Gość: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 07:02 dom wariatów - już zupełnie odbija Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ubogi Na Politechnice przywitali rok smoka [WIDEO] IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.12, 17:27 Dlaczego nikt mnie nie zaprosił, wychodzi na to, że po raz kolejny ktoś organizuje wigilię dla ubogich i mnie nie zaprasza! To jest już świństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Na Politechnice przywitali rok smoka [WIDEO] IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.12, 17:35 Mam nadzieję, że następca obecnego włodarza tej uczelni będzie miał nieco więcej dobrego smaku, przecież to wszystko wygląda nie jak bal, tylko jak stypa, czy prowincjonalne wesele. Nie jest istotne kto będzie nowym rektorem, ale litości nieco więcej smaku i gustu. Nawiązanie do roku smoka powinno być realizowane przenośnie, a nie dosłownie- czyli tak aby inni się bali. Proszę redakcję Gazety o usunięcie tego żenującego materiału!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stypa Re: Na Politechnice przywitali rok smoka [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 19:05 taki oto jest poziom PR w tej firmie. A co na to uczestnicy ? Także bez smaku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKs Re: Na Politechnice przywitali rok smoka [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 20:37 "Niech chiński smok, czerwone kokardy i warkocze z monetami przyniosą wam szczęście i dobrobyt" - troche dziwnie brzmią te słowa w ustach Skubisa, członka-załozyciela Klubu Inteligencji Katolickiej w Opolu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oly Re: Na Politechnice przywitali rok smoka [WIDEO] IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 22:23 Jedno nie przeszkadza drugiemu, od wieków tak jest. Cytując Konfucjusza (nie wiem czy będzie tu odpowiednie): "Prostak błędy swe barwnie przystraja" A w odniesieniu do filozofii Konfucjańskiej możemy przeczytać: "Za podstawę struktury idealnego państwa Konfucjusz uważał tradycyjną chińską rodzinę – składającą się z głowy rodu i następnie hierarchicznie podporządkowanych mu potomków. W rodzinie takiej głowa rodu ma absolutną władzę..." - źródło Wikipedia (pl.wikipedia.org/wiki/Konfucjanizm) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKs Re: Na Politechnice przywitali rok smoka [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 23:05 no tak, cały ten chiński smok to po prostu starotestamentowy Lewiatan :) i Mickiewicz też coś o nim popelnił: I to wiadomo także u starych Litwinów (A wiadomość tę pono wzięli od rabinów), Że ów zodyjakowy Smok długi i gruby, Który gwiaździste wije po niebie przeguby, Którego mylnie Wężem chrzczą astronomowie, Jest nie wężem, lecz rybą, Lewiatan się zowie. Przed czasy mieszkał w morzach, ale po potopie Zdechł z niedostatku wody; więc na niebios stropie, Tak dla osobliwości jako dla pamiątki, Anieli zawiesili jego martwe szczątki. Podobnie pleban mirski zawiesił w kościele Wykopane olbrzymów żebra i piszczele[ Odpowiedz Link Zgłoś