Gość: jożech IP: *.252.22.127.internetia.net.pl 31.01.12, 14:01 W czterech miejsach. No żebyście się czasem nie narobili i nie namyśleli za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obużony no i po co smrodzić smrodem tlącego się koksu? IP: *.xdsl.centertel.pl 31.01.12, 14:10 jakieś sentymenty do "styropianu", "stanu w."...? Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: no i po co smrodzić smrodem tlącego się koksu 31.01.12, 14:15 błyskawiczna akcja GW. koksowniki trzeba teraz zakupić! temperatura w moim mieście wzrośnie o kilka stopni. jutro proszę nakręcić jakiś 3-minutowy film z okolic koksowników, z wywiadami i ciekawym komentarzem (koniecznie w wykonaniu naszej najlepszej spikełki) okiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 875m Będziemy mieli w Opolu koksowniki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 16:38 Ludzka głupota nie zna granic. Temperatura spadła poniżej 10 stopni, a już uważa się, że to ogromny mróz. Trzeba się ciepło ubierać. Społeczeństwo staje się bardzo delikatne. Niedługo koksowniki będą stały na ulicach, kiedy temperatura zbliży się do zera stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Re: Będziemy mieli w Opolu koksowniki! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.12, 16:41 "koło Wydziału Ekonomicznego UO". To dla bezdomnych? Czy przyszłych bezrobotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman na Piastowskiej - no jak zwykle o sowje d zadbają 31.01.12, 16:49 te koksowniki to jakaś nowa moda, a może przypomnienie stanu wojennego - tym którzy za dużo manifestują że stan wojenny może powrócić, dajcie te pieniądze które trzeba wydać na te koksowniki na organizacje miejsc dla bezdomnych na dworze nie jest zimniej niż rok temu, obecna zima trwa tylko kilka dni i już trzeba pajacować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wron Będziemy mieli w Opolu koksowniki! IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 17:57 Dużym niedopatrzeniem Ratusza był brak koksownikow 13-12-2011. Taka okrągła rocznica była, a tu pustki w mieście - no przynajmniej teraz się zrehabilitowali. Czy pilnująca koksowników Straż Miejska nie mogłaby się przebrać w dawne mundury Wojska Polskiego? Byłoby cieplej, bardziej swojsko, tym bardziej, że rzeczywistość w polityce i mediach też jakby podobna trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jożech Re: Będziemy mieli w Opolu koksowniki! IP: *.252.22.127.internetia.net.pl 31.01.12, 18:29 A później płacz w niebogłosy, że wykupujo Polskie, a z Poliaka niewolnika robio. Jeśli Polak mentalnie dalej jest bojowniczo-obrażalskim półazjatą, a szczytem możliwości intelektualnych jest kojarzenie wszystkiego z komuną/st.woj./nazi/innymi onymi to sam się naprasza o traktowanie jak byt drugiego sortu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wron Re: Będziemy mieli w Opolu koksowniki! IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 18:58 I nic dziwnego, że tak kojarzą, jeśli krajem rządzi postkomuna i ich służby specjalne. Rządzący, przywykli od dziada pradziada, czyli 1945 roku, do otrzymywania instrukcji ze Związku Radzieckiego, od dwudziestu lat z powodu ich braku, nie potrafią dać sobie rady, co coraz bardziej widać słychać i czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jożech Re: Będziemy mieli w Opolu koksowniki! IP: *.252.22.127.internetia.net.pl 31.01.12, 19:58 Panie wron, to jest właśnie wspominana przeze mnie mentalność. Przekonanie o własnej wyjątkowości niepoparte zbyt wieloma (albo w ogóle) faktami połączone z roszczeniowością i brzęczeniem szabelką znanymi jako 'słowiański duch'. O wietrzeniu wszędobylskiego, rzucającego Polakom kłody pod nogi spisku nie wspominając. A te wredne Rzydy, Zgniły Zachód i Kacapy skąd wywlokły swoją pozycję? Ze spisku rzymsko-semickiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRON Bohemian Groove IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 01:22 Ojojżech jojżech, jesteś Eskimos, Mason, Indianin, Komunista, Chińczyk, Bolszewik, Afgan, Bohemian, a może czytałeś dzieła Premiera Tuska, jeżeli tak piszesz? Dzieła tak wybitne, że cytaty z nich należałoby umieszczać w podręcznikach szkolnych, aby skuteczniej dzieci polskości oduczać. Poniżej jeden z takich cytatów naszego genialnego Premiera Tuska Polskość to nienormalność – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością, i tam, gdzie inni mówią człowiek, ja mówię Polak; gdzie inni mówią kultura, cywilizacja i pieniądz, ja krzyczę Bóg, Honor i Ojczyzna (wszystko koniecznie dużą literą); kiedy inni budują, kochają się i umierają, my walczymy, powstajemy i giniemy. I tylko w krótkich chwilach przerwy rozważamy nasz narodowy etos odrobinę krytyczniej, czytamy Brzozowskiego i Gombrowicza, stajemy się normalniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRON Re: Bohemian Groove IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 01:25 a tak wogóle, jojżech, to RZYDY pisze się przez "Ż". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jożech Re: Bohemian Groove IP: *.252.22.127.internetia.net.pl 01.02.12, 11:11 No, argumenty się skończyły, zostałeś zmuszony do wyjścia wyobraźnią poza konserwę więc co? Jedziemy z wrzutami osobistymi i to na słabiutkim poziomie. Donek ma rację, martyrologia narodu polskiego jest dobra na historii, ale nie jako oś tożsamości tu i teraz. Oczywiście jego przeciwnicy kserują ten jeden fragment bez szerszego kontekstu ani pomyślunku w ogóle (bo jak już udowodniłeś 'szerszy kontekst' jest dla komunistów czy innych lewaków) i tak sobie tkwią we własnym sosiku, projektując swoje zaczadzenie na wszystkich dookoła, wiecznie zdziwieni że są ignorowani. A teraz uwaga, teoria spiskowa: WRON, jasiu, jakbyś ruszył tą zakutą pałą to byś wykoncypował, że z poprawną polszczyzną jaką się posługuję napisanie 'Rzydy' może NIE BYĆ ZUPEŁNIE PRZYPADKOWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLANIN Będziemy mieli w Opolu koksowniki! IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 18:33 Proponuję jeszcze bańki z bimbrem dla zmarzniętych! Głupota totalna nie zna granic!! Odpowiedz Link Zgłoś
mx4 Re: Będziemy mieli w Opolu koksowniki! 31.01.12, 18:52 Towarzysze ! Trochę więcej zrozumienia ! Te kilka koksowników to nasz wspólny wielki kolejny sukces w którym mamy swój udział wraz z ratuszem i zadowolonymi z dobrze spełnionego obowiązku dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benia Re: Będziemy mieli w Opolu koksowniki! IP: *.com 31.01.12, 20:05 Na żłobki i dla ubogich to nie ma,a na zbytki i niepotrzebne rzeczy to jest,jakaś firma musi zarobić na koksownikach,a podatnicy za to zapłacą,mimo,że koksowniki wcale nie są potrzebne!!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUMA WIK? IP: *.free.aero2.net.pl 01.02.12, 12:09 Wg mnie bardziej kompetentni byliby panowie z ECO...WIK to może latem sikawki dla ochłody na Krakowskiej rozstawiać...też taka moda była :-) Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_opole Re: WIK? 01.02.12, 12:23 ECO jest tylko w ok. połowie miejskie, wiec nie za bardzo. Od tego jest Zakład Komunalny i to on powinien robić. Ale... naprawde jak na razie nie jest to konieczne. A nawet gdyby to 4 koksowniki to bardziej zatkanie gęby niż sensowne działania. Odpowiedz Link Zgłoś