Dodaj do ulubionych

Powtórka matury w Opolskim

IP: *.olesno.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 11:19
Powodzenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: bbb Powtórka matury w Opolskim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.04, 11:21
      Nie maja jednak poczucia solidarności (w końcu to dzieci jeszcze) nawet nie
      wszyscy przyszłi na czarno ubrani...
      • Gość: Wilq Re: Powtórka matury w Opolskim IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.04, 11:52
        No i dobrze, że nie wszyscy na czarno ubrani. Znaczy, nie każdy maturzysta jest pretensjonalnym smarkaczem.
        • Gość: glos z xsyza Po co nam to było, po co?teraz, po co nam to bydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 16:35
          po co? Śpiewajmy panom!
          • Gość: telew@idz Temat;kto zmyje schody wojewody, kto wywali wasali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 21:29
            Zmył emeryta co ma tam rodzinę i kwita!
        • Gość: Husajn Matury jeszce raz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 17:58
          Ostrzegam ze znałem te temaciki wczoraj i moge je dac w prokuraturze i będzie
          wielki wa.óół

Panie kuratorze CHÓÓÓn CI W DUPEEE
    • Gość: kurator, drukarz a tematy na maturze w opolskiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:28
      1. Wplyw postawy Konrada Wallenroda, rozdwojenie jazni, na postawe przywodcy
      protestu maturzystow. 2. Kurator opolski, jest i nie jest, omow
      zachowanie niechluja na podstawie watków katastroficznych w literaturze
      Lema 3. Bohaterskie postawy i mądrość czołowych postaci w polskiej
      twórczości, na przykład obywatel Piszczyk w odniesieniu do wydarzeń
      historycznych - dziecie drukarki bohatersko publikuje TEMATY. 4.
      Romantyzm zawarty w fazach księżyca, praca u podstaw w Dzeciach z
      Leszczynowej Górki, a zachowanie tajemnicy przez nichlujów.
      • Gość: krysia Re: tematy na maturze w opolskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:52
        czy te tematy sa prawdziwe
        • Gość: vicekurator Re: tematy na maturze w opolskiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 13:22
          Jasne, że prawdziwe. 93% pisze na "Korator jest i nie jest ..."
    • speedway Ale błąd w tytule!!! 19.05.04, 11:30
      "W Opolskim", ha ha ha - chyba to pisał ktoś, kto też wcześniej znał temat na
      swojej maturze.
      1. w województwie opolskim
      2. w opolskiem
      Ot to :-) Pozdrawiam maturzystów, a ministerialnym skrytożercom mówię: "NIE" ;-)
      • Gość: minus Re: Ale blad w tytule!!! IP: *.ipt.aol.com 19.05.04, 14:27
        W Opolskiem, z duzej literki, jako region!!!
        • Gość: trendy Sobokti W Opolskiem wymlaskali mlaskacze z SLD,mnienszość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 16:44
          i te smakujace opłatki, prof Miodek ubolewał w telewizji nad tą formą , ale
          niestety , nie chcą w Opolskim.
    • Gość: Ciekawski Jaki bedzie rozkład w wyborze tematów ... IP: *.com.pl 19.05.04, 11:31
      Ciekawe czy tym razem rowniez 97% piszących wybierze te same tematy, no bo
      otatnio to zrobili to ponoć przypadkowo ;) ... niewinne biedactwa
      • mike.xxl Re: Jaki bedzie rozkład w wyborze tematów ... 19.05.04, 11:35
        To sprawdź ile osób w poprzednich latach wybierały temat 3 lub 4. One zawsze
        były najmniej popularne, bo niewielu ma predyspozycje do samodzielnej analizy
        wierszy lub pracy z tekstem
    • Gość: mmm Re: Powtórka matury w Opolskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:37
      a czy prawdziwe sa aby te tematy??????????????
      • gsm3 Re: Powtórka matury w Opolskim 19.05.04, 11:42
        Uznajmy pytanie za retoryczne.
    • Gość: jac ODPOWIEDZIALNOŚĆ I DOJRZAŁOŚĆ UCZNIÓW IP: 213.17.204.* 19.05.04, 11:48
      ODPOWIEDZIALNOŚĆ I DOJRZAŁOŚĆ UCZNIÓW, którzy aby nie tracic roku piszą mimo
      oczywistej krzywdy mature po raz drugi.
      Brawo maturzyści. Nie było innego wyjścia.

KOMPLETNY BRAK ODPOWIEDDZIALNOŚCI I DOJRZAŁOŚCI ORAZ "TUMIWISIZM" I ZADUFANIE
      W SOBIE KURATORA I JEGO BANDY.
      Panowie nie zrobili nic, aby po wycieku, o którym wiedzieli (bo wiedziało całe
      Opole), zmienić tematy i nie robic cyrku.

MOJA TEZA O UCZCIWOŚCI KURATORA!
      Kurator wiedział o wycieku i liczył, że wszystko normalnie rozejdzie się po
      kościach. Po artykule w prasie,dla ochrony własnych 4liter, udał "pryncypialnie
      oburzonego" i unieważnił egzamin. To oczywiście tylko teza, ale moje stare,
      uczulone na uczciwość kości mówia, że prawdziwa.

• Gość: jac PYTANIE NR 1 (MOŻE RETORYCZNE) IP: 213.17.204.* 19.05.04, 11:55
        PYTANIE NR 1 (MOŻE RETORYCZNE)

KTO, KIEDY I JAK UKARZE:
        KURATORA - przynajmniej za brak nadzoru (należy się też kara za głupotę)?
        LUDZI ODPOWIEDZIALNYCH ZA WYCIEK??
        PANIA WOJEWODĘ (jak w przypadku kuratora)
        MINISTRA NAUKI ITD (jw)

CAŁA POLSKA CZEKA NA UCZCIWOŚĆ.
        CAŁA POLSKA CZEKA NA ODPOWIEDŹ
        Tak jak nie każdy musi mieć maturę, takl tym bardziej nie każdy może i musi byc
        kuratorem, a nawet peedagogiem.
        Panie Kuratorze, panie ministrze itd!! Jak mawiała moja Pani od
        matematyki: "nie każdy musi byc inżynierem. Sa takie pozyteczne zawody, jak
        murarz, piekarz, a i wagony, ktos musi rozładowywac"
        Może tam się państwo sprawdzą???
        • Gość: Obserwator Zapomniałes o pytaniu najważniejszym!! IP: *.wrzos.wroc.pl 19.05.04, 12:26
          Kto i kiedy ukarze TYCH, którzy KUPILI te pytania/zestawy?
          Jakoś nie widać ze strony maturzystów oburzenia na swoich "kolesiów"?
          wszyscy są winni:
          - redakcja, bo opisały sprawę,
          - jacyś studenci, bo pokazali zestawy redakcji,
          - kurator, bo unieważnił matury,
          - wojewoda, minister itd.
          A co, z tymi GNOJAMI, którzy poszli po najmniejszej linii oporu?
          To ICH maturzyści powinni napiętnować, w NICH powinni rzucać jajkami.
          Tylko niech nie mówią, że nie wiedzą, kim są te osoby.To fałszywie pojęta
          solidarność.

MAM NADZIEJĘ, ZE DZISIAJ TE GNOJE NIE ZDADZĄ. TRZEBA WYRYWAĆ CHWASTY.

• Gość: JAC Re: Zapomniałes o pytaniu najważniejszym!! IP: 213.17.204.* 19.05.04, 12:34
            1. Maturę to ja zdawałem 30 lat temu.
            2. Masz racje tych, którzy kupili tez należy ukarać. Ale ich najłatwiej i oby
            sie na nich nie skończyło
            3. Kurator miał bardzo prosty sposób na ich wykrycie i ukaranie. Należało
            zmienić tematy na podobnie brzmiące (tak dla niepoznaki), ale inne w tresci,
            albo wprowadzające dodatkowe kierunki rozwoju pracy.
            Wtedy uczciwi pisali by normalnie na nowy temat, a ci z gotowcami pisali by na
            temat "wyciekniety" i ich prace byłyby 'NIE NA TEMAT"
            -PROSTE???
            _ NO TO DLACZEGO KURATOR TEGO NIE ZROBIŁ???
            • Gość: Obserwator Re: Zapomniałes o pytaniu najważniejszym!! IP: *.wrzos.wroc.pl 19.05.04, 13:02
              Gość portalu: JAC napisał(a):
              > 2. Masz racje tych, którzy kupili tez należy ukarać. Ale ich najłatwiej i oby
              > sie na nich nie skończyło

Obawiam się, że właśnie im się upiecze(chociaż mam nadzieję, że nie). Powtórka
              matury jest też w pewnym sensie dla nich karą. Baran zawsze będzie baranem i
              tydzień zwłoki nic mu nie pomoże. A miało być tak pięknie! :-P

Jeżeli była techniczna możliwość (czas), to fakt, że trzeba było po prostu
              zamienić zestawy, bo były rezerwowe. Chciałbym zobaczyć miny tych cwaniaczków
              po otwarciu kopert.

• Gość: jac Re: Zapomniałes o pytaniu najważniejszym!! IP: 213.17.204.* 19.05.04, 13:11
                Jestem przekonany, że w kilka godzin, przy dzisiejszej technice (internet,
                drukarki komputerowe, ksero, samochody) nie było problemu ze zmiana pytań.
                Tylko, "ŻEBY IM SIE CHCIAŁO CHCIEĆ"

Moja teza dlaczego im sie nie chciało jest wyżej.
                • Gość: leniwiec lenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 13:12
                  czemu nie chce sie nikomu podac prawdziwycjh pytan maturalnych
          • Gość: glos z xsyza Obserwator wyrywacz chwastów z Samoobrony! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 16:50
            Brat Lepa łata rośnie na kata! Lepa łaty i Polska ze szmaty!
            • Gość: Obserwator Re: Obserwator wyrywacz chwastów z Samoobrony! IP: *.wrzos.wroc.pl 19.05.04, 18:04
              A ty się tak ślizgasz przez życie, co?:
              - tu się ściągnie, tam się "da łapę", tu coś po znajomości i byle do przodu.
              I mamy Polskę pełną takich cwaniaczków.
              Ty też chyba kupiłeś swoją maturę, o i ile ją w ogóle masz...
      • Gość: jac PYTANIE NR 2 (POWAŻNE) IP: 213.17.204.* 19.05.04, 11:58
        Duzo było szumu medialnego o języku polskim.
        Ale dlaczego maturzyści maja powtarzać matematykę??
        Też był wyciek, czy za karę za polski?????
        A może to zemsta Kuratora????

Ocaekuję na poważne odpowiedzi.
        Wiem, że cenzor z redakcji czyta. Może coś GW na ten temat napisze. Nie bójcie
        się pisać, to nie matura, jedynki nie bedzie!!
        • mike.xxl Re: PYTANIE NR 2 (POWAŻNE) 19.05.04, 12:27
          Z matematyki też były przecieki. Jest to potwierdzone
          • Gość: sepuk Re: PYTANIE NR 2 (POWAŻNE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:30
            mówisz o dzisiejszych ?
            • mike.xxl Re: PYTANIE NR 2 (POWAŻNE) 19.05.04, 12:37
              o tej z 1 terminu
              • Gość: krysia mike xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:39
                jaki znasz temat powiedz bo nie wiem czy siostra da rade na pisac bo
                postanowila nie brac wszystkich sciag
                • mike.xxl Re: mike xxl 19.05.04, 12:42
                  nie ma problemu, ale zaznaczam dla chętnych sensacji: temat znam dopiero od
                  godz.11
                  "Fatum czy wolny wybór - na podstawie wybranych utworów literackich ... (itd.
                  jak w wielu tematach)"
                  • Gość: krysia Re: mike xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:43
                    a czy na pewno on jest dobry??????????
                    • mike.xxl Re: mike xxl 19.05.04, 12:48
                      Bardzo prawdopodobne. Temat usłyszałem od matki jednego z maturzystów, która ze
                      mną pracuje. Zadzwonił do matki, gdyż nie mógł rozgryźć tematu. Ci młodzi to
                      chyba nigdy nie przestaną kręcić :-)
                      • losiu4 Re: mike xxl 19.05.04, 16:09
                        mike.xxl napisał:

> Bardzo prawdopodobne. Temat usłyszałem od matki jednego z maturzystów, która
                        > ze mną pracuje. Zadzwonił do matki, gdyż nie mógł rozgryźć tematu. Ci młodzi
                        > to chyba nigdy nie przestaną kręcić :-)

kurde, jak to w końcu jest... ponoc nie można wnosic na salę urządzeń telekom,
                        ani kontaktować sie ze swiatem zewnętrznym (poza oczywiście przypadkami
                        medycznymi)

Losiu
                        • Gość: xx Re: mike xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 17:48
                          To była telepatia - taka silna więź między matką a dzieckiem
                          • mike.xxl Re: mike xxl 20.05.04, 07:49
                            Hahaha! Nie do końca. Ale matka i tak mu nie pomogła :-)
                        • mike.xxl Re: mike xxl 20.05.04, 07:43
                          To mnie też zdziwiło. Ale tak szczerze to jest to jak najbardziej możliwe.
                          Przecież wystarczy wyjść do WC, a tam już chyba nie ma kontroli. Jak ktoś chce
                          to zawsze coś wymyśli
                    • Gość: leniwiec ja chce znac tematy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:49
                      co prawda nie jestem z opo ale moja kuzynka pisze i jestem ciekaw jakie sa
                      tematy
                  • Gość: sepuk Re: mike xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:47
                    Brzmi sensownie
                    Ale skąd go wytrzasnąlęś.
                    Jeśli można wiedzieć. Bo ja szukam i znaleść nie moge.
                    • Gość: krysia Re: mike xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:52
                      ja to juz sama nie wiem komu tu wierzyc z tymi tematami.
                      • mike.xxl Re: mike xxl 19.05.04, 12:56
                        Za godzinę przekonasz się. Moja dziewczyna też dzisiaj pisze, więc też się
                        denerwuję.
                    • mike.xxl Re: mike xxl 19.05.04, 12:54
                      podsłuchane z rozmowy telefonicznej
                  • Gość: JAC Re: mike xxl IP: 213.17.204.* 19.05.04, 12:56
                    Fajny temat. Podaję początek
                    "WISI NAD NAMI FATUM GŁUPIEGO KURATORA I SKORUMPOWANYCH URZEDNIKÓW, KTÓRZY
                    SPRZEDALI PYTANIA Z PIERWSZEGO EGZAMINU. NIBY MAMY WOLNY WYBÓR. NIKT NIE MUSI
                    ZDAWĆ MATURY. ALE CO TO ZA WYBÓR? .....
                    • mike.xxl Re: mike xxl 19.05.04, 12:58
                      Wstęp jak najbardziej na czasie. Super pomysł
                      • Gość: krysia dobry ten temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:59
                        calkiem, calkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w sumie teraz to mnie nic nie zaskoczy
                    • losiu4 Re: mike xxl 19.05.04, 16:13
                      Gość portalu: JAC napisał(a):

> Fajny temat. Podaję początek
                      > "WISI NAD NAMI FATUM GŁUPIEGO KURATORA I SKORUMPOWANYCH URZEDNIKÓW, KTÓRZY
                      > SPRZEDALI PYTANIA Z PIERWSZEGO EGZAMINU. NIBY MAMY WOLNY WYBÓR. NIKT NIE MUSI
                      > ZDAWĆ MATURY. ALE CO TO ZA WYBÓR? .....

zasadniczy. Takie złamanie regulaminu równa sie unieważnieniu egzaminu. Masz
                      prawo nie przystepować do niego, bo Ci sie nie podoba.

Losiu
                      • Gość: jac Re: mike xxl IP: 213.17.204.* 19.05.04, 22:46
                        ŁOSIU CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM
                        Co to za wybór zostać bez matury???
                        Czy ty aby nie jesteś zgrzybiałym "gogiem", albo kumplem kuratora??
      • Gość: Bohdan Re: ODPOWIEDZIALNOŚĆ I DOJRZAŁOŚĆ UCZNIÓW IP: *.osw.waw.pl 19.05.04, 12:16
        Święta racja - to trzeba było powtórzyć(współczuję wam ale po wszystkim
        będziecie mieli prawdziwą satyswakcję). Kurator beznadziejny przypadek
        niekompetencji. Minister niby dobrze zrobił, ale tak naprawdę zrobił źle, bo
        NIE WSZYSTKO. Tak jak musiał powtórzyć maturę, tak samo naturalne było
        zwolnienie kuratora i powierzenie przeprowadzenia ponownych egzaminów innemu
        kuratorium. Słowem minister też do dupy. Piszcie z powodzeniem żadne - z was
        czegoś takiego jak ci panowie na pewno w przyszłości nie wytnie!
    • Gość: nauczyciel etyki Re: Powtórka matury w Opolskim IP: 212.244.67.* 19.05.04, 11:49
      Dlaczego nikt nie pomyśli o nieuczciwości uczniów? Przecież jak dostali tematy
      które znali z internetu to powinni wstać i zgłosić ich wcześniejszą znajomość!
      Przywiezienie nowego zestawu tematów z kuratorium to kwestia pół godziny. Co
      dzieje się z polską społeczną wrażliwością moralną? Jeśli mamy tak nieuczciwe
      polskie młode pokolenie - to co będzie dalej?
      • Gość: jac Re: Powtórka matury w Opolskim IP: 213.17.204.* 19.05.04, 12:02
        IDIOTA, albo IDIOTA do n-tej potegi, gdzie n dąży do nieskończoności.
        • losiu4 Re: Powtórka matury w Opolskim 19.05.04, 16:22
          Gość portalu: jac napisał(a):

> IDIOTA, albo IDIOTA do n-tej potegi, gdzie n dąży do nieskończoności.

synku (?) nie szermuj tak potegami w limesach, bo ktoś Cię przedzieli przez
          mocniejszą nieskończoność i wyjdzie zero. Prawda jest taka: winni przecieków
          ukarani, egzamin do powtórki. Idelanie byłoby, gdyby dało sie tez udowodnic,
          kto korzystał z ujawnionych tematów. Bo tacy byli, i to tak leniwi, że zamiast
          samemu wziąć sie do roboty, pomocy u korepetytorów szukali. Bo wtedy jest
          paragraf, by _tylko_ korzystających z nielegalnegop wspomagania ukarać.

Losiu
          • Gość: JAC Re: Powtórka matury w Opolskim IP: 213.17.204.* 19.05.04, 22:42
            1.Muszę cię zmartwić dziadku. Moja mama ma 70 lat (byłem kilka dni temu na
            torcie) i urodziła mnie jeszcze na studiach dziennych ukonczonych w terminie.
            Moge więc byc trochę starszy od ciebie.

2. Nie wiem co to jest potega w limesie i ty chyba też. Pojecie mocniejsza
            nieskonczonosc tez nie istnieje. No ale dobra. To są szczegóły.

3. Od poczatku twierdze, że trzeba ukarać winnych przecieku (zarówno
            kupujacych, jak i sprzedajacych) i odpowiedzialnych za zabeżpieczenia (wyżej
            znajdziesz mój post na ten temat).

4. Czy młodziez powinna zgłosic przeciek?? Teoretycznie tak, ale młodzież nie
            jest głupia i korzysta z chlubnych przykładó w np Red Michnika (maja jeszcze
            pół roku czasu na zgłoszenie), Premiera, Prezydenta itd.

5. Młodzież jest leniwa itd.
            Nieprawda. W każdym pokoleniu są lenie i pracowici. Dzisiejsza młodzież nie
            jest inna. Prawda jest, że poziom w wielu szkołach średnich spada, ale to temat
            na długa dyskusję. I podkreslam W NIEKTÓRYCH, głównie technikach. Wiele Liceów
            jest bardzo silnych, wymagających i przez to cenionych przez uczniów.

Do tego pamiętaj "taka młodzież jak rodzice". To stara prawda, którą potwierdza
            właśnie w ostatnich dniach przypadek kolegi mojego syna (IVkl SP). Wszelkie
            próby nauczenia go czegos pełzna na niczym na skutek "olewactwa" rodziców.

6. Nie dziew się wzburzeniu młodzieży. wiekszość z nich cierpi za grzechy
            innych głownie dorosłych i niby odpowiedzialnych

Nie mapiszę ci łosiu.
            Napiszę POZDRAWIAM DZIADKU
      • mike.xxl Re: Powtórka matury w Opolskim 19.05.04, 12:18
        Przecież to praktycznie niemożliwe, aby żyjąc w takim społeczeństwie, skalanym
        nieuczciwością, maturzyści przyznali się do tego, że znają tematy.
      • d.o.s.i.a Re: Powtórka matury w Opolskim 19.05.04, 15:08
        > Dlaczego nikt nie pomyśli o nieuczciwości uczniów? Przecież jak dostali
        tematy
        > które znali z internetu to powinni wstać i zgłosić ich wcześniejszą
        znajomość!
        > Przywiezienie nowego zestawu tematów z kuratorium to kwestia pół godziny. Co
        > dzieje się z polską społeczną wrażliwością moralną? Jeśli mamy tak nieuczciwe
        > polskie młode pokolenie - to co będzie dalej?

Dobrze gadasz.
        • Gość: jac Re: Powtórka matury w Opolskim IP: 213.17.204.* 19.05.04, 15:18
          A dlaczego, Pan Adam Michnik pół roku nie zawiadamiał prokuratury o Rywinie, a
          dlaczego nie zrobił tego Premier i Prezydent.
          A ile jescze przekretów ukrywaja dorosli i "odpowiedzialni" ludzie w tym
          kraju?? Zreszta nie tylko w tym.
          A o tezie na wymuszoną uczciwość kuratora napisałem wczesniej (wyżej)
          • losiu4 Re: Powtórka matury w Opolskim 19.05.04, 16:07
            Gość portalu: jac napisał(a):

> A dlaczego, Pan Adam Michnik pół roku nie zawiadamiał prokuratury o Rywinie,
            > a dlaczego nie zrobił tego Premier i Prezydent.

argumentacja typu: a u was Murzynów biją... na złamanie regulminu jest jedna
            odpowiedź: powtórka. I tyle. O ukaraniu odpowiedzialnych też nie zapominam, byś
            mi tego nie zarzucał

Losiu
            • Gość: JAC Re: Powtórka matury w Opolskim IP: 213.17.204.* 19.05.04, 23:00
              1. Dla ciebie dziadku (to ustalilismy wyżej) wszysto jest czarne, albo białe.
              Pamietaj są jeszcze odcienie szarości i cała gama kolorów tęczy.
              2. To co napisałe, to nie argumentacja typu "murzyni", tylko potwierdzenie
              tezy, że "przykład idzie z góry, albo, że "ryba psuje sie od głowy"
              3. Teze o uczciwosci Kuratora postawiłem wyzej i nie bede się powtarzał.
              Powtórze to tylkoteza, ale jak znam zycie bardzo prawdopodobna.

4. I na koniec pytania:
              CZY TY W SWOIM ZYCIU JESTEŚ ZAWSZE TAKI PRYNCYPIALNY??
              CZY JESTES TAK SAMO PRYNCYPIALNY W STOSUNKU DO SIEBIE??
              CZY JESTES TAK SAMO PRYNCYPIALNY W STOSUNKU DO SZEFA???

POZDRAWIAM DZIADKU, CHYBA "GOGU"

• Gość: krysia Re: Powtórka matury w Opolskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:51
      jakies dziwne te tematy,chyba nie prawdziwe jezeli one sa prawdziwe to maja
      przekopane ba sa ciezkie!moze ktos wie czy sa autentyczne?!
      • Gość: sepuk Re: Powtórka matury w Opolskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:54
        oczywiście!?
        Że nie są!!!
      • Gość: snajper Re: Powtórka matury w opolskiem IP: 195.178.215.* 19.05.04, 11:56
        oczywiscie nie mieli innego wyjscia jak przystapic do powtornej matury,ale nie
        powinni.co to znaczy nieuczciwe mlode polskie pokolenie.!?oni sa
        niewinni,wykorzystali i dobrze mozliwosc, powinno sie ukarac tych , ktorzy
        dopuscili do przecieku.maturzysci powodzenia!!!!
    • Gość: Strażnik Znowu przeciek ?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:55
      Trwa matura w Opolskiem. Istnieje duże podejrzenie, że doszło do kolejnego
      przecieku - na stronie sciaga.pl:

www.sciaga.pl/forum/read.html?f=3&i=101352&t=101352
      Możemy życzyć sobie, aby te tematy się nie sprawdziły, gdyż okazało by się to
      totalną porażką polskiego systemu edukacji.
      • Gość: jac Re: Znowu przeciek ?!? tematy z tej stronki IP: 213.17.204.* 19.05.04, 12:07
        "Data: 18-05-04 22:34

To sa pewniaki moze nie na 100% ale kto wie
        Tematy na powtórzoną maturę:
        1. "minor pedał mature sprzedał" , twoje przemyślenia na temat ludzi
        skorumpowanych.
        2. "to durnie ludziom zgotowali ten los" Co sądzisz o zjebanych kuratoriach
        3. eee... - chuj z wierszem
        4. Na podstawie spostrzeżeń z wydarzeń z 17 maja w Opolu porównaj opolskie
        kuratorium do gówna

Pozdro dla maturzystow, ja tez jutro pisze "

fajne!!!!
      • Gość: sepuk Re: Znowu przeciek ?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:09
        Nie sądzę aby były to prawdziwe tematy
      • mike.xxl Re: Znowu przeciek ?!? 19.05.04, 12:22
        To na pewno nie te tematy
        • Gość: krysia Re: Znowu przeciek ?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:24
          xxl alkee na dole w komenarzu czy te na sciaga.pl???
          • mike.xxl Re: Znowu przeciek ?!? 19.05.04, 12:36
            Wszystkie.
            Znam jeden z tematów, na które teraz piszą
    • Gość: Langusta Re: Powtórka matury w Opolskim IP: *.kabela.oprit.rug.nl 19.05.04, 11:57
      Powodzenia... ale ten znak protestu to mogliscie inny wymyslic niz ubieranie sie na czarno... no bo jak zazwyczaj ubieramy sie na egzamin? :)))
    • Gość: krysia ja pierdo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:58
      tu podaja inne tematy i na tej glupiej stroni przez ktora musza pisac ta
      zasrana mature ciekawe jakie sa prawdziwe tematy moze ktos mi to
      powiedziec?????????????
      • Gość: sepuk Re: ja pierdo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:07
        Ja tez właśnie szukam prawdziwych tematów z polskiego na dzisiejszy egzamin,
        który właśnie trwa. Sam pisałem 4 temat. Chcę wiedzieć jakie były dziś tematy.
        • losiu4 Re: ja pierdo... 19.05.04, 16:43
          Gość portalu: sepuk napisał(a):

> Ja tez właśnie szukam prawdziwych tematów z polskiego na dzisiejszy egzamin,
          > który właśnie trwa. Sam pisałem 4 temat. Chcę wiedzieć jakie były dziś tematy.

znaczy, ale o co Ci chodzi? Pisała(e)ś teraz 4. temat i nie wiesz jakie były
          inne, czy też kiedyś tam pisała(e)ś 4. temat i chciał(a)byś sie dowiedzieć, co
          było na maturze?

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: JAC Re: ja pierdo... IP: 213.17.204.* 20.05.04, 00:17
            "Ja tez właśnie szukam prawdziwych tematów z polskiego na dzisiejszy egzamin,
            który właśnie trwa. Sam pisałem 4 temat. Chcę wiedzieć jakie były dziś tematy."

ŁOSIU PIŁEŚ? NIE JEDŹ ITD
            A teraz pokazuję i objaśniam:

1. Facet szuka : prawdziwych tematów maturalnych z jezyka polskiego na
            dzisiejszy egzamin, który właśnie trwa, czyli: facet szuka tematów na egzamin z
            dnia 19 maja AD 2004. Pisze to w czasie kiedy egazmin jeszcze trwa (spójrz na
            godzinę postu i porównaj z godziną zakończenia egzaminu)
            2. Facet pisał temat czwarty - w domysle na egzaminie w dniu 11 maja AD 2004 i
            w zwiazku z tamtym wyborem nie musi dziś zdawać powtórnie.
            3. Jako dobry kolega facet jest zainteresowany na jakie tematy piszą teraż jego
            przyjaciele.

CBDO, albo CND ( dla spokoju wyjaśniam: co było do okazania albo co nalezało
            dowieść).

Z TWOJEGO POSTU WYNIKA, ŻE ALBO WYPIŁES,ALBO MASZ PROBLEMY Z CZTANIEM ZE
            ZROZUMIENIEM.

Przykro mi. Życzę powrotu do zdrowia. POZDRAWIAM
      • Gość: krysia Re: ja pierdo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:11
        qrwa mac ja chce znac te tematy ciekawe czy te podane nizej sa prwdziwe?jezeli
        tak to jakis pojechane!niech ktos poda pewniaki????!
        • Gość: jac ojej, ała, jak boli taki jezyczek IP: 213.17.204.* 19.05.04, 12:15
          Kurcze "Krysia" i takie słownictwo???
          A może krzysiu??
          No bo do ładnej i miłej dziewczyny ten tekst nijak nie pasuje!!!!
          • Gość: krysia Re: ojej, ała, jak boli taki jezyczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:18
            pasuje czy nie pasuje co za roznica aczy do doroslych(wiekowo, aleumyslowo to
            jeszcze dzieci)pasuje zeby ujawniac tematy maturalne??????? a teraz w dodatku
            jak juz pisza to nie chca ich podac!!!!!!!!!!!!to co sie dzieje jest straszne i
            polska weszla niedawno do uni. policjanci zabijaja, kuratorium ujawnia tematy
            skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: jac Re: ojej, ała, jak boli taki jezyczek IP: 213.17.204.* 19.05.04, 12:52
              Masz rację głupota i korupcja dorosły nie przystoi.
              DLATEGO TAKICH GŁUPICH DOROSŁYCH TRZEBA TEPIC. NIESTETY ISTNIEJACY SYSTEM ICH
              PROMUJE. MAM NADZIEJE, ŻE TO SIĘ ZMIENI

Nie zmienia faktu, ze język brukowy nie pasuje do ładnych i miłych dziewczyn
              (nie zaprzeczyłaś, że jestes ładna i miła więc chyba tak jest). Jest takie
              przysłowie "pasuje jak kwiatek do kozucha", albo "jak pieść do oka".
              No i jak przyjemnosc dla twojego chłopaka zamiast usłyszć "kochaj mnie"
              usłyszy "pier..l mnie"????? ITD itd.
              • Gość: retro Re: ojej, ała, jak boli taki jezyczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:59
                "Ona najebana tańczyła na stole, a my napierdoleni, o żesz k....a ja
                p...olę" - wykorzystując ten znany cytat opisz bogactwo języka polskiego w
                całej swojej okazałości. Przedstaw także inne znane cytaty popierające
                tezę : "[...] iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
              • Gość: retro Re: ojej, ała, jak boli taki jezyczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 13:01
                Ludzie wolni; ludzie zniewoleni,ludzie nieudolni - o których bohaterach
                literackich mógłbyś tak powiedzieć? Uzasadnij, odwołując się do wybranych
                kreacji.
                • Gość: krysia retro!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 13:03
                  a ten temat skad wziales??????????????i czy on jest prawdziwy??????????
                  • Gość: krysia ZNOWU JAKIES KLAMSTWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 13:07
                    TAKIE TEMATY KTOS NA ONECIE PODAL. CIEKAWE??

1. Porównaj moralność Pani Dulskiej z moralnością opolskich maturzystów.

2. "Mówi się, że Polacy to oszuści" - obal tę tezę przytaczając przykłady z
                    własnego życia.

3. Omów motyw powtórki w literaturze.

4. Wiersz do analizy:

Idzie Polak borem lasem
                    Już maturę ma za pasem
                    W całej Polsce teraz chlają
                    A w Opolu jeszcze zdają

• mike.xxl Re: ZNOWU JAKIES KLAMSTWO 19.05.04, 13:13
                      Niektórzy naprawdę robią sobie żarty z tych nieszczęsnych maturzystów. Dobrze,
                      że mam to już za sobą.
        • Gość: q2#$#%## Re: ja pierdo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:16
          wyślij SMS na numer 7913 w treści wpisując MINOR TO HUJ nasępnie podaj swój e -
          mail. Tematy znajdą się na twoje skrzynce w 10 minut po odebraniu smsa.
          • Gość: krysia Re: ja pierdo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:20
            co nowy sposob zarobku????????????????????
            • Gość: ala Re: ja pierdo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:25
              Oni pracóją w porozumieniu z siecią komórkową [PO ZAWoDÓWCE i dysort.}
              >>>>>>>>>>>>>>>>>
              • Gość: krysia Re: ja pierdo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:32
                jak byla matura 11maja to pytania z roznych wojewodztw byly znajome juz rano,
                opolskie bylo ostatnnie. teraz pisze tylko opolskie a pytan nie ma o co
                chodzi????????????????????????
              • Gość: henryk_1937 Re: ja pierdo... IP: 81.213.28.* 19.05.04, 12:34
                Polska matura ,to jest zabawka,
                We Francji przylapany na sciaganiu, jest uwazany za oszusta i nie ma mozliwosci
                startowac drugi raz, moze byc skazany na dwa lata wiezienia
                Matura Panstwowa jest zdawana w innych miejscu i pilnowani sa kandydaci przez
                innych nauczycieli.
                Polski system zdawania matury,jest nauka kombinacji i zlodziejstwa,ktore widac
                na kazdym miejscu
                Zmienic szybko system;
                • Gość: fikmik matura we Francji IP: *.ipt.aol.com 20.05.04, 14:13
                  Ale zapomniales dodac, ze matura we Francji dotyczy materialu TYLKO z jednego
                  roku, a nie z 4 lat!!! Moze Polska do tego kiedys dojdzie;)))
    • Gość: nika Re: Powtórka matury w Opolskim IP: *.mtx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:32
      skandal, to nie jest wina maturzystow tylko niekompetencji kuratorium, osob w
      nim pracujacych.pytania egzaminacyjne najwyrazniej byly zle zabezpieczone.
      dlaczego mlodziez zostala za to ukarana? konsekwencje powinny zostac
      wyciagniete w stosunku do kuratora na najwyzszym szczeblu.
      • Gość: Obserwator Re: Powtórka matury w Opolskim /do niki/ IP: *.wrzos.wroc.pl 19.05.04, 16:35
        Gość portalu: nika napisał(a):
        [...]
        > dlaczego mlodziez zostala za to ukarana

to proste - bo kupiła te pytania...
      • losiu4 Re: Powtórka matury w Opolskim 19.05.04, 16:53
        Gość portalu: nika napisał(a):

> skandal, to nie jest wina maturzystow tylko niekompetencji kuratorium, osob w
        > nim pracujacych.pytania egzaminacyjne najwyrazniej byly zle zabezpieczone.
        > dlaczego mlodziez zostala za to ukarana? konsekwencje powinny zostac
        > wyciagniete w stosunku do kuratora na najwyzszym szczeblu.

sprawa jest prosta: winni są przekupni pracownicy oswiaty lub rodzinne układy
        (pomogę swojej latorośli). Za złamanie regulaminu postepowanie jest jedno:
        powtórka egzaminu. Maturzysci: śmiech - już słyszałem opinie, ze duża część
        maturzystów tematy znała (oczywiscie teraz nikt tego nie potwierdzi, no bo
        skąd, ja tez sie oczywiscie odżegnuję od niecnych podejrzeń, jakżeby inaczej
        mógłbym)

Losiu
    • noe.sis przeciek kontrolowany 19.05.04, 17:01
      dlaczego nikt nie zajął się sprawą "urzędnika" który sprzedał tematy, zmowa
      milczenia?, a może to ktoś ważny otworzył kopertę przed egzaminami, dlaczego
      nikt nie sprawdził strony internetowej skąd się wzięła informacja...
    • noe.sis przeciek kontrolowany 19.05.04, 17:01
      nikt nie sprawdził strony internetowej skąd się wzięła informacja..
    • noe.sis kontrolowany przeciek 19.05.04, 17:02
      nikt nie sprawdził strony internetowej skąd się wzięła informacja ...
      • maaac Re: kontrolowany przeciek 19.05.04, 17:45
        Opolski maturzysta? Czytać nie umie?
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2080807.html
    • Gość: marych TO BYŁ TEST DOJRZAŁOŚCI MINISTERSTWA EDUKACJI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 19:30
      co na to Rzecznik Praw Obywatelskich???

gdzie konstytucyjna zasada domniemania niewinności????

dlaczego 11 tys. osób ma ponosić karę za przeciek w kuratorium???

czy tylko dlatego, ze pisałeś zły temat masz byc złodziejem???

to był test dojrzałości ministerstwa edukacji, niestety nie zaliczony.
      juz na samym starcie młodzież uczy sie jak wygląda praworządność po polsku.

jeśli któres z was nie zda powtórki niech walczy o swoje w sądzie!!!
      macie sprawę wygrana, bo powtórka JEST NIEZGODNA Z PRAWEM!!!
      nie dajcie się! walczcie o swoje!
      • 12x1 Re: TO BYŁ TEST DOJRZAŁOŚCI MINISTERSTWA EDUKACJI 19.05.04, 20:20
        raczej was mlodziezy juz teraz chcecie kombinowac
        my nie winni tyko oni a ze lorzystalismy z przeciekow
        nic nie szkodzi tak robia dorosli my gorsi
        oj beda mieli za swoje pracownicy akademiccy
        potem bedziecie wystepowac przeciwko Profesorom
        bo nie zalicza z powodu sciagania
        a jak tak bedziecie protestowac to zaden
        prywatny [racodawca was nie zatrudni
        szkoda ze tak pokazaliscie wasza dojrzalosc
        • Gość: maturzysta Re: TO BYŁ TEST DOJRZAŁOŚCI MINISTERSTWA EDUKACJI IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 20:44
          nie rozumiesz na czym polegał ten protest dla większości z nas! dobrze
          wiedzieliśmy, że będziemy pisać drugi raz co nie znaczyło, że mieliśmy się
          potulnie na to zgodzić. Jesteśmy dorośli i mamy prawo wyrażenia swojego zdania
          na ten temat. Zażucasz nam, że próbowaliśmy zdobyć tematy. Matura to pierwszy
          dyży krok w naszą przyszłość i od jednego tematu miałaby zależeć nasza
          edukacja? Nasze przyszłe uczelnie oferują nam różne kierunki i są tam również
          takie gdzie o polskim i pisaniu wypracowań nie ma mowy! Oprócz chęci
          przetrwania liczy się też wygląd. Sądzę, że każdy licealista byłby w stanie
          napisać maturę na 2. Jednak nasi rodzice, opiekunowie wymagją od nas więcej!
          Ktoś kto dobrze wie, że jego wiedza nie sięga pozimu nawet oceny dostatecznej
          próbuje ratować się w inny sposób. A kiedy pojawia się okazja każdy człowiek
          bez wyjątku stara się ją wykożystać! Na rynku przed demonstracją słyszałem
          opinie pewnych państwa w wieku ok 30 lub więcej lat. Jedna z pań powiedziała
          cytuję : "My nie mieliśmy internetu, a itak tematy znaliśmy."
          Teraz mam pytanie do wszystki którzy to nam zażucają winę. Czy wszyscy
          jesteście pewni, że ani troche, nigdy nie próbowaliście jakoś sobie pomudz
          naginając jakieś zasady? Jeśli nigdy to może powinniście zastanowić się o
          zgłoszeniu swojej osoby do beatyfikowania...?? Gratuluję wszystkim maturzystom,
          że wytrwali ten trudny dla nich czas! I powodzenia dalej !
          • kajka4 Re: TO BYŁ TEST DOJRZAŁOŚCI MINISTERSTWA EDUKACJI 19.05.04, 21:37
            I Ty z taką ortografią chcesz zdać maturę??
        • Gość: JAC Re: TO BYŁ TEST DOJRZAŁOŚCI MINISTERSTWA EDUKACJI IP: 213.17.204.* 19.05.04, 23:19
          PRZYTOCZE CI FRAGMENT MOJEGO POSTU (WYŻEJ)
          5. Młodzież jest leniwa itd.
          Nieprawda. W każdym pokoleniu są lenie i pracowici. Dzisiejsza młodzież nie
          jest inna. Prawda jest, że poziom w wielu szkołach średnich spada, ale to temat
          na długa dyskusję. I podkreslam W NIEKTÓRYCH, głównie technikach. Wiele Liceów
          jest bardzo silnych, wymagających i przez to cenionych przez uczniów.

Do tego pamiętaj "taka młodzież jak rodzice". To stara prawda, którą potwierdza
          właśnie w ostatnich dniach przypadek kolegi mojego syna (IVkl SP). Wszelkie
          próby nauczenia go czegos pełzna na niczym na skutek "olewactwa" rodziców.

6. Nie dziew się wzburzeniu młodzieży. wiekszość z nich cierpi za grzechy
          innych głownie dorosłych i niby odpowiedzialnych

I DO CHOLERY TO MY DOROSLI POWINNIŚMY WALIĆ SIĘ W PIERSI!!
          A, ze jestem przeciwny odpowiedzialnosci zbiorowej powinniśmy walnać
          (niekoniecznie w piersi) winnych zamieszania.
          A swoją droga sądzę, że jesteś "gogiem" (kolejnym na tym forum).
          Przypomne ci!!
          JEST WIELU WSPANIAŁYCH PEDAGOGÓW. I IM CHWAŁA!!!!
          Ale do zawodu nauczycielskiego, przez wiele lat trafiali ludzie z "negatywnego
          naboru". Po maturze, był za głupi, żeby dostac sie na studia, więc szedł do
          szkoły uczyć. ( i nie mów mi o biedzie. W komunie studia były za darmo, a i
          stypendia godne, szczególnie fundowane, których było praktycznie do oporu).
          Później kończył studia zaoczne, a jak zapisał sie do PZPR to szybko awansował
          na dyr., albo do kuratorium.
          TAK NAWET Z TAKIEGO NABORU WIELU ZAAKLIMATYZOWAŁO SIĘ W ZAWODZIE I SĄ ŚWIETNI,
          ALE WIELU TO NIESTETY TYPOWE ŻYCIOWE I NAUKOWE MIERNOTY, ALBO NIEUDACZNICY.
          Wyjasniam. Nikomu nie zazdroszczę. Zdałem maturę bez ściąg, za pierwszym
          podejściem bez zadnych "korków" dostałem się na wybrane studia, skończyłem je w
          terminie.

Te parę przykrych słów prawdy było moim zdaniem potrzebne dla otrząśnięcia
          niektórych.

PRZEPRASZAM I POZDRAWIAM
    • robinson3 Re: Powtórka matury w Opolskim 20.05.04, 13:19
      argumenty kuratora i ministra iż 97% piszacych wybrało 1i2 temat które niby
      ukazały się w internecie wziął w łeb.Na powtórce bez przecieku te tematy
      wybrali wszyscy a dokładnie 99,7% piszących
    • Gość: m Re: Powtórka matury w Opolskim IP: *.neonet.gliwice.pl / *.neonet.gliwice.pl 20.05.04, 16:01
      jako mieszkanka wojewodztwa szczerze zazdroszcze wam mozliwosci powtornego
      pisania matury z polskiego bo to co my mielismy w tym roku bylo prawdziwym
      przegieciem.jestem dobra z polskiego,moja polonistka liczyla na 6 a dostalam 3
      i jestem zalamana!mowie wam-przemyslcie to w ten sposob.
      • Gość: A'tomek Re: Powtórka matury w Opolskim IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.05.04, 16:05
        trzeba bylo sie uczyc albo zalatwic sobie przecieki

Zresztą Begerowa chyba gorzej wypadła
    • Gość: AFER Dlaczego nic nie ma o konferencji u wojewody IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.04, 23:21
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/popo_040520/popo_a_16.html
      AFERA juz sie dla gazety skonczyla?
      To sie nazywa przekazywanie informacji

BRAWA DLA DZIENNIKARZY PROSZE
    • Gość: Pati Re: Powtórka matury w Opolskim IP: *.zedat.fu / *.fu-berlin.de 21.05.04, 11:05
      Wspolczuje tegorocznym opolskim maturzysta i podziwiam ze przystapili do matur
      po raz drugi. Czy panu kuratorowi Minorowi nie jest wstyd, ze on odpowiedzialny
      za wszystko dalej grzeje swoj stolek kiedy maturzysci wykazali sie tak godnym,
      dojrzalym postepowaniem. Czy pan Minor nie ma choc odrobiny godnosci? Czy
      ktokolwie jeszcze bedzie pana traktowal powaznie? tak nie postepuje osoba
      dojrzala, a zakladam ze swiadectwo dojrzalosci pan posiada, jesli znalazl sie
      pan na takim stolku...Co za absurd...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka