Gość: słuchacz IP: 217.173.195.* 09.11.12, 12:16 www.wirtualnemedia.pl/artykul/polskie-radio-opole-spadlo-poza-podium-liderem-rmf-fm nie jest to zaskoczenie, zwłaszcza poranne audycje są totalnym niewypałem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sitko Re: Radio Opole w dół IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.12, 15:03 Nooo, jak tam jeden człowiek ze swoim pomagierem zaanektowali łokciami pół anteny, jak ważne programy prowadzi baba o głosie i temperamencie przekupy, a wszystko to "cuzamen"przewidywalne i intelektualnie miałkie, to słuchacz ma prawo pokręcić gałą, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Radio Opole w dół IP: *.252.22.3.internetia.net.pl 11.11.12, 09:12 Rzeczywiście. Dwóch panów z rana frazezami, stereotypami i "ciekawostkami" robi nawijankę, która mózgi spowalnia... Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo Re: 11.11.12, 10:31 A ja nie słucham rozgłośni radiowych dla wszystkich. Nie lepiej wybrać coś co w 100% odpowiada naszym gustom muzycznym? W sieci są tysiące sprofilowanych stacji. Krajowych i zagranicznych. Polecam się rozejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: 11.11.12, 10:53 fernando_hidalgo napisała: > W sieci są tysiące sprofilowanych stac > ji. Krajowych i zagranicznych. Polecam się rozejrzeć. To są szafy grające, a nie radia. Od radia oczekuję jednak czegoś więcej niż tylko komputerowego wymieszania zbioru utworów wybranych pod kątem jakiegoś określonego stylu. A co do Radia Opole, to wcale nie jest takie złe. Sam jestem wiernym słuchaczem Trójki, ale ostatnio właśnie "odkryłem" Radio Opole i coraz częściej "zdradzam" Trójkę na rzecz Radia Opole. Poza tym w porównaniu z innymi lokalnymi rozgłośniami radia publicznego nasze radio wypada całkiem nieźle. Wiele z nich może tylko pomarzyć o takiej słuchalności. Zobaczcie sobie chociażby, jak to wygląda z Radiem Wrocław. Jura P.S. Rozśmieszył mnie właśnie w Radio Opole radny SLD Andrzej Mazur, który chciał zabłysnąć mądrym słówkiem, a nie zapoznał się z jego znaczeniem i mówił w kontekście wielu marszów z okazji święta o negatywnym zjawisku defragmentyzacji społeczeństwa. Dobre, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo Re: 11.11.12, 11:11 Radio Opole ma dobry newsroom, reportaże, "gadające audycje" (z wyjątkami oczywiście). Ale dobór muzyki jest dla mnie nie do przyjęcia. No niestety. Starsi słuchacze pamiętają pewnie radio na wyspie. To było w miarę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: 11.11.12, 12:21 Fakt, muzycznie wolę Trójkę. Czasem słucham też czeskiej jedynki czyli Radiožurnál i niemieckiej stacji WDR Funkhaus Europa, tych ostatnich przede wszystkim ze względu na muzykę, a Czechów ze względu na informacje. Radia na wyspie nie pamiętam, bo dopiero od jakiegoś czasu słucham czegoś innego poza Trójką. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: IP: *.pl 11.11.12, 17:58 A ja akurat tych dwóch panów rano lubię. Wcale nie są stereotypowi. Głos jednego z nich - zarąbisty. Co do muzyki - pełna zgoda. gdyby radio opole miało muzę jak trójka, byłoby super. Ale może to wina gustów autchtonów? może to dla nich ten badziew muzyczny? Ale wieczorem już jest lepiej - trochę dobrego rocka jednak dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.12, 18:07 Radio Opole to najsilniejsza ekonomicznie opolska redakcja. I co z tego, skoro opiniotwórczość jest gdzie indziej. Programy gadane, te loze popoludniowe, to wata i woda. Czy radio wstrząsnęło kiedys miastem, regionem? Czy nadaje ton debacie? Wata, woda i wady wymowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfd Re: IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 11.11.12, 21:04 wyda wymowy mi nie przeszkadza, liczą się kompetencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diction @fernando_hidalgo IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.12, 10:14 A co to jest "defragmentyzacja społeczeństwa" mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: @fernando_hidalgo 12.11.12, 11:44 Gość portalu: diction napisał(a): > A co to jest "defragmentyzacja społeczeństwa" mądralo? To przecież radny Mazur używał pojęcia "defragmentacji społeczeństwa", więc jego spytaj, co ten mądry termin mam oznaczać. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diction Re: @jureek IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 14:24 Po pierwsze: defragmentyzacja czy defragmentacji? Po drugie: nie ciebie pytam. Po trzecie: do szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: @jureek 13.11.12, 14:54 Gość portalu: diction napisał(a): > Po pierwsze: defragmentyzacja czy defragmentacji? Radny Mazur mówił o defragmentacji społeczeństwa, a miał na myśli atomizację, polaryzację społeczeństwa. Że nie zmyślam, można się przekonać na stronie Radia Opole, gdzie jest zapis audycji. Tymczasem atomizację, czy polaryzację społeczeństwa można porównać do fragmentacji, a defragmentacja to proces odwrotny, to nie dzielenie, lecz scalanie fragmentów. Tak więc dobrze byłoby, żeby pan radny nauczył się znaczenia słów, którymi chce zabłysnąć. To tak a propos wysyłania do szkoły. Jura P.S. Jeśli chcesz, żeby odpowiedziała Ci jakaś konkretna osoba i nikt inny, to napisz maila do tej osoby, bo na forum musisz liczyć się z tym, że może Ci odpowiedzieć każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diction Re: @jureek IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.12, 17:31 Dzięki za wyjaśnienie. Jest OK. Nie będę zdziwiony jeśli teraz odezwie się fernando. Odpowiedz Link Zgłoś
okobar79 Re: Radio Opole w dół 11.11.12, 22:58 ja tam się nie znam, ale u mnie w domu - tylko Trójka w pracy - Trójka, Roxy, Antyradio i Radio Eska jak m am słuchać RMF, ZET czy Radia Opole to wymiękam i wolę siedzieć w ciszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
okobar79 Re: Radio Opole w dół 11.11.12, 22:59 Eska Rock oczywiście:P nie zwykła ... Odpowiedz Link Zgłoś