Gość: Colargol Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.rwe.com 05.03.10, 10:43 Beznadziejnie napisany artykuł. "Mniejszość robi pokazówkę" i inne sformułowania są na żenującym poziomie. Ktoś chyba pomylił komentarz na poziomie liceum z artykułem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted7 Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: 213.227.107.* 05.03.10, 10:52 No i dobrze! Mieszkańcy Opola, nie chcą i mają do tego prawo! Nimiecka mniejszość i tak jest uprzywilejowana w Polsce, czego nie można powiedzieć o Niemczech! Tam Polacy traktowanie są gorzej od Turków czy innych nacji. Jakoś Niemcom nie spieszno uznać starania wielu Polaków tam mieszkających o uznaniu ich za mniejszość polską, gdyż ponoć Niemcom zabrania tego ich Konstytucja. Skoro tak, to nasza Konstytucja też zabrania - nie ma szkół polskich w Niemczech z językiem wykładowym dla mieszkających tam Polaków, wiec nie powinno być takich szkół dla Niemców w Polsce! Polski Rząd, nich zacznie być Rządem RP a nie zachowywać sie jak Rząd nie wiadomo kogo na uchodźstwie!! Nie na darmo, za granicą uważa sie Polaków za głupków, którzy wysługują sie obcym a nie szanują swojego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 11:19 fakty i mity nacjonalistycznych oszolomow polskich. Najwiecej Polakow z polskim paszportem mieszka w Berlinie. Oto co czytamy: "W Berlinie jest polsko-niemiecka szkoła podstawowa. Dzieci uczą się wg. polskiego programu nauczania i po polsku. Są polskie nauczycielki i wychowawcy. Wiem, bo moja córka tam chodzi. Proszę zajrzeć tu: www.katharina-heinroth-grundschule.de/europaschule.php Szkoła jest publiczna i darmowa!" Jeszcze chcesz snuc jakies mity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: 213.227.107.* 05.03.10, 11:44 Rozumiem że mniejszość polska w Niemczech ma takie same prawa jak niemiecka w Polsce! Ciekawe, tam też mieszkam już 25 lat i o tym nie widziałam? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? 08.03.10, 12:57 Gość portalu: koma napisał(a): > Rozumiem że mniejszość polska w Niemczech ma takie same prawa jak niemiecka w > Polsce! Ciekawe, tam też mieszkam już 25 lat i o tym nie widziałam? Nie wiedziałeś o tym, bo może tej mniejszości tam po prostu nie ma. Może są tylko ci, co wyjechali z PRLu "na pochodzenie niemieckie" + trochę gastarbeiterów + trochę pracujących "na czarno" lub takich, którym to "polskie mniejszościowe pochodzenie" nie jest do niczego potrzebne albo wręcz je ukrywają; znam takich emigrantów z Polski, którzy wręcz unikają rodaków, z różnych powodów zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kktt Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.03.10, 21:48 Nie wiem co Ty masz w ogole pod czapka? Polacy sa gorzej traktowani od Turkow? Kto Polakom broni zakladac polskie szkoly? Zamiast zajmowac sie przemytem ,to moga sobie zakladac szkoly.A moze to Niemcy maja zakladac polskie szkoly, a panowie Polacy beda obciagac browar i zyc z HartzIV?Nikt nikomu nie zabrania zakladac polskich szkol.Ale nie bylbys prawdziwym Polakiem gdybys nie wieszal psow na Niemcach.Cos by Ci brakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? 08.03.10, 13:11 Gość portalu: ted7 napisał(a): > No i dobrze! Mieszkańcy Opola, nie chcą i mają do tego prawo! Nimiecka > mniejszość i tak jest uprzywilejowana w Polsce, czego nie można powiedzieć o > Niemczech! Tam Polacy traktowanie są gorzej od Turków czy innych nacji. Jakoś > Niemcom nie spieszno uznać starania wielu Polaków tam mieszkających o uznaniu > ich za mniejszość polską, gdyż ponoć Niemcom zabrania tego ich Konstytucja. > Skoro tak, to nasza Konstytucja też zabrania - nie ma szkół polskich w > Niemczech z językiem wykładowym dla mieszkających tam Polaków, wiec nie > powinno być takich szkół dla Niemców w Polsce! Polski Rząd, nich zacznie być > Rządem RP a nie zachowywać sie jak Rząd nie wiadomo kogo na uchodźstwie!! Nie > na darmo, za granicą uważa sie Polaków za głupków, którzy wysługują sie obcym > a nie szanują swojego!!! Zanim zaczniesz chrzanić farmazony, może byś się najpierw douczył w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listonosz Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.adsl.alicedsl.de 05.03.10, 11:36 rob pisze: W Berlinie jest polsko-niemiecka szkoła podstawowa. Dzieci uczą się wg. polskiego programu nauczania i po polsku. Są polskie nauczycielki i wychowawcy. Wiem, bo moja córka tam chodzi. Proszę zajrzeć tu: www.katharina-heinroth-grundschule.de/europaschule.php Szkoła jest publiczna i darmowa! Czy (polskie, opolskie) ciemniaki to zrozumia? Mysle, ze, niestety, nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: 213.227.107.* 05.03.10, 11:52 Listonosz - sam jesteś "szwabski" ciemniak, a to do tego głupkowaty arogant! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? 08.03.10, 12:51 Gość portalu: koma napisał(a): > Listonosz - sam jesteś "szwabski" ciemniak, a to do tego głupkowaty arogant! Co za siła argumentacji! Uch! Powala na deski! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? 05.03.10, 11:45 Wydaje mi sie, ze ten "artykul" to przedstawianie wnioskow jako rzekomo wynikajacych logicznie z przeslanek, gdy w istocie mamy tylko do czynienia z gra jezykowa autorki. "...Ale mieszkańcy Gosławic mówią, że takiej szkoły nie chcą..." powiedzial jeden rodzic, a potem: "... mieszkańcy Gosławic jednoczą się, być może wezmą sprawy w swoje ręce i być może ich szkoła na tym zyska, kiedy poprowadzi je lokalne stowarzyszenie..." albo: "...Nie jestem Niemcem w Polsce, a i tak uważam, że taka szkoła jest świetną perspektywą dla wszystkich opolan..." powiedzial ... no wlasnie, kto? Pszon? Bo chyba nie Rasch. A wczesniej: "...Ja akurat nad tym ubolewam..." :-) wzruszajace. Fajny blog pani Pszon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj bobo szkoda się uczyc niemieckiego IP: 82.146.248.* 05.03.10, 11:48 TYLKO JĘZYKI KRAJOW KOLONIALNYCH... niemiecki - po co? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d a do szkoly dziecko chodzilo? 05.03.10, 19:34 niemcy tez mieli swoje kolonie. angielskim teraz sie byle jelop moze poslugiwac. obecnie oowiazuja bez mala 2 jezyki obce. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 po szpik ,przeszczepy i krew do Niemiec 05.03.10, 11:53 z płaczem, a tak to be.obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marija Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 12:28 A język polski byłby prowadzony też po niemiecku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasko z Wadowic Znajdzmy kompromis IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 13:47 W 1991 roku spasiony Kohl podpisal traktat polsko- niemiecki. Furman Bielecki byl albo nacpany albo pijany i to w sztok. Wiekszego prawnego bubla w zyciu nie widzialem. Wozak i przyglup spiepszyl wszystko. co tylko mozna bylo spieprzyc. Mialem przed niemieckimi sadami sprawy (jestem prawnikiem) i probowalem wlanczac w sprawy krzywdzonych Polakow polski konsulat w HH. Chodzilo o sprawy m.in dostepu do polskiej telewizji i prawa do posiadania anteny satelitarnej.Wygrywalem takie sprawy powolujac sie na kazusy i rozstrzygniecia precedensowe niemieckich sadow. "Wsparcie" konsula bylo tylko takie, ze przeslal mi broszurke z owymi traktatami. Sedzia zasmiewal sie do lez i stwierdzil na sali, ze to ma wartosc makulatury. Zaluje wogole, ze powolalem sie na ta smieciowa broszurke. Bielecki powinien pojsc siedziec, bo podpisal niekorzystny, krzywdzacy Polske traktat otwierajacy na nowo spory graniczne. Niemcy nie maja najmniejszego zamiaru wypelnic nawet tego co podpisali wlasna reka. Oni nie oferuja dwoch miejs w swoim parlamencie dla swojej mniejszosci a to co wyprawiaja Jugendamty z polskimi dziecmi z rozbitych malzenstw wola o pomste do nieba. Nie jestem msciwy lecz zawsze otwarty na nowe pomysly. Niech polskie wladze zgodza sie najpierw na lekcje niemieckiego w ramach w-fu. W programie zestaw obowiazkowych cwiczen z Auschwitz: zabka, przysiady z podniesionymi rekami a w nich dwie ceglowki i sprint do gazu. No, ulzylo mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Znajdzmy kompromis IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 13:53 Gość portalu: Jasko z Wadowic napisał(a): >probowalem wlanczac Gdzie ty sie tego prawa uczyles z taka ortografia? Na tajnych kompletach w koziej wolce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Znajdzmy kompromis IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 14:17 Sadzac po tym wysoce intelektualnym tekscie, to z Ciebie taki prawnik, jak z koziej du.y traba. ------------------------------------------------------ "Jemandem zu sagen: »Idiot!« - das ist keine Beleidigung, sondern Diagnose." (Zitat von Julian Tuwim) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Znajdzmy kompromis 05.03.10, 14:49 Wierzę panu,że potrafi pan pisać - prawnik -. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Znajdzmy kompromis IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 15:35 Gość portalu: Jasko z Wadowic napisał(a): IP: *.dip.t-dialin.net >W 1991 roku spasiony Kohl podpisal traktat polsko- niemiecki. ......... Nie rznij glupa ty zawodowy zmywaczu. Ty i adwokat. Ty masz zapas "Advokatow",ktore pijesz po kryjomu zeby szef nie widzial, ze zamiast zmywac chlejesz. Wierze ci na slowo, ze miales juz czesciej sprawy przed niemieckimi sadami.A sedzia smial sie widzac cie z antena satelitarna, ktora miales pod pacha. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 w Szczecinie są dwujęzyczne klasy z niemieckim 05.03.10, 15:59 i cieszą się ogromnym powodzeniem i wśród uczniów i roziców,ale my tu zawsze bliżej Europy byliśmy,oczywiście klasy z innymi językami obcymi jako wykładowymi też mamy Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus60 Re: w Szczecinie są dwujęzyczne klasy z niemiecki 05.03.10, 19:35 Juz nawet nie wiesz jak pisać po polsku tak cię omotali po niemiecku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiPi Widzę, że czujemy ten klimat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 18:54 Klimat regermanizacji opolszczyzny. I to czynionej, że użyję olokwializmu, tak na "żywca". A wszystko dla kilu ojro, które skapną do kieszeni działaczy z niemieckiego MSW, gdy wykażą się jakąś aktywnością. Dopóki skrobali jajka na Wielkanoc, czy śpiewali w swoim śląskim (w.g. nich niemieckim) narzeczu ckliwe piosenki, można było przymukać oko. Ale teraz, bezczelnie zmieniają tablice, i to na takie, z których może wynikać, że nazwy miejscowości stosować można zamiennie; albo polskie albo niemieckie. W urządach, gdzie starostami są tzw. Niemcy, trudno znaleźć Polaka, sami swoi. Promują pijaków jak np. burmistrza Ozimka, zawłaszczają kasę z UE, poprzez np. umieszczenie kluczowych instytucji wojewódzkich w budynkach stowarzyszenia, jak np. Ośrodek EFS w Domu Współpracy Polsko- NIemieckiej w Opolu, itd, itp. A przywódca Kroll (przedtem Król) głosi, że dzięki Mniejszości utworzono województwo opolskie. No po prostu słabo się robi jak się słucha i ogląda tych prymitywnych Prusaków. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Jasko z Wadowic ..ty prawnikiem??? heheheh 05.03.10, 19:36 > i probowalem wlanczac wlanczyc:))) hehehe..tak to pisze raczej tokarz..a nie prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.chello.pl 05.03.10, 14:19 Nie udawajcie idiotów ani dobrych wujków ,zaczyna się germanizacja - już? ,dopiero nas wtłoczono do UE a wy już? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the silesier Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 05.03.10, 15:01 Szowinizm i głupota w Polsce dobrze się mają, zazdroszczę i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Do the silesier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 16:17 Ty ŚLUNSKI wole uważasz się za Niemca ,tylko myślisz jak Polak.Wystarczy poczytać twoje posty.To tacy jak Ty należą do ŚLUNSKICH idiotów mówiących w Polsce o sobie -jestem Niemcem.Będąc w Niemczech czują się Polakiem.Należysz do męt które nie zasługują by wąchać smród po Niemcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 15:54 Ja osobiście jestem jak najbardziej za szkoła w której uczyliby nauczyciele niemieccy pod warunkiem , by nie miała nic wspólnego z tymi pseudo Niemcami z opolskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 17:46 Gość portalu: J-23 napisał(a): > Ja osobiście jestem jak najbardziej za szkoła w której uczyliby nauczyciele niemieccy pod warunkiem , by nie miała nic wspólnego z tymi pseudo Niemcami z opolskiego. J-23 tak bylo za komuny, za twojego PRL. Jezyk niemiecki wszedzie tylko nie na Slasku, a w opolskim w zadnym wypadku. Boli cie ty Polaku za 5 zlotych, ze ta cala robota agitacyjna twojego opy ze swietlicy z Nakla poszla na marne. Opa obiecanej mu krowy nie dostal. Ciebie tez nikt nie docenia. Mowi sie przewaznie o Niemcach, wnerwia i w...urwia sie nad MN. A o tobie takim gorliwym Polaku nic. Czy aby Polacy uwazaja cie rodowitego Hanysa za Polaka? Ty marzysz jeszcze o swietlicy polskiej w Nakle, w mniejszosciowym Nakle, tak jak twoj opa o krowie ktora mu obiecal Korfanty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Do gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 20:36 Ty ŚLUNSKI przygłupie dla Niemców zawsze będziesz Polakiem bez względu co byś napisał na ten temat na tym forum.Czy czytałeś Twoją lekturę obowiązkową -Mein Kampf -cha cha cha. P.S. Tylko za bardzo się nie podniecaj bo dostaniesz zawału serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdasd Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.chello.pl 05.03.10, 16:19 www.NieTablicom.pl STOP MN ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 16:24 stop nacjonalistycznym oszolomom z warszawki na Slasku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawa Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.aster.pl 05.03.10, 16:53 Tyś to po nieszczęśliwej wpadce mamci alkocholiczki, czy też może pracowała obok koszar wermachtu,. Zjeżdżaj przypadkowy pomiocie na niemieckie fora i nie zatruwaj tutaj powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? 08.03.10, 12:58 Gość portalu: Warszawa napisał(a): > Tyś to po nieszczęśliwej wpadce mamci alkocholiczki, czy też może > pracowała obok koszar wermachtu,. Zjeżdżaj przypadkowy pomiocie na > niemieckie fora i nie zatruwaj tutaj powietrza. To Ty spadaj, niby-to-Warszawiaku i nie zatruwaj swoimi spalinami atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luap Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 16:41 Cytuje Polityke nr30 z 26.07.2008"W ub.roku zglosilismy 102 miedzynarodowe patenty,a Niemcy 180tys."Wy robicie wszystko zeby tak dalej bylo.Od 300 lat Polacy pracuja "na zmywaku" w Niemczech.Tylko blazen powtarza te same bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punch Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.aster.pl 05.03.10, 16:56 Pocałuj nas troglodyto w d....ę, większość tych patentów produkuje genetyczny materiał polski, popatrz ćwoku na nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: 94.75.121.* 05.03.10, 17:48 ...to pomyśl gamoniu, dlaczego ten "genetycznie polski materiał" (cóż za szowinizm...) zgłasza te patenty w Niemczech..., Stanach..., Francji..., Anglii... Myslę, że po przeczytaniu większości (niestety) powyższych wpisów, staje sie to jasne jak słońce. ZAŚCIANEK.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stokrotka Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.aster.pl 05.03.10, 18:14 Don Pedroli Calerano, przymknij się już wieczór. A tak na serio gdyby przez niemcy przetoczyły się dwókrotnie w ubiegłym stuleciu hordy troglodytów na poziomie niemców niszczących wszystko, to pewnie ci pracowici niemcy żarli by teraz z koryt razem ze swińmi do których zresztą jest im kulturowo baaaardzo blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? 08.03.10, 13:00 Gość portalu: Stokrotka napisał(a): > Don Pedroli Calerano, przymknij się już wieczór. A tak na serio > gdyby przez niemcy przetoczyły się dwókrotnie w ubiegłym stuleciu > hordy troglodytów na poziomie niemców niszczących wszystko, to > pewnie ci pracowici niemcy żarli by teraz z koryt razem ze swińmi do > których zresztą jest im kulturowo baaaardzo blisko. A kiedyś Ty ostatni raz widział(a) Niemca, w 1945 roku? Bo potem to już pewnie nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Niemiecka propaganda IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 17:03 druga polowe polskiej inteligencji wymordowali Rosjanie, co nie przeszkadzalo przez czterdziesci lat, by w kazdej polskiej szkole dzieci uczyly sie przymusowo rosyjskiego i nadal nie przeszkadza rusofilskim politykom endeckim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punch Re: Niemiecka propaganda IP: *.aster.pl 05.03.10, 17:39 Ciekawe spostrzeżenie, ale tak naprawdę toś chory z urojenia, gdyby nie ci Rosjanie kim byśmy obsadzili uczelnie Krakowa, Wrocławia, Warszawy. Gdyby nie przechowana profesura Wilna i Lwowa, i to na serio bo "bracia" ukraińcy jak i "słowiki" z litewskich oddziałów SS miały nie poskromioną chętkę na mord. Prosimy o douczenie się paru fragmentów historii prawdziwej,a nie słuchania dziadusia idioty któremu krasnoarmiejski kacap rąbnął zegarek, poprzednio skradziony przez dziadusia w dworze. Rozwrzeszczysz się zaraz, żem bolszewik i komuch, uprzedzam wiem o zbrodniach systemu bolszewickiego i gnębieniu ziemiaństwa jak i oficerów, ale to nie była inteligencja, niejednokrotnie kołtuny aż dech zapierało. Ale także wiem kto nas jako naród uratował przed kominami Auschwitz. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Co ma piernik do wiatraka? 08.03.10, 13:01 Gość portalu: znawca napisał(a): > druga polowe polskiej inteligencji wymordowali Rosjanie, co nie przeszkadzalo p > rzez czterdziesci lat, by w kazdej polskiej szkole dzieci uczyly sie przymusowo > rosyjskiego i nadal nie przeszkadza rusofilskim politykom endeckim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Alarm IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.10, 17:42 Niemcy coś dają? Alarm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joerg Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: 201.251.248.* 05.03.10, 17:47 Gdzie wy zyjecie? Dajcie kazdemu wybor jezyka i szkoly a niemiecka bedzie dobra jak wszystko niemieckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek W Polsce polskie szkoly IP: 147.153.157.* 05.03.10, 17:54 Niemcy placa zydom za Druga Wojne do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość dkw Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.chello.pl 05.03.10, 17:54 Jedna z Pań przyznała się, że mieszka w Berlinie od 25 lat i nie słyszła o szkole z językiem polskim. Mnie to wcale nie dziwi, Pani kisi się wśród takich samych polonusów którzy ledwo dukają po niemiecku, i nigdy nie wydostaną się z polonijnego piekła, ale do kochanej ojczyzny nie chcą wrócić. Zapewne Pani nie słyszała również o ubiegłorocznej wystawie w Instytucie Polskim pod tytułęm "Wir Berliner". Dla tej Pani i jej znajomych to wielka szkoda. A do Pana prawnika z Wadowic mam pytanie: w jakim języku była prowadzona rozprawa w Sądzie i z czego śmiał się Sędzia. Jestem pewny, że z Pana wysławiania się w jakimkolwiek języku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma-ryja Re: Niemiecka propaganda IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 18:03 Trochę uczciwości napisał(a): "Szkoła niemiecka w Polsce to jeden z najplugawczych skandali, szczególnie gdy ci niemcy zakatowali na śmierć wszystkich profesorów Uniwersytetu Jagielońskiego jednego z najstarszych w Europie, całą kadrę naukową." I co ci jeszcze slina na jezyk przyniesie, nieboraku moherski? Znasz to - nie strasz, nie strasz, bo sie zes.asz? Wiec przestan, bo sie oplujesz, galy ci wyjda i zmarszczek dostaniesz, a zlosc pieknosci szkodzi. Takie szczekanie nic nie wnosi do meritum. Prosze o konstruktywne argumenty, a nie o znarowione wypociny prawego, sprawiedliwego i inaczej uczciwego pisducha. Polska jest krajem UE i coraz bardziej liczy sie - Bogu dzieki - merytorycznosc. A takie swoje patryjotyczne uniesienia zostaw sobie dla swojej pollitrówki i lusterka - jutro jest sobota i zycie jest piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z ukosa Re: Niemiecka propaganda IP: *.aster.pl 05.03.10, 18:22 Tylko się nie zesr...j od PRAWDY niedouczony męcie na posługach szwaba kochającego inaczej. Staraj się swoje nieprzemyślenia i prywatne sprawy pozostawiać w swoim barłogu, a do pisania weź sie za 50 lat jak opanujesz już elementarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chór wujów Re: Niemiecka propaganda IP: *.lanet.net.pl 05.03.10, 21:24 No i już wiemy wszystko. Wojna skończyła się 65 lat temu, a PiS-owcy ciągle w okopach... Odpowiedz Link Zgłoś
saules_meita Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? 05.03.10, 18:05 Sama koncepcja bardzo mi się podoba, natomiast uważam, że powinien być większy wybór języków wykładowych (niemiecki, angielski, francuski - na początek). Jeżeli MN będzie w stanie czegoś takiego dokonać, to popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Polak to cykor. 05.03.10, 18:07 Boi się niemieckiej szkoły jakby to był KL ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Punch Re: Polak to cykor. IP: *.aster.pl 05.03.10, 18:16 Właśnie tam się lęgną te KLe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wy silesiery Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 18:20 jesteście nikim, tzn. nie ma was! Nie macie języka, nie macie kultury, nie macie literatury. Nie potraficie się nauczyć języka narodu, w państwie którego żyjecie. Tak było przez kilkaset lat za Niemców, tak jest teraz. Żal mi was, byliście mięsem armatnim do niemieckich dział, a wasze dziołchy obsługiwały stacjonujące na ślunsku armie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolol Strach przed lepszym IP: *.dclient.hispeed.ch 05.03.10, 18:21 Ten narod nigdy nie zmadrzeje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"?bolek IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.10, 18:26 kiedys mielismy nauczke POwrot do przeszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Do troche uczciwosci: 05.03.10, 18:36 Gość portalu: Trochę uczciwości napisał(a): > A ilu ty niemców "snafco". Wszelkie porównywania z estończykami czy > łotyszmi są nie na miejscu to oni dostarczali ludzi do dywizji SS, > które mordowały Polaków. Szkoła niemiecka w Polsce to jeden z > najplugawczych skandali, szczególnie gdy ci niemcy zakatowali na > śmierć wszystkich profesorów Uniwersytetu Jagielońskiego jednego z > najstarszych w Europie, całą kadrę naukową. Ich szkoła to jakby > napluć na groby pomordowanych. Opamiętajcie ludzie, wszak wiecie z > kim mamy do czynienia - pitekantropus neandertalis gemanicus z genem > mordu wszystkiego co żyje. Wedlug twoich zasad powinnismy s siekierami tepic kler kosciola katolickiego w Polsce, ktory w czasach inkwizycji kazal tepic wszelkie przejawy inteligencji! Powinnismy tepic siekierami kazdego Rosjanina, bo to na pewno Homo Sovieticus. Powinnismy tepic siekierami kazdego Azjate, bo to na pewno potomek Mongolow ktorzy ogniem i mieczem pustoszyli nasz Wielki Kraj. Powinnismy tepic siekierami kazdego Francuza, bo to przecie Napoleon nas oszukal i syslal nasza armie wszedzie tylko nie do Polski. Bo tylko Polska jest Chrystusem Narodow i nigdy innym krzywdy nie robila. A tak na serio, to kiedyz ta nienawisc sie skonczy? Odpowiedz Link Zgłoś
michals-3 Szkoła zła, bo ma w nazwie "niemiecka"? 05.03.10, 18:44 Szkoła będzie naprawdę dobra i będzie uczyła dzieci być dobrymi Niemcami. A jak coś się w polityce międzynarodowej wachnie w drugą stronę (czego prawdopodobieństwa w perspektywie lat nie można zaniedbać), to wtedy już tylko Niemcami, niekoniecznie dobrymi. Autor artykułu oczywiście nie widzi problemu? Odpowiedz Link Zgłoś