Dodaj do ulubionych

Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!!!

IP: 212.244.68.* 03.03.11, 14:12
Czy ktoś w Opolu ma obecnie powazny problem z internetem w Netii? Sprawe zgłosiliśmy, codziennie obiecują, wydzwaniamy do nich na własny koszt- czy to mozliwe, żeby po trzech latach uzytkowania miec nagle źle skrosowana linię?
Obserwuj wątek
    • przemo_opole Re: Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!! 03.03.11, 14:28
      Z Netii trzeba uciekać bo ten ich net jest mocno "krzywy". Ja właśnie wracam do tepsy i polecam wszystkim. A rozmowy z konsultantami (bo mi netia podłączała 3 tygodnie) nagrywałem i to był jedyny sposób na ich mobilizację.
      • Gość: cannabis Re: Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 19:30
        Proszę Was, błagam! Możecie zdecydować się na każdego dostawcę usług internetowych, byle nie była to Netia. Po wszystkich perypetiach z tą firmą, mam Netii dość do końca życia!
        Wszystko, byle nie Netia!
        • przemo_opole Re: Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!! 03.03.11, 20:46
          Ale to trzeba się najpierw wpakować w ten syf na 18 miesięcy. Potem to już wszystko jasne :) Też nie polecam a wręcz odradzam.
          • Gość: internauta Re: Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 09:17
            A ja jestem od paru lat w tepsie (innej mozliwości oprócz Netii nie mam, bo net jest w domku na kablu) i co by zlego o nich nie powiedziec nie narzekam. Prędkość OK, jakies awarie (bardzo rzadkie) usuwane bardzo szybko, po przyj ęciu zgłoszenia wysyłaja e-maila aby wypełnić ankietę o jakości i skuteczności zgłoszenia. Za 6mb przy umowie na rok płacę br 65zl. Nie wiem czy to mało czy duzo w stosunku do netii ale mam bezstresowe korzystanie z netu
            • przemo_opole Re: Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!! 04.03.11, 09:57
              W Opolu to jest chyba w tej chwili jedyna sensowna oferta. Może na osiedlach coś kablówki dają sensownego, choć wątpię. W Warszawie aster np. ma najbardziej "terrorystyczny" internet jaki widziałem. Musi być ich router i za każdy dodatkowy kompoter się płaci co miesiąc, za wifi się płaci co miesiąc itd.
          • Gość: gostek-krostek Re: Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 09:53
            A dobrze wam tak, a ja nie korzystam z internetu w ogóle. Nawet nie wiem co to jest.
    • Gość: lobber Re: Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 20:12
      Powiem tak: nie! Tylko nie Netia!
    • raid.op UPC 04.03.11, 10:50
      Jestem z UPC od września, internet działa aż miło. Kilka dni temu pojawiły się małe problemy, awarię zgłosiłem, po czym skontaktowali się ze mną telefonicznie i następnego dnia technik naprawił co trzeba. Mogłem też wybrać widełki godzinowe na wizytę technika. Jestem naprawdę zadowolony z jakości usługi i obsługi.

Wcześniej wiele lat spędziłem z Punktem, nie było źle, problemy pojawiły się kiedy przejęła ich Netia. Dotrwałem do końca umowy i się pożegnaliśmy.
      • przemo_opole Re: UPC 04.03.11, 11:08
        A masz pełną swobodę? Tzn. możliwość własnego routera + dowolnego podziału sieci? Nie mówię tu o robieniu sieci na kilka mieszkań, tylko po prostu na kilka komputerów w swoim własnym domu. U mnie są 3 + drukarka sieciowa + dysk sieciowy. I dla wielu kablówek jest to pretekst do dodatkowych (niemałych) opłat.
        • raid.op Re: UPC 04.03.11, 12:14
          Z tego co widzę na umowie to przy najniższym abonamencie (5Mb/s) mogę podłączyć 2 urządzenia. Abonament w górę i mamy:

10Mb/s - 3 urządzenia
          25Mb/s i więcej - 5 urządzeń
          • przemo_opole Re: UPC 04.03.11, 12:17
            To jeszcze to jakoś w miarę normalnie wygląda, choć nie do końca.
            W asterze jest jedno, za każde kolejne miesięczna stała dopłata. I dodatkowo takie urządzenie trzeba "zarejestrować" na stronie astera. Nie bardzo wiem jak to zrobić z dykiem sieciowym czy drukarką :)
            • raid.op Re: UPC 04.03.11, 17:49
              Jakbyś kiedyś rozważał UPC to najlepiej będzie skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta, są rzeczowi, za przeproszeniem, bez srania w banie jak to w BOKach zazwyczaj bywa.
              • przemo_opole Re: UPC 04.03.11, 18:24
                Dzięki, ale ja mogę rozważać Netię i Tepsę, bo to u mnie na Pasiece jest. Ew. jakiegoś Airmaxa, ale to raczej foklor, poza tym oni chcą żeby router był 5 m od anteny a do dachu to ja mam jakieś 20 m kabla. Zresztą to i tak niestabilne jest. Więc obecnie mam jeden wybór czyli Tepsę. Bo po 19 miesiącach o Netii nie chcę już słyszeć i żałuję, że mnie podkusiło zrezygnować z neostrady i wziąć ten netiowy nic nie warty net...
                • Gość: gość Re: UPC IP: 212.244.68.* 07.03.11, 10:03
                  Ja podobnie jak przemo mam odganiczony wybor: TP lub Netia. Dalej nie mam inetrnetu i przy okazji telefonu - Voip!:( Wreszcie coś tam zaproponowali- mobilny za darmo przez m-c?
                  • przemo_opole Re: UPC 07.03.11, 10:04
                    No a mi właśnie tepsa zgubiła kuriera razem z umową i czekam już drugi tydzień, ehh...
    • Gość: Oko Re: Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:04
      Chyba w takim przypadku można skutecznie ubiegać się o odszkodowanie za poniesione straty - choćby o zmniejszenie abonamentu.
      • przemo_opole Re: Awaria internetu w Netii-ponad dwa tygodnie!! 07.03.11, 14:12
        Akurat pod tym względem Netia jest OK. Jak mi podpinali linię w sierpniu 2009 to najpierw napmieszali z podłączeniem, potem pomylili numery seryjne modemów i w efekcie dzwoniąc na mój numer ludzie dodzwaniali się parę województw dalej. Była reklamacja, był miesiąc za 1 PLN. Potem pomieszali w rozliczeniach i obciążyli mnie za miesiać wcześniej niż była podłączona linia. Znowu reklamacja i znowu kolejny miesiąc za 1 PLN. A, że korekty też nie umieli porządnie zrobić to była trzecia reklamacja i trzeci miesiac za 1 PLN.
        Ale tak naprawdę to są jedyne zalety tej firmy. Ich usługa dostępu do internetu jest bardzo słaba, poza tym są poblokowane albo pospowalniane transmisje na wielu portach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka