Gość: jola IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 25.04.04, 18:05 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Do Joli Re: Jak wygląda MOBBER ?A jak MOBBINGOWANY? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 25.04.04, 18:28 Jolu chyba nigdy nie spotkałaś ani jednego ani drugiego, bo na pierwszy rzut oka widać. Mobber to człowiek pewny siebie, pozbawiony skrupułów a mobbingowany z kolei to nerwowy, wykończony psychicznie, odizolowany od innych człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Jak wygląda MOBBER ?A jak MOBBINGOWANY? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 25.04.04, 19:16 Kochanie spotkałam, bo proces mobbingu dot. mnie bezpośrednio. Cechy które wymieniłeś jak najbardziej- ja jestem na prochach. natomiast mój prezes mobber pije i obstawia sie takimi samymi tłukami jak on. Jest niski, bardzo mały jak na faceta, chudy z zapadniętą klatką piersiową, sino-zielony, z robieganymi oczkami- nigdy nie patrzy w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedzacy padline Re: Jak wygląda MOBBER ?A jak MOBBINGOWANY? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 19:19 kim jest twoj szeffffffffffffffffffffff?????????????????????????????? mamu..... moze je chappi??????????????????????????????????????:)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Joli Re: Jak wygląda MOBBER ?A jak MOBBINGOWANY? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 27.04.04, 09:53 Weź koniecznie udział w debacie 29.04.2004 r na uniwerku ul. Drzymały o godzinie 16. Ja na pewno będę bo mnie też to dotyczy. Takie jak my osoby niestety nie mają bardzo często poparcia wsród kolegów i koleżanek,izolują się od nas bo widzą co może ich spotkac, chcą mieć spokój, dlatego wolą nie widzieć i nie słyszeć co się wokół nich dzieje.Nawet najlepsza koleżanka odwróci się, albo wystąpi przeciw Tobie, nawet choćby miała kłamać.Ale myślę że kiedyś preczej czy póżniej odpowiedzą za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mob MOBBER jest zadowolony a MOBBINGOWANY smutny IP: *.autocom.pl 27.04.04, 16:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: MOBBER jest zadowolony a MOBBINGOWANY smutny IP: 213.216.95.* 28.04.04, 13:37 zapytajcie asystentki na UO, wiele wam (o)powiedza!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: MOBBER jest zadowolony a MOBBINGOWANY smutny IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 29.04.04, 18:01 niestety pracowałam i nie mogłam być na spotkaniu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Oli Re: MOBBER jest zadowolony a MOBBINGOWANY smutny IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 29.04.04, 20:35 Olu byłem na tej debacie i mam mieszane uczucia. Właściwie oprócz wsparcia moralnego i psychologicznego, które oferowano, nic konkretnego nie było. Usłyszałem to o czym od dawna wiedziałem, że zdaniem pip, pełnomocnika wojewody, właściwie jedynym skutecznym sposobem walki jest sąd pracy. Bo instytucje takie jak pip się tym nie zajmują, a pani pełnomocnik też nie podejmie się żadnych konkretnych działań.Było trochę ludzi, ciekaw jestem ich refleksji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Jak wygląda MOBBER ?A jak MOBBINGOWANY? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 14:26 Droga Jolu, Typowy mobber to twój serdeczny kolega red. Janusz Maćkowiak z Radia-Opole. Nie tylko za czasów jego prezesuniowania w radiu, ale i w życiu codziennym i zawodowym. Typowy chamcio i prymitywko. Całuję Jolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MobbingowanyMobber MOBBER a MOBBINGOWANY ? IP: *.local.pl / 195.117.123.* 03.05.04, 20:29 Jolu; Mobber - ma ogon i rogi na głowie, a Mobbingowany - ma skrzydła i aureolę nad głową, reszte różnic poznasz w praktyce...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: MOBBER a MOBBINGOWANY ? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 05.05.04, 17:04 poznałam nie mobbera ale kilku mobberów i ich klakierów. Są to zakompleksieni faceci- inaczej mówiąc męskie cioty... U mnie w zakładzie jest ich mnoga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: MOBBER a MOBBINGOWANY ? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 05.05.04, 17:05 Są silni w grupie, wtedy " siadają na ciebie " jak sępy. Kiedy rozmawiasz z nimi w pojedynkę do dupy weszli by ci bez mydła. Fałszywe, wredne prezesowskie nasienia nie do ruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: MOBBER a MOBBINGOWANY ? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 05.05.04, 19:25 To prawda są silni w grupie bo podkręcani i sterowani przez prezesa lub dyrektora, są zdolni do wszystkiego żeby tylko nie stracić dobrych notowań, bo widzą jak traktowani są ci mobbingowani. Gotowi są nawet kłamać pod przysięgą, oczerniać, wsypywać aby wykazać się szefowi. Jak ich nazwać, chyba każdy wie. Ale Jolu oni też kiedyś za to zapłacą nie są wcale tacy nie do ruszenia, cierpliwości!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: MOBBER a MOBBINGOWANY ? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 05.05.04, 19:45 wiem, ze cierpliwości, tylko wiesz co czasem nie mam juz siły. I mam wrażenie momentami,że TEN koszmar Sni mi się! Pozdrawiam i mimo wszystko nie poddam się kłamcom, oszustom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: MOBBER a MOBBINGOWANY ? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 05.05.04, 19:54 Jolu ja ten koszmar mam od 3 lat i też momentami mam dość. Ale walczę, sądzę się zobaczymy z jaki skutkiem trzymam za Ciebie i za siebie kciuki pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: MOBBER a MOBBINGOWANY ? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 05.05.04, 20:53 Olu, nie dziękuję by nie zapeszyć. Ja jestem razem z Tobą i wszystkimi cierpiącymi tak jak my. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś