Gość: AX IP: 77.252.18.* 03.03.10, 21:45 A później studenci się dziwią, że miasto nie chce dofinansować Piastonaliów. Dziwi się i prasa. Dziwi się PIS. Ja się nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zorientowany Studenci promują się alkoholem IP: *.chello.pl 03.03.10, 22:39 Ludzie bądźmy poważni!!! koła i OP są wiecznie niedofinansowane, szukają każdych mozliwych środków na sfinansowanie swojej działalności (tej statutowej czy też "szczytnej" jak kto woli) realia są takie, że uo nie ma wystarczających dla wszytskich śródków, miasto genneralnie nie finansuje podmiotów z uniwerku i jedyną możliwością są firmy prywatne, a te mają swoje cele i wymagania. Więc kołom pozostaje albo się dostosować albo zwinąć kramik. Zastanówmy się czy w takim razie lepiej zabronić reklamy piwa, czy lepiej pozwolić na promocję sponsora (legalną) i umożliwić rozwój działalności i kultury społecznej. A pani z nauki o rodzinie niech nie wciska głodnych kawałków, bo nie ma pojęcia o aktywnym marketingu na projekty. Sam działam w jednej w największych organizacji na uo i wiem jak trudno jest zdobyć środki, szczerze popieram RS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funfel Re: Studenci promują się alkoholem IP: 77.252.18.* 03.03.10, 23:12 Dla mnie geniuszem jest Zazulak. Śmieć od niego z organizacji co pluje przed kobieta to jego funfel. A teraz raczy pouczać, moralizować. Może kółko różańcowe założy z koleżanką z teologii? Ciekawe co Pan redaktor w czasie studiów robił. Może jego kolega ze studiów, niejaki Zazulak opowie. Bo do kółka różańcowego ani jeden ani drugi nei należał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Studenci promują się alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 23:32 A mnie ciekawi, czemu pisząc o czymkolwiek związanym z politologią używa Red. GW określenia naukowy. No nie żartujcie, nawet, jak kolega red., kończył ten kierunek, to nie przesadzajcie, gdzież tam nauka??? Tam może być koło naukawe co najwyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Studenci promują się alkoholem IP: 188.33.182.* 03.03.10, 23:58 mogliby się reklamować różańcem albo Ojcem Dyrektorem i wtedy na pewno miasto by dofinansowało taki zbożny cel. Ale alkohol, wróg społeczeństwa? Nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karakan Studenci promują się alkoholem IP: *.uni.opole.pl 04.03.10, 00:24 widać Radio-Sygnałów nie słucha ani Pan Redaktor, ani Pan specjalista, ja słucham. W środy można wygrać bilety do teatru również w środy bilety do kina studio w czwartek bilet do heliosa przez pół roku wśród głosujących na listę przebojów losowano książki a GW się oczywiście jednego piwa uczepiła, artykuł tendencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eric Cartman Studenci promują się alkoholem IP: *.chello.pl 04.03.10, 00:51 no cóż bilety i inne wejściówki nie cieszą się jakąs ogromną popularnością, prawda jest taka ,że pomysł jest trafiony, wystarczy zerknąć na odbiór :) a to ,że Wam się nie podoba... o czymś trzeba pisać no nie ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melon Studenci promują się alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 01:16 Za czasów ŚP prof. Leszka Kuberskiego organizacje studenckie na UO miały sporo pieniedzy i zrzeszały setki studentów. Wtedy nikt nie promował nikogo, ograniczając się do celów satutowych. Marki ZSP, AZS, RS czy NZS były na tyle silne. że sponsorzy sami się dobijali do drzwi ich biur... aktulnie nic sie nie dzieje,biur nie ma, kasy nie ma, wiec trzeba sobie powiedzieć jasno ! na UO nie ma życia studenckiego bo nie ma żadnego wsparcia "siwych skroni" jak mawiał jeden mądry człowiek ... " ... i wszystko marność". Desperackie próby pozyskania środków przez studentów są naturalne wobec faktu, że żacy za wszystko na UO musza płacić, nawet za pilot umożliwiajacy "wjazd" na capus UO (sic! = 50 zł.). PS. atak na politologię ze strony maturzystów z GW jest niczym innym jak atak rapera na Czesława Miłosza ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Studenci promują się alkoholem IP: *.chello.pl 04.03.10, 01:18 GW znów ukazała stereotyp studenta-pijaka, Forumowicze zgodnie przyklasnęli i wyszło jak zawsze... Szkoda, że na wiele pozytywnych inicjatyw studentów GW nie zwraca uwagi... bo może jednak warto byłoby powalczyć ze stereotypem i pokazać Opolanom, że studenci potrafią nie tylko pić, ale również przysłużyć się miastu oraz uczelni. Radio-Sygnały - Trzymajcie się! reasumując - wiele hałasu o nic... Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo Re: Studenci promują się alkoholem 04.03.10, 07:51 Przy okazji mam coś do studentów: w autobusach nie zajmuje się dwóch miejsc dla jednej osoby, nie rezerwuje się miejsc kolegom z roku, nie kupuje się taśmowo biletów (bawi was wchodzenie do autobusu w 15 i kupowanie po kolei biletu?), za większe torby wykupuje się dodatkowe bilety, a starszym ustępuje się miejsca. Bardzo proste. I nie skubie się słonecznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Studenci promują się alkoholem IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.10, 08:00 jeśli chodzi o część artykułu ''promocyjna desperacja'' to w Raio-sygnałach'' mozna wygrać też bilet do teatru lub kina itp. Widac, że ten kto pisał artykuł nie słucha tego radia i pisał go na czuja;) Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo Re: Studenci promują się alkoholem 04.03.10, 08:03 wygrać a kupić to dwie różne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bu Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.tvk.torun.pl 04.03.10, 08:39 A mnie tu dziwi nazywanie radia internetowego oraz wolontariatu kołem naukowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Kiedy karnety do agencji towarzyskich? IP: *.punkt.pl 04.03.10, 09:39 A może by tak nawiązać kontakty sponsorskie z agencjami towarzyskimi? Słuchasz radia? Tak. No to sobie bzykniesz za frico, promocyjnie, ulgowo. A dla dziewczyn co słuchają, czipendejlsa. I w ten sposób oferta kulturalna, rozwijająca studenta, jest pełna. Książka, bilet do kina, teatru, kufel i doopa z pytongiem. Knajpa też poszła po bandzie, bo cóż to są karnety na piwo? To rozchlewanie chlejących, bo ktoś kto wygra musi wypić piwo naważone przez koło naukowe do spółki z knajpą. Specjaliści z gminnej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych powinni się tym zająć i to szybko i skutecznie. Nie mam nic przeciwko promocji knajp ale jak już chcą, to nie karnet na piwo czy mojito lub setę z colą ale bon złotowy na kwotę, za którą jego posiadacz będzie miał możliwość wyboru czegoś z menu lokalu, niekoniecznie alkoholu. Niektórym jeebie się już we łbach. Najważniejsza jest skuteczność, jak wskazuje sonda przy artykule. Nic więc dziwnego, że dyskutowana ostatnio reklama - Na kolana psie, łykana jest jak kolejny kufel piwa z głośnym odbeknięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
hristoforos Nigdzie na plakacie nie widzę mowy o piwie ! 04.03.10, 23:01 Dlaczego więc większość zakłada,że chodzi o Piwo lub inny alkohol? Ja dziennie wypijam min. 1.5 l Żywca, najchętniej niskogazowanej wody. Paranoicy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko nie macie się czego czepić ?! 04.03.10, 09:03 jak się psu nudzi to sobie *** liże! nie macie się czego czepić ?! ....zakłamana kołtuneria !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Studenci promują się alkoholem IP: 217.197.71.* 04.03.10, 09:07 "Przecież ta akacja...." jaka akacja? tam nie ma słowa o żadnej akacji poza tym klub daje bony na piwo - każdy "sponsor" może coś dać dają, to RS ma i rozdaje nikt przecież nie nakazuje studentom z nich korzystać... to taki sam bon/bilet/karnet jak na każdy inny towar, np. bilety do teatru jak ktoś daje rozgłośni np. talon na kosmetyki dla kobiet to jakoś nikt nie krzyczy że to dyskryminacja mężczyzn, że to działania mające np. uprzedmiotowienie kobiet itp. ludzie ogarnijcie się przychodzi jakaś firma/sklep/klub i daje darmowe coś dla słuchaczy i już Radio rozdaje je słuchaczom CO W TYM DZIWNEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wala Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.centertel.pl 04.03.10, 09:42 W Opolu studiuje buractwo ktore przenosi marketig rodem z remizy OSP! Piją zimą!!PYWO w biały dzień na schodach przed boiskiem skandal kompromitacja wiocha...Gdzie ochrona campusu władze uczelni...jak wygladał plac uczelni po PIWONALIACH uryna,puszki po piwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Edziu.. IP: *.punkt.pl 04.03.10, 09:46 sieroto piwna, a czy słyszłeś by któraś rozgłośnia profesjonalna rozdawała alkohol na antenie bo przyszedł do niej browar, czy hurtownik? Dostała by taką grzywnę łacznie ze sponsorem, że by się nie pozbierali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Edziu.. IP: *.punkt.pl 04.03.10, 09:58 a co powiesz na ewentualnego sponsora - sklep z kolekcjonerskimi dopalaczami? No przecież wszystko legalne, przyszedł, dał, to czemu kolejne pokoje akademików słuchające radyjka, nie mogą kolekcjonować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były student Studenci promują się alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 09:32 Niech sie "Bu" nie dziwi. To był jedyny sposób nna prawne finansowanie Sygnałów. Wymyslił to prorektor Masnyk, który reaktywował Radio, wyciągnął go z bagna prawnego i finansowego ( uchronił były zarząd przed "pierdlem"), a teraz dupki sie czepiają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.zone14.bethere.co.uk 04.03.10, 10:17 Bo po to sa studia. Zeby pic, dupcyc i sie dobrze bawic. Nauka jest na drugim, jakze waznym, miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.punkt.pl 04.03.10, 11:54 No to chyba na czwartm miejscu przy takiej wyliczance, no może na trzecim. Ja bym ich tak w czambuł nie potępiał, bo różne mają priorytety ale od organizatorów życia studenckego zrzeszonego w kołach naukowych i samorządzie, więc pewnej awangardy, wymagałbym pewnej refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Studenci promują się alkoholem 04.03.10, 12:05 Gość portalu: behemot napisał(a): > No to chyba na czwartm miejscu przy takiej wyliczance, no może na > trzecim. Ja bym ich tak w czambuł nie potępiał, bo różne mają > priorytety ale od organizatorów życia studenckego zrzeszonego w > kołach naukowych i samorządzie, więc pewnej awangardy, wymagałbym > pewnej refleksji. Bo przy piwie oczywiście nie można dyskutować o nauce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.punkt.pl 04.03.10, 12:18 Przy piwie można dyskutować o....wszystkim. Nie chodzi jednak by dyskutować o nauce, ale by naukę choć o mikron popchnąć do przodu. Jesteś na dobrej drodze by napisać pracę seminaryjną o inspirującej roli darmowego drejkowego piwa w dziedzinie nauk politologicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malag Re: Studenci promują się alkoholem IP: 81.219.4.* 04.03.10, 12:52 piwo można wypić w klubie... w radiu chcesz dyskutowac o nauce?... oni tam prowadzą audycje itd. zresztą te nagrody nie sa dla nich tylko dla studentów z akademików. Z tego co słyszałem to każdy dostaje jedno piwo, tym sie chyba nie da upić. Konkurs jest fajny jak i inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Studenci promują się alkoholem IP: 77.252.18.* 04.03.10, 15:31 Czytaj ze zrozumieniem albo na trzeźwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka R-S Studenci promują się alkoholem IP: 81.219.4.* 04.03.10, 12:49 Radio Sygnały nie biorą pieniędzy za promowanie klubu ! Jedynie dostają właśnie te kupony na piwo, które wykorzystują na nagrody. Na antenie jest także wiele innych audycji, w których można wygrać różnorakie nagrody takie jak bilety do kina, teatru oraz darmowe kanapki jak i płyty... Dla każdego coś się znajdzie, a oni oczywiście pozytywów nie widzą tylko gonią za sensacją, jak każde medium ... chociaż za pewne sami wiedzą jak ciężko zachęcić ludzi do czytania gazety, a w przypadku radia do słuchania tego tez medium. Pff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Studenci promują się alkoholem IP: 77.252.18.* 04.03.10, 15:29 Zachecić ludzi do czytania, słuchania - tak ale nie kuflem piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalakatakimulu Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.uni.opole.pl 04.03.10, 16:07 właśnie słuchałam tego "kontrowersyjnego" konkursu. Było wyraźnie powiedziane, że kupon można wymienić na piwo albo jeśli ktoś woli to soczek. Chyba to zamyka sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.chello.pl 04.03.10, 14:46 studenci to najgirsza chołota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:53 Panie Prezydencie...Zero groszy na Piastonalia...a juz tak na marginesie....Ten Jaki to ile razy moze pana walic po twarzy....Bo ja tego juz bym nie zniosl.....Zero na Piastonalia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolczyk Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 14:54 Chyba bylby glupi jak by przekazal choc zlotowke na Piastonalia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 15:23 Panie Prezydencie, Kiedy da pan w morde temu JAKIMU...Bo inczej ja mu walne, ale tak zeby popamietal na cale zycie..Ten facet jest chory na taka zadyme....ja mu poprostu nie daruje jak go zobacze...Prosze mnie pilnowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Do radykałow IP: 77.252.18.* 04.03.10, 15:36 No i przegięcie w drugą stronę. Stdenci są częścią miasta, elektoratem i wsparcie ich dorocznego święta ze strony miasta jest potrzebne. Należy się zastanowić czy taką kwotą o jaką występują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rr Re: Studenci promują się alkoholem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 19:35 chołota pisze sie przez samo "h", imbecylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalakatakimulu Studenci promują się alkoholem IP: *.uni.opole.pl 04.03.10, 15:52 "Codziennie jeden pokój pije na nasz koszt!" - informują plakaty. Patrzę na plakat i wykrzyknika znaleźć nie potrafię, ale nieźle dodaje ekspresji i wzbudza emocje, prawda Panie redaktorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan March Re: nie?! IP: *.chello.pl 04.03.10, 17:55 Ten który się wypowiedział na temat Piastonaliów z pewnością sam zabierze dupsko i wybierze się na koncert ;) co do talonów na piwo/soczek - czy posiadając taki talon człowiek jest zmuszony do wykorzystania go? NIE. Nagrody są różne od wyżej wspomnianego talonu do Drake'a poprzez bilety do Heliosa czy teatru, gry komputerowe, płyty CD a nawet karnety na solarium. Czy ktoś napisał na plakacie, powiedział na antenie "masz wypić to piwo?" - nie. I w tym momencie dyskusja powinna się urwać. A Pan który wysilił wyobraźnię nad artykułem niech się zastanowi co to jest dziennikarska rzetelność, ten termin powinien znajdować się w jego osobistym słowniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigwa Re: nie?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 18:51 Czy tu chodzi naprawdę o KOŁO NAUKOWE? Na Uniwersytecie? Bo to, o czym tu piszecie kojarzy się z: 1. budą z piwem,2.Kołem Anonimowych Alkoholików, 3. Izbą wytrzeźwień, 4. alkomatem, 5. panem Zdzichem co bije żonę po pijaku, 6. i ogólnie "zupa była za słona". Czym się to koło zajmuje oprócz bycia kołem i reklamowania jakiegoś klubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: nie?! IP: *.chello.pl 04.03.10, 18:54 Te koło zajmuje się prowadzeniem studenckiego radia internetowego o czym masz okazję przeczytać w artykule. Podkreślam - masz okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomsiom Re: nie?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 19:23 Radio-Sygnały to radio studenckie, w ramówce znajduje się wiele różnorodnych audycji jak i wiele różnorodnych nagród można wygrać podczas tych programów. Kupony do Drake-a są rozdawane w trakcie rozgrzewki, a bilety do kina i teatru podczas audycji wole-opole itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamOpole Re: nie?! IP: *.uni.opole.pl 04.03.10, 19:54 Czy ty widziałeś kiedyś rzetelnego dziennikarza GAZ.WYB?? Ja nie! Widać pan redaktór piszący te słowa nie pił piwa nigdy tez nie palił papierosów zapewne. Panie redaktorze z GW, wiem, że niema specjalnie tematów w Opolu na dobre artykuły, ale imanie sie studenckiego Radia i ich konkursu jest zabiegiem na poziomie Faktu i SE. Ale to właśnie poziom waszego pisma..... Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Wszyscy oburzeni i zszokowani 04.03.10, 19:48 to ciekawe kto to morze gorzaly wypija. Ja wiem, ze nie kazdy bez wyjatku student to pijak, ale stereotyp studenta lubiacego alkohol jest jak najbardziej uzasadniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: animator Studenci promują się alkoholem IP: *.uni.opole.pl 04.03.10, 20:02 Nosz kurna jego mać... bez przesady. Różny są studenci na tym świecie tj. jedni grają na gitarze, jedni pija, trzecie udzielają się społecznie, drudzy chodzą do kościoła, enci zakuwają a iksy nic nie robią. Uważam, że taka akcja prowadzona przez Radio Sygnały nie jest czymś złym a już na pewno nie powinna być krytykowana przez inne koła studenckie tudzież hobbystyczne. Pozdrawiam serdecznie... Aha... zapomniałbym o najważniejszym. Ostatnie wygrałem w Radio Sygnały bilet do kina i teatru - zupełnie za free. Fajna sprawa biorąc pod uwagę mój miesięczny budżet. Wniosek taki, iż owo radio w kilkudziesięciu procentach spełnia swoją rolę biorąc przy tym pod uwagę różne a nawet i różniste zapotrzebowania i zainteresowania studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Studenci promują się alkoholem IP: *.uni.opole.pl 04.03.10, 21:49 Pan Wojtek Kochel lepiej niech sie zajmie modłami w Chrześcijańskiej Rampie, gdzie wszyscy są nieskazitelni i czyści jak kropla bez mała spirytusu. Radio zostawcie w spokoju. Uczelnia ma ich w dupie więc starają sie ruszać co sie da. Poza tym można wygrac u nich bilety do kina, a kiedys nawet wygrywało się bilety na mecze Gwardii Opole. Nie można za to wygrać zdrowego rozumu czego ww i pani Lisowskiej życzę. AMEN!! Odpowiedz Link Zgłoś