Dodaj do ulubionych

Bankomat ukradł opolance tysiąc złotych [PRZEGL...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 10:08
to po prostu się zdarza
kwestia kultury banku jak szybko tą sprawę rozwiąże
Obserwuj wątek
    • 19gonzo86 Bankomat ukradł opolance tysiąc złotych [PRZEGL... 10.07.12, 10:23
      Powody dla których bankomaty wciągają kasę są bardzo proste. Chodzi o typ oprogramowania -> git.pl/resource/2000/
    • rekkoon Co za tekst 10.07.12, 14:01
      "Radio Opole przypomina o smutnej dziś rocznicy. Dokładnie 15 lat temu, 10 lipca 1997, Odra zalała lewobrzeżne Opole" - pewnie właśnie dlatego bankomat nie wypłacił pieniędzy a przedstawiciel banku tłumaczył, że bankomat może ich nie wypłacić. Tytuł newsa powinien brzmieć "jechał na grzyby i zgubił koszyczek". A na zdjęciu opona samochodowa.
      • Gość: mim9930 Re: Co za tekst IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.12, 14:55
        az chcialoby sie napisac: bankomat nie wydal pieniedzy, a bank obchodzi rocznice powodzi...
        • Gość: me Re: Co za tekst IP: *.home.aster.pl 10.07.12, 17:39
          No właśnie ja już zacząłem kombinować czy może nie wypłacił, bo to był bankomat zalany 10 lat temu i mu się 'odnowiła' usterka czy co?? :D
          Gratulacje dla 'autora' tekstu! Prowadzenie akcji a la David Lynch :P
          • Gość: gość Re: Co za tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.12, 19:22
            Czarno widzę by klientka tego banku odzyskała 1000zł.Kilka lat temu otrzymałem pismo z tegoż banku ,że bankomat zrobił debet na 140 zł na moim koncie co było kompletną bzdurą.Gdybym nie mieszkał w kraju w którym rządzi koorwa i złodziej to sprawę załatwiłbym od ręki.Napisałem nawet pismo, szczegółowo opisując sprawę do siedziby banku w Warszawie gdzie moja racja była niepodważalna.Po miesiącu przyszła odpowiedz ze stolycy ,że bankomat się pomylił o wspomnianą wyżej sumę.Przestałem się szybko denerwować kiedy przypomniały mi się słowa mego ojca sprzed wielu lat - dziecko ,każdy bank to złodziej.Ja od siebie mogę dodać ,że człowiek który wymyślił państwową lichwę pod szyldem bank był nieprzeciętnym złodziejaszkiem i krętaczem.
    • Gość: okradziony PKO BP to zwykły złodziej. Mój przypadek; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 07:11
      Bankomat wypłacił zamiast 300zł tylko 2 setki i jedno 50 zł. Ja drukuję potwierdzenia, sprawdzam, liczę, rozmawiam z osobą wypłacającą po mnie. U niej się zgadza. Dzwonię do PKO, reklamuję. Po tygodniu informują że są w porządku, u nich wszystko gra!!!
      Pytam: czy taki bankomat nie powinien zostać wyłączony i sprawdzony natychmiast??
      Jakie klient ma szanse w takich sytuacjach, jak UDOWODNIĆ że mam rację??
      Wreszcie najważniejsze; dla PKO BP jestem naciągaczem i oszustem !!!
      Piszę ten komentarz bo powyższy news to 4-ta informacja w ciągu tygodnia o tym że PKO BP okrada w ten sposób i udaje pokrzywdzonego (bo jest "bezpodstawnie" oskarżany).
    • Gość: [bankomat] Bankomat ukradł opolance tysiąc złotych [PRZEGL... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 07:44
      przy wypłatach z bankomatu najlepiej zawsze brać ze sobą potwierdzenie wypłaty - zawsze jest to potwierdzenie dokonanej operacji. jeżeli bankomat nie wypłaci pieniędzy i okaże się, że środki zostały zdjęte z konta - należy złożyć reklamację w swoim banku - nawet jeżeli wypłaty dokonano w obcym bankomacie. niestety czas rozpatrzenia reklamacji zależy od procedur danego banku i instytucji zajmującej się obsługą takich operacji - czasami nawet i 2 miesiące...

bankomaty to nie ludzie i pieniędzy nie kradną :)
      • Gość: wieśniak to załatwia się prosto IP: *.252.16.3.internetia.net.pl 11.07.12, 10:03
        Kurde, czego gadacie androny. Cokolwiek się dzieje z realizacją transakcji bankomatowej można na miejscu zgłosić telefonicznie do firmy zajmującej się danym bankomatem. Na każdej maszynie jest numer takiego centrum obsługi klienta, działa to 24h/dobę, po wybraniu numeru odzywa się operator, prosi o podanie kilku cyfr z karty płatniczej, potwierdza, że chodzi o bankomat X i sprawdza co jest grane. Gościu powie, czy bankomat ściągnął forsę czy nie. W razie co powie co trzeba zrobić i przynajmniej macie zgłoszone. Wydruk z bankomatu NIC Wam nie da w banku, bo potwierdzenie transakcji jest tak czy owak w systemie komputerowym. Co z tego, że macie wydruk. To kawałek papieru, który przecież nie stwierdza czy forsa wyszła ze ściany, czy też nie.

pozdrawiam
      • Gość: gość do bankomat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 16:05
        tym potwierdzeniem to możesz sobie podetrzeć własny tyłek.Jeśli czytałeś mój wpis i piśmie do Warszawy i masz takie właśnie zdanie to znaczy żeś głupi .Koniec, kropka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka