Dodaj do ulubionych

Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualizacj...

IP: *.anonymox.net 15.05.12, 19:59
harmonia i elegancja formy
Funkcjonalność mieszkań
niepowtarzalne, wykonane z pasją oraz niezwykłą starannością
radość i wygoda płynące z bezpiecznego dla dzieci placu zabaw
prestiżowy, nowoczesny projekt
harmonia i elegancja formy
w bardzo atrakcyjnej lokalizacji
Fantastyczna lokalizacja
o bardzo funkcjonalnym rozkładzie

Gdzie tu jakiś odredakcyjny komentarz?
Obserwuj wątek
    • Gość: Czekacz Re: Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualiza IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 15.05.12, 21:11
      Jak dla mnie ceny są za wysokie. Czekam na spadki.
    • Gość: jożech Re: Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualiza IP: *.252.22.127.internetia.net.pl 15.05.12, 22:05
      No supcio folderek, pewnie będą się pojawiać coraz częśćiej, bo GwO dzięki swojej polityce kadrowej długo nie pociągnie na sprzedaży papierzaka i klikach w internecie.

Jeśli chodzi o przedmiot artykułu: przy poniżej 3000zł w lokalizacji najdalej 1km od centrum mogę zacząć się zastanawiać nad wzięciem kalkulatora do ręki. Sroże musi się gotować w dupach deweloperom (nie zna ktoś jakiegoś polskiego synonimu słowa 'deweloper'?) skoro agitki zamawiają już w poczytnej odnodze gazety ogólnopolskiej. Ni ma rady albo zamrażacie i się modlicie o cudowny napływ/poród ludności albo w zmieniacie tą czwóreczkę z przodu na dwójeczkę :)
      • Gość: opol Re: Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 07:12
        Ulica Bolka II? Przejechałem raz, straciłem dwie felgi w kołach samochodu. Dziury w drodze na pół metra, i tak od lat. Dojechać do mieszkania na ul. Książęcej to droga przez mękę.
        I co mi tu ględzicie o łatwym dojeździe? Ta droga to skandal!
        • Gość: rrr Re: Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualiza IP: *.ip.netia.com.pl 16.05.12, 08:56
          dokladnie, ceny jak na opole kosmiczne, a poza tym to lokalizacje na takim zapupiu ze masakra, a autobusu nie uswiadczysz, dymaj z buta, rowerem lub autem i to ostroznie coby kola miec wszystkie....z dala od cywilizacji jesli ktos lubi :)
    • Gość: Ajgor Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualizacj... IP: 217.173.193.* 19.05.12, 14:46
      Piekna wizualizacja osiedla na Tęczowej, ale ciekawe dlaczego pominięto na niej stojący tuż obok blok z ulicy Chmielowickiej:-)
    • Gość: kora Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualizacj... IP: *.opole.hypnet.pl 23.10.12, 08:01
      No ale 1,8km od kościoła parafialnego !!!!
    • Gość: PUMA Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualizacj... IP: *.pools.arcor-ip.net 23.10.12, 08:50
      Chyba jedyna rozsądna oferta to te apartamenty na Półwsi na osiedlu profesorskim.
      Osiedle Przylesie zapomniało dodać, że po wybudowaniu obwodnicy mają w planach 9 metrowy (!) ekran akustyczny tu koło bloku od strony zachodniej. Rubinowym domom na Nizinnej to chyba Odra się wlewa do garażu podziemnego podczas cofki przy wysokim stanie wód?
    • Gość: juki Kresowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.13, 08:30
      to już prędzej są coś warte te szeregówki na Kresowej. Miejsce dobre, dojazd rzeczywiście elegancki.
      • Gość: sylwia Re: Kresowa IP: *.po.opole.pl 29.11.13, 08:50
        tyle ze szeregowki na kresowej sa beznadziejnie wykonane, niby wysoki standard tu okno velux tu brama Hormann ale tak naprawdę firma która budowal nie ma pojęcia co znaczy dobry fach, dach przecieka (już naprawiany ze 2 razy), tynki odpadnie bo tu podmoknie tu zle polozony bo 3 razy rownany, a sufity z karton gipsu tak kiepsko wykonane(dosłownie faluje) ze gładzie już pekaja nim ktokolwiek się wprowadzil, szczerze odradzam szeregowki na kresowej...
    • Gość: Gość Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualizacj... IP: *.free.aero2.net.pl 11.05.13, 19:42
      W takich cenach spokojnie można kupić mieszkania w Warszawie. Wprawdzie ~10 letnie (nie nowe jak u nas na "wiosce" - tzn Opolu), ale przynajmniej już wiadomo gdzie jest fuszerka walnięta i nie będzie tak jak np. ze słynnym titanikiem z Piaseczna ;)
      • men1972 Re: Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualiza 11.05.13, 22:07
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> W takich cenach spokojnie można kupić mieszkania w Warszawie. Wprawdzie ~10 let
        > nie (nie nowe jak u nas na "wiosce" - tzn Opolu), ale przynajmniej już wiadomo
        > gdzie jest fuszerka walnięta i nie będzie tak jak np. ze słynnym titanikiem z
        > Piaseczna ;)
        ======================================================
        @gość
        Dokładnie jest tak jak napisałeś! Może na obecną chwilę w granicach administracyjnych miasta Warszawy byś jeszcze mieszkania a te pieniądze nie kupił - ale w ościennych miejscowościach ( z bardzo dobrym dojazdem szybką SKM, KM ) już tak!!!

A wiadomo, że większe miasto, to większe możliwości pod niemal że każdym względem. Począwszy od dostępu do kultury po oczywiście pracę!
        Tak! Pracę właśnie, której tu w Opolu dramatycznie brakuje!

A w podsumowaniu tego wątku napiszę tak: Mieszkam w Opolu, bo los mnie tutaj rzucił. Mam tu małe mieszkanie w bloku na największym opolskim osiedlu mieszkaniowym.

Ale gdybym dzisiaj ( tak jak wielu ludzi ) stanął przed koniecznością zakupu mieszkania. I to zakupu jeszcze na długoletni kredyt, to NIGDY, ale PRZENIGDY nie kupiłbym mieszkania w gospodarczo słabym Opolu.

Kupowanie mieszkania w Opolu jest błędem!

• fernando_hidalgo Czekają nas spadki cen 17.05.13, 16:58
          Lokale są dziś tańsze nawet o jedną trzecią niż pięć lat temu. Spadki cen będą trwały aż do 2015 roku. Zniżki cen na rynku nieruchomości mieszkaniowych wciąż nie mają końca. Przeciwnie, jeśli chodzi o mieszkania używane, w tym oraz w 2014 r. możemy się spodziewać dalszego spadku stawek, wynika z ankiety „Rz" przeprowadzonej wśród analityków niezwiązanych z deweloperami.

www.ekonomia.rp.pl/artykul/705487,1010220-Mieszkania-jeszcze-tansze.html
          • Gość: tata Re: Czekają nas spadki cen IP: *.252.22.3.internetia.net.pl 17.05.13, 23:45
            Te opisy lokali są kabaretowe. Kameralne kojarzy mi się z blokami, w których otwierając okno można przyłączyć się do ciekawych dyskusji domowych i śledzić je codziennie. Jedynie w zimie jest słychać tylko sąsiadów zza ściany ale lato jest pełne atrakcyjnych możliwości udziału w kameralnych imprezach.
            • Gość: bolko Re: Czekają nas spadki cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.13, 06:33
              Ulica Bolka II to doły-doliny na całej długości, w lecie kurz pod niebo, w jesieni kałuże jak jeziora, przejechać tamtędy się nie da w normalnym tempie, nawet przy 20/km można połamać resory w samochodzie.
              O rowerze nie ma mowy, bo przejazd grozi śmiercią.

Ta sytuacja trwa od lat i nie słychać, by miało się coś zmienić na lepsze.Kupiłem tu dom, zamieszkałem i teraz wiem, że to był największy błąd. Jak tylko nadarzy się okazja, sprzedaję i wyprowadzam się z Opola. Byle dalej od tego miasta, gdzie nie dba się o ludzi, tylko kombinuje, jak wydrenować ich kieszenie.

Zachwyćcie się przedstawioną w artykule wizualizacją osiedla rodzinnego przy ulicy Bolka, a potem jedźcie na miejsce, sfotografujcie ulicę i przedstawcie tu jej wygląd. Może wtedy uwierzę w waszą uczciwość dziennikarską.

• Gość: tata Re: Czekają nas spadki cen IP: *.252.22.3.internetia.net.pl 18.05.13, 12:40
                Skoro na Bolko II ulice są pełne dołków, górek i po deszczu wielkich kałuż, to po wybudowaniu drogi będzie można liczyć na dodatkową opłatę adiacencka.
                • Gość: bolko III Re: Czekają nas spadki cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.13, 15:34
                  Ulica Bolka II to nie jest miejska ulica, tylko zdewastowana polna droga. Wstyd, że władze Opola nie widzą problemu. Osiedle dawno wybudowane, a o doprowadzeniu tej polnej drogi do użytku w cywilizowany sposób ani widu, ani słychu.
                  No cóż, jakie miasto, taka wizytówka.
    • Gość: jakala Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualizacj... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.13, 13:05
      kupiłem na przylesiu w opolu mieszkanie dałem po 4100 zł za m 2 czynsz 640 zł drogie mieszkanie i duzy czynsz nie polecam przylesia hałas na całym osiedlu.
      • Gość: sylwia Re: Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualiza IP: *.po.opole.pl 29.11.13, 08:53
        ja nie polecam bolko gdzie z dojazdem ciężko, znajomi kupili na kresowej wydawalo się swietne ale już po miesiącu okazało się ze to jedna wielka fuszerka ta szeregowka, wciąż cos nie tak a deweloper nie rwie się aby swoje bledy naprawiac
    • kasiia90 Re: Nowe osiedla w Opolu. Zobacz ceny i wizualiza 02.10.15, 21:17
      witam, czy ktoś mieszka na osiedlu Rubinowe Domy w Opolu i mogłby coś powiedzieć o tym osiedlu? Interesuje mnie jakość wykonania, czy w mieszkanniach o strony ulicy bardzo słychać ruch z ulicy, czy w garażach podziemnych pojawia się woda przy opadach deszczu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka