Dodaj do ulubionych

ścieżki rowerowe

IP: *.com 22.02.12, 10:03
Jechałam wczoraj ścieżką rowerową ,tą koło Kauflandu , między ulicą Budowlanych a Luboszycką tą biegnącą wzdłuż torów,przede mną szła grupa małolatów około 12 lat,jeden chłopak,4 dziewczynki,szli całą szerokością ścieżki,delikatnie zadzwoniłam,żądnej reakcji ,nie chcieli ustąpić ,byli agresywni i pyskaci.To nie pierwszy przypadek agresji i zaczepek na tej ścieżce ze strony pieszych.Na tej ścieżce odbywają się istne pielgrzymki pieszych ,jest przez nich blokowana,do rowerzystów odnosi się z agresją,już na zwykłym chodniku dla pieszych jedzie się lepiej o jest mniejsza agresja ,jak na tej ścieżce rowerowej.Na innych ścieżkach rowerowych jest podobnie.
Obserwuj wątek
    • jureek Re: ścieżki rowerowe 22.02.12, 12:29
      Uważam, że tę ścieżką do Kauflandu powinno się legalnie udostępnić pieszym. To jest nielogiczne, że pieszy musi chodzić naokoło, a rowerzysta może jechać krótszą drogą.
      Jako rowerzysta nie miałem na tej ścieżce jeszcze żadnych problemów, często widzę tam starsze panie idące na zakupy, ale nie mam najmniejszych problemów, żeby je ominąć.
      Tymczasem czytając to forum można odnieść wrażenie, że ścieżkę tę upodobali sobie chuliganie. Niedawno był wątek, że ktoś tam dostał w gębę, teraz znowu agresywne małolaty. Jeśli tak, to jest to problem bardziej problem dresiarstwa niż na linii piesi - rowerzyści.
      Jura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka