Gość: polak IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 21:59 piosenka spoko tylko komercja bedzie chamowac takie teksty bo chca nas polakow zniszczyc ale My sie nie damy ruskim dalismy rade to i uni tez Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamatylda2 Zobacz tekst piosenki 01.04.12, 13:52 Jeśli p. Nowak tak umie formułować myśli - nie powinien opuścić szkoły podstawowej.Robicie reklamę kilku niespójnym frazesom, które świadczą wyłącznie o prymitywizmie umysłowym autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalecznik Prymitywna IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 22:59 Wpisuje się wyraźnie w klimaty nacjonalistyczne, ale trudno nazwać ją już szowinistyczną. Co sie rzuca to jej prymitywność stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
dareoszek Zobacz tekst piosenki 03.04.12, 07:36 Polish polish uber alles - stek faszystowskich bzdur wacława, ktury zaczynał kariere kopiując sągi AC/DC i przerabiając je na propagandowy systemowy gnuj - oczywiście za społeczny hajs bo jakże by inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert proponuje dopisywac zwrotki! 03.04.12, 09:59 Polska duza jest i piekna Moj to ukochany kraj Gnam przez gory i doliny Na koniku - patataj! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: proponuje dopisywac zwrotki! 03.04.12, 10:15 Polskie śledzie, polska wóda Polski wirtschaft, polskie cuda Polak zawsze jest ‘de best’ Polska dla Polaków jest! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: proponuje dopisywac zwrotki! 03.04.12, 10:25 Kuzyn Polak i kuzynka Będę miał Polaka synka Polak stryjek, szwagier, wuj Polak śmiało idzie w bój! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: proponuje dopisywac zwrotki! 03.04.12, 10:39 Chrystus Polak i Maryja Einstein miał Polaka stryja Woody Allen z Lubartowa Kto nie z Polski - niech się schowa! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: proponuje dopisywac zwrotki! 03.04.12, 11:38 Polski tatko, polska mama Ciocia z Kutna taka sama Oprócz Tuska i Schetyny Wszyscyśmy Ojczyzny syny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdrowy Rozsądek Re: Zobacz nowy tekst piosenki IP: *.g1.citymedia.pl 04.04.12, 07:16 Ojciec Duńczyk, matka Dunka Duńskie miasto, duńska łąka Piękna nasza Dania cała By ta Dania ocalała Ale jeszcze my żyjemy Wszystkim wkoło pokażemy Jak wojować, jak wygrywać Sprawiedliwie i gorliwie Urodziłem się w Danii! (4 razy) Nosze dumnie duńskie barwy Jak rycerze, jak żołnierze Jak potrzeba jestem hardy Tylko, tylko w Danię wierzę! Urodziłem się w Danii! (4 razy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a taki sobie Re: Zobacz nowy tekst piosenki IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.12, 18:34 Hallo !!!! No, ja to jestem naprawde dumnym EUROPEJCZYKIEM !!! Dla mnie przynaleznosc panstwowa czy partyjna danego osobnika jest obojetna - dla mnie liczy sie czlowiek i jego charakter !!!!! Bo czy Polak ,czy Niemiec ; czy Ukrainiec , jest mi to obojetne - byle by byl dobrym czlowiekiem . Ale ten tekst dal mi do myslenia , a to juz znaczy ze spelnil swoj cel : "Nosze dumnie polskie barwy" Hmm , czy to nie jest profanacja flagi polskiej , aby robic z niej ubranie ??? "Jak rycerze, jak żołnierze" Hmmm , a co to zolnierz ??? - zawod jak i wiele innych tylko czasami wymagajacy ZABIJANIA "Jak potrzeba jestem hardy" Wyniki tłumaczenia: hardy Słownik języka polskiego : przym. Ia, ~rdzi Słownik ortograficzny : hardy, hardą; hardzi Słownik synonimów Michał zrobił się hardy – nie słuchał ani rodziców, ani nauczycieli. synonimy: arogancki, butny, nieposłuszny, zuchwały; książk. impertynencki, krnąbrny antonimy: pokorny Słownik języka polskiego: arogancki, dumny, wyniosły, butny, zuchwały, impertynencki, krnąbrny Czyli poprostu chamski - i tym sie chwalic ???? "Tylko, tylko w Polskę wierzę!" Odrazu widac ,ze to zaden katolik nie spiewa , albowiem wypiera sie wiary w boga , wierzac tylko w Polske . Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola W wersji hard-core brzmi jeszcze lepiej: 04.04.12, 22:18 Ojciec Niemiec, matka Niemka Niemieckie miasto, niemiecka łąka Piękne nasze Niemcy cale By te Niemcy ocalaly Ale jeszcze my żyjemy Wszystkim wkoło pokażemy Jak wojować, jak wygrywać Sprawiedliwie i gorliwie Urodziłem się w Niemczech (4 razy) Nosze dumnie niemieckie barwy Jak rycerze, jak żołnierze Jak potrzeba jestem hardy Tylko, tylko w Niemcy wierzę! Urodziłem się w Niemczech (4 razy) ///// Ale gniot, nieprawdaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Jako wzor polecam piosenke rosyjska 04.04.12, 22:34 ktora rodowity Slazak z Tarnowskich Gor, Krzysztof Rospondek (kabaret "Rak") wygral w 2011 Zloty Samowar na Festiwalu Piosenki Rosyjskiej w Zielonej Gorze. Piosenka Witasa to moze disco russo (chociaz sympatyczne), natomiast w warstwie tekstowej to taki uproszczony Wincenty Pol. Polecam: video text Odpowiedz Link Zgłoś