Dodaj do ulubionych

Opóźnia się budowa nowych bloków w Elektrowni O...

IP: *.wcm.opole.pl 07.01.11, 08:25
Pan Marszałek twierdzi, że samorząd nie posiada środków na budowę drogi wojewódzkiej strategicznej dla mieszkańców kilku powiatów. Rozsądna podpowiedź jest taka, iż znaczną część środków można pozyskać wycofując się z błędnej decyzji inwestycji w budowę pawilonów w Mosznej
Obserwuj wątek
    • gandharwa Obwodnica 07.01.11, 09:00
      Rozumiem, że pan Marszałek i panem Wójtem czekają, aż ekolodzy zapytają się o drogę obwodową i obciążenie ruchem i hałasem centrum Czarnowąs? Od tego są przecież urzędy a nie my, ekolodzy są od spraw środowiskowych.....

W postępowaniu środowiskowym nie czuliśmy się wspierani w tej materii ze strony urzędów - najwyraźniej na drodze nikomu nie zależało. PS: decyzja środowiskowa została wydana 30 grudnia 2010 roku.
      • Gość: tomasz Re: Obwodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 09:08
        Tomek. Nie mąć, tylko pisz zrozumiale.
        • gandharwa Re: Obwodnica 07.01.11, 09:19
          Przecież piszę otwartym tekstem: wysłałem w swoim czasie pisemną informację do władz Opola, że jak chcą cokolwiek ugrać z ELO w sprawie drogi (obwodnicy Dobrzenia lub naszej, opolskiej) to tylko w ramach decyzji środowiskowej. Ale odzewu nie było. Jak się budowa bloków zbiegnie z budową obwodnicy, to będzie masakra. W raporcie jest wypisane, ile betonu i żelaza będzie musiało być dostarczone...
    • Gość: Górnik przodowy... Opóźnia się budowa spalarni węgla IP: *.146.255.190.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.01.11, 09:54
      Szkoda, że się opóźnia, bo mielibyśmy większy zbyt na nasz węgiel.
      Ale i tak budowa wielkiej spalarni węgla w Opolu, to dla nas górników cudowna wiadomość. Będzie praca, podwyżki cen węgla, a i dla nas coś skapnie. Jakby tak cała Europa budowała takie spalarnie, to by było cudownie!
      • Gość: chello Re: Opóźnia się budowa spalarni węgla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 12:44
        A ja myślałem, że ELO to skrót od Electric Light Orchestra.
        A tu proszę: Elektrownia Opole. W każdym razie ma to coś wspólnego ze światłem (light).
    • Gość: gość przykład dysputy na forum IP: *.xdsl.centertel.pl 07.01.11, 20:30
      Podaję szanownym czytelnikom przykład dysputy na forum, czyli jak się gnoi ludzi.

Jestem po prostu zdegustowany tym co mnie spotkało na forum.
      Sprawa dotyczy innego artykułu w gw. Na moje pytania otrzymałem następującą odpowiedź:

> redaktor pisze enigmatycznie o jakichś ekologach!
      > O kogo dokładnie tu chodzi?

Dokłądnie kochanie to chodzi o ekologów. Nazwisko pewnie i tak nic ci nie powie, tak samo, jak nic nie powie twoja bezmyślna ksywa "gość".

> Czy mamy w Opolu jakąś grupę lobbystyczną działającą pod płaszczykiem ekologi?

Na pewno też taka istnieje, ale tutaj jest mowa o ekologach, a nie o znajomych królika, którzy jawnie prowadzą działalność zupełnie przeciwną.

> Niech redaktor się wysławia bezpośrednio i nic nie skrywa.

A więc nie zachowuj się sam jak gó...arz i podaj swoje nazwisko z namiarami. Sam wychodzisz w tej dyskusji zupełnie niepoważnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka