Dodaj do ulubionych

"Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" -...

• Gość: b.Górnik kop.BYTOM My Polacy możemy być dumni IP: 192.168.3.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 16:00
      ble ble ble ble
    • Gość: kasia_blond polaczki. IP: *.chello.pl 12.05.04, 16:44
      ...przecież to żaden wstyd - sciagać. w polsce to dowód życiowego sprytu i
      przedsiebiorczości. podobnie jak okradzenie kogoś. w hiszpanii w sklepach jest
      pełno wywieszek w języku polskim: "polacy, proszę nie kraść towaru", :).
      • Gość: kow3l Re: polaczki. IP: 81.210.124.* 12.05.04, 17:19
        A w Polsce Ukrainiec to morderca. Stereotyp, ktory utarl sie wiele lat temu...
        Na hiszpanow takze bluzgaja w wielu krajach Unii Europejskiej i to jak
        bluzgaja :P Choc fakt faktem mniej niz bylo to jeszcze kilka lat temu. PKB im
        troche wzroslo :P Miara obecnego czlowieka i jego postrzeganie opiera sie na
        zasobnosci portfela, przede wszystkim... Dlatego poki Polska jest biedniejsza
        od Hiszpanii dopoty w hiszpanii beda tego typu wywieszki :P
        • Gość: kasia_blond Re: polaczki. IP: *.chello.pl 12.05.04, 17:37
          jestem innego zdania. mysle, że takie napisy będą wywieszane tak długo, aż
          polaczki przestaną kraść, w dodatku usprawiedliwiając swoje zlodziejstwo siłą
          wyższa. po prostu, :).
          • Gość: kow3l Co do Twojego myslenia... IP: 81.210.124.* 12.05.04, 17:59
            Nie mam przykladu z Hiszpanii, ale.. z Belgii owszem. Kilkanascie lat temu w
            Genk Polak ukradl cos tam, juz rzadko kto pamieta co. Hmm wywieszka pojawila
            sie i.. jest do dnia dzisiejszego choc zadnej kradziezy przez te kilkanascie
            lat juz nie bylo :P Co do kradziezy nie mow mi ze w Hiszpanii nie kradna, bo
            spadne ze smiechu ze stolka. W Polsce sie o Hiszpanach nie mowi ze zlodzieje
            itp, z jednego prostego powodu-nie ma ich zbyt wielu u nas (a wakacje w
            Polsce... W Hiszpanii na wakacje przyjezdzaja z UK, z Niemiec (choc Ci akurat
            wola Włochy) i innych krajow UK. Najlepiej zganic na polaczkow. Ups, bym
            zapomnial. W polskiej tv caly czas mowi sie ze w Hiszpanii czy to Grecji
            oszukano osoby ktore tam podjely prace... Wiesz czemu nie mowi sie, ze oszukuja
            w Niemczech (no moze mowi sie, ale po cichu-tam to dopiero jest wyzysk. Blizej
            niz do Hiszpani ;-))? Bo Niemcy sa o niebo bogatsze niz Grecja, Portugalia czy
            Hiszpania..
    • Gość: mat kurcze! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.05.04, 16:45
      ja tematy swojej matury rok temu mialem dopiero w nocy! nic nie zdazylem
      napisac:)
      • Gość: outsider Re: kurcze! IP: *.175.42.248.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 12.05.04, 17:08
        no prosze, wielki problem w malym problemie. I juz jestesmy u zrodel wszystkich
        polskich nieszczesc. A kto by pomyslal ze co niektorzy przodujacy profesorowie
        neurolodzy, psychiatrzy etc. twierdza ze wszelkie egzaminy zabijaja zdolnosc do
        tworczego myslenia, spowalniajac prace mozgu, zapychajac go wiedza informacyjna
        i stresujac pozorami motywacji wspolzawodnictwa etc. Swiat do gory nogami.
        Gadaja osly o nieuczciwosci, podczas gdy caly system edukacyjny jest stworzony
        przez sfrustrowanych oslow. Bledne kolo trzymania czlowieka w posluszenstwie,
        czyli pasywnosci umyslowej. A jeden z licznych skutkow ubocznych tego calego
        systemu nieprzystajacego do ludzkich potrzeb jest cwaniactwo i oszustwo.
        Oczywiscie ze frustracy ktorzy przeszli, przechodza i/lub tkwia w takim
        systemie, beda bic na larum.
    • Gość: sasza Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.nwn.pl / *.nwn.pl 12.05.04, 16:48
      W przyszłym roku będzie temat: "Mickiewicz jako taki, a jak nie taki to jaki i
      dlaczego".
    • Gość: Joanna Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: 193.59.173.* 12.05.04, 16:58
      Z łezką w oku wspominam...to było już 16 lat temu, ech...Wtedy tematy nie
      wyciekły, ale ja miałam z panią od polskiego ubaw po pachy. Już we wrzesniu
      przyśniło mi się, że siedzę na egzaminie maturalnym i patrzę na tablicę, na
      której wielkimi literami został napisany temat - z kategorii "wolnych". Od tego
      dnia "molestowałam" moja polonistkę, żebyśmy ten temat też przerobili. A
      ona "nie, tego nie będzie". Ale powiedziała, że jeśli chcę, to mogę na ten
      temat napisać pracę domową i ona się wypowie. Pracę przygotowałam, pani
      sprawdziła i dobrze oceniła, dodała kilka uwag. No i w końcu przyszedł majowy
      poranek, rączki drżały jak osika na wietrze, temat 1, temat 2 i temat 3 -
      wolny...dokładnie taki, jak w moim śnie. Zrobiło mi się gorąco i jakoś dziwnie,
      pani B. podeszła do mnie, połozyła mi ręke na ramieniu i
      powiedziała "spokojnie, we wrześniu NIKT tego tematu nie mógł znać. Wiesz co
      masz pisać. Czekam na bardzo dobre opracowanie tematu."
      Pisemny polski był dla mnie jak ze snu, długopis palił mi się w rękach, ocena
      była bardzo dobra, praca pojechała na konkurs (ale nie wiem co sie z nią dalej
      działo). Jeśli ktoś powie, że to bajka dla grzecznych maturzystów - niech mówi,
      ja wiem, że tak było...mój telepatyczny przeciek :-)
      • Gość: outsider Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.175.42.248.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 12.05.04, 17:30
        superprzeciek. przynajmniej dobre duchy czuwaly nad Toba.
      • Gość: (S)nail Super historia!!! 8-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 00:11
      • Gość: qwasyx ..."to było już 16 lat temu"... IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.04, 01:58
        :-)
        Zaluje, ze rzadko pamietam co mi sie sni. Czasami to pewnie i dobrze...
        Dawno, dawno temu tez tak mialem, wiec tematu na mature sobie nie moglem
        wysnic, ale o tematach jaki przypuszczalnie beda dyskutowlismy zawziecie nie
        tylko w gronie uczniow.
        Nie pamietam, zeby wszystkie moje Kolezanki czy Koledzy trafili na sto procent
        z tematami, ale niektorym sie udalo.
        Jak wiesc niesie niektorym snia sie numery w lotku, a niektorzy snia o tematach
        maturalnych. :-)
        Powodzenia i "kolorowych snow"
    • Gość: Maturek Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 12.05.04, 21:09
      Wy sobie chyba nie wyobrażacie, jak powtórka może wpłynąć na nasze studia.
      Jeśli szybko nie okaże się, że piszemy jeszcze raz, tylko dopiero po tygodniu
      bądź dwóch, nie mamy już szans złożyć podań na uczelnie spoza województwa. Nie
      będę już wspominać o stresie naszym i naszych rodziców. I nie obrażajcie nas
      stwierdzeniami, że to maturzyści są źli i nieuczciwi, bo to jest wina chciwych
      urzędników i to oni powinni płacić za przecieki nie my. Najłatwiej powiedzieć,
      że coś jest czarne albo białe.
    • Gość: Nauczycielka Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 21:20
      jestem nauczycielem...dwa dni siedzialam w komisjach maturalnych teraz jak
      słysze o mozliwości powtarzania egzaminu zadaję sobie pyanie...czy znowu tak
      trudno znaleźć winnych....chyba jest jasne kto zatwierdzil pytania Kto je
      kserował i kto je pakował..to mimo wszystko wąska grupa osób..może czas
      pokazac..że za pewne rzeczy trzeba zacząć w tym kraju odpowiadac!!! czemu jest
      tak że jak "szary" pracownik nie daj Boże....ukradnie 100 zł to zostanie
      wyrzucony schańbiony i ukarany potrzykroc... a tu skanadal na całą Polskę...I
      NIC!!! nie ma winnych!!!
      • Gość: dziadek Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 21:50
        zawsze znajdzie się jakiś winny
      • Gość: Qwasyx NIC!!! nie ma winnych!!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.04, 01:10
        Szanowna Pani Nauczcielko,
        jak Pani pisze siedzial Pani dni pare nad maturami A sprawe przecieku chcialaby
        Pani rozwiazac w tempie kryminalu w telewizji? No, no.
        GRATULUJE.
        Przypuszczam, ze w takim tempie znalezienie winnego jest niemozliwe. Rzetelne
        poszukiwania wymagaj bowiem cierpliwosci no bo przeciez niechcialaby Pani, zeby
        znow zostal schanbiony tzw. "szary" pracownik

Z wyrazami szacunku

Qwasyx
      • Gość: belfer Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.05.04, 16:05
        Dobrze ze całą sprawą zajęła się Prokuratura, bo znów wszystko zostałoby
        wyciszone i nie byłoby winnych. Przez lata jak coś nie tak działo się w
        szkołach to Kuratorium umywało ręce.Zresztą głośno mówia że jeżeli są jakieś
        konflikty w szkołach to należy je również w szkołach rozwiązywać. Pismo o
        takkiej treści szkoły otrzymały w tym roku.Winni całego zajścia na pewno
        zostaną ujawnieni.Dobrze że całą sprawę ujawnili dziennikarze, zresztą nie
        tylko tą. Oby inne też miały taki oddzwięk jak ta.
    • Gość: maturzysta Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 00:24
      mysle ze ta cala afera z przeciekami jest bardzo przesadzona ! ....osobiscie
      mialem z 15 tematow przed matura ale zaden sie w sumie nie sprawdzil ...mialem
      cos o tradycjach ,zniewoleniu ,wartosciach , tozsamosci ..itd...w sumie
      wiekszosc dotyczylo wejscia do unii....jestem dobrym uczniem w lo i sam
      napisalem cala mature ...napisalem 11 stron i jestem w miare zadowolony ...i
      nie przeszkadza mi to ze ktos tam byc moze znal pytania z polskiego bo to
      przeciez jest nieuniknione w dzisiejszej polsce....uczylem sie duzo z polskiego
      przez 4 lata zeby napisac ta mature jednak nie chcialbym pisac jej jeszce raz
      bowiem bardzo duzo stresu mnie ona kosztowala...
    • Gość: mat!!! Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 00:27
      nie wiem czy ktos znal pytania czy nie ,....ja sie czuje uczciwie ze swoim
      sumieniem i nie obchodza mnie inni ...staralem sie przez 4 lata zeby dobrze
      napisac ta mature i nie chcialbym jej powtarzac napisalem cala prace sam i
      nawet jestem z niej dumny ....cale te zamieszanie jest niepotrzebne ...gdyz i
      tak do niczego nie doprowadzi
    • Gość: qwasyx JEST AFERA IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.04, 00:57
      Szanowna Pani Kwiecien, Szanowna Pani Ogorek,

z ogromnym rozczarowaniem czytam dzis to jest 13. maja tekst Artykulu o
      maturach (aktualizacja z 12-05-2004 z godziny 08:09).
      Dlaczego?
      Otoz odbiega on nieco od tego ktory mozna bylo przeczytac 11. maja po godzinie
      22.
      Podejrzewam, ze niektore zmiany w tekscie zostaly poczynione w wyniku mojego
      komentarza.

GRATULUJE!

To wszystko oczywiscie tylko w celu rzetelnej informacji czytelnikow.
      Kon by sie usmial. To ze Artykul Pan zostal zmieniony utwierdza mnie w
      przekonaniu, ze jedynym celem Pan jest wywolanie AFERY, a nie rzeczow
      informowanie o przebiegu wydarzen.

Zyjemy co prawda w takim swiecie, ze im wiekszy naklad tym lepiej - bedzie
      kassa, ale czy to usprawiedliwia omijanie zasady dzeinnikarskich?

Jesli sprawa jest tak powazna jak ujawnienie tematu prac maturalnych dlaczego
      Panie nie odeslalyscie Panow Studentow do kompetentnych organow scigania?

Co bedzie jesli sie okaze, ze AFERA jest wyssana z palca?

Jasne!

To bedzie wtedy kaczka dziennikarska! Ze szkoda dla tych ktorzy potraktowli
      egzaminy dojrzalosci powaznie! A tych jest z pewnoscia wiekszosc.

Mam nadzieje, ze za ten mlyn ktory Panie wywolalyscie zadna Nagroda
      Dziennikarska nie przypadnie Paniom w udziale.

Plotki, domniemania, przypuszczenia i co tam jeszcze naprawde trudno traktowac
      jako rzetelne zrodlo informacji.

Z wyrazami szacunku

Qwasyx

• Gość: chaoska Re: JEST AFERA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 10:33
        No wlasnie - co tak wlasciwie, szanowni dziennikarze, chcieliscie tymi tekstami
        osiagnac? Ujawnic kolejna afere? Rzeczywiscie - to sie Wam udalo. Ciekawe, czy
        z rownie duzym zapalem opisywalibyscie zaistniala sytuacje, gdyby Wasz brat,
        siostra, dziecko zdawali akurat w tym roku mature. Zastanowiliscie sie przez
        chwile nad tym, jaki skutek moga miec te artykuly?! Ze pare tysiecy osob w
        calym wojewodztwie czytalo je nie z usmiechem politowania na twarzy (ot,
        kolejna afera w Opolu, zdazylismy sie juz przyzwyczaic), ale ze zgroza? Ktos
        pomyslal o tym, ze najbardziej na tym ucierpimy MY - maturzysci? Ze moze matura
        z polskiego zostanie powtorzona (chociaz probujemy w to nie wierzyc)?
        A poza tym - nie wszyscy znali tematy wczesniej, a wiekszosc tych, ktorzy o
        nich slyszeli, nie potraktowala tego powaznie. Bo takich "pewniakow" bylo
        wiecej - Europa, Gombrowicz. A jaki temat, jak nie wolnosc, moze pojawic sie 15
        lat po odzyskaniu przez Polske niepodleglosci?
        I uprzedzajac argument, ze media powinny dociekac do prawdy - jest SUBTELNA
        roznica miedzy ujawnianiem prawdy a rozdmuchiwaniem afery. Oczywiscie nie
        probuje calej winy zrzucic na media, bo ktos jednak te tematy ujawnil, a ktos
        inny je kupil. I to tutaj jest sedno problemu. Ale czy naprawde trzeba bylo
        robic z tego az taki skandal?
        Swoja droga, dziwne, ze tematy byly opracowane juz w styczniu. Jezeli przeciek
        pojawil sie w poniedzialek, to i tak stosunkowo pozno.

Pozdrowienia
        Chaoska
    • Gość: QWASYX JEST AFERA IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.04, 01:00
      Szanowna Pani Kwiecien, Szanowna Pani Ogorek,

z ogromnym rozczarowaniem czytam dzis to jest 13. maja tekst Artykulu o
      maturach (aktualizacja z 12-05-2004 z godziny 08:09).
      Dlaczego?
      Otoz odbiega on nieco od tego ktory mozna bylo przeczytac 11. maja po godzinie
      22.
      Podejrzewam, ze niektore zmiany w tekscie zostaly poczynione w wyniku mojego
      komentarza.

GRATULUJE!

To wszystko oczywiscie tylko w celu rzetelnej informacji czytelnikow.
      Kon by sie usmial. To ze Artykul Pan zostal zmieniony utwierdza mnie w
      przekonaniu, ze jedynym celem Pan jest wywolanie AFERY, a nie rzeczow
      informowanie o przebiegu wydarzen.

Zyjemy co prawda w takim swiecie, ze im wiekszy naklad tym lepiej - bedzie
      kassa, ale czy to usprawiedliwia omijanie zasady dzeinnikarskich?

Jesli sprawa jest tak powazna jak ujawnienie tematu prac maturalnych dlaczego
      Panie nie odeslalyscie Panow Studentow do kompetentnych organow scigania?

Co bedzie jesli sie okaze, ze AFERA jest wyssana z palca?

Jasne!

To bedzie wtedy kaczka dziennikarska! Ze szkoda dla tych ktorzy potraktowli
      egzaminy dojrzalosci powaznie! A tych jest z pewnoscia wiekszosc.

Mam nadzieje, ze za ten mlyn ktory Panie wywolalyscie zadna Nagroda
      Dziennikarska nie przypadnie Paniom w udziale.

Plotki, domniemania, przypuszczenia i co tam jeszcze naprawde trudno traktowac
      jako rzetelne zrodlo informacji.

Z wyrazami szacunku

Qwasyx
    • Gość: Maturzysta Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.04, 01:41
      Nie mam ochoty powtarzac matury!! Co roku sa przecieki i nikt nie robi z tego
      afery!! Dziennikarze zajarali sie tematem bo moga sobie zabobic troche
      pieniedzy, a tak naprawde wszystko nie jest warte szumu! Przeciekow nie bylo, a
      ponowne stresownie nas MATURZYSTOW jest kompletnym nonsensem!!
      • Gość: Kędzierzynianka Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.pl / *.kursor.pl 13.05.04, 13:34
        Całkowicie sie z Tobą zgadazam. Także jestm maturzystką i nie mam zamiaru
        ponownie przeżywać tego stresu, bo zbyt wiele to mnie kosztuje. Przez chęć
        zarobienia pieniędzy My bedziemy cierpieć.
    • Gość: xxx Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.fonet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 11:35
      Co roku sa jakies przecieki na mature, a jak sie okazal jakis trafny to od razu
      trzeba weszyc, jest to dla mnie smieszne nawet jezeli przeciek byl nie nalezy
      winic za to uczniow lecz kuratorium, poniewaz tylko od nich mogl wyjsc
      przeciek!!!!!!!! jak mozna cofnac mature przez kuratorium?????? czy ktos
      pomyslal o maturzystach, ktorzy przezywaja najwiekszy stres, pewnie nie bo co
      to kogo obchodzi ... taki wlasnie jest nasz kraj zamias winic winnych, "karaja"
      maturzystow!!!!!!!! SMIESZNE
    • Gość: maturzystka Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: 217.173.201.* 13.05.04, 12:03
      Matura w Opolu
      Jestem maturzystką i skończyłam właśnie prestiżowe III Liceum Ogólnokształcące
      w Opolu. Chciałabym wypowiedzieć się na temat matury z języka polskiego. Jestem
      zszokowana tym co się stało. Połowa mojej klasy znała tematy maturalne przed
      egzaminem. Niestety do mnie one nie dotarły. Obawiam się, czy moje wypracowanie
      zostanie dobrze ocenione. Jak można porównywać pracę maturzysty z napisanym
      wcześniej (często przez znajomego polonistę) tzw. "gotowcem"?
      Nie rozumiem dlaczego nauczyciele, dyrektorka, a nawet pan kurator twierdzą, że
      nic się nie stało. Na maturze każą nam czytać teksty o zaufaniu, a równocześnie
      nas okłamują. Najgorsze jest to, że nie ma winnych, nikt nie ponosi
      odpowiedzialności za swoje czyny. Ciekawe jaką lekcję powinni wyciągnąć z całej
      sytuacji młodzi ludzie? Może tak właśnie trzeba postępować - kombinować,
      oszukiwać i kłamać.
      • Gość: Kędzierzynianka Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.pl / *.kursor.pl 13.05.04, 13:39
        Piszeż że twoi koledzy i koleżanki mieli pewniaki, a ty biedna nie oooo Źle ci
        poszło i chciałabys jeszce raz napisać by poprawić sobie ocenę i dlatego
        gadasz, ze ktoś miał tematy. Teraz po maturze to każdy sobie może mówić, ze
        znał tematy wcześniej. Nie było żadnego przecieku, były tylko spekulacje. Ja
        byłam 100 % pewna że bedzie gombrowicz i każdemu to mówilam i co nie bylo. Wiec
        nie ściemniaj mi tu że były wcześniej znane tematy :P
      • Gość: Maturzysta III L.O Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 14:57
        Jezeli skonczylas tak prestizowa szkole jak trojka to nie powinnas miec zadnych
        problemow z napisaniem porządnego wypracowania zwłaszcza na tak łatwy temat!!
        Nie wiem nic o tym, zeby ktos znal tematy, a wszyscy moi znajomi z III L.O.
        wraz ze mna pisali samodzielnie i niezle im poszlo!! Nie wiem dlaczego
        probujesz wkopac swoim kolegow i kolezanki!! Przeciez nic ci to nie da, a im
        mozesz jedynie zepsuc dobre oceny!! Kompletna bezmyslność!!!!!
        • Gość: były maturzysta Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 00:02
          ty baranie jak możesz pisać o trójce jako o prestiżowej szkole skoro jeden z
          twoich prestiżowych kolegów z prestiżowego liceum przed kamerami przyznał że
          znał tematy mógł jescze podać imię nazwisko i adres i wyrecytować tematy jeśli
          wszyscy w twojej szkole to takie głąby to czeka to nie wiem jak możecie zdawać
          mature. ale ty jesteś z prestiżowej szkoły a pozostałe to matoły i na maturach
          udowodniliście że jestescie najlepsi brawo w pizdu z wami barany o by tak
          dalej. mam pytanie czy przed ustnymi ktoś z elitarnej szkoły nr 3 ktoś wystąpi
          przed kamerami i powie że tematy na mature już znali wszyscy \ czy też jesteśy
          umówieni z nauczycielami wiec sie nie boimy ?????????????????? burżuje
          używajcie mózgu nie tylko na lekcjach!!!!!!!! prosi was całe opole
          • Gość: dzieki III LO Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 00:05
            podziekujmu pajacowi z III LO ze anuluja nam mature...niech zyje pruszkow!!!
            tam mieszka ...
      • Gość: ... Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 23:48
        hmm skoro jestes uczenica tak "znanego i tak dobre LO jak III" to przeciez
        jetses taka madra ze napiszesz prace lepsza od - jak to sie wyrazilas,
        gotowca....jestes zalosna...
    • Gość: basia PO CO TO WSZYSTKO? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.04, 12:08
      Właściwie - po co to wszystko? Ostatni taki egzamin dojrzałości i trzeba
      napisać o czymś nowym a nie tylko o tematach, ilości zdających i tp. Panie,
      które pisały te sensacje powinny też się zastanowić czy warto psuć wszystko dla
      sensacji - czy panie nigdy w życiu nie ściągały? Gratuluję! Jak panie uchowały
      się w naszym społeczeństwie? Najgorzej, że szkodzą panie tegorocznym
      maturzystom - mało oni mają już stresu. A wszystko przez niedorosłość
      współczeczenej młodzieży (nie całej). Powinny panie być zdrowo prezesłuchane
      przez policję i zagrożone wielką karą jeśli nie wskażecie włąściwych
      informatorów, uczennicy powtarzającej tremat przed egzaminem i tp. Przecież to
      zbrodnia nine ujawniać wszystkiego jeśli jest to prawdą.
    • Gość: kielonek Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: 82.160.42.* 13.05.04, 18:02
      Wstyd mi że jestem studentem. Nie zakapowała nawet nauczycielka zrobili to studenci UO ! Brawo chłopaki! Trzymać tak dalej ciekaw jestem tylko jak byście mieli dostęp do tematów jak zdawaliście maturę czy sami byście nie skorzystali.
      Dobrze że z wami nie studiuje na jednej uczelni! (czy na uniwerku są sami tacy ambitni ludzie?)
    • Gość: Zenon Ziembiewicz Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.poznan.tktelekom.pl 14.05.04, 08:23
      Czy to nie znak walącego się systemu? Może pora coś zmienić, może już czas
      zlikwidować korupcjogenne praktyki egzaminacyjne. Przecież słaby i tak odpadnie
      w trakcie marszu po dyplom uczelni. A jeśli nie odpadnie to znaczy, że nie był
      słaby. Kogo to zresztą później interesuje. Liczy się wynik finansowy ;)).
      • Gość: Prestisz Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.05.04, 08:25
        III prestiżowym liceum?!

Uhahaha, ale się uśmiałam. Tak prestiżowe, że połowa ludzi w Twojej klasie
        znała? Uhaha. Nie ma to jak prestiż. Wszyscy wiedzą kto chodzi do III LO.

• Gość: Były uczeń........ Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 08:15
          W tej szkole nauczą Cię jak "Żyć". To przechowalnia
          imbecyli ,pseudointeligentów ,ludzi na stanowiskach ,lub parających się"
          wolnymi zawodami" . Jest tylko garstka malutka ,która próbuje coś więcej ,ale
          niestety bez pleców ,Einsteinem tam nie bedziesz.
          Szybko sprowadzą Cię na ziemię . To liceum to jedna wielka porażka ,kto to
          poznał wie o co chodzi.................
    • Gość: wrocławianka Re:ten kto sprzedał maturę w Opolu IP: *.magma / *.magma-net.pl 19.05.04, 16:40
      Niech stanie twarzą wprost do tej młodzieży.Kasę umie brać,to niech zapłaci tym
      młodym ludziom za ich stresy.Nie uwierzę że kasy nie brał,a zasłanianie się
      ewentualnie jakimiś dziećmi czy coś w tym rodzaju było by śmieszne.SPRZEDAWANIE
      TAJEMNICY to HAŃBA.
    • Gość: JaSięZgadzam Re: "Wolność jako odwieczne pragnienie człowieka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 09:02
      Zagadzam SIę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka