Dodaj do ulubionych

Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa...

IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.12, 09:03
A czego można było się spodziewać. Jak by to zrobił zwykły obywatel to dostał by duża kare. A z tego co mi wiadomo pieszy na przejściu to świętość!!! To ponoć kierowca ma zachować szczególną ostrożność. Szkoda gadać !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 09:06
      To jest właśnie Prawo i Sprawiedliwość....tylko, że w wydaniu POstkomuchów.
      • Gość: obsrywator Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 11:44
        nie zapominaj, pisuarku rydzykowaty, że obecni prokuratorzy sa mianowani w 95 % przez ministrów niesprawiedliwości z lat 2000-2007. Sprawdx sobie kto to był, jeśli nie wiesz.
        • Gość: obserwator Re: Prokuratorka potrąciła pie... IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 19:36
          "Obsrywatorze" /nick w tym wypadku pasuje jak ulał/, jeśli nie ogarniasz całości tematu i nie rozumiesz wypowiedzi innych to nie zamieszczaj już swoich postów -to zlikwiduje za jednym zamachem twoje posty i odpowiedzi na nie.
          Forum wzbije się na nieznane dotąd wyżyny.
        • Gość: benek Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: *.e-wro.net.pl 22.06.12, 06:48
          Po co sąd skoro biegły wydaje wyrok ?
          Należy zabrać uprawnienia biegłemu, niech idzie na kuroniówkę.
          Pieszy na przejściu ma pierwszeństwo i skoro potracenie miało miejsce na środku przejścia to nie można mówić o wtargnięciu. tym bardziej ze auto się zatrzymało :
          Art. 14. Zabrania się: 1) wchodzenia na jezdnię:
          a) bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych
          Skoro auto miało ustąpić pierwszeństwa to tłumaczenie się słońcem są żałosne. Słońce świeci tak samo wszystkim a już z pewnością nie może oślepić stojacego.Panią prokurator do okulisty i pozbawić prawa jazdy przy takiej wadzie wzroku.
          Informowanie o tym ze jest się prokuratorem sugeruje zastraszanie czyli wykorzystywanie stanowiska a na to jest paragraf i pani prokurator o tym wie, a więc działała z premedytacją.
          Sprawa powinna trafić do Rzecznika Praw Obywatelskich oraz Naczelnego Prokuratora.
          Stan w którym prokuratorzy taranują pieszych świadczy o zdziczeniu obyczajów w kraju.

• Gość: Zuraw Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: *.cdma.centertel.pl 04.06.12, 10:10
      Ale o co chodzi? Pieszy nie dostosował swojej prędkości do warunków drogowych....
    • Gość: kol Co za oszustwo! IP: *.252.26.200.internetia.net.pl 04.06.12, 10:12
      Skandal. To jakie przyśpieszenie musi miec samochód żeby ze startu tak uderzyc osobę przed maską?
      • Gość: gość Re: Co za oszustwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 11:50
        samochody prokuratorskie mogą wszystko (np. potrącić panią, która już przeszla pasy). Jeszcze lepsze samochody są w Krakowie. Taki jeden automobil (trzy lata temu) potrafil wyssać alkohol z krwi pani "sędziny", która po pijanemu rozjechala rowerzystkę. Oczywiścier TAKŻE winna byla nieszczęsna cyklistka.

Może należy jakoś OZNAKOWAC TE POJAZDY, tak aby normalni ludzie widząc sedzinę czy prokuratorkę w samochodzie uciekali in gdzie pieprz rośnie
        • Gość: ehhhh... coraz poważniej zastanawiam sięnad zakupem kamerki IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.12, 18:37
          i rejestrowaniu tego co się wokół mnie dzieje by potem "biegli" nie odwracali kota ogonem, a winny poniósł karę. Dość już mam czytania o bezkarnych świętych krowach
        • Gość: jabłolny Kierowca potrącił prokuratora. IP: *.diggersawarness.com 05.06.12, 06:35
          Dostał karę śmierci.
        • Gość: benek Re: Co za oszustwo! IP: *.e-wro.net.pl 22.06.12, 06:51
          > samochody prokuratorskie mogą wszystko (np. potrącić panią, która już przeszla
          > pasy). Jeszcze lepsze samochody są w Krakowie. Taki jeden automobil (trzy lata
          > temu) potrafil wyssać alkohol z krwi pani "sędziny", która po pijanemu rozjecha
          > la rowerzystkę. Oczywiścier TAKŻE winna byla nieszczęsna cyklistka.
          >
          > Może należy jakoś OZNAKOWAC TE POJAZDY, tak aby normalni ludzie widząc sedzinę
          > czy prokuratorkę w samochodzie uciekali in gdzie pieprz rośnie

Prokuratory na tory
      • Gość: benek Re: Co za oszustwo! IP: *.e-wro.net.pl 22.06.12, 06:50
        > Skandal. To jakie przyśpieszenie musi miec samochód żeby ze startu tak uderzyc
        > osobę przed maską?

Ona jej nie chciała zabić (uderzyć ) tylko zepchnąć
        Słonce prażyło więc stanie i czekanie było męczące.
    • Gość: atom Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... IP: 193.179.215.* 04.06.12, 10:15
      Trzeci świat. A może i gorzej...
    • Gość: ciuniu Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... IP: *.swic.dialup.inetia.pl 04.06.12, 10:30
      A ciekawa czy piesza ma świadomość, że teraz jeszcze będzie musiała zapłacić za szkody w aucie pani prokurator, chyba że ma OC w życiu prywatnym. Bo jeżeli pani prok. naprawiła auto z ubezpieczenia , a teraz jest ktos winny to Zakład Ubepieczeń wystąpi do niej z regresem o zwrot wypłaconego odszkodowania.
    • Gość: jestem_bo_czytam Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 10:30
      Może Pan Wajda nakręciłby film? Tylko o żadnym przymierzu, a juz żeby nie dotyczyło rodzin.
      • Gość: gość Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 11:32
        Film pod tytułem "człowiek z bezkarnej mafii czyli prokur.atury"?
        • Gość: fogohogo Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 22:01
          sugeruję tytuł:::: człowiek z gówna
    • mamatylda2 Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... 04.06.12, 10:41
      I pomyśleć, że - wg sądu - miliony nas, pieszych, bez przerwy wytwarzają zagrożenie dla jadących samochodami i nie dają im pola manewru. Zwłaszcza na pasach. Piszę to, żeby spróbować, jak można w biały dzień wytworzyć na piśmie takie bzdury. Widać można.
      • Gość: xxx Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: *.nsn.pl 05.06.12, 07:30
        w końcu były też pomroczności jasne i ciemne, zakażenia tropikalnymi chorobami i inne wymyślone na potrzeby spraw. Tylko zastanawiam się kiedy ta pomiatana hołota zacznie nabijać na pale i ćwiartować elitę...
      • Gość: benek Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: *.e-wro.net.pl 22.06.12, 06:53
        > I pomyśleć, że - wg sądu - miliony nas, pieszych, bez przerwy wytwarzają zagroż
        > enie dla jadących samochodami i nie dają im pola manewru. Zwłaszcza na pasach.
        > Piszę to, żeby spróbować, jak można w biały dzień wytworzyć na piśmie takie bz
        > dury. Widać można.

Sędzia też kierofca.
        Kierofcy wszystkich krajów , łączcie się.
    • Gość: Pm3 Kumpelstwo sądowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 10:51
      Biegły by musiał byc niesprawny na umyśle, gdyby wydał opinię negatywną - koniec ze zleceniami na ekspertyzy i koniec zarobków. A sąd to na pewno kolega z ławy uczelnianej pani prokurator. Taka jest polska sprawiedliwość - sąd, prokurator i adwokat często są z jednego rocznika i na użytek zewnętrzny markują kontradyktoryjność.
      • Gość: 11 Re: Kumpelstwo sądowe IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 13:21
        po tej sprawie w normalnym kraju : 1. prokurator do zwolnienia z zakazem pracy w zawodznie na kilka lat 2. biegly do zwoleniania (+sprawa czy osiagnal jakies korzysci za swoja 'ekspertyze'). 3 sedzia to samo co prokurator 4 pieszy odszkodowanie min 100 tys zł

Jak to wyglada w krajach 3 świata (Burkina Faso, Białoruś, Polska etc) : prokurator bezkarny, biegły i jego rodzina robi sobie jeszcze lepsze 'plecy' 3 sędzia bezkarny 4. pieszy płaci za naprawę auta szanownej pani prokurator :/
    • Gość: jak psom Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... IP: 217.153.81.* 04.06.12, 11:01
      wydać odpowiedni wyrok to jedno, ale spowodować, by ludzie uwierzyli w jego obiektywizm ...
    • Gość: zlewacz polski Ja wiedziałem, że tak będzie. Wszyscy wiedzieli IP: 213.199.248.* 04.06.12, 11:08
      Ja wiedziałem, że tak będzie. Wszyscy wiedzieli.
      Niedawno policjant po pijanemu potrącił dziecko na chodniku,
      to skazano matkę za brak należytej opieki. Kolesie "rzondzom".
      To państwo Tuska. No comments
    • Gość: juzniepolak Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... IP: *.dyn.iinet.net.au 04.06.12, 11:09
      W normalny kraju to na nie wolno nawet ruszyc gdy pieszy jest jeszcze na pasach i ta "prokuratorka" to nie dosc ze by byla uznana za winna w 100% ale jeszcze mogla by placic cywilne odszkodowanie (pain and suffering plus punitive damages)...
    • Gość: PRL wraca ręka rękę myje? IP: 149.156.82.* 04.06.12, 11:28
      to kpina z wymiaru sprawiedliwości. o ile mogę jeszcze zrozumieć krycie prokuratora, który rozjeżdża ludzi bezkarnie (tak jak kryje się policjantów strzelających do bezbronnych ludzi na ulicy) ale tu chodzi o rozjechanie przypadkowej kobiety na pasach??? i potem ta pani "prokurator" spokojnie popijając kawkę będzie oskarżać staruszki popełniające niesłychaną zbrodnię handlu pietruszką bez zezwolenia na publicznej drodze albo zbrodnię uszczuplenia podatku o jeden grosz? Do faceta, który zamieszczał filmiki osmieszające Gajowego wysłali ABW o 6.00 ale prokurator może spokojnie na pasach potrącić kogo chce. Powrót PRLowskich przywilejów.
      • Gość: gość Re: ręka rękę myje? IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.13, 20:15
        ...bo to jest bydło, które myśli, że jest elytom. hahahahahahahaha
    • 4cosmo Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... 04.06.12, 11:43
      .....miałem troche mniej szczęścia, trafiłem do więzienia na 7 miesiecy, bo sąd uznał ze to ja napadłem na samochód.......karę odsiedziałem w całości...
    • wojtekws Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... 04.06.12, 11:54
      Slowo bardziej ogolnego komentarza. W Polsce przechodzenie przez ulice to istny horror. Czeka sie, az przejada wszystkie samochody albo ktorys kierowca laskawie sie zatrzyma. Ja z premedytacja zatrzymuje sie ZAWSZE, kiedy widze pieszego przy przejsciu. No moze prawie zawsze
    • Gość: yacop Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: 193.59.173.* 04.06.12, 12:00
      Dla znacznej części sędziów i prokuratorów w tym chorym systemem człowiek jest tylko śmieciem, który należy jak najdalej odsunąć nogą, by nie przeszkadzał.
    • Gość: edi67 Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.12, 12:09
      swoj swego nie ugryzie
    • Gość: Bogdan "Stworzyła zagrożenie! IP: *.aurorum.se 04.06.12, 12:14
      I nie dała możliwości wykonanian manewru obronnego." Powinni ją posadzić, pani prokurator (co za zmysł przewidywania - od razu po wypadku uprzejmie poinformowała, że wykonuje ten szlachetny zawód, żeby nie męczyć się składaniem pozwu, jak widać miała rację) mogła zadrapać samochód lub nawet uderzyć głową w kierownicę!
      • Gość: flawiusz Re: "Stworzyła zagrożenie! IP: *.centertel.pl 04.06.12, 12:47
        Może cie sobie pisać w myśl powiedzonka pocałujta w dup..wójta!

Maniery z PRL-u hi, hi demokracja w wydaniu PO- STAREMU CZYLI CO MI ZROBISZ obywqatelu szary człowieczku! u komucha bełne brzucha!
    • ko_mentator Prokuratorka w porządku 04.06.12, 12:46
      Z tekstu wynika, że pani prokurator wierzy w skuteczność "wymiaru sprawiedliwości", traktowanego jako jedno, nietykalne ciało (proszę nie mylić z poplecznictwem, nepotyzmem i innymi brzydkimi określeniami).
    • henryabor Święte łaciate! 04.06.12, 12:47
      Państwo Prawne dla Prawników! I sądowo-prokuratorskiej hołoty!
    • Gość: leslaw28 Co to jest "manewr obronny"? IP: *.washdc.fios.verizon.net 04.06.12, 12:57

w wykonaniu kierowcy? przejechanie go...
      • Gość: benek Re: Co to jest "manewr obronny"? IP: *.e-wro.net.pl 22.06.12, 07:01
        > w wykonaniu kierowcy? przejechanie go...

Chodzi o zatrzymanie po zatrzymaniu.
        Piesza powinna poczekać aż pani prokurator założy okulary przeciwsłoneczne, a tak nie dała szans nawet ruszyć i pogrzebać ręką w schowku.
    • Gość: Zenon Nie rozumiem tego tekstu, pomóżcie IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 13:31
      Bardzo proszę o spokojne wytłumaczenie co się stało.
      Bo ja jestem mało rozgarnięty i zrozumiałem, że:
      1) Beata chciała przejść przez pasy.
      2) Inna osoba X też przechodziła przez pasy.
      3) Prokuratorka zatrzymała się, by przepuścić X
      4) Prokuratorka nie widziała przechodzącej Beaty.
      5) Gdy X minęła auto, prokuratorka myślała, że jest pusto i ruszyła, potrącając Beatę.

Czy tak? Czy coś pomieszałem?

Bo do jasnej kolendry, jakim prawem można w takiej sytuacji mówić o winie pieszej? Przecież piesza nie wie, czy kierowca jest oślepiany, czy nie. Na pasach pieszy ma się czuć absolutnie bezpiecznie.
      • Gość: jabłolny Re: Nie rozumiem tego tekstu, pomóżcie IP: *.diggersawarness.com 05.06.12, 06:29
        "Poczekałam, a jak ta kobieta przeszła na drugą stronę ulicy, mijając mój samochód, wrzuciłam pierwszy bieg i wjechałam na przejście". I że zahamowała, gdy zobaczyła przed szybą twarz pani Beaty"

Jakim trzeba być idiotą (sędzią) by uwierzyć w wykonywanie tak skomplikowanych manewrów przez kierowcę?

Innym razem będzie się tłumaczyć: "Gdy stałam na pasach bardzo mnie swędziała ci...,
        więc zaczełam się drapać. Piesza, wchodząc na pasy, stworzyła zagrożenie dla tej czynności".
    • jureek Re: Prośba do pani redaktor 04.06.12, 13:38
      Mogłaby Pani przytoczyć trochę obszerniejsze fragmenty z opinii biegłego (najlepiej całą). Bardzo ciekawi mnie bowiem, jaki to manewr obronny potrzebny był pani prokurator, która według własnych zeznań zatrzymała się i ruszyła z jedynki. Przed czym to pani prokurator musiała się bronić? Ta piesza atakowała ją parasolką?
      Ciekaw też jestem nazwiska pana biegłego. To chyba nie tajemnica?
      Pani redaktor, bardzo proszę.
      Jura
    • Gość: ehh Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 14:24
      normalne
      • Gość: jabłolny Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: *.diggersawarness.com 05.06.12, 06:41
        Prokuratorów i sędziów powinno się umundurować, by "zwykli" obywatele wiedzieli z kim mają
        do czynienia.
    • Gość: pro-kura Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Sprawa... IP: *.com 04.06.12, 18:51
      Niektórzy są tutaj tak durnymi wieśniakami jak np.juura ,że nie rozumieją co się kryje pod pojęciem ,manewr obronny.Dla mnie to zrozumiałe,ale są kretyni którzy tego nie rozumieją.
      Manewr obronny,juura wieśniacki ćwoku jeden,to np.jak dziecko ci wskoczy nagle pod rower i ty nie możesz nic zrobić aby temu zapobiec,bo dostałeś skurczu mięśni i nie możesz zahamować ani nogą ani ręką ,i to nazwał biegły,niemożnością wykonania manewru obronnego.Widzisz jakie to proste,ale taki debil jak ty, tego nie kuma,trzeba łopatologicznie,tylko to może zrozumieć wieśniak hanys od łopaty taki jak ty,mam nadzieję.Jeśli jednak i tego wywodu nie zrozumiałeś,to jest z tobą gorzej jak zle.
      • jureek Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra 04.06.12, 19:17
        Gość portalu: pro-kura napisał(a):

> Niektórzy są tutaj tak durnymi wieśniakami jak np.juura ,że nie rozumieją co si
        > ę kryje pod pojęciem ,manewr obronny.Dla mnie to zrozumiałe,ale są kretyni któr
        > zy tego nie rozumieją.

Oj, sądząc po Twojej zawziętości, to musiałem Ci kiedyś porządnie dupsko skopać, anonimie z anonimowej domeny .com.
        A teraz napiszę, Ci bardzo powoli, żebyś mógł to równie powoli przeczytać i zrozumieć. Pani prokurator twierdzi, że zatrzymała się przed przejściem. Rozumiem, że manewr obronny może być potrzebny, gdy jedziesz i nagle ktoś Ci wlatuje przed koła. Ale pani prokurator według własnych zeznań stała i dopiero ruszyła na pieszego, który już był na przejściu.
        Jura
        • Gość: pro-kura Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: *.com 04.06.12, 19:45
          szuura, jest z tobą gorzej jak źle ,debilu,prokuratorka została oślepiona przez słońce,była ślepa, miała pomroczność jasną od oślepienia słońcem,a dodatkowo mogła dostać skurczu mięśni co uniemożliwiło jej hamowanie,bo nie była wstanie ruszyć stopą,i to miał na myśli biegły,stwierdzając,ze nie mogła wykonać manewru obronnego,nie mogła się obronić przed potrąceniem pieszej,może miała jeszcze inne przypadłości czy zbiegi okoliczności ,które to spowodowały wypadek, i uniemożliwiły wykonanie manewru obronnego,a nie ona,ona nie winna,to się nazywa mataczenie w sprawie.
          • Gość: q Re: Prokuratorka potrąciła pieszą na pasach. Spra IP: 91.204.143.* 04.01.13, 21:01
            Przeczytaj artykuł cioto. Pomogę cytatem:
            "Jak zatrzymałam się przed przejściem, to bardzo intensywnie świeciło mi słońce w oczy (...). Poczekałam, a jak ta kobieta przeszła na drugą stronę ulicy, mijając mój samochód, wrzuciłam pierwszy bieg i wjechałam na przejście". I że zahamowała, gdy zobaczyła przed szybą twarz pani Beaty.

Czyli stała przed przejsciem i ruszyła nie upewniając sie czy przejscie jest puste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka