Dodaj do ulubionych

Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 23:02
Ajajaj, ale muzillo dosypał do pieca!
Obserwuj wątek
    • Gość: katzap Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:25
      Gorąca walka wyborcza się chyba rozpoczęła. Tekst rzeczywiście zdawał się być sprawiedliwy w ocenie rządów Ryszarda Z. ale.......... z jednym się nie mogę zgodzić Violetta P. jako kobieta ma wielkie szanse niezależnie od tego z jakiej jest partii. Dlaczego?
      Po pierwsze bo jest kobietą ! a po drugie bo ma jaja i decyzyjność większą niż niejeden facet. A że jest t PiS-u no cóż ja też nie lubię Kaczyńskiego ale w wyborach samrządowych głosujemy na ludzi a nie na partie. A idąc tym tokiem rozumowania Co z tego że Ryszard Z . jest z P. O. ??? to mu nie pomogło rządzić ani nic zmienić?
    • Gość: Roger Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.chello.pl 06.10.10, 10:44
      Pan redaktor ma rację i co z tego. Nie slyszałem,aby gazeta przez ostatnie cztery lata optowała za jakimś rozwiązaniem kwestii braku inwestycji, bylejakości promocji miasta, braku perspektyw dla absolwentów wyższych uczelni (Prezydent chce ich skłonić do pozostania pracą w telefonicznych punktach obsługi klienta, które rychło powstaną;-)), rozpadającymi się obiektami sportowymi, brakiem bazy pobytowej na Euro 2012, problemami z komunikacją drogową w mieście, zwłaszacza przy obwodnicy, itd.
      Redaktorze Frelich - proszę o pomysły jak temu zaradzić. Ponarzekać możemy sobie dowoli, tyle że nic z tego nie wynika.
      Zgadzam się, że za wymienione wyżej problemy Opola, odpwoiedzialność ponosi Prezydent Zambaczyński i dlatego nie będę na niego głosował, podobnie jak moi znajomi. Żałuję też, że przez oststnie cztery lata, nie udało się wyłonić osoby, która miałaby realne szanse wygrać z Zembaczyńskim. Winę za to ponosimy my wszyscy. Szkoda, że opolska PO postępuje ze szkodą dla miasta, po raz kolejny wyznaczając Zembaczyńskiego (jej członkowie nieoficjalnie również wypowiadają sie niepochlebnie o swoim pryncypale - jako hamulcowym Opola)
      Może, zamiast narzekania, że z Zembaczyńskim nie da się wygrać, rozpocznijmy merytoryczną dyskusję o najważniejszych problemach Opola - nie ma ku temu lepszej okazji, niż wybory samorządowe. Ja z Gazety chciałbym poznać opinie polityków, ekspertów i zwykłych mieskzańców Opola, jak zardzić wspomnianym bolączkom naszego miasta.
      Bowiem Opole, rozumiane jako wspólnota ludzi, się zwija i kurczy i kto tego nie widzi jest ślepy - powstajace w mieście nowe placówki handlowe tego nie zmienią.
      • Gość: czas na zmiany Re: IP: *.252.23.186.internetia.net.pl 06.10.10, 12:50
        Po wczorajszej debacie A. Drewniaka z T. Garbowskim w TVP3 Opole, zaczynam się przekonywać, że osoba taka, jak A. Drewniak może jednak wygrać te wybory (i że będzie to korzystne dla Opola).
        A. Drewniak zapytał p. Garbowskiego o budżet miasta:
        T.G. odpowiedział mętnie i krótko, nie był w stanie podać szczegółów, ale obiecał, że jego nowy Skarbnik postawi na nowoczesne zarządzanie budżetem (nie chciał podać nazwiska-bo dopiero zaczęła się kampania). Z kolei T.G. zaczepiał A.D. o politykę - jedyne, na czym T.G. się zna.
        Podsumowując - A. Drewniak, który jak wiemy, prowadzi swoją firmę od lat, ma pojęcie nt. tworzenia potrzebnych Opolu miejsc pracy, ma pojęcie o realiach przyciągania inwestorów, w przeciwieństwie do takich, jak Zembaczyński - wieczny urzędnik, który całe życie jedzie na garnuszku publicznym i nigdy nie zainwestował własnej złotówki w biznes.
        • grubyfacio Re: 06.10.10, 12:58
          Ciesz się Pan,że internauci komentują TREŚĆ Pańskiego artykułu,a nie BŁĘDY,jak w przypadku wielu Pańskich podwładnych.
      • citizen_opole Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego 06.10.10, 18:43
        Roger napisał: "Nie słyszałem,aby gazeta przez ostatnie cztery lata optowała za jakimś rozwiązaniem kwestii braku inwestycji, bylejakości promocji miasta, braku perspektyw dla absolwentów wyższych uczelni [...], rozpadającymi się obiektami sportowymi, brakiem bazy pobytowej na Euro 2012, problemami z komunikacją drogową w mieście, zwłaszcza przy obwodnicy, itd."

Roger mylisz się. Tkwisz w błędnym przeświadczeniu wynikającym z:
        - niedoinformowania
        - niewiedzy
        - uwikłaniu w stereotypy
        - lenistwa obywatelskiego
        Nie podejrzewam Cię o złą wolę. Odniosę się tylko do Twojego posta, bo uważam, że masz prawo do informacji.
        Proszę tylko, otwórz oczy i rozejrzyj się. Wtedy zobaczysz co zrobiono w Opolu w ostatnich czterech latach, jest tego naprawdę sporo, czytaj uważnie proszę:
        Obiekty sportowe:
        • budowa stadionu lekkoatletycznego - koszt - 9,1 mln zł oraz zakup wyposażenia – koszt 0,7 mln zł,
        • modernizacja stadionu żużlowego – koszt 1,2 mln zł,
        • remont oświetlenia na stadionie Odry Opole – koszt 0,4 mln zł,
        • budowa centrum pobytowego z 3 boiskami do gry w piłkę nożną na ul Północnej - koszt 16,4 mln zł (w trakcie realizacji).
        • budowa kompleksu boisk na terenie Uniwersytetu Opolskiego przy ul. Oleskiej – Katowickiej - koszt 1,7 mln zł (w trakcie realizacji)
        • przebudowa boisk szkolnych na tartanowe PSP Nr 11 – koszt 0,7 mln zł, PSP 5 – koszt 0,6 mln zł, PSP Nr 24 – koszt 0,6 mln zł, PG 2 – koszt 0,7 mln zł,
        • budowa boiska z nawierzchnią z trawy syntetycznej w PG Nr 3 – koszt 0,7 mln zł, PSP Nr 15 – koszt 0,7 mln zł,
        • budowa boiska wielofunkcyjnego przy ul. Złotej – koszt 0,3 mln zł,
        • boiska sportowe „Orlik 2012” na ul Bielskiej – koszt 1,6 mln zł,
        • budowa hali namiotowej przy PG Nr 7 – koszt 2,1 mln zł,

Rozwiązania komunikacyjne – budowa i modernizacja ulic:

• przebudowa ulic: Żeromskiego. Oleska, Sienkiewicza – koszt 7,8 mln zł , ul Częstochowskiej – koszt 1,5 mln zł, , ul Wiejskiej – koszt 5,8 mln zł, ul Rybackiej i ul Poświatowskej – koszt 1,5 mln zł, ul Bierkowickiej – koszt 2,2 mln zł, ul Piastowskiej - koszt 3.1 mln zł, ul Damrota – koszt 1,5 mln zł, remont ul , 1 Maja – koszt 2,0 mln zł, ul Damrota - koszt 1,5 mln zł,
        • budowa oświetlenia na ul Budowlanych – koszt 0,3 mln zł, na ul Etnografów i na ul. Pisankowej – koszt 0,2 mln zł, oraz na ul Torowej 0,2 mln zł,
        • budowa ulic: Lawendowej – koszt 0,4 mln zł, ul Rzeszowskiej – koszt 2,2 mln zł ul Wileńskiej, Grodzieńskiej, Nowogródzkiej, Stanisławowskiej, Borysławskiej - koszt 2,9 mln zł, ul Złotej, Srebrnej itd. – koszt 0,5 mln zł, ul Północnej – koszt 14,9 mln zł
        • wiadukt na ulicach Struga i Reymonta - koszt 63 mln zł,
        • przebudowa skrzyżowań: ul.Ozimskiej z ul. Plebiscytową 10 mln zł, skrzyżowania ul Krapkowickiej z ul. Odrodzenia – koszt 1.2 mln zł, skrzyżowania ul Budowlanych z obwodnicą północną – koszt 0,5 mln zl,
        • remont Placu Daszyńskiego – koszt 2,1 mln zł,
        • dokończenie budowy obwodnicy północnej – koszt poniesiony w 2007 roku 14,3 mln zł,
        • budowa ścieżki rowerowej na ul Luboszyckiej aż obwodnicy północnej – koszt 0.4 mln zł,
        • przebudowa Bulwaru Karola Musioła – koszt 1,0 mln zł, przebudowa ul Ks. Bladego i ul Nadbrzeżnej – koszt 0.7 mln zł, przebudowa ul Szpitalnej,
        • rondo Raegana –koszt 3,3 mln zł,
        • budowa ekranów akustycznych w rejonie ul Gminnej – koszt 1.3 mln zł,
        • sygnalizacja świetlna na ul Głogowskiej koło Państwowej Straży Pożarnej - koszt 0,1 mln zł,
        • przebudowa mostu na rzece Malina – koszt 0,6 mln zł,
        • budowa bulwarów nad Odrą i Młynówką - koszt 16,4 mln zł (w trakcie realizacji).
        • remont odcinka ul Oświęcimskiej – koszt 3,7 mln zł (w trakcie realizacji).
        • przebudowa ul. Bierkowickiej wraz z budową kanalizacji deszczowej – koszt 4,5 mln zł (w trakcie realizacji).
        • budowa połączenia ul Bielskiej z ul Lwowską – koszt 0,4 mln zł (w trakcie realizacji)
        • budowa parkingów pod estakadą na ul Armii Krajowej – koszt 0,1 mln zł (w trakcie realizacji)

Jeśli Ty i Redaktor Leszek Frelich dotrwaliście do tego miejsca, to gratuluję cierpliwości i zaangażowania. Zapraszam na jesienny spacer lub przejażdżkę po Opolu. Można to wszystko zobaczyć na własne oczy!
        Wszystkim dedykuję, tekst poniżej. Pozdrawiam, citizen
        • Gość: Łopolanin I właśnie w tym problem IP: *.tktelekom.pl 06.10.10, 19:30
          Same inwestycje miejskie. Zbuduje drogę firma z Gdańska. A gdzie nowe miejsca pracy ?
          • Gość: centurion Są nowe miejsca pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 21:20
            Do Łopolanina; nowe miejsca pracy w Opolu niektórzy tworzą sobie sami. Niektórzy czekają, aż im się poda na tacy. Łopolanininie mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Nowe miejsca pracy już w listopadzie. Jeśli interesuje Cię ten temat to:
            KLIKNIJ NA TEN LINK
        • Gość: Roger Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.chello.pl 06.10.10, 21:26
          Do citizena_opole: nie doceniasz mnie, drogi współobywatelu. choć nie pracuję w urzędzie miasta i nie posiadam tak wyczerpujących infoirmacji, jak te, które ty przytoczyłeś, to zawsze staram się szanować moich rozmówców i czytam to, co mają do powiedzenia. imponująca lista, chciałbym Cię jednak zapytać - skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle? Jesteś dobrze poinformowany, może zatem dysponujesz danymi, ile kosztowało uzbrojenie stefy ekonomicznej w Opolu, która od klilku lat stoi pusta? Dlaczego w Ratuszu nikt nie pomyśli o zmianie operatora strefy? Szukanie inwestora za pośrednictwem nieudolnych urzędników Wydziału Promocji UM może potrwać lata świetlne. Trzeba jasno powiedzieć, że nie znalezienie inwestora do tej strefy, niezależenie od zewnętrznych uwarunkowań, jest porażką Ratusza i osobiscie Zembaczyńskiego. Podobnie jak sprawa remontu Okrąglaka, dokończenia budowy stadionu Odry Opole, zamieszanie wokół budowy Muzeum Polskiej Piosenki, i temu podobne. Wystarczy, żeby na Panu Zembaczyńskim i jego ekipie postawić krzyżyk i odesłać ich na zasłużony odpoczynek.
          • Gość: obywatel kierowca Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: 77.223.225.* 06.10.10, 22:11
            no i mzd
          • citizen_opole Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego 06.10.10, 23:23
            Roger, nawet nie wiesz, jakim szacunkiem darzę współobywateli. Ciebie nie wyłączając:)
            Łączy nas jedno: wspólna troska o miasto w którym żyjemy. Wszyscy chcemy, aby nam się tutaj żyło dobrze.
            Ale wszyscy mamy też swoje priorytety.
            Przykładowo: nie wspomniałeś nic o budowie nowego żłobka w Opolu, a redaktor Artur Janowski z NTO, któremu urodziło się dziecko (dziewczynka) jest zwolennikiem budowy żłobka właśnie. Nalega intensywnie. A Ty Roger, planujesz dziecko czy nowy samochód?

Kierowca Zbigniew P. marzy o trasie średnicowej i nowej przeprawie mostowej przez Odrę. Student Dawid K. chciałby budowy nowego Aquaparku. Koniecznie ze sztuczną podgrzewaną falą i słoną wodą. Myślisz, że Opole jest tak bogate, aby jednocześnie zrealizować wszystkie te marzenia?

Zgadzam się, nie wszystko udało się zrealizować zgodnie z planem. Ale takie są blaski i cienie sprawowania rządów w mieście. Budżet miasta jest zawsze pochodną pewnych kompromisów.
            Co do Okrąglaka, to może go zastąpić niebawem nowa hala konferencyjno-wystawiennicza z funkcją widowiskowo-sportową. Co strefy ekonomicznej, to zmieniła się sytuacja (SSE są demode). UE niechętna jest takim strefom. Inwestorzy lokujący swoje interesy nie mogą liczyć na dofinansowanie z UE w ramach programów, więc nie widzą w tym interesu, aby inwestować w SSE.
            Ja cieszę się z tego co mamy i co możemy mieć w kolejnej kadencji.
            I nigdy nie jest tak, żeby nie mogło być lepiej:)
            Roger, czy wybierzesz się na rekonesans po Opolu? Napisz mi o swoich wrażeniach.
            I pamiętaj:
            • Gość: Roger Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.chello.pl 07.10.10, 12:41
              Citizen, odnośnie moich priorytetów, to są one zbieżne z oczekiwaniami większości, jak sądzę, mieszkańców Opola. Każdy, kto ma dzieci w wieku przedszkolnym, a ja do takich się zaliczam, widzi, jaki problem stanowi w tym mieście znalezienie miejsca w przedszkolu (sytuacja w Opolu nie jest tu zresztą wyjątkiem). Podobnie jak większość moich znajomych z troską patrzymy na brak nowych inwestycji w mieście, zwłaszcza, że w niedalekim Skarbimierzu co rusz powstają nowe przedsiębiorstwa, i to w ramach SSE, która podobno jest już passe. A może problem nie leży w dotacjach unijnych o których piszesz, ale w cenie hekatara ziemi w strefie, podyktowanego przez Urząd Miasta Opola. O tym, że ta ziemia w Opolu jest kilkukrotnie droższa niż analogiczna w Skarbimierzu, czy Kluczborku, nie trzeba nikogo przekonywać. Napisz mi proszę, co stało na przeszkodzie Urzędu Miasta, aby stopniowo obniżać cenę hektara ziemi w strefie? O możliwości takiego rozwiązania pisze chociażby, wspomniany przez Ciebie redaktor Janowski. opolandia.redblog.nto.pl/2010/09/15/zaslona-z-siostrzyczek-uszyta/
              Jeszcze raz powtarzam za redaktorem Janowskim: „Trzeba sobie powiedzieć wprost, że nie zagospodarowanie tak dobrze skomunikowanego i uzbrojonego po zęby terenu to PORAŻKA i kto wie, czy nie największa w tej kadencji prezydenta”.
              Na koniec proszę Cię, oszczędź mi tanich frazesów, wyrwanych żywcem z prozy Paulo Coelho.
              Z pozdrowieniami.
              Happiness is nothing more than good health and a bad memory
    • Gość: m Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.138.200.196.bredband.tre.se 06.10.10, 19:32
      ciekawe
    • Gość: urzędnik Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.chello.pl 06.10.10, 22:25
      Co do Porowskiej - naczelny miał niestety rację. Nie ma co się oburzać. Pracuje w UM, bywam na sesjach i widzę, że jest jedna z najsłabszych radnych z PiS(nigdy jej nie ma). Nie jest żadnym liderem. Duże aktywniejsi od niej są Brzeziński i Szymański (od 4 lat) - nie mówiąc już o Jakim, który zdecydowanie wybija się nie tylko z tego klubu ale również z całej rady. Ale to jeszcze gó...arz. Viola jak chce wygrywać musi błyszczeć nie tylko urokiem ale też pracą. Frelich ma rację.
    • Gość: emigrant Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.citymedia.pl 07.10.10, 00:38
      citizen znam cie bardzo dobrze jestes przydupasm ratuszowym co wybory uaktywniasz swoja dzialalnosc na rzecz hamulca.podawales filmiki na youtube o dzwigach nad opolem ale zaden z tych dzwigow nie buduje fabryki wszystkie budowaly za miejskie pozyczone pieniadze.citizen podaj dane na ile hamulec zadluzyl to miasto no podaj.podaj ile zakladow peracy powstalo przez 8 lat rzadow hamulca a ile padlo masz dostep do takich danych.do wiadomosci wszystkich citizen to jest czlowiek odpowiedzialny za propagande sukcesu ze sztabu wyborczego hamulca!cztery lata temu przekonywal zeby glosowac na hamulcowego bo nie ma na kogo glosowac.teraz jest na kogo glosowac wiec nie dajcie sie nabrac citizen to sztabowiec po w opolu
      • Gość: citizen z kukułką Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 16:18
        Dokładnie, citizen - ratuszowy propagandzista pierwszej maści. Ile z tych "inwestycji" - robót drogowych jest skończonych, a ile zaczętych i rozgrzebanych tak, że końca nie widać? Oto eureka -dowiadujemy się, że ukończono "wiadukt na ulicach Struga i Reymonta - koszt 63 mln zł To kłamstwo przekreśla wiarygodność pozostałych podawanych przykładów. To jednak tylko mity!
        I jeszcze jedno, jak konkretnie podane roboty wpływają na podniesienie jakości życia przeciętnego opolanina?
        Korki, korki, korki i remonty po remontach - przykład ul. Ozimska. Ja też chcę nowych żłobków i przedszkola dla mojego dziecka. Ja też chcę nowych autobusów, które jeżdżą , co 10 min. a nie co pół godziny, licząc dodatkowo spóźnienia , co 40 min. Ja też chcę dostępu do basenu, czy akwaparku, by móc odreagować wszystkie stresy związane z życiem w tym mieście. Zembaczyński nie potrafi sprostać funkcji, nie potrafi sam myślć i działać przedsiębiorczo, ale nie potrafi nawet dobrać sobie przedsiębiorczych wiceprezydentów. Nawet nie potrafi dobrze zarządzać tym , co ma. Łatwo jest nabrać kredydów na wiele lat i rozdawać. Trudniej myśleć strategicznie, działać planowo i systemowo. Nie ma wątpliwości, że szanowny pan redaktor artykułu , tak jak inni gazeciarze był przez długie lata propagandzistą Zembaczyńskiego. Niszcząc wszelkie autorytety, przemilczając , ignorując stałe wpadki i to często bardzo kosztowne dla miasta, od 8 lat godził się na niegospodarność i indolencję tej ekipy. Teraz dziwi się , że Zembaczyński to mit wielkości i nie ma w mieście żadnej przeciwwagi. Citizen natomiast jak zwykle próbuje mamić i urabiać internautów.
        • citizen_opole Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego 14.10.10, 01:58
          To miłe, że przypisałeś mi zaszczytną rolę "ratuszowego propagandzisty", lecz zapewniam, że tak nie jest. Opieram się tylko na faktach.
          Co do wiaduktu na ulicach Struga i Reymonta, to zapomniałem dodać, że inwestycja jest w trakcie realizacji. To w żaden sposób nie podważa mojej wiarygodności.
          Zakończenie tej inwestycji jest planowane w połowie listopada 2010 r. , czyli za miesiąc. Więcej szczegółów możesz przeczytać tutaj: KLIKNIJ NA LINK
          Istnieje duża szansa na usprawnienie komunikacji w mieście.

Co do żłobków i przedszkoli, to w październiku ma zostać Sejm ma uchwalić nowelizację dotyczącą obniżenia wyśrubowanych wymogów dotyczących prowadzenia takich placówek przez osoby fizyczne. Przepisy mają wejść w życie od 1 stycznia 2011 r.(vacatio legis).

Piszesz: "Ja też chcę nowych żłobków i przedszkola dla mojego dziecka", więc i nic nie stoi na przeszkodzie, abyś to Ty założył takie domowe przedszkole czy żłobek i zarabiał na tym. Przecież lubisz zarabiać pieniądze. Czyż nie tak?

Zapewniam, że nie próbuję Cię mamić, ani urabiać internautów. Opieram się tylko na faktach. A z faktami trudno dyskutować.

---
          • Gość: behemot Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 24.10.10, 00:05
            Piszesz: "Ja też chcę nowych żłobków i przedszkola dla mojego dziecka", więc i nic nie stoi na przeszkodzie, abyś to Ty założył takie domowe przedszkole czy żłobek i zarabiał na tym. Przecież lubisz zarabiać pieniądze. Czyż nie tak?

Bezczelność i arogancja sympatyka lubo przedstawiciela władzy. Masz dzieci, to se zbuduj przedszkole,albo załóż, potem szkołę a na końcu hospicjum. Masz potrzeby? To sobie je zaspokój a nas wybierz, do liberalizacji przepisów.
            • citizen_opole Nowe prywatne przedszkole rusza w Opolu 03.11.10, 23:20
              Są w Opolu tacy, którzy nie czekają z założonymi rękami na mannę z nieba. To dzięki ludziom kreatywnym rusza nowe prywatne przedszkole w Opolu. Wszak istotą samorządu terytorialnego jest wyzwalanie ukrytej energii mieszkańców. Okazuje się, że w epoce gospodarki rynkowej możliwe jest również założenie prywatnego przedszkola. Z tym, że nie jest to tania rzecz.
              KLIKNIJ TU, A DOWIESZ SIĘ WIĘCEJ
              • Gość: behemot Re: Nowe prywatne przedszkole rusza w Opolu IP: *.252.25.88.internetia.net.pl 04.11.10, 01:25
                Dobre. Przedszkola, żłobki, szkoły, hospicja - to manna z nieba. No i ta istota samorządu swoiście pojmowana jako pobudzanie ukrytej energii obywateli. Nic nie robimy w pewnych dziedzinach, obywatele się wcoorvią i sami se zrobią, co tam potrzebują. Wolałbym pobudzić ukrytą energię samorządowców i urzędników. Okazuje sie, że w gospodarce rynkowej samorząd nie potrafi podołać nałożonym na niego podstawowym obowiązkom. W dziedzinie przedszkoli obywatele mogą wspomagać samorząd, a nie go wyręczać. Niedługo siostry Noterdamki otworzą przedszkole. A powstawanie prywatnych przedszkoli najlepiej przekuć w sukces samorządu, który swoimi działaniami wyzwolił energię obywatelską.
      • citizen_opole Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego 14.10.10, 01:30
        Do emigranta; ziom, nieźle mi pojechałeś nazywając "przydupasem ratuszowym", niemniej jednak Ci wybaczam. Choć jestem wstrząśnięty! Ale nie zmieszany;)

Filmiki na YouTube cieszą się sporą oglądalnością i wystarczy 'zgooglować' "Żurawie nad Opolem", aby je obejrzeć.

W epoce postindustrialnej, w jakiej żyjemy, nie tylko wielkie fabryki decydują o rozwoju miasta. Produkt narodowy brutto wypracowują małe, elastyczne firmy. Tzw "misie" - małe i średnie przedsiębiorstwa. A takich w Opolu, wbrew pozorom, mamy sporo. Wielkie budowy socjalizmu przeszły do historii i kojarzą się z epoką słusznie minioną :)

Opole wzięło pożyczkę z Banku Światowego w kwocie 145 mln zł na bardzo korzystnych warunkach. Warunki były na tyle korzystne, że grzechem byłoby jej nie wziąć. Jeśli zadłużenie nie przekracza 60 % rocznego budżetu miasta, to nie ma obaw. Zapewniam Cię, że przy rocznym ponad 650 milionowym budżecie Opola - nie ma obaw.
        Na koniec muszę Cię rozczarować. Nie jestem członkiem sztabu wyborczego, bo moim skromnym zdaniem nie jestem jeszcze dość dobry. Są znacznie lepsi ode mnie ;)

-----
        W sporze winę ponosi bardziej inteligentny
        • Gość: emigrant Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.citymedia.pl 15.10.10, 20:44
          jestes ratuszowym przydupasem uaktywniasz sie zawsze przed wyborami.cztery lata temu tez mowiles ze nie jestes z ratusza a znales wszystkie statystyki teraz robisz to samo jestes niewiarygodny tak samo jak twoj szef.a wracajac do twojego filmiku wystarczy pojechac w okolice stadionu zuzlowego to inwestycja tez sie przechwalales a teraz jest tam ruina a okoliczna mlodziez nie ma gdzie grac w pilke wiec stoi pod sklepem.WIADOMOSC DLA WSZYSTKICH CITIZEN JEST URZEDASEM RATUSZOWYM WYZNACZONYM DO PROWADZENIA KAMPANII WYBORCZEJ NA FORUM WYBORCZEJ.CITIZEN PAMIETASZ CO PISALES CZTERY LATA TEMU ?BO JA PAMIETAM!
        • Gość: f Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.10, 10:42
          Partia Obłudy i jej propagandzista.
    • Gość: czas na zmiany Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.252.16.44.internetia.net.pl 17.10.10, 21:11
      Wejdź i zobacz. Czas na zmiany www.youtube.com/user/GarbowskiTV
      • Gość: de bergerac Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 00:06
        W Internecie krąży dowcip:
        - Dlaczego Ryszard C. chciał zastrzelić Jarosława K?
        - ???
        -"Bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki"
        Nic dziwnego, że niektórzy chcą nałożyć na Internet cenzurę.
    • Gość: detektyw Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 21:48
      Andrzej "Citizen" Strzelczyk -zastępca przewodniczącego ds. współpracy z mediami opolskiej PO. Zadanie: kształtowanie i promowanie pozytywnego wizerunku PO w Opolu, czyli promowanie reputacji PO.
      • Gość: czekista Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.10, 10:40
        no to słabiutko mu to idzie
    • Gość: manilla Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 22:03
      Nawet propaganda PO nie pomoże Zębaczyńskiemu-za to co zrobił (nie zrobił) w Opolu należy mu się banicja! Ja tam głosuję na Garbowskiego, to chyba jedyna alternatywa.
      • Gość: lok Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.chello.pl 24.10.10, 10:09
        zgadzam się -kandydaci SLD zrobili bardzo wiele dla Opola - a najwięcej dla SIEBIE!!! , nigdy więcej nie zagłosuję na SLD.
      • Gość: :> Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.chello.pl 24.10.10, 10:13

nie wiem o kim piszesz bo walisz byki:>
        • Gość: gg Re: Jak zostałem propagandzistą Zembaczyńskiego IP: *.252.31.213.internetia.net.pl 04.11.10, 18:35
          Mówią, że przyzwoity człowiek na wybory nie idzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka