim razem wlamali sie do domu, ukradli kluczyki do
            auta a pozniej wypchali nam samochod z posesji (rozkrecili brame).
            po tej "przygodzie' zamontowalismy alarm, ale dwa lata temu mielismy
            remont i alarmu nie uzbroilismy na nowo....a szkoda. w domkach
            jednorodzinnych najlepiej miec alarm, a "kogut" niech bedzie na
            elewacji jak najlepiej widoczny dla osob z zewnatrz. przydalo by sie
            tez miec psa obronnego wypuszczanego na noc, ale czasami zdaza sie
            ze wlamywacze potrafia go uspic(tak bylo u nas). A jesli chodzi o
            wlamania w chwili obecnej, to ponoc bardzo duzo jest wlaman, gdzie
            zlodziej wchodzi przez drzwi balkonowe (wierca dziure w ramie) a
            nastepnie kradna torebki, ktore pozniej na spokojnie przegladaja
            sobie na zewnatrz domu, zabieraja pieniadze, a reszte grzecznie
            zostawiaja..... zycze tym wlamywaczom zeby im rece poodpadaly!
            czlowiek ciezko pracuje, zeby jakos wiazac koniec z koncem, a tacy
            przyjda i zabiora co im sie zechce!!!
    • Gość: tao szatanski szukajcie hakera IP: *.nyc.res.rr.com 20.01.10, 22:16
      każdy iMack, MacBook, ma swój numer, uruchamiajac laptopa
      musieliście podać swoje dane,hasło, to wszystko jest w centrali
      apple, centrala automatycznie powiadamia użytkownika o
      "abgrejtach", wie pod jakim ap działa sprzęt. nie mam pojęcia czy
      udzieli wam owe informacje ale, jestem przekonany, że haker znający
      nr laptopa jest wstanie go namierzyć, znam z internetu takie
      przypadki, poza tym do sprzętu apple za parę groszy ( 200 pln) można
      kupić program, który sam namierzy skradziony sprzęt jak wejdzie w
      sieć.
      życzę powodzenia

tao szatanski
      (właściciel i fan apple)
      • Gość: martulinda Re: szukajcie hakera IP: *.cdma.centertel.pl 21.01.10, 12:44
        skradziony 20.01.2010 w opolu-grudzicach laptop firmy Apple Mcbook pro 15'' serial no. W88489241GA
        :: 12:14:50 PMpart no mb471b/a , nr softu 2Z6912Z691-6320-A
        Nagroda dla osoby z konkretnymi informacjami!!!
        • Gość: witas Re: szukajcie hakera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 14:13
          W naszym przypadku (akcja z ub. tygodnia) fachowiec zadziałał bardzo sprawnie.
          Spaliśmy na piętrze. O 1.00 włacza sie alarm. Biorę bejsbola , którego mam pod
          łóżkiem i schodzę z żoną na parter. W międzyczasie dzwonią ze stacji monitoringu
          i pytają się o sytuację. Żona zauważa w kuchni wyłamane drzwi balkonowe i
          dosłownie jeden slad (śnieg z buta na podłodze). Na krześle w kuchni leżała
          torebka i skurczysynowi wystarczyło. Na śniegu były slady złodzieja, który
          musiał byś dość sprawny bo przeskoczył przez siatkę wysoką na ok. 2 metry.
          Resztę opisałem we wczesniejszym wpisie (nowe dowody rejestracyjne,karty
          kredytowe itd.itd.) Wkurzające to jest okropnie. Ponieważ był to nasz drugi raz
          zdecydowałem się wiosną założyć kilka ukrytych kamer, żeby dziada jednak
          namierzyć. Nie jest to aż tak wielki wydatek a pewnie by mi ulżyło. Wkurza mnie
          to , że te ścierwa są aż tak bezczelne. Pozdrawiam.

• pomocprogramistyczna1988 Re: Włamanie Opole 20.01.2010 06.04.16, 18:49
      WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH !

Jesteśmy zespołem ,który chętnie pomoże zielonym użytkownikom w zdobyciu haseł do przeglądarek czy też poczt , ataków DDOS.
      Nasz zakres opiera się głownie w wykradaniu haseł ,jak również pisanie exploitów czy też prostych keyloggerów .
      Jako,że mamy przeładowanie ostanimy czasy prosimy o cierpliwość, nie mniej jednak postaramy się na odpisanie każdej wiadomości

Kontakt: sellsoftware64@gmail.com

Uwaga na szybkapomoc@gmail.com polandhackers@gmail.com
      Jestem administratorem od dawna ale takiego manipulanta i złodzieja dawno nie widziałem !!!
      Bank Polska Kasa Opieki SA
      Nr konta :54 1240 1848 1111 0010 3080 3155
      Oddział: I O. w Suwałkach
      Adres: Suwałki, ul.Noniewicza 48, 16-400 Suwałki
      Telefon: 87 563-29-28
      Fax: 87 563-29-21
      Powyżej dane tego złodzieja wymusza od ludzi pieniądze na kwotę 200-300zl , po czym wysyła lewe dowody w photoshopie. Wszyskich poszkodowanych prosze o kontakt ,obecnie zajmujemy sie pozwem zbiorowym

Administrator Sellsoftware

WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH !

Jesteśmy zespołem ,który chętnie pomoże zielonym użytkownikom w zdobyciu haseł do przeglądarek czy też poczt , ataków DDOS.
      Nasz zakres opiera się głownie w wykradaniu haseł ,jak również pisanie exploitów czy też prostych keyloggerów .
      Jako,że mamy przeładowanie ostanimy czasy prosimy o cierpliwość, nie mniej jednak postaramy się na odpisanie każdej wiadomości

Kontakt: sellsoftware64@gmail.com

Uwaga na szybkapomoc@gmail.com polandhackers@gmail.com
      Jestem administratorem od dawna ale takiego manipulanta i złodzieja dawno nie widziałem !!!
      Bank Polska Kasa Opieki SA
      Nr konta :54 1240 1848 1111 0010 3080 3155
      Oddział: I O. w Suwałkach
      Adres: Suwałki, ul.Noniewicza 48, 16-400 Suwałki
      Telefon: 87 563-29-28
      Fax: 87 563-29-21
      Powyżej dane tego złodzieja wymusza od ludzi pieniądze na kwotę 200-300zl , po czym wysyła lewe dowody w photoshopie. Wszyskich poszkodowanych prosze o kontakt ,obecnie zajmujemy sie pozwem zbiorowym

Administrator Sellsoftware
      • Gość: juhas Re: Włamanie Opole 20.01.2010 IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.04.16, 10:07
        Chłopie ten wątek był założony i skończony PRZED Smoleńskiem !
      • tomaszit Re: Włamanie Opole 20.01.2010 16.12.21, 17:40
        Witam od wielu lat zajmuje się szeroko pojętą informatyką śledczą oraz bezpieczeństwem teleinformatycznym,
        Jeśli masz jakikolwiek problem z dziedziny IT, zapraszam do kontaktu.
        s p y I T c e n t r e @ protonmail.com,
        Komunikator Wickr Me pod nickiem : tomaszitcentre,
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka