Dodaj do ulubionych

Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso...

• jkredman a nie mogli pochować bez księdza 19.10.12, 16:51
      tylko z bogiem
      • jkredman a może kanał połączenia z niebem był otwarty 19.10.12, 16:51
        właśnie na tą godzinę
        • Gość: shmrs Re: a może kanał połączenia z niebem był otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 17:11
          szkoda ze gosc nie wspomnial ile kosztowalo to polaczenie z opoznieniem lol
    • Gość: GOŚĆ Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... IP: *.play-internet.pl 19.10.12, 21:22
      TO NIE PIERWSZY RAZ JAK TEN KSIĄDZ TAK POSTĄPIŁ. W ZESZŁYM ROKU CHOWALIŚMY BRATA I BYŁA TAKA SAMA SYTUACJA . KSIĄDZ MARCIN ODPRAWIŁ CAŁĄ CEREMONIE W EXPRESOWYM TEMPIE /5 MINUT W KAPLICY I 5 MINUT PRZY GROBIE / NIE WIEDZIELIŚMY CZY TO JUŻ KONIEC CZY MOŻE ZASTANAWIA SIĘ CO MA POWIEDZIEĆ , A ON ZWYCZAJNIE BEZ SŁOWA ODSZEDŁ OD GROBU. WSZYSTKO PRZYŚPIESZYŁ O PÓŁ GODZINY. NIE WSZYSCY ZDĄŻYLI DOJECHAĆ . BYLIŚMY W SZOKU ALE W TAKIM DNIU CZŁOWIEK NIE MYŚLI RACJONALNIE DOPIERO NA DRUGI DZIEŃ POSZLIŚMY ZE SKARGĄ DO PROBOSZCZA A ON STWIERDZIŁ , ŻE NIC NIE MOŻE ZROBIĆ . DLATEGO JAK ZAMAWIACIE POGRZEB W PARAFII P.P. W OPOLU TO OD RAZU RADZĘ ZAZNACZYĆ , ŻEBY NIE ODPRAWIAŁ GO KSIĄDZ MARCIN.
    • Gość: kk Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.12, 22:50
      Ciekawe od kiedy na Półwsi są odprawiane Msze św.? Niby odprawił ją w pół godziny... Hehe Ten syn już nawet nie potrafi odróżnic ceremonii pogrzebowej od Mszy św.
      Nie dziwota, że ma problem do księży jak nie wie czym jest Msza św. a czym pożegnanie na cmentarzu
      Biedni jesteście ludzie... Jak wy chcecie stanąć przed Bogiem skoro Go tutaj traktujecie jak powietrze?
      • Gość: lol Re: Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie pa IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 21:28
        a ty wieprzku w czarnej szmacie jak staniesz przed Bogiem? Może użyj głowy zamiast kieszeni na "cołaska" ? !!!
    • Gość: gosc Re: Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie pa IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.12, 08:45
      Ja spytalbym syna czy jego Mama chcialaby takiej dyskusji po swojej smierci-moze lepiej by bylotroche wiecej szacunku nad jej grobem.
    • Gość: Magda a w USC? IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 10:47
      idąc tym tokiem rozumowania w USC powinno być tak:
      - dzień dobry chce wziąć ślub 12.12.2012 o godzinie 13
      - ale nie ma nikogo kto mógły go wtedy odprawić
      - ale jak to? przecież ja już wysłałam zaproszenia!
      • Gość: lol Re: a w USC? IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 21:31
        tam są bardziej elastyczni zamiast czarnej swołoczy - zakonnico?klecho. Gdybyś normalna był tobyś wiedział. Tylko czarne sobaki traktują żywicieli jak śmieci. A żyjecie z tych naiwniaków - pindo przykruchtowa.
    • Gość: Radosław Re: Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie pa IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 16:59
      Żebym ja cb zarazo nie pogonił. Ksiądz to też człowiek i on nie tylko odpowiada przed Bogiem ale też przed rzeczami przyziemnymi, np. ustalone godziny. Jeśli ktoś przesuwa godziny ceremonii bez wcześniejszego ustalenia tego z Księdzem to nie rozumiem skąd pretensje.
    • Gość: nk Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... IP: *.cust.tele2.at 02.11.12, 19:01
      Ksiądz nie zmienił godzinę pogrzebu, bo o niej nikt z nim wczesniej nie rozmawiał. Kto lubi być stawiany przed faktem dokonanym. Ten aktykuł jest na wskroś tendencyjny!!!!
    • gm0711 Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... 02.11.12, 21:52
      A potem taki patafian będzie miał czelność zbierać na tacę
    • Gość: KGB Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 21:56
      Popieram tego Księdza!!!
      Wiem, że będą same ujemne komentarze. :):):)
      Ale! skoro na cmentarzu ustalili godzinę "odgórnie" to o co ten krzyk? Ksiądz ten mógł być o 13.00 w Szkole, prowadzić katechezę! Jeśli ten Jegomość chciał księdza na pogrzebie to się mógł dostosować do księdza! Zabrakło dialogu! Najlepiej za wszystko obwinić księdza!
      Najpierw ustala się godzinę z kapłanem, a potem informuje się na cmentarzu - nie odwrotnie!
      To tak, jakby wpierw zamówić stypę w restauracji, a potem mieć pretensję, że restauracja ich nie chce obsłużyć, bo w tym czasie mają inne przyjęcie i nie dadzą rady.
      Ten Ksiądz w tym wypadku, prawdopodobnie jest niewinny!!!
    • Gość: Zdumiony Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... IP: *.internetia.net.pl 21.11.12, 17:44
      Niewiarygodne, że taki tłum ludzi, którzy nie mają najmniejszego pojęcia o sprawie, przeklina, wyzywa i oczernia księdza, którego nawet w życiu nie widzieli na oczy. Jeżeli księża potrafią tylko "chlać, zbierać kasę i robić dzieci", to wszyscy, którzy tu napisali komentarz mogą być skończonymi ku...mi potrafiącymi tylko oceniać innych. Czy ktoś zastanowił się, czy takie wydarzenie rzeczywiście miało miejsce, a jeżeli miało, to jak dokładnie wyglądało? Wypisaliście tu milion oskarżeń na dobrego, uczuciwego i skromnego człowieka, który swoją posługę zawsze wykonuje z namaszczeniem. A "Gazeta" jest u mnie na zawsze skreślona za upublicznianie niesprawdzonych informacji - o takiej samowolce powinni mówić w wiadomościach zaraz obok trotylu.
    • Gość: Paweł Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 12:46
      Dziwny zwyczaj - ze pracownicy kaplicy ustalają niezmienialny termin bez konsultacji z tym, który ma pogrzeb odprawić. Przecież księża pracują też w szkole, i nikt ich na pogrzeb nie wypuści z lekcji. Nie rozumiem rodziny, która chyba powinna sobie zdawać sprawę z tego, ze organizacja pogrzebu to dogadanie się z wieloma ludźmi, także z księdzem. Oprócz tego z restauracją, cmentarzem, firmą pogrzebową, organistą, itp.
    • Gość: gość Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... IP: *.citymedia.pl 08.02.13, 16:04
      Wszyscy krzyczą żeby czytać tekst ze zrozumieniem.... Przeczytałam kilka razy żeby mieć pewność że żadna informacja mnie nie ominęła. Doszłam do następujących wniosków:
      1. Syn zmarłej (wyrazy kondolencji) zaprosił księdza na pogrzeb sam ustalił godzinę tego zdarzenia i teraz się dziwi że gościowi nie pasuje – piszę gościowi ponieważ nie ustalił z księdzem terminu nawet nie raczył zapytać czy mu ta godzina nie koliduje z innymi obowiązkami duszpasterskimi.
      2. Msza pogrzebowa, z tego co się orientuję (mogę się mylić) odprawiana jest w kościele parafialnym zmarłego a w kaplicy cmentarnej odprawiane jest jedynie nabożeństwo które z definicji jest krótsze i nie zawiera wszystkich elementów mszy świętej. Msza pogrzebowa odprawiana jest nad ciałem - trumną a następnie ciało przewożone jest na cmentarz. W ten sposób odbywają się pogrzeby w których ja uczestniczyłam również w opisywanym kościele.
      3. Jeżeli to w kaplicy ustala się godzinę pogrzebu to z artykułu wynika że o godzinie 12 odbyły się dwa pogrzeby jednocześnie? Nie wydaje mi się.
      4. Co do wywieszenia klepsydry wypadało by zapytać gospodarza obiektu o zgodę w przypadku kościoła jest to ksiądz.
      5. Nie zamierzam komentować zachowania księdza tak samo jak zachowania syna zmarłej.
      Podsumowując wydaje mi się że dziennikarz piszący artykuł nie jest bezstronny gdyż nie zebrał wszystkich faktów, pan załatwiający pogrzeb … go tłumaczy szok po stracie matki ... ksiądz no cóż jego wersja zderzeni zawiera się w jednym zdaniu nie wiem czy sam się ograniczył do tego czy też jego wypowiedz została okrojona przez dziennikarza....
    • emeryt21 Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... 19.02.13, 12:20
      Niech sie cieszy,ze wogole przyszedl.....Na pogrzeb mojej matki wogole odmowil przyjscia,bo mu nie pasowalo.Powiedzial,ze musze sobie radzic sam.Na szczescie proboszcz z poprzedniej parafii matki nie odmowil i odprawil pogrzeb jak trzeba. Wtedy panowal duzy mroz i ksiadz bal sie,ze mu dupa zmarznie.....
    • Gość: MANIEK KOKOSINSKI Ksiądz zmienił godzinę pogrzebu, bo mu nie paso... IP: *.superkabel.de 06.04.13, 16:51
      TYM CZARNYM JUZ WODA DO GLOWY UDERZA.NIE DAWC Z GORY ZA POGRZEB.NIECH NA SWOJE
      EMERYTURY SAMI PLACA.KASY FISKALNE IM WPROWADZIC TO ZOBACZYM JAK BEDA SPIEWAC.PASIBRZUCH BRYKI NIE NA ROWERY ZAMIENIA.
    • lese_majeste Ksiądz powiedział że zaprasza do kościoła a nakaza 15.05.13, 20:10
      ł by stamtąd spie.p.rzać i jeszcze gada o nieporozumieniu, nieporozumieniem jest to że jest on księdzem a nie przydzielono go do jakiegoś ciekawszego zawodu w kościele, powiedzmy wyganiania ptaków srających na dzwonnicę, sprzątania i innych użytecznych czynności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka