Dodaj do ulubionych

Pocztówka z Oppeln. Poznajecie? [WIDEO]

IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 17:07
takie proniemieckie treści propaguje polska gazeta? czy wy jesteście aby naprawdę polską gazetą?
po filmie ciekawe są dopiero następne propozycje jakie składa wasza gazeta - nie znam takich granic ale brakuje tu tylko jeszcze zdjęcia Hitlera, swastyki i symbolów ss

BRAWO "REDAKTORZY" GAZETY ZA POLSKOŚĆ I MIŁOŚĆ DO OJCZYZNY!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gospodarz Pocztówka z Oppeln. Poznajecie? [WIDEO] IP: *.dynamic.qsc.de 12.08.11, 20:53
      widac komputeryzacja w PGR-ach postepuje
      wysokich plonow
      • rilian Re: Pocztówka z Oppeln. Poznajecie? [WIDEO] 12.08.11, 21:23
        moim zdaniem to darmowy internet dla klientów przychodni dla paranoików.
        • Gość: Gość Do rilian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 21:38
          Gratuluje samokrytyki !!!
          • rilian Re: Do rilian 12.08.11, 21:51
            zejdź ze mnie, wszo.
            • Gość: melly Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 22:43
              Dziwi mnie, że napisy w pokazie slajdów nie zostały przetłumaczone na polski. Jakie Oppeln ??
              TO JEST POLSKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • rilian Re: Do rilian 12.08.11, 22:45
                i będzie. przez wieki wieków.
                jak lwów - zawsze był i będzie lviv`em.

żałośni jesteście.
                • Gość: @@@ Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 23:01
                  Chciałabyś ślązaro ! Wam już się we łbach poprzewracało ! Chcesz Niemców - wyjazd za granicę ! Tyle...
                  • rilian Re: Do rilian 12.08.11, 23:06
                    pisz do mnie jeszcze, rasisto malutki!
                    • Gość: @@@ Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 23:12
                      Nie, jeszcze mniejsza niemro - tu jest Polska. I żadne dwujęzyczne tablice nie pomogą. Mam pytanie - dlaczego w twoim ukochanym kraju nie ma czegos takiego jak mniejszość polska ??? Tak kochasz wszystko co mniemieckie - wiej na zachód. Tam będziesz wypierdkiem na zmywaku....
                      Nie jestem rasistą. Po prostu logika - w danym kraju obowiązują zasady TEGO kraju. A nie na siłę robienie z Opola szwabskiego Oppeln.
                      A nie pojmujesz, twój problem.
                      • rilian Re: Do rilian 12.08.11, 23:17
                        ktoś wytłumaczy temu stworzeniu, dlaczego się kompromituje?
                        • Gość: @@@ Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 23:21
                          Wiesz co ? Śmieszna jesteś.... Nawet argumentów ci brak....
                          • rilian Re: Do rilian 12.08.11, 23:22
                            każdym postem zdradzasz ograniczenie umysłowe godne sklerotyka lub gimnazjalisty.
                            • Gość: @@@ Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 23:25
                              No, dalej - bardzo merytoryczne uwagi. Ale ty pewnie takich trudnych słów nie rozumiesz.
                              • rilian Re: Do rilian 12.08.11, 23:28
                                pisz, rano się pobawimy.
                                • Gość: @@@ Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 23:30
                                  Smarkula idzie spać - starzy zamykają net ? No widzisz ! Czekam na merytoryczne uwagi małolato ( albo po zawodówce ;) )
                                  • rilian Re: Do rilian 13.08.11, 06:41
                                    widzisz, anonimie - mnie dość łatwo zdemaskować i wyguglować. nie masz tej wiedzy (jak łatwo to uczynić), więc milcz. choć może to wskazuje na twój sędziwy wiek?

niestety dla ciebie, ale to z twą parszywością mam więcej wspólnego, bom przybysz dość świeży, groby mający w królestwie i galicji. a że w innych kulturach nieco zakochany?... ot, taki przykład z poprzedniego domu mego...
                                    • Gość: @@@ Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.11, 10:22
                                      I tu nie trafiłeś. Widzisz, czytając twoje wpisy wczorajsze nawet przez myśl mi nie przeszło podejrzeć kto klika z drugiej strony. Bardzo były monotematyczne i sugerujące jednoznacznie inny profil interlokutora. A Wujka Google znam bardzo dobrze....
                                      Może gdybyś mieszkał tu dłużej nie tak radośnie i zczystym sercem patrzyłbyś na te okolice. I nie o podważanie piękna chodzi....
                                      • Gość: Honoratka lecz sie kochanie IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.11, 16:19
                                        i to gibko
                      • Gość: theo Re: Do rilian IP: *.netcologne.de 16.08.11, 19:17
                        Pocztówka z Oppeln. Poznajecie?
                        Re: Do rilian
                        Autor: Gość: melly IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 22:43
                        Dziwi mnie, że napisy w pokazie slajdów nie zostały przetłumaczone na polski. Jakie Oppeln ??
                        TO JEST POLSKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pocztówka z Oppeln. Poznajecie?
                        Re: Do rilian
                        Autor: Gość: @@@ IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 23:12
                        Nie, jeszcze mniejsza niemro - tu jest Polska. I żadne dwujęzyczne tablice nie pomogą.

Ilekroć pojawia się temat o dawnej niemieckości ziem śląskich, wypełzają na fora niczym robactwo z gleby niepoważni uczestnicy, z reguły nie posiadający, jak wynika z tekstu ich wpisów, podstawowej wiedzy historycznej o regionie. Ten wysyp polskiej głupoty nie dotyczy rozsądnych Polaków, bo tych rozstrząsanie spraw typu co teraz tu jest, a czego wcześniej nie było, niewiele interesuje. Niestety zawsze znajdzie się jakaś mniejszość, mająca własne spojrzenie na problemy, z którymi na ogół nie potrafi dać sobie rady. Mam nadzieję, że to co piszą to jedynie objaw nadmiernej emocjonalności wynikły z faktu zderzenia z prawdą, jakże dla nich bolesną i trudną do zrozumienia. Ze jest sposobem wyzbycia się tłamszonej w sobie wściekłości. Lecz czyż nie lepiej pójść do lasu i wyć do utraty tchu, niż obnażać na forach swój ubogi intelekt? Anonimowość nie uwalnia od poczuwania wstydu.
                        A co do określeń typu "to jest Polska" czy też "tu jest Polska", to lepiej pasują zwroty "teraz to/tu jest Polska". Są bliższe prawdy historycznej.

• Gość: meta Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 21:24
                          Widać kim jesteś widząc skąd klikasz....Więc nie pyskuj tyle.
                          • Gość: RRRR! Re: Do rilian IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.11, 16:21
                            A Polakowi z Kolonii tez bys to powiedzial ?
              • Gość: gos Re: Do rilian IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.11, 23:14
                > Dziwi mnie, że napisy w pokazie slajdów nie zostały przetłumaczone na polski. J
                > akie Oppeln ??
                > TO JEST POLSKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no i co bucu melly, myslisz ze w ten sposob, zamazesz 600 lat niepolskiej historii Schlesien .. !
                Oppeln war und ist die Hauptstadt Oberschlesien, ob du es, du polski buc, glaubst oder nicht !
                • Gość: Opole-nie-Oppeln Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 23:37
                  Kolejny szwab :-/

Wiesz co jest najzabawniejsze ? Tu robicie z siebie niemców, szwargoczecie w sklepie udając, że polskiej mowy zapomnieliście, a w 'waszym kochanym kraju' zawsze będziecie malutkimi polaczkami :)))))
                  • Gość: gos Re: Do rilian IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.11, 10:57
                    Gość portalu: Opole-nie-Oppeln napisał(a):

> Kolejny szwab :
                    >
                    > Wiesz co jest najzabawniejsze ? Tu robicie z siebie niemców, szwargoczecie w sk
                    > lepie udając, że polskiej mowy zapomnieliście, a w 'waszym kochanym kraju' zaws
                    > ze będziecie malutkimi polaczkami :)))))

Szwab`,Niemiec tak jak Polak pisze sie z duzej litery.
                    Nikt nie musi robic z siebie Niemca, jezeli nim jest.
                    Kazdy moze tylu jezykow uzywac ile zna, niekoniecznie polskiego, obojetnie czy w sklepie albo na ulicy.
                    W ukochanym kraju malutkie polaczki byly i beda malutkimi polaczkami jezeli nimi sa.
                    Jezeli niemiecki to szwargot to czym jest polski !???, moze belkotem ?!

Opole-Oppeln, Wroclaw-Breslau, Gdansk-Danzig, Szczecin-Stettin, Warszawa-Warschau,
                    Koeln-Kolonia, Regensburg-Ratyzbona, Mainz-Moguncja, Muenchen-Monachium,
                    Goettingen-Getynga no i BERLIN-BERLIN

• Gość: ... Re: Do rilian IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 16:19
                      Chciałbyś. Ale takie są fakty. Tu robicie z siebie nie wiem kogo, a tam wasze żony pucują chałupy i podcierają tyłki bogatym emerytom. Jasne, że każdy może używac języka jakiego chce, ale to jest po prostu śmieszne udawać obcokrajowca. Ten 'lansik' keidyś może robił wrażenie na śląskich małolatach. Teraz to dowód na kompleksy niższości. Tak samo jak imiona typu Vanessa czy Vivien ;)))
    • Gość: Collonna Pocztówka z Oppeln. Poznajecie? [WIDEO] IP: *.pool.mediaWays.net 12.08.11, 23:32
      Dawna nazwa mojej rodzinnej miejscowosci podoba mi sie znacznie bardziej jak ta dzisiejsza,
      polska. Ale ta polska oczywiscie respektuje. I w cziom diela?????
    • Gość: cymbał Re: Pocztówka z Oppeln. Poznajecie? [WIDEO] IP: *.range86-164.btcentralplus.com 13.08.11, 10:18
      A ty nie wiesz drogi kolego internauto ze redaktorem naczelnym gazety koszernej w Oplolu jest her Frölich aus Rybnik.
      • Gość: cymbał II Re: Pocztówka z Oppeln. Poznajecie? [WIDEO] IP: *.punkt.opole.pl 16.08.11, 22:09
        A her Zyzik gazety "nijakiej" skąd jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka