Dodaj do ulubionych

Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu

IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 00:58
super debska kuznia pozdrawia
Obserwuj wątek
    • Gość: nutka Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 01:07
      Tak, na tym koncercie zabrakło Ewy Demarczyk, dosłownie i w przenośni. Wszyscy uczestnicy, na czele z Kydryńskim, są zadowoleni, głównie z siebie samych. Ten koncert z perełkami poezji i muzyki, jakie swoimi wytępami tworzyła ta wielka artystka, nie miał nic wspólnego, to była karykatura koncertów z udziałem Ewy Demarczyk. Mam nadzieję, że Pani Demarczyk nie oglądała tej porażki, która była na mniej niż miernym poziomie.
      • Gość: h Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 08:30
        Co ty bredzisz człowieku? Ten koncert był wspaniały.
        • Gość: zdzisław Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: 193.59.255.* 12.06.11, 09:59
          Tak, koncert był wspaniały, oprócz "beczącej" Ani Dąbrowskiej.....jej występ to porażka
          • pogromca_mrowek A jakie są Wasze oceny poszczególnych artystek? 13.06.11, 02:22
            Cieszę się nie tylko ja mialem podobne odczucia, jak dla mnie tylko dwie odtwórczynie "dały radę". Pierwsza to genialna Anna Czartoryska, byłem pod wrażeniem, a wręcz zdziwiony byłem że jednak można zaśpiewać jak Ewa Demarczyk. Szczerze, jestem ciekaw jak Anna Czartoryska zaśpiewałaby inne piosenki Ewy Demarczyk. Może kiedyś zaśpiewa więcej piosenek Demarczyk?
            Jako jedyna interpretowała tekst, opowiadając, jak pani Ewa, pewną historię i przyciągając uwage do tego co śpiewa. Czy to było genialne wykonanie? Na pewno świetne ale część mojego oczarowania wynikła prawdopodobnie z porażki jaką prezentowały pozostałe panie (poza Kayah która nie "odtworzyła" oryginału ale jej wersja jakoś tam "broniła się")
            Za to reszta - szkoda słow, PRAWIE KAZDA pani, zwłaszcza ta z rodowodem "piosenkarskim" miała okropne, tragiczne skłonności do przeciągania wersów, zamiast zaśpiewać odwywały (od słowa "wyć"), przeciągając niemiłosiernie. Inne z kolei popadały w egzaltację, co gorsze nie wiem. "Najlepsza" w tym ostatnim była baba z magla czyli gosposia ksiedza Mateusza (nie chce mi sie sprawdzać jak sie nazywa bo naprawde to byłoby już zbyt wiele). To co ta pani zrobiła z Tomaszowem, gdy tego słuchałem w skócie podsumowałem że z nadziei (w piosence) zrobiła beznadzieję. Gdyby Ewa Demarczyk tak śpiewała swoje utwory byłaby ulubioną piosenkarką samobójców, a i zdrowi przy takim wykonaniu złapaliby niezłego doła.
            Inna dziewoja chyba nie zdążyła przeczytać sobie z 3 razy piosenki więc tak śpiewała ze nawet nie wiedziałem o czym ona śpiewa (a najmniej chyba ona sama), inna podobnie - chyba pierwszy raz widziała tekst na oczy. Wykonania Bohosiewicz czy Dąbrowskiej to tragedia. Steczkowska - cóż byłem dla niej łaskawszy o tyle że porwała sie na "niezaśpiewalną" piosenkę jak to nazywam - ale jak zobaczyłem Annę Czartoryską w kolejnej piosence-minie to zobaczyłem że jednak można - stąd bardzo jestem ciekawy jak "Karuzelę z Madonnami" zaśpiewałaby własnie Czartoryska. Po tym co pokazała śmiem zaryzykować tezę że Karuzela jednak jest zaśpiewalna dla kogoś innego niż Demarczyk. Ale to zaledwie jedna jaskółka a ta jak wiemy wiosny nie czyni (drugą można ewentualnie uznać Kayah która się obroniła swoją interpretacją - jak ktoś jest przyzwyczajony do "oryginalnych" wykonań to pewnie uznał to wykonanie za profanację, jednak jak dla mnie była to udana i - co ważne - przemyślana interpretacja, swoja, inna, ale jednocześnie, w odpowiednim duchu (a nie jak magłownica od Mateusza że z piosenki z nadzieją zrobiła beznadzieję) bez przeciągania, ostro, konkretnie, bez ckliwości i takich lalala jak Dąbrowska, po prostu tak jak śpiewała Demarczyk - choć inaczej, po "Kayohwemu".
            Poza Czartoryską (jeszcze raz BRAWO BRAWO BRAWO) i Kayah na plus zasluguje jedynie choreograf/reżyster koncertu - było klimatycznie, dobrze przygotowane po prostu ŚWIETNIE. Po stronie minusów podstawowy - brak Ewy Demarczyk - organizatorzy nie dali rady zaprosić Jej z rok temu? No i pan Kydryński to tez była nienajmocniejsza strona koncertu - mówił troche zbyt bełkotliwie, połykał sylaby stąd troche cięzko słuchało sie tego co mial do powiedzenia.

Moje oceny (podkreślę jedną sprawę, może te wszystkie panie są ogólnei dobre w jakichś innych dziedzinach ale przy śpiewaniu Demarczyk trzeba być niemal doskonałym)
            Steczkowska - walczyła sama z sobą i piosenką która może nawet rozumie ale nie ma pomysłu jak ja zaśpiewać, zbyt agresywnie plus ogólnie kiepsko. Plus za odwagę za próbę zaśpiewania piosenki niemal "niezaśpiewalnej" dla kogokolwiek poza sama Demarczyk oraz za przynajmniej częsciowe ustrzeżenie się od przeciągania wersów - co była prawdziwą zmorą pozostałych pań, zwłaszcza zawodowych piosenkarek, 2, miernie ale za zaśpiewanie piosenki-miny - bardzo trudnej końcowa ocena +1, OCENA 3, dostateczny

Magdalena Kumorek: przydałyby się lekcje z dykcji, nie bardzo chyba wiedziała co śpiewa, na dodatek miała dośc łatwą piosenkę więc może warto było pomyśleć co się spiewa i pokazac że się zrozumiało a nie odklepuje jakieś słowa (równie dobrze mogłaby śpiewać po chińsku): OCENA 3, dostateczny

Bohosiewicz - jakaś totalna katastrofa, lalanie, melodyjki, niepotrzebna nieznośna egzaltacja, kto to w ogóle jest, sama wygląda dziwnie, może powinna zalożyć maskę zamiast Steczkowskiej - jednym słowem dno, OCENA 1, niedostateczny

Ania Dąbrowska - niestety kolejne dno, beczenie, beeeczenie, beeeczenie, "lalanie", nieznośne przeciąganie wersów, może próbować spiewac piosenki nie wiem, Kozidrak, Majki Jezowskiej. Demarczyk niech lepiej więcej nie śpiewa, wstydu oszczędz, OCENA 1, niedostateczny

Anna Czartoryska - BRAWO BRAWO BRAWO. JEDYNA która zaśpiewała bardzo dobrze, a interpretowała genialnie, jedyna która opowiedziała pewna historię, przykuwała uwagę że cżłowiek słuchał o czym ona śpiewa - tak jak robila to Demarczyk, słucham kolejny raz i zastanawiam się do czego można się by przyczepić, hmm, może jakieś drobne niedoskonałosci techniczne, 5- a ze względu że miala kolejną piosenkę-minę +1, OCENA 6-, celujący

Kinga Preis - widząc rózne zwłaszcza pozytywne oceny, przesłuchałem jej jeszcze kilka razy, przeplatając wykonaniami Demarczyk. Dlatego że dla mnie to kolejne kiepskie wykonanie, beznadzieja, ryczy, wyje, niepotrzebna egzaltacja, tanie to wszystko, bue. W zasadzie niedostateczny, plusik chyba tylko po to żeby wyróżnić że byli jeszcze gorsi. OCENA 1+ (niedostateczny)

Kayah - jedyna która zaryzykowała własną interpretację (jak czytałem w wywiadze bala się porównań, zwłaszcza że genialne wykonanie zostało już wykonane - w oryginale) i... udało się. Interpretacja inna, swoja, autorska ale przemyślana, konkretna, dodatkowy plus że jako jedyna z zawodowych piosenkarek prawie uniknęła przeciągania wersów, zaśpiewała dośc konkretnie. OCENA 4 (dobry)

Groniec - slabe, przesłuchałem jej teraz jeszcze 2 razy i zdania nie zmienilem, wady? Podobne co u koleżanek, nadmierna egzaltacja, niezrozumienie tekstu - sprawia wrażenie jakby nie rozumiała o czym śpiewa (i jakby zreszta nie mialo to dla niej zadnego znaczenia - równie dobrze może "wyśpiewac" jakąś dowolną niezrozumiała dla niej zbitkę słów w suahili), chyba 1 OCENA 1+ (niedostateczny)

debiutantka Florek: szereg spraw, najgorsza to "lalanie", nie ma krzyny charyzmy ale debiutantka to jeszcze się uczy. Zachęcam rozpocząc od nauki czytania ze zrozumieniem. OCENA 2 (mierny, na zachętę)
            • Gość: trav Re: A jakie są Wasze oceny poszczególnych artyste IP: 109.95.238.* 13.06.11, 12:35
              oj jaki Pogromca Mrówek niespełniony dziennikarz muzyczny. weź załóż bloga i pisz tak wszystko co chcesz, a tu krótko i zwięźliwie bo inne wątki niewidoczne są
      • Gość: ED ludzie plota, co im slina na jezyk przyniesie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 21:04
        co za bzdura. trzeba byc kompletnie gluchym, aby odmowic temu koncertowi wartosci.
      • Gość: dorocia Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.11, 09:52
        Moim zdaniem koncert mogą chwalić ci, ktorzy nie znaja piosenek Ewy Demarczyk w jej genialnym wykonaniu. Nikt nie jest w stanie oddać emocji jakie niosą oryginalne utwory. Słuchając nagrań sprzed wielu lat aż ciarki chodzą po plecach. Ten głos, intonacja ...
        Koncert w Opolu był poprawny, ładna scenografia i sympatyczne wykonania. Ale nic ponadto.
      • koham.mihnika.copyright Ewa Demarczyk jest jedna, jedyna. Nikt tak nie 13.06.11, 14:47
        zaspiewa.
        Osobiscie wole jej plyte sprzed lat od dzisiejszych wyjcow.
        Panie i panowie, nie ta klasa.
        Bylem na koncercie Ewy Demarczyk, widzialem na zywo. To sa przezycia, w odroznieniu od amatorow usilujacych robic kariere na cudzym talencie.
        Slyszalem fragmenty w PR, szkoda bylo kompa wlaczac.
        Moze wystarczylo wyslac kosz kwiatow i zgotowac owacje na stojaco?
    • Gość: piotr wilczkowski Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 11:00
      Koncert rewelacja ! Jakby to nie dzisiejsza TVP robiła . Zachwycające, że jednak można... że nie koniecznie trzeba "pod publiczkę" . Szkoda tylko, że pani Kayah nie nauczyła się tekstu Pawlikowskiej - Jasnorzewskiej. "Haftowała" , pogubiła rytm . Nie wierzycie ? To posłuchajcie sami . Dla ułatwienia dodam, że K. daje "plamę" po słowach : "Przecież ja jestem.... " Taki koncert , a Kayah cóż siebie nie przeskoczy...
      ( Mam nadzieję, nagranie z koncertu jest gdzieś dostępne)

• Gość: Gaja Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 11:28
      Miałam to szczęście, że byłam na koncercie Ewy Demarczyk, lata temu w teatrze Bagatela. Mam też jej płyty. Umówmy się, lepiej od Pani Ewy zaśpiewać się nie da. To są jej piosenki. Można je interpretować.
      Mnie wczoraj najmniej podobała się Czartoryska, za to właśnie, że za bardzo starała się naśladować Ewę Demarczyk. Brak własnej osobowości, własnego pomysłu na jeden z większych utworów. Brzmiała jakby jej brakowało tchu, czy głosu.
      Za to Kinga Preis była wręcz rewelacyjna.
      • Gość: GOSC Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.146.144.248.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.11, 12:22
        Moim zdaniem koncert byl świetny, oczywiscie podrobic Ewy Demarczyk sie nie da, ale to co wyszło było naprawdę na wysokim poziomie. Mi sie jedynie nie podobała Ania Dąbrowska, wszystkie pozostałe wykonania bardzo dobre. Brawa także za skromną oprawę.
      • xanaxy Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu 12.06.11, 20:50
        Gość portalu: Gaja napisał(a):

> Miałam to szczęście, że byłam na koncercie Ewy Demarczyk, lata temu w teatrze B
        > agatela. Mam też jej płyty. Umówmy się, lepiej od Pani Ewy zaśpiewać się nie da
        > . To są jej piosenki. Można je interpretować.
        > Mnie wczoraj najmniej podobała się Czartoryska, za to właśnie, że za bardzo sta
        > rała się naśladować Ewę Demarczyk. Brak własnej osobowości, własnego pomysłu na
        > jeden z większych utworów. Brzmiała jakby jej brakowało tchu, czy głosu.
        > Za to Kinga Preis była wręcz rewelacyjna.
        Tak - Kinga Preis ..b. dobra i TYLKO ONA. Mam list napisany przez P. Ewe Demarczyk do ...mnie. Szkoda,ze juz nie spiewa,ale kondycja...psychiczna.
    • Gość: Anna Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.play-internet.pl 12.06.11, 14:40
      Koncert był udany.Troche za bardzo mroczny.Panie spiewały i wygladały super.Oprócz dwóch.Kaja była beznadziejna.A Ania Dąbrowska to totalna porażka.
      • Gość: ewa Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.06.11, 16:35
        Ania Dabrowska była fantastyczna. Mnie podobała sie najbardziej. Fantastyczny głos, ciekawa interpretacja. Bardzo mi sie podobała. Jak różnie odbieramy te same osoby i chyba dobrze.
      • xanaxy Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu 12.06.11, 20:52
        Gość portalu: Anna napisał(a):

> Koncert był udany.Troche za bardzo mroczny.Panie spiewały i wygladały super.O
        > prócz dwóch.Kaja była beznadziejna.A Ania Dąbrowska to totalna porażka.

Koncert NIE BYL udany. Byl ..b. nijaki. Udana to jest Pani Ewa Demarczyk i s.p. Zaucha.
    • Gość: bh Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.globalconnect.pl 12.06.11, 17:35
      Koncert wspaniały, mogłam go obejrzeć jedynie w telewizji. Pragnę podkreślić, że ogromne wrażenie wywarły na mnie wzruszające komentarze Pana Marcina Kydryńskiego, zapowiadające kolejne piosenki.
      Mam nadzieję, że DVD z tego koncertu będzie dostępne.
    • kubissimo Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu 12.06.11, 20:32
      jeszcze nigdy nie slyszalem, zeby Demarczyk pochwalila kogokolwiek spiewajacego jej piosenki, wiec nie liczylbym na miejscu Kydrynskiego na jej aprobate :/
      • xanaxy Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu 12.06.11, 20:48
        kubissimo napisał:

> jeszcze nigdy nie slyszalem, zeby Demarczyk pochwalila kogokolwiek spiewajacego
        > jej piosenki, wiec nie liczylbym na miejscu Kydrynskiego na jej aprobate :/

I slusznie nie pochwalila, bo ma sluch absolutny. Do tego ...klase i osobowość.
        • kubissimo Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu 13.06.11, 00:17
          o sluchu sie nie wypowiadam, bo nie mam podstaw, zeby sie zgodzic, badz zanegowac.
          ale co do tej klasy to juz moge miec watpliwosci. Jak dla mnie to troche postawa typu "na kolana kmioty". Bardziej oznaka arogancji niz klasy.
          Opolskiego koncertu jeszcze nie widzialem (obejrze jutro), ale pamietam jak swego czasu Demarczyk lekcewazaco sie wypowiadala o Katarzynie Groniec spiewajacej jakies piosenki z jej repertuaru. Tak jakby to byla co najwyzej Mandaryna, a nie autentycznie utalentowana wokalistka, ktora z duzym szacunkiem potraktowala repertuar czarnego aniola.
    • xanaxy Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu 12.06.11, 20:46
      Przykro mi ...koncert byl ...b. slaby. Pani Ewa Demarczyk jest wielka, a to /poza P. Kingą P/ popluczyny. Manieryzm, brak wyczucia i ...brak sluchu absolutnego. Bylo sychac, niuestety. Sluchac prosze TYLKO oryginalow. Pan Kydrynski ...bredzi za kase. Szkoda. Wielka artystka nie przyjechala, bo jest pod butem faceta z warkoczykiem. W Bochni. Panie Kydrynski - moze TAM Pan pojedzie i dowie sie, o tym, ze P. E.D. jest ofiara ...psychopaty?
      • Gość: Wojek Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.biodeg.eu 13.06.11, 08:38
        Jeśli nie wiesz, co to jest "słuch absolutny" to nie używaj takiego określenia, bo wychodzisz na ignoranta.
    • Gość: Ivonn Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 21:49
      P.Ania Dąbrowska nie powinna tu wystąpić. Jej głos nie pasuje do tych piosenek, jest zbyt ostry. A mógł też wystąpić Janusz Radek. Jego interpretacja ,,Skrzypka Hercowicza''jest ciekawa i ,,trafiona''.Kayah niezbyt,J.Steczkowska,K. Groniec i K.Preis wg mnie super.A tak w ogóle to bardzo dobry pomysł z tym koncertem.Świetny.
    • marzami Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu 12.06.11, 22:10
      Cudowny koncert,Marcin Kydryński stworzony do takiej konferansjerki, brawo!!!! Bardzo mi się podobało.Porażka to Kajah /botoks aż kipi/ i Czartoryska.
      • Gość: es Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.opera-mini.net 13.06.11, 07:16
        Ha!, jak różne sa odczucia bo ja miałem DOKŁADNIE odwrotne: Czartoryska najlepiej, Kayah w miarę, reszta słabo lub fatalnie. No cóż, wychodzi na to że w sumie było OK bo każdemu coś się na tym koncercie podobało.
    • Gość: muzyk sesyjny slowo o saporcie tego koncertu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 23:55
      ...tam porażkę zaliczyła Halinka Młynek i Józefina Karolina itd z zespołu Various M.
    • Gość: ewa Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.80-202-72.nextgentel.com 13.06.11, 01:14
      Uwazam, ze koncert generalnie byl udany. Czasem odnosilam sie wrazenie, ze niektore spiewajace osoby zapominaly, ze nigdy nie beda lepsze od E.D. i zbyt smialo okazywaly swoje samouwielbienie.
      Koncert nagralam i koniecznie musze obejrzec jeszcze raz, na spokojnie, duze wzruszenie, choc mile, to przeszkadzalo w ocenie. Moja irytacje wywolala p. A. Dabrowska, ktora zapisala sie w mojej pamieci jako wielka pomylka na tym koncercie.
      Przykre, ze p. E.D. zupelnie zignorowala koncert i wszystkich swoich fanow. Pozostawilo to niemile wspomnienie...
    • Gość: Nicole Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 07:29
      Ania Dąbrowska... PORAŻKA. Jak ktośjuż wcześniej wspomniał: beczenie, beeeczenie i ten "zatkany nos". Kto tę panią promuje? Rewelacyjne: Czartoryska i Kinga Preis.
    • Gość: Wojciech To piękny koncert IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 13.06.11, 07:40
      Opole obroniło się w tym roku tym koncertem . Pan Kydryński również coraz lepszy.
    • Gość: h Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.11, 09:05
      Brawo za docenienie interpretacji Ani. Była cudowna!
    • Gość: Aneta wokalistki IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 09:29
      Wyjątkowość śpiewu p. Demarczyk to genialne połączenie talentu wokalnego z mocną interpretacją każdego tekstu. Niestety, w sobotę miałam wrażenie, że niektóre AKTORKI!, które zajęcia z wiersza mają od pierwszych dni szkoły teatralnej, nie wiedzą o czym śpiewają, nie rozumieją tekstu, odklepują słowa. I niestety, uważam, że zachwalana tu przez niektórych Anna Czartoryska wypadło blado - nie rozumiała tekstu, albo nie umiała tego pokazać. Podobnie jak Magda Kumorek. Kayah - wydaje mi się, ze trochę zbyt na siłę aktorsko podeszła do tematu, a aktorstwo nie jest jej najmocniejszą stroną, choć w sumie nie było źle. Za to w przeciwieństwie do większości na tym forum, podobało mi się wykonanie Soni Bohosiewicz.
    • sawa.com Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu 13.06.11, 09:43
      Mam Demarczyk w pamięci z koncertu gdzieś ze schyłku lat siedemdziesiatych. Pamietam, ze tamten koncert mnie nieco rozczarował. Czarna Madonna Nie była tak kunsztowna jak w nagraniach studyjnych znanych mi z plyty.

Natomiast wczorajszy koncert podobał mi się. Był na dobrym poziomie. Bardzo dobra Steczkowska - tyle, że "Madonny" to u niej już chyba standard. I tylko ona potrafiła zblizyc sie do kunsztu Demarczyk.
      Czartoryska była zjawiskowo piękna ale Grande Valse Brillante wykonała zaledwie poprawnie. Mój mąż twierdzi, że kiedy śpiewała Demarczyk to ta piosenka tańczyła... to rzeczywiście: grzmotnęło do walca
      porywa - na życie i śmierć

Jak sobie przypominamy Demarczyk nigdy nie pląsała przed mikrofonem... to jej spiew porywał do tańca... lub ogłuszał smutkiem.

Kingę Preis kocham, więc jej wybaczam to podpieranie sie łzami (jak sama przyznaje sztuczka aktorska). Wcale nie musiała, bo dobrze wykonała moj ulubiony Tomaszów.
      Interpretacja Ani Dąbrowskiej podobała sie mojemu męzowi.

Podobała mi sie konferansjerka Kydryńskiego. Troche za szybko mowił... ale i tak zdeklasował ławicę konferansjerskich płotek jakimi jesteśmy torturowani regularnie od lat.
      • Gość: kotka Re: Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 10:48
        Konga Preis - najlepsza. Kumorek - zaskoczyła mnie pozytywnie. Bohosiewicz Ok. Kayah i Ania Dąbrowska - dla mnie nie!
    • Gość: finka Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: 178.73.32.* 13.06.11, 11:15
      Piękne są takie koncerty ale cały czas towarzyszyło mi poczucie że Ewa Demarczyk umarła......i utwór na koniec z pustym mikrofonem. Za poważnie to trochę wyszło.
    • aniakwiat47 Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu 13.06.11, 11:18
      Koncert kiedyś wykonywanych utworów przez Ewę Demarczyk obejrzałam z wielkim zainteresowaniem,przecież nie można być zupełnym naśladowcą może to i dobrze bo nie było by nowej twórczości.Ewa Demarczyk jest jedna i przecież żyje więc "na Boga" nie mówcie o niej legenda.Jej głos i sposób wykonania nie jest do podrobienia podobnie jak Edith Piaf.Mimo malkontentów uważam koncert za jeden z najlepiej przygotowanych - dzięki Marcinowi Kydryńskiemu[to jest klasa] od kilku lat i oczekuję następnych.Myślę że jedną z przyczyn nieobecności Ewy Demarczyk na koncercie mogło być to że największe triumfy sławy święciła za granicami kraju - u nas niestety spotykało ją wiele przeszkód łącznie z utratą mieszkania.Byłam na kilku koncertach niestety nie u nas - zawsze śpiewała w ojczystym języku.Taki talent i pracowitość spotyka się raz na ileś tam lat no i b.ważne to ona właśnie wprowadziła poezję śpiewaną.W 70-rocznicę urodzin życzę jej dużo zdrowia a przy okazji pozdrawiam jej fanów.
    • Gość: Joanna Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: 212.160.172.* 13.06.11, 11:32
      Koncert wzruszający i piękny. Anna Czartoryska zjawiskowa. Też chcę DVD
    • Gość: Beata Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 11:35
      Ewa Demarczyk to tak jak Czesław Niemen, brylanty niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju, moje pokolenie budowało swoją wrażliwość słuchając Ich wykonań.
      Uważam że ten koncert był wspaniały, widzowie i słuchacze w całej Polsce mogli posłuchać przepieknej poezji śpiewanej, dla części młodego pokolenia było to pierwsze zetknięcie z taką piosenką. Osobiście nie zaakceptowałam tylko wykonania Ani Dąbrowskiej.
      Dziekuję za ten koncert
    • Gość: Normalny Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.icpnet.pl 13.06.11, 16:40
      Koncert był na żenującym poziomie, choć zachwytów nad samą Demarczyk nie rozumiem. Pretensjonalne teksty, łykanie tekstu, brak dykcji, lekceważenie odbiorcy. Drugi Niemen czy Lennon.
    • Gość: MT Kydryński: Chcę mieć DVD z tego koncertu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 21:38
      Kydryński- rewelacja !
      Czartoryska - do niczego, zero ekspresji, panienka zachwycona sobą i tym, że występuje.
      Kinga - choć dobrze wyglądająca - trochę mnie zawiodła, oczekiwałam czegoś lepszego, Kajah - ciekawie.A najbardziej mnie wzruszyła Pani Groniec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka