Dodaj do ulubionych

Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 20:47
100 % racjii
Obserwuj wątek
    • pamejudd No, przeciez nie na darmo... 03.09.12, 21:25
      ..."Trojke" "odzyskano"...
    • Gość: ecipeci Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 22:34
      gdzie mozna uslyszec jakis kawalek?
      • Gość: Muza Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - IP: *.30.4.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.12, 06:56
        Totalne dno ten ,,muzyk,, osiągnął już dawno. Na polityce trzeba się znać aby ja interpretować za pomocą muzyki. Panie K.do roboty i daj sobie spokój ze śpiewaniem.
      • kapitan_siekacz Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - 04.09.12, 07:55
        Gość portalu: ecipeci napisał(a):

> gdzie mozna uslyszec jakis kawalek?

Na Wirtualnej Polsce. Całej płyty.
        teledyski.wp.tv/i,Pawel-Kukiz-Tu-moja-gora,mid,1075064,index.html#m1075070

Redaktorzy Trójki wykazali się rewolucyjną czujnością. Stuprocentowe poparcie dla decyzji o nieobejmowaniu patronatem kontrrewolucyjnej płyty, artykuły w GazWybie... Pogratulować politycznego wyczucia redaktorowie...

---
        youtu.be/VWuiGWkd7mM
    • Gość: Mika Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... IP: *.20-3.cable.virginmedia.com 03.09.12, 22:46
      Panie Pawle! I po co to było Panu?! Po co szarpac władzę i partię? Dlaczego Pan, Panie Pawle, jak inni, nie szarpie Kaczyńskiego? Nie było Pana widac w komitecie poparcia władzy i Pana Prezydenta. Nie może Pan szarpac nogawek Kaczyńskiemu? Musiał Pan dowalac władzy,Polskiej Zjednoczonej Platformie Obywatelskiej i jej I Sekretarzowi Donaldowi Tuskowi? Postawił się Pan po stronie mocherów, po stronie wstecznictwa i, aż strach to wymówic, kaczyzmu.
      Młodzi, wykształceni i z wielkich miast potrzebują artystów takich jak Wy, kolego Kukiz. Zmieńcie swoje nastawienie do partii i władzy, wyraźcie, kolego Kukiz, wyrazy potępienia dla kaczyzmu i macierewizmu a będziecie wspólnie z nami budowac zieloną wyspę dobrobytu i złota. Amber. Znaczy się Amen.
    • Gość: opolek nie wychodzi urna IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 03.09.12, 23:14
      Nie wyszedl Ci ten postkomunistyczny żarcik.Dlaczego nie możecie przyjąc do wiadomości,że płyta jest poprostu do dupy? I Kukiza i Kory . I co tu promować i obejmować?
      • Gość: Mika Re: nie wychodzi urna IP: *.20-3.cable.virginmedia.com 03.09.12, 23:49
        Tak opolek, możemy przyjąć. Wy również opolek to przyjęliście i to cieszy. Żadnych postkomunistycznych żartów tutaj sobie nie stroimy, gdzież byśmy śmieli. Chyba niezbyt wyraznie się określiliśmy, tak ja Wy, kolego opolek, po żołniersku - płyta jest do dupy!
        A słuchaliście ją? Ups! Przepraszam, wymsknął mi się teraz naprawdę postkomunistyczny żart, przecież wiadomo, że do dupy.
        Kolego Kukiz! Słyszeliście?! DO DUPY!
        A tak dobrze koledze szło kiedyś - "ZCHN zbliża się" śpiewała cała Polska, wszystkie stacje radiowe puszczały, od rana do wieczora. Było po linii. Wówczas kolego Kukiz! Żeby nie było, że teraz! NO! Teraz kolega Niesiołowski, wówczas w ZCHN-nie, w słusznej sprawie walczy o naszą i Waszą przyszłośc Kukiz!! Tak, że teraz ta płyta byłaby do dupy!
    • Gość: wap.. Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... IP: *.252.24.53.internetia.net.pl 04.09.12, 00:20
      to, że nie obejmują patronatem słabej płyty to moim zdaniem dobrze..

to, że nie przechodzą wobec niej obojętnie to też dobrze..
      Audycja Piotra Metza poświęcona tej płycie
    • Gość: opolek do miki IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 04.09.12, 01:17
      Pewnie uwazasz,że Twoja konwencja Towarzyszu jest zabawna. Nie jest. I nie dasz wiary.Miałem okazję słyszeć spore fragmenty tej płyty. Miałem okazje slyszeć zresztą parę innych wytworów Pana Kukiza. Rzecz gustu ale mnie nie dziwi fakt,że nie chca tego puszczać.
      Pan Paweł muzycznie stanął w miejscu i tyle. Nie uwazasz,że mam prawo do takiej oceny?
      I jeszcze jedno.Piszesz o rzeczywiscie świetnym utworze " ZCHN sie zbliża' Byłem pod wrazeniem. Do czasu az usłyszałem przeprasznie na klęczkach jakie składał artysta za popełnienie utworu. Jak w Chinach publiczna samokrytyka.I prysły zmysły. I nie wierze w Pana Pawła.Wiesz to kogo znowu będzie przepraszał? Raz na 20lat ze trzy dobre utwory to chyba nieco mało. Czy nie?
      • Gość: profcio Re: do miki IP: *.182.230.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.12, 22:03
        A co to znaczy: rozwijać się muzycznie? Trójka, która jest pełna utworów z lat 80. 70. i starszych, która wręcz szczyci się tym, że je puszcza, nagle mówi, że trzeba się muzycznie rozwijać. Może jestem profan, ale... co to znaczy?
    • e-meryt51 Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... 04.09.12, 06:47
      Gdyby p.Czabański dalej rządził w TRÓJCE to szmira p.Kukiza leciałaby na okrągło, na
      szczęście to czas słusznie miniony. Panie Kukiz próbuj pan w radiu O.Rydzyka, a jak
      się nie da to do kotleta prezesowi Kaczyńskiemu. Pan Rosiewicz panu podpowie
      jak to się robi.
    • Gość: Józek Bąk Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.12, 07:06
      Pyszne to! Ludzie, których krytykuje Kukiz zadłużyli Polskę o kolejne 35 mld PLN, a najważniejszym problemem jest to, czy salonowym autorytetom płyta się podoba, czy nie. Bo przecież nie można mieć wasnego zdania, trzeba przeczytać recenzje w gw, żeby wiedzieć co jest dobre, a co be!
    • marek1846 Tyle, że Trójka to też 04.09.12, 07:12
      nie ta sama co kiedyś. Czyli przyganiał kocioł garnkowi.
    • Gość: Opole Zdrój Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... IP: *.146.27.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.12, 07:56
      Paweł! Niech Ci łaski płyną z nieba,zawsze tyle ile trzeba. Howg!
    • Gość: Zdrowyu Rozsądek Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - IP: *.g1.citymedia.pl 04.09.12, 08:12
      Płyta na stronie:
      muzyka.wp.pl/title,Posluchaj-plyty-Kukiza-Sila-i-honor,wid,663306,wiadomosc.html?ticaid=1f1b8
      "Obława" - fatalne wykonanie.
    • twiej Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... 04.09.12, 09:15
      8 sierpnia na swoim profilu na znanym portalu społecznościowym muzyk wyznał: "04 września premiera mojej solowej płyty. WSZYSTKIE ogólnopolskie radia ODMÓWIŁY patronatu medialnego :-) :-) :-)"

1. A mają obowiązek udzielać takiego patronatu?
      2. Czy gdybym ja nagrał płytę to też mogę sie starać o taki patronat i płakać w mediach ogólnopolskich, że nie dostałem?
      3. Wszystkie radia ogólnopolskie odmówiły? Radio Maryja też?
      4. Nie podoba mi się, że cytowane w artykule opinie recenzentów nie są podpisane nazwiskami recenzentów.
    • dodam-to Rządzący TRUJKĄ (nie poprawiać 04.09.12, 09:28
      i "gwiazdy" tej gadzinówki beneficjentów PRLu kariery rozpoczynali w połowie lat 80, gdy wszyscy przyzwoici dziennikarze bojkotowali reżimowe media Urbana-Rakowskiego. Trudno więc się dziwić, że tak będą traktować kogoś, kto zorientował się co mu wciskano.

Gdyby Kukiz jak Maleńczuk, Hołdys lub Kora rzygał na Kaczyńskich, byłby największym artystą na świecie.
      • Gość: opolczyk Re: Rządzący TRUJKĄ (nie poprawiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 10:27
        Teraz pan Pawel bedzie mogl wstapic do jakiegos zgromadzenia kombatantow. Prosze napisac Pawelku do IPN o wciagniecie na liste tych co walczyli jak "prawdziwi polacy " pod kierunkiem prezesa " Jarek - Zbaw Polske ". Lepszego chwytu marketingowego Kukiz , ani nikt inny nie wymyslil....Teraz wszyscy placza i mowia, ze to plyta patriotyczna i ma byc puszczana. Najlepiej zglosic ten utwor do Radia Maryja , a Tadziu Rydzyk wezmie od ciebie "co laska"....
        • dodam-to Re: Rządzący TRUJKĄ (nie poprawiać 04.09.12, 10:45
          W tym co napisałeś opolczyku nie ma cienia własnej myśli. Jeśli jest to powiedz proszę co. Może przeoczyłem.

Nie byłoby się czym martwić, ale niestety tak sformatowanych przez media jest miliony. Muchy owocówki napęczniałe tą samą zgnilizną. Jednym z was był także Kukiz. Jemu jednak udało wyrwać się z otumanienia. Nie tylko jemu. Spróbuj może dowiedzieć się dlaczego zdecydował się na odłączenie się od "jedynie słusznych" i "zaprzyjaźnionych". Dlaczego dobrowolnie skazał się na drugą kategorię.
      • gamma_m Re: Rządzący TRUJKĄ (nie poprawiać 09.09.12, 11:56
        Słyszałem te teorie: że lista trójki powstała w tym celu, aby odciągnąć młodzież od walki z reżimem. I Inne podobne...

Nie przyszło Ci do głowy, że byli ludzie którzy po prostu w tym ciężkich czasach chcieli, mimo wszystko, robić coś pożytecznego ? Było tam w latach 80. kilka nazwisk reżimowych, ale obecnie już ich tam nie ma.
        • dodam-to Re: Rządzący TRUJKĄ (nie poprawiać 10.09.12, 00:11
          "Chcieli, mimo wszystko, robić coś pożytecznego"? Czyli działali w dobrej wierze, nie byli świadomi, że łamią bojkot swoich starszych kolegów, m.in. Manna, Materny, Fedorowicza, Tyma, Waligórskiego, Kaczkowskiego (jeden z poprzedników Niedźwieckiego) itd, itd? Tak może twierdzić tylko ktoś kto zapomniał jak było, lub urodził się zbyt późno by o tym wiedzieć.

Dla systemu komunistycznego podstawą jest kłamstwo, dlatego media ważniejsze są nawet od służb. Porażają wszystkich a nie tylko niepokornych. Poluźnienie mediów w latach 70-tych było początkiem końca systemu. Błąd ten naprawił Jaruzelski, Górnicki i Urban. Przywrócili staranny dobór funkcjonariuszy medialnych. Właśnie ci starannie dobrani ludzie to są dzisiejsi szefowie, właściciele i "gwiazdy" TVN, Polsatu i TVP. Podobnie stało się z radiem i prasą. Przypuszczam, ze główne portale internetowe również kontrolowane są przez ludzi z tamtego naboru bądź wyhodowanych przez nich.
    • Gość: opolek chyba tracimy główny wątek IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 04.09.12, 11:42
      Myslę,że chyba w tej dyskusji tracimy główny wątek. Abstrahując od nazwiska. Znacie inny przypadek,gdy piosenkarz nagra sobie płyte i uważając ją za dobrą domaga się darmowego patronatu w mediach publicznych? A kiedy spotka sie z odmową to nawet nie posłucha argumentów tylko zaczyna feerie wyzwisk? Słuszne jest pytanie. Czy każdy kto wyda sobie płytę musi byc objęty darmowym patronatem? Niech artysta przedstawi swoją twórczośc na koncertach a wytwórnie będa musiały tłoczyc płyty nawet nocami. Po coś te komunę obalano,żeby ludzie sobie dokonywali wyborów a nie byli skazywani na ciemięzonych Rosiewiczów, Rodowiczów Rinnów i innych wielkich Pietrzaków, którzy więcej opowiadają o swoich krzywdach niz śpiewają i tworzą coś strawnego.
      Myslę więc ,że jak Pan Kukiz przekona do swej płyty miliony słuchaczy to rozgłośnie będą się zapisywały do niego z prośbą o zezwolenie na patronat. Można zacząć przecież od wystepów w karolince,Solarisie czy na festiwalu pieśni patriotycznych. Wystepują tam przeciez gwiazdy i nie dopraszają się darmowych patronatów . Żenujące jakieś toto proszenie. Ani siły ani honoru. Tak uważam.
      I co ma z tym wspólnego cieniarski Tusk? Nie rozumiem. Wolny rynek rządzi,mozna sobie promocję płyty wykupić.
      • dodam-to Re: chyba tracimy główny wątek 04.09.12, 12:12
        To proszę łaskawie spróbować wytłumaczyć nieschodzenie z anteny aktorów, reżyserów i piosenkarzy z listy poparcia Komorowskiego. Tu rynek działa czy nie działa? Gdy Kukiz atakował PiS to rynek działał czy nie?
      • Gość: behemot Re: chyba tracimy główny wątek IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 09:18
        Opolek perwollisz jak Trujka, cytuję:
        "Po coś te komunę obalano,żeby ludzie sobie dokonywali wyborów a nie byli skazywani na ciemięzonych Rosiewiczów, Rodowiczów Rinnów i innych wielkich Pietrzaków, którzy więcej opowiadają o swoich krzywdach niz śpiewają i tworzą coś strawnego"
        To karwasz mać gdzie mam tego wyboru dokonać? Między jutubem a radiem publicznym? Po to komunę obalano by w programach Polskiego Radia leciały produkty polskiego rynku muzycznego od Rosiewicza po Kukiza od Rubika po Pendereckiego., bo taka jest rola radia publicznego. Nie pasuje, zmieniam stację, nie se posłuchają ci co im pasuje. Co się zaś tyczy trujki, którą słucham, powinni tam występować - mieć programy - ludzie począwszy od Żakowskiego, Olejnik, po Wildsteina i Skowrońskiego, bo taka jest rola radia publicznego.
        • jureek Re: chyba tracimy główny wątek 05.09.12, 09:37
          Gość portalu: behemot napisał(a):

> Co się zaś tyczy trujki, którą słucham,

Słuchasz, a nie zauważyłeś, że nowa płyta Kukiza została obszernie w Trójce przedstawiona? I to w najlepszym czasie antenowym w sobotę wieczorem w audycji Piotra Metza. Sam Kukiz też był w studiu, a prowadzący pozwalał mu na długie tyrady polityczne. Dość dziwnie się tego słuchało, gdy w audycji muzycznej gość większość czasu polityce poświęcał. Można było jednak wysłuchać sporo utworów z płyty i samemu wyrobić sobie zdanie. Mnie się ogólnie płyta muzycznie podobała. Kuriozalne w audycji też było, gdy Kukiz miał pretensję, że prowadzący nie puszcza utworów po kolei, tak jak są na płycie, tak jakby w przypadku innych płyt było to praktykowane. Już samo to świadczy o tym, że Kukizowi nie chodzi o równe traktowanie, lecz chciałby być uprzywilejowany.
          Mam wrażenie, że ci którzy w tym wątku wieszają psy na Trójce i doszukujący się spisków, po prostu tej stacji nie słuchają. Inaczej zauważyliby, że Kukiz wcale nie jest w Trójce dyskryminowany. Obszernie przedstawiono jego płytę, piosenki Kukiza są na liście przebojów Trójki - więc o co chodzi?
          Jura
          • Gość: behemot Re: chyba tracimy główny wątek IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 11:35
            Jura nie manipuluj...
            Słucham trujki ale nie od dechy do dechy zwłaszcza w sobotni wieczór, no chyba żebym w tym czasie podróżował autem. No i wypowiadającym się "za" Kukizem, nie chodzi by przedstawić produkt i na tym szlus ale by go eksploatować, czyli grać. Nie przepadam za tego typu muzyką ale to nie znaczy by płatnicy abonamentu nie mogli jej posłuchać. W paśmie od 7 do 18 godziny w lipcu i sierpniu nie udało mi się utworu usłyszeć, choćby na zasadzie - posłuchajcie jak Kukiz się obsunął. Mimo, że lubię, to rzygam Andrusem - trujka, tvp, tefałen, polsat, lodówka.. o każdej porze doby.W trujce pod księżycem też lecą niezłe numery i w sjeście Kydryńskiego również. Najlepszy czas słuchalności radia to 7 - 18, poźniej to koneserzy oraz tzw. świadomi konsumenci i kierowcy.
            Pytasz o co chodzi - fanom Kukiza - o to by go grać a nie przedstawiać.
            • jureek Re: chyba tracimy główny wątek 05.09.12, 11:56

> Pytasz o co chodzi - fanom Kukiza - o to by go grać a nie przedstawiać.

No więc właśnie w tej chwili był grany.
              Jura
            • jureek Re: chyba tracimy główny wątek 05.09.12, 12:01

> Jura nie manipuluj...

Co do zarzutu manipulacji, to chciałbym zapytać, dlaczego nie odniosłeś się w ogóle do informacji, że Kukiz jest na liście przebojów. Gdyby jego piosenki nie grano, to skąd by się tam wzięła?
              Jura
    • Gość: A Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... IP: *.internetia.net.pl 04.09.12, 11:52
      w całej rozciągłości zgadzam się z "opolekiem"!
      Też nie lubię Tuskomanii ale nie znaczy to, że będę "zagłaskiwać" Kukiza jeśli Jego płyta jest nieciekawa.
      • Gość: Mika Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - IP: *.20-3.cable.virginmedia.com 04.09.12, 13:22
        Również zgadzam się opolkiem! W całej rozciągłości. Jeśli płyta Kukiza jest nieciekawa, a jest na pewno, bo opolek powiedział, że słuchał kilka fragmentów a i inna twórczośc tego Kukiza jest mu znana, to jest nieciekawa. W radiu wiedzą lepiej zresztą. Po co słuchac.
        Chce Kukiz, to niech w Karolince śpiewa. Albo u Rydzyka!
        Zresztą co to za fanaberie, żeby słuchacze słuchali wszystkiego! Co to?! Musi byc jakaś selekcja, bo te artysty na głowę wlezą - zresztą niech sobie śpiewa.Niech sobie wydaje płytę. Że bez promocji?
        Hłe,hłe,hłe...
        Było psioczyc na władze i Partię?!
        Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni, hłe,hłe,hłe,hłe,hłe...
        • Gość: Mika Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - IP: *.20-3.cable.virginmedia.com 04.09.12, 13:32
          I żeby nie było, nie lubię tuskomani.
          Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska dopuszcza krytykę ale w stosownych granicach i pod patronatem zaprzyjaźnionych mediów. PZPO i jej I Sekretarz Donald Tusk jest wielki i nie zasługuje na to, by jad kaczyzmu sączył się z radia publicznego a takie plugastwo chciał, zmęczonemu po pracy społeczeństwu, które buduje z wysiłkiem zieloną wyspę, zafundować kolega Kukiz. O nie! Przyzwolenia na to nie będzie!
          Koledzy dziennikarze na froncie budowy państwa obywatelskiego w znoju i trudzie informują nas o kolejnych sukcesach PZPO i jej I Sekretarza. I tak słyszeliśmy wczoraj, jak Pan Premier Donald Tusk cucił małego chłopca, który omdlał po przemówieniu sołtysa, zapewne z reakcyjnego PiSu.
          Na pewno ten wielki człowiek nie zasłużył sobie na plugastwa z ust kolegi Kukiza.
          • Gość: Józek Bąk Aj waj! IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.12, 18:33
            Również GW umożliwia krytykę - można na jej łamach krytykować np. Kaczyńskiego z dowolnej pozycji i za dowolną rzecz, którą zrobił - lub też której nie zrobił. Jak choćby rzekoma wypowiedź o "prawdziwych Polakach". I kto mówi, że w GW nie ma pluralizmu???? Przecież im nie jest wszystko jedno, nie?

Z drugiej strony, jak Kukiz napisał utwór "ZCHN się zbliża" to GW patrzyła bardzo przychylnie, jak teraz krytykuje PO, to jest już be. A przecież i wtedy i teraz krytykował mniej więcej to samo - zapytajcie Niesiołowskiego. Był w ZChN, kiedy Kukiz ich wyśmiewał i jest teraz w PO, kiedy dzieje się to samo. Może to jednak nie Kukiz zmienił front po raz kolejny, co?
            • Gość: opolek zmienił IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 05.09.12, 20:17
              czyżbys przeoczył fakt,że artysta przeprasza publicznie za utwór który stworzył? jeśli to nie jest zmiana frontu to co nią jest?
              • gamma_m Re: zmienił 09.09.12, 12:00
                Kiedy i gdzie przeprosił ? Pytam z ciekawości.
    • jureek Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - 05.09.12, 11:54
      W tej chwili dokładnie grają w Trójce utwór Kukiza z jego najnowszej płyty.
      Mam wrażenie, że większość piszących w tym wątku po prostu Trójki nie słucha.
      Jura
    • Gość: opolek behemot IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 05.09.12, 20:14
      Perwolisz Behemot. Zadaniem radia publicznego nie jest obejmowanie patronatem każdego kto sobie płytę wytworzy. Nie mówimy o puszczaniu w radyjku muzyki Kukiza. Mówimy o patronacie. zakładam,że wiesz co to jest patronat medialny nad dziełem. Niech Kukiz sobie zorgabniozuje koncert a radio puści fragment na zasadzie newsa. Jemu zas chodzi o patronat.
      • Gość: behemot Re: behemot IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.12, 21:22
        Nie wiem co to jest patronat medialny w przypadku płyty z utworami muzycznymi. Może wyjaśnisz to enigmatyczne pojęcie. Co to patronat medialny nad świętem pieroga to wiem. To darmowa reklama owego festynu w radiu, w zamian za darmowe umieszczenie loga, reklam, logotypów radia w wiosce, w której się święto pieroga odbywa. Taka umowa barterowa, my reklamujemy was a wy nas. Między innymi zadaniem radia publicznego jest obejmowanie ptronatem wszelkich imprez od miss mokrego podkoszulka do koncertu szlagrów śląskich poprzez pierogi i krupnioki. Zazwyczaj każdy kto się zwróci do radia, gazety, o patronat medialny, to go uzyskuje, no chyba że, na jakąś organizację, partię, czy osobę, jest zapis - szlaban.
        • jureek Re: behemot 06.09.12, 11:36

> Zazwycz
          > aj każdy kto się zwróci do radia, gazety, o patronat medialny, to go uzyskuje,
          > no chyba że, na jakąś organizację, partię, czy osobę, jest zapis - szlaban.

Nie ma żadnego szlabanu na Kukiza. Na pewno nie w Trójce. I nie jest wcale tak, że każda płyta automatycznie dostanie patronat medialny, jeśli się o niego zwróci.
          Jura

P.S. Przy okazji polecam stronę:
          www.zmieleni.pl/
          Chociaż swoje myślę o kreowaniu się Kukiza na męczennika, to popieram tę jego inicjatywę polityczną.

• jureek Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - 07.09.12, 20:40
      Kukiz już na 18 miejscu LP3. Właśnie go grają.
      Jura
      • Gość: behemot Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 00:14
        E Jurra widzę, żeś fanem LP Trujki. Szacun i uścisk szprychy. A Kukiz niech się pnie do topu (17. 09. kopnie go parę miejsc w górę) tak że 10. 11 może być number one na liście i wtedy warto by zobaczyć twarze (w radiu to trochę trudne) tych speców od muzy, którzy dość anonimowo ale jednogłośnie - tak pod Jet-hon - zjechali produkt, jako niegodny by objąć go patronatem i grywać na antenie, bo - krzyki polityki i zero muzyki, w nim. Przez lata festiwal opolski, gdy jeszcze jury oceniało piosenki, był przykładem tego, jak oceny speców zasiadających w jury, są dalekie od tego, co się podoba publiczności.
        • jureek Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - 26.09.12, 18:42

> E Jurra widzę, żeś fanem LP Trujki. Szacun i uścisk szprychy. A Kukiz niech się
          > pnie do topu (17. 09. kopnie go parę miejsc w górę) tak że 10. 11 może być num
          > ber one na liście i wtedy warto by zobaczyć twarze (w radiu to trochę trudne)
          > tych speców od muzy, którzy dość anonimowo ale jednogłośnie - tak pod Jet-hon -
          > zjechali produkt, jako niegodny by objąć go patronatem i grywać na antenie, bo
          > - krzyki polityki i zero muzyki, w nim.

Ależ Kukiz jest grywany w Trójce i to w głównym paśmie. Właśnie przed chwilą słyszałem i to nie pierwszy raz w paśmie dziennym. Nie ma żadnego antykukizowego spisku (przynajmniej w Trójce, bo nie wiem, jak w innych stacjach to wygląda - nie słucham).
          Jura
    • marekmarek44 Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... 08.09.12, 22:31
      Kto wie gdzie można kupić najnowszą płytę Kukiza,bo w moim mieście ani w MPiKu,ani w Media markt nie ma,a ludzie latają i szukają.
      • jureek Re: Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - 08.09.12, 23:40
        marekmarek44 napisał:

> Kto wie gdzie można kupić najnowszą płytę Kukiza,

Proszę bardzo:
        merlin.pl/Sila-i-honor_Pawel-Kukiz/browse/product/4,1074178.html
        www.empik.com/sila-i-honor-kukiz-pawel,p1052245674,muzyka-p

• Gość: andreas Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 22:52
      a może ktoś z GW podpisałby się? A może tak nazwiska tych z Trójki? Poza Jethon zarządcą Trójki żadnego, ale ona jako namiestnik Tuska udzielaq nazwiska w propagandowych atakach.
    • Gość: jan Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 23:44
      kukiz ma kłopoty ze swoją przeszłością
    • Gość: opqwerty Za dużo krzyków i polityki, za mało muzyki - re... IP: *.opole.hypnet.pl 12.06.13, 22:15
      Postmichnikowszczyzna chciałaby regulować nawet to jakie mamy mieć poglądy i czego słuchać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka