Dodaj do ulubionych

Koszmarny kręgosłup

24.11.12, 07:49
Od kilku lat mam problemy z kręgosłupem w części lędźwiowej. Nigdy się nie leczyłam. W zeszłym roku już było tak, że miałam kłopot z chodzeniem, jedną nogę wlokłam za sobą. Ale przeszło, do tego, że boli jakoś przywykłam. Wstaję z łóżka z trudem, ale potem jakoś się rozkręcam. Boli cały czas, zwłaszcza przy gwałtowniejszych ruchach. Od kilku dni pogorszyło się, mam kłopot z chodzeniem i ze spaniem - przy przekręcaniu z boku na bok boli tak, że się budzę. Są może jakieś domowe sposoby na bolący kręgosłup
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: Koszmarny kręgosłup 24.11.12, 10:43
      Nie ma domowych sposobów. Polecam wizytę u lekarza rehabilitanta. Niech cie zdiagnozuje zobaczy co się z kręgosłupem dzieje i przepisze rehabilitację. Może być rwa kulszowa, jak włóczysz nogę. Im dłużej będziesz zwlekać tym będzie gorzej.
    • labadine Re: Koszmarny kręgosłup 24.11.12, 10:48
      gimnastyka,np cwiczenia na www.milmed.ovh.org/kr_ledzwiowy_1.htm
    • horpyna4 Re: Koszmarny kręgosłup 24.11.12, 13:19
      "Problemy" to zbyt szerokie określenie. Warto sprawdzić na początek, czy nie masz skoliozy.

Jeżeli nie, to wizyta u neurologa. Może być dyskopatia, wiele na to wskazuje.

• aqua48 Re: Koszmarny kręgosłup 25.11.12, 22:19
        Włóczysz za sobą nogę, ale do lekarza nie pójdziesz?
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: Koszmarny kręgosłup 26.11.12, 09:38
          nie no, przyzwyczailas sie tyle, przyzwyczaisz sie znowu...

Minnie
    • kfadam Re: Koszmarny kręgosłup 29.11.12, 12:28
      Nie trac czasu i natychmiast umow sie z fizjoterapeuta, chemia tylko maskuje problem poprzez złagodzenie ból, wyleczy tylko usuniecie przyczyny czyli ustawienie kregoslupa. Do czsu wizyty pomoze: Po pierwsze duzy worek lodu na krzyz na pięć minut a potem wsmarowac duzo masci przeciwzapalnej Po drugie szkoda czasu na lekarza no chyba ze z bolu nie jestes w stanie sie ruszac wtedy zastrzyk przeciwbolowy. Dobry skutek da: Voltaren ActiForte 3x2 i Alev2x2 dodaj ranigast 2x1 przy posilku szkoda bebechów, wszystko bez recepty Po trzecie jesli to czytasz masz dostep do internetu wiec na you tubie poszukaj cwiczen metoda Mc Kenziego, te cwiczenia moga zalatwic sprawe Jesli jestes z Warszawy polecam sprawdzonego osobiscie fizjoterapeute Wieslaw Pióro ul.Tołstoja 1/354 tel.603 368 842 a jak juz od niego wyjdziesz to pamietaj i stosuj jego zalecenia a bedziesz mogl wiecej go juz nie odwiedzac. Wizyta 200z
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka