Dodaj do ulubionych

Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od inny...

IP: *.205.61.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.12.12, 14:31
Wszyscy maja kasy fiskalne?
Obserwuj wątek
    • Gość: lord Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od inny... IP: *.play-internet.pl 04.12.12, 14:37
      to oczywiste, że od lekarzy nie biorą - przecież w Polsce lekarze są od skubania pacjentów (nie kolegów z pracy), nie od leczenia
    • Gość: tabletka Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od inny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.12, 14:46
      No to teraz urząd skarbowy może spokojnie podliczyć zarobki każdego z tych lekarzy i odpowiednio im podatek policzyć.
      A jak mi lekarz przychodzi do serwisu komputerowego i ma za naprawę systemu zapłacić 80 zeta to jest wielce oburzony, że tak strasznie drogo.
      Jak ja idę do konowała to przed wizytą muszę ze stówki wyskoczyć, obojętnie czy mi on pomoże czy też nie.
      Następnym razem płacę tylko wtedy gdy mi lekarz pomoże, jak nie to nie płacę.
      Ja kasę fiskalną muszę mieć a te oszusty kasują za wizytę która trwa 10 minut 100 złoty i bez rachunku.
      • Gość: łapa Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 16:20
        nie kasuja 80 - 150 ale za operację to niektórzy kasuja nawet kolegów
      • Gość: Doktur Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.12, 17:36
        A jak mi lekarz przychodzi do serwisu komputerowego i ma za naprawę systemu zapłacić 80 zeta to jest wielce oburzony, że tak strasznie drogo.

Rozumiem, że Twoje zdrowie ma dla Ciebie taką samą wartość, jak drobna naprawa komputera?
        • Gość: taki tam Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.252.19.90.internetia.net.pl 31.08.13, 15:30
          To wykonaj tą "drobną naprawę" sam.
      • Gość: bubu Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 19:22
        "konował", "oszusty" .. weź sfrustrowany człowieku wybierz się do psychiatry, raz naprawisz system w komputerze i masz kasę na wizytę
    • Gość: opolanka Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.12, 16:41
      Pani w kiosku i taksówkarz mają kasy fiskalne, a lekarze?
      Jak idę do ginekologa, to bierze do ręki 200zł, a w poczekalni tłum (bez kasy).
      U dentysty jeszcze drożej.
      To państwo w państwie i SKANDAL
    • Gość: baca 124 Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od inny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 16:55
      Te 80-120 zł to są oficjalne pieniądze dla wiadomości US.
      • Gość: agnieszka Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.91-235-17.citysat.com.pl 06.02.13, 01:04
        doklladnie. ja ostatnio bylam u dr Jakubiszyna na Kośnego i wzial 100 zeta tylko za stwierdzenie ze dziecku trzeba wyciac trzeci migdal. NO wypisal jeszcze skierowanie do szpitala na zabieg. Wszystko w tym temacie
    • Gość: doktór Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od inny... IP: 213.195.186.* 04.12.12, 17:41
      Jak wam żal to trzeba było się uczyć na doktora i kasę teraz doić.
      Czy to moja wina, że nie muszę mieć kasy fiskalnej i za 10 minut wizyty kasuję minimum 100zł od naiwnych ludzi (od nowego roku będzie 130) ?
      W jedno popołudnie mam 2000 tysiące na czysto bo oficjalnie mam 2-3 pacjentów (dla fiskusa).
      A ludziska przyłażą bo mam etat na oddziale w szpitalu i zawsze znajdą się frajerzy co chcą tylnymi drzwiami na oddział się dostać. Jak chcą to niech bulą. Ordynator robi to samo tylko stawki u niego dwa razy wyższe.
      Czy to moja wina, że system na to pozwala ? Czy to moja wina, że ludzie sami wciskają mi papiery nawet za to na co ja wpływu nie mam ? Wywalczyliśmy sobie fajne podwyżki, drugie tyle z palcem wyrabiamy na prywacie - żyć nie umierać.
      Polska to jednak zielona wyspa dla lekarzy.
      • Gość: do doktór Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.12, 18:02
        Głupiś, bracie, aż strach! Przecież jak przekroczy się stawkę, to trzeba mieć kasę. Po co te podniety.
        • przemo_opole Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in 04.12.12, 18:11
          Jak się przekroczy skoro się nie wykaże? :)
          Zawsze tak było. Jak kiedyś był ryczałt od godzin to wszyscy przyjmowali (na tabliczce) po godzinie a faktycznie siedzieli do nocy.
      • Gość: sm Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: 91.196.30.* 30.08.13, 19:45
        aaaaaaaaaaaaaaaaaado doktorka,jak juz jestes lekarzem i bierzesz ile piszesz,to choc wyrazaj sie o swoich pacjentach z szacunkiem.A jaka masz spejalnosc i gdzie przyjmujesz?
    • jkredman mogą sobie niebrać, byle podatek zapłacili w 04.12.12, 18:16
      wymaganej wysokości od takiej kwoty jaka się za wizytę lub konsultację należy, Urząd Kontroli Skarbowej po tych oświadczeniach powinien skontrolować czy podatki zostały przez tych lekarzy uiszczone w pełnej w wysokości
      • przemo_opole Re: mogą sobie niebrać, byle podatek zapłacili w 04.12.12, 18:57
        A tutaj przesadzasz. To, że ktoś komuś robi coś za darmo to tylko w chorych łbach fiskusa powoduje obowiązek podatkowy. Pomijam już to, że ludzie leczą się prywatnie głównie dlatego że państwo nie wywiązuje się z tego za co ich łupi OD KAŻDEGO ŹRÓDŁA PRZYCHODU!!!
    • Gość: lekarzem jestem Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od inny... IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 20:07
      kafelki 100 zł / metr, taktyk komputerowy 100 zł za samo zdiagnozowanie problemu, fachowiec od pieca CO za wgranie softu 150 z montażem i demontażem obudowy 10 minut pracy, gazownik 250 zł za dopuszczenie kuchenki. Różnica jest taka że ja ich (z wyjątkiem komputerowca) pracę mógłbym ogarnąć a oni mojej już raczej nie. 25 netto z etatu i 50-60 na kontrakcie to dużo za godzinę.
      • przemo_opole Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in 04.12.12, 20:23
        kafelki są po 30-50 (ułożenie/m2), reszty komentować nie będę, szkoda cennej klawiatury...
        • alanta1 Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in 04.12.12, 20:32
          przemo_opole napisał:

> szkoda cennej klawiatury...

I masz rację, ale buc :/
          A może tylko troll?
          • przemo_opole Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in 04.12.12, 20:38
            no to nie karmimy :)))
        • Gość: lekarzem jestem Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 20:52

Proszę o argumenty gdyż jak czytam Pańskie posty to mam wrażenie że to Pan trolluje chyba że trollem jest się wyrażając jedyną sprzeczną opinię z resztą. Błockiem rzucać, oczerniać skarżyć się na konowalstwo lekarzy jest modnie od zawsze.
          Gdyby tak miał być Pan szczery ze sobą to czy nie spierniczył Pan nic nigdy w pracy. Czy jeśli jest Pan z tzw sektora prywatnego to czy nie puścił Pan nic bez fakturki lub nie chciał jej jeśli miałoby to podnieść cenę usługi o te 25%. Kiedy ostatnio pracował Pan w niedzielę, wigilię , sylwestra, o 4 w nocy.
          Gdyby Pan był ze sobą samym szczery to jaką Pan poniesie odpowiedzialność..
          • przemo_opole Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in 04.12.12, 21:04
            No ale to Pan zaczął podając ceny wzięte z sufitu.
            Problem jest skomplikowany bo to Państwo grabi obywateli niewiele dając w zamian co pozwala na wyzysk w ochronie zdrowia. Tak - wyzysk. Bo jeżeli minimalna płaca to 1500 i wmawia się ludziom, że można za te pieniądze żyć, to cena 100 PLN za 10-minutową wizytę u lekarza jest rozbojem. Tym bardziej rozbojem jest 200 PLN za plombę w zębie czy 500+ PLN za leczenie kanałowe (kończące się i tak zwykle ekstrakcją tylko z opóźnieniem).
            Ja nie rzucam błotem, nie oskarżam o konowalstwo, to nie są moje słowa.
            Są lekarze i "lekarze", zetknąłem się z obydwoma gatunkami, stawki się niestety nie różnią...
            Kwestia rozliczeń podatkowych to dla każdego temat drażliwy. Nikt święty nie jest (nie wyłączając mnie), w szczególności przy naszym pokopanym prawie. Tylko jakoś nie słyszałem od kiedy żyję by ścigano za podatki lekarza, za to panią z kiosku za 5 groszy jak najbardziej.

I tak na koniec: mam ciężko chorego sąsiada. Nazbierało mu się wszystko co się da. Przychodzi codziennie "piguła" po 80 PLN/h i rehabilitant bodajże po 60 PLN/h. Rodzina płaci bo jej zależy. A jak te ceny się mają do dochodów przeciętnego Polaka? I kto tego Polaka wyzyskuje korzystając z niewydolności systemu?
            • alanta1 Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in 04.12.12, 21:16
              Miałeś nie karmić :P

Nie gadaj z idiotą, bo cię sprowadzi do swojego poziomu, a potem zabije doświadczeniem :P
              • przemo_opole Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in 04.12.12, 21:28
                No dobra, nie mogłem się powstrzymać :)))
                Idę spać, wyłączam kompa.
                • Gość: lekarzem jestem Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 21:38
                  Znam większość ludzi z artykułu, wszyscy wciąż dużo pracują i żaden z nich nie jest jakoś przesadnie bogaty. Myśli Pan że są niegospodarni?
            • Gość: lekarzem jestem Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.12, 21:35
              Żyje Pan w kraju z jednym z najbardziej pro-pacjentowym systemem opieki zdrowotnej czy Pan w to wierzy lub nie. Jeśli na 37-38 mln Polaków składa się 14-15 mln, składka zdrowotna to 9% Pana dochodu, czyli pracownik dajmy na to Biedronki odprowadza ok 135 złotych miesięcznie do budżetu. Operacja protezy biodra to ok 8 tys -10 tys złotych. czyli ten kowalski z biedronki musi przepracować ok 80 miesięcy żeby zarobić na nowe biodro. Do tego czasu zachoruje na nadciśnienie gdzie będziemy refundować leki dla niego, bedzie miał też operację przepukliny od dźwigania pudeł i prawdopodobnie nie jedną po 5000 tys każda, spędzi przy tym około pół roku na L4 żeby się wygoiło itd. Pytanie jak na to wszystko starcza pieniędzy? Głównie naszym kosztem - personelu szpitali, mojej pracy nikt nie wycenił. I np Pana sąsiad ( niech Pan podejdzie do szpitala i zaproponuje pierwszej lepszej jak PAn to określił pigule żeby przyszla i zaproponuje 50 złotych za godzinę - gwarantuję że się zgodzi) jeśli jest na emeryturze od 1991 roku nie wpłacił ani grosza na ubezpieczenie. Nie uważam żeby 100 złotych za wizytę u specjalisty to był rozbój, wiem za to ile zapłaciłem za wymienione przeze mnie usługi, wiem że dentysta jest za drogi nawet dla mnie, wiem że pracuję przeciętnie 300 godzin w miesiącu, żadam faktur, płacę podatki. 1500 złotych to płaca minimalna za 1 etat więc można pracować więcej zarabiając prawie 3000.
              • Gość: semka Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 21:46
                dobrze,że zabrał Pan głos, lekarzu. Jest coś w tej argumentacji co każe się lekko,co najmniej, zreflektowć nad pochopnymi sądami o branży lekarsko-pielęgniarskiej. Gdyby jednak branża,co nie powinno być takie trudne, a już zwłaszcza,kosztowne, zechciała wobec pacjętów wykazać się odrobiną empatii, to i osąd branży byłby inny.
                • Gość: bubu Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 22:23
                  dzięki za wpis, głos rozsądku
              • Gość: loop Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.12, 22:27
                Zmyślasz trollu, nos ci urośnie długi jak u Pinokia.

"I np Pana sąsiad (...) jeśli jest na emeryturze od 1991 roku nie wpłacił ani grosza na ubezpieczenie."

A to ciekawe, bo zawsze mnie uczono, że z emerytury potrącana jest składka zdrowotna.
              • alanta1 Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in 04.12.12, 23:17
                Gość portalu: lekarzem jestem napisał(a):

> wiem za to ile zapłaciłem za wymienione przeze mnie usługi

LOL, poznali się na zdziercy i też go skroili w rewanżu :P

sorry, nie mogłam się powstrzymać ;)
              • Gość: lena Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.12, 18:37
                A ja uwazam ,ze 100 zl to duzo. Biorąc pod uwage zarobki -np 1500zł /miesiac emerytury , np 800zł/miesiac to ta stówa to duzo,
                Proponuje panu lekarzowi wyzyc na początek za te no 2000 zł/miesiąc a potem filozofować. Nie macie empatii,wrazliwosci ani zwyklych ludzkich odruchow. Wykorzystujecie sysem bez mrugnięcia okiem. zarabiacie na chorych ludziach wiedzac ze ci nie maja wyboru...
                Zreszta ostatnie artykuly dobitnie opisuja wasze podejscie do pacjenta..
            • Gość: do przemo_opole Re: Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od in IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 00:59
              A jak się mają ceny pieczywa do Twojego chorego sąsiada? Zmieniły się? Mam wrażenie, że sam jesteś chory.
    • Gość: pacjent Lekarze kolegów nie kasują. A ile biorą od inny... IP: *.opole.hypnet.pl 05.12.12, 06:08
      Jeden z obecnych tu doktorów, powiedział mi kiedyś, że nie pracuje w "służbie zdrowia", bo ze służbą to nie ma nic wspólnego. On pracuje w "ochronie zdrowia". Mądry człowiek, wziął 150 zł bo 7 minutach do trzaśnięcia do trzaśnięcia drzwiami.

Żal mi trochę 4 litery ściska, bo nie wgrywam tych softów do pieca u 5-8 klientów w ciągu godziny, w dodatku przez 3 dni w tygodniu po 4 godziny....

Doktor Robert P (choć nie o nim powyżej pisałam) - super fachowiec, trochę dukatów u Niego zostawiłem, ale nie żałuję. Wiem za co płaciłem. Ot relacja: usługa w prywatnej placówce - płatność, nawet gwarancję dostałem ;)
      Co innego na naszej słynnej neurochirurgii - tu też się płaci, choćby za to, żeby doktorek dokumentację znalazł na własnym oddziale...

Dobra, kończę... dziś dwa piece mam do zrobienia. To się kurna obłowię (muszę się odkuć, bo wczoraj od babinki do której zasuwałem 20 km w jedną stronę (50 minut w drodze + 40 minut pracy) tylko 10 jajek wziąłem...
    • Gość: stom Ile biorą za wizytę znani opolscy lekarze [CENY] IP: *.play-internet.pl 10.12.12, 16:17
      odnośnie dentystów i ich cen. zęba nie leczy się gołymi rękoma, bez oświetlenia, wody. Przecież stomatolog używa narzędzi (często jednorazowych) i drogich materiałów.

no i najważniejsze - zęby musi leczyć sobie ten co nie dba. żeby doszło do kanałowego leczenia musi być już naprawdę spory... "syf".
      może więc warto zainwestować w nową szczoteczkę i po prostu dokładnie szorować dwa razy dziennie zęby (CODZIENNIE). ta inwestycja się opłaca!

• alanta1 Re: Ile biorą za wizytę znani opolscy lekarze [CE 10.12.12, 20:23
        Gość portalu: stom napisał(a):

> Przecież stomatolog używa narzędzi (często jednorazowych) i drogich materiałów.

Ale to, że nie mogę się leczyć na NFZ dopłacając do lepszych materiałów, to chamstwo jakich mało :/

> zęby musi leczyć sobie ten co nie dba

co za debilny slogan... dentystą to ty nie jesteś, co najwyżej jakimś niedorobionym konowałem...
        • Gość: osa do alanta1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 16:24
          "debilny" ''niedorobiony" "konował" (z jednej wypowiedzi !)
          troszkę weź na wstrzymanie z chamstwem w twoich wypowiedziach, bo nie da się tego czytać i sama obniżasz poziom tego forum
          • alanta1 Re: do alanta1 05.02.13, 17:07
            Gość portalu: osa napisał(a):

> troszkę weź na wstrzymanie z chamstwem w twoich wypowiedziach, bo nie da się te
            > go czytać i sama obniżasz poziom tego forum

nie pouczaj mnie, nie chcesz to nie czytaj, przymusu nie ma
    • jutrzenka38 Do internauty o nicku Lekarzem jestem 05.02.13, 15:25
      Wnikliwie przeczytalam Pana wypowiedź. Zresztą nie tylko pańską, ale i pozostałych internautów. W swojej wypowiedzi wspomniał Pan hipotetycznego pracownika "Biedronki" zarabiającego miesięcznie około 1300 złotych i płacącego około 170 złotych składki na ubezpieczenie zdrowotne. Przyznaję Panu, ze jest to niewielka kwota w kontekście bardzo drogich operacji serca, czy stawów biodrowych, ale proszę spojrzec na zarobek wspomnianego pracownika. Po opłaceniu wszystkich mediów nie zostaje na nic, a cóż dopiero mówic o wizycie u pana doktora, którego dochody nierzadko sięgają rzędu 50-100 tysięcy złotych.
      Wiem, że zaraz podniosą się głosy, ze trzeba było się uczyc.
      Zdaję sobie sprawę, że zawód lekarza jest wyjątkowy i powinien byc dobrze opłacany. Problem tkwi w tym, że nasze pensje są minimalne i dlatego rodzą się frustracje. W kraju, w którym są takie kominy w zarobkach, nie może byc dobrze. Dlatego 100 złotych za wizytę u lekarza, trwającą 10 minut to naprawdę dużo. Potem - leki, etc.
      • Gość: monol Re: Do internauty o nicku Lekarzem jestem IP: 91.227.63.* 06.02.13, 00:56
        Idz do kierownika i powiedz mu że twoja praca jest więcej warta niż 1300. Idźcie tam wszyscy.
    • Gość: ulung Ile biorą za wizytę znani opolscy lekarze [CENY] IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 16:56

W Hongkongu lekarze bogatych są od swoich pacjentów zbnacznie biedniejsi, a lekarze biednyxh są od swoich pacjentów nieznacznie bogatsi.
      U nas lekarze ludzi biednychc hca byc bogaci jak lekarze ludzi bogatych w USA
    • Gość: Netto Ile biorą za wizytę znani opolscy lekarze [CENY] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 17:43
      Te kwoty to po odliczeniu podatku i wydaniu paragonu ?
      • hemafrodyta Re: Ile biorą za wizytę znani opolscy lekarze [CE 06.02.13, 14:28
        Mialem nadzieje ze opolanie to solidni ludzie a tu patrzcie panstwo, zolc was zalewa, nienawisc do lepiej ustawionych zyciowo odbiera wam resztki rozumu no bo jakze nazwac to upierdliwe dopominanie sie o kasy fiskalne, czy paragony. Zatem rada dla was opolskie dupki: omijac szerokim lukiem lekarzy bez kas fiskalnych i paragonow, zdychac a nie pozwalac sie bogacic "konowalom" co to nic nie robia tylko zeruja na waszych kieszeniach. I na koniec dlaczego rasowy polak i katolik to taka zwyczajna ku...wa na dwoch nogach ktora jak komus nie doj..bie to zyc nie moze. Wstyd opolanie, wstyd moze wlasnie w waszym zachowaniu i mysleniu tkwi przyczyna ze opole dnia dzisiejszego to obrzeza cywilizacji .
        • Gość: taki tam Re: Ile biorą za wizytę znani opolscy lekarze [CE IP: *.252.19.90.internetia.net.pl 31.08.13, 15:45
          Z żalem ale muszę się zgodzić z Twoja wypowiedzią.
    • jutrzenka38 Ile biorą za wizytę znani opolscy lekarze? 07.02.13, 15:44
      Do internauty o nicku "hemafrodyta". Gwoli wyjaśnienia - pisze się "hermafrodyta". Po pierwsze naucz się czytac ze zrozumieniem i wyciągac prawidłowe wnioski. Problemem nie jest to, że lekarze zarabiają tak dużo, ale to, że podstawowa pensja nie jest godna. Problemem jest rozwarstwienie społeczeństwa. Takich kominów w płacach nie ma w cywilizowanych państwach.
      Nie każdy może byc lekarzem, czy prezesem wielkiej korporacji, ale dobrze by było, aby ludzie (chocby hipotetyczne panie na kasie) zarabiały G O D N I E czyli tak, aby nie kładly się spac z lękiem o jutro.
      Nie może byc tak, że lekarze będą leczyc tylko bogatych, a ty - biedaku - czekaj na operację kilka lat. Państwo powinno chronic słabszych. Swoją wypowiedzią sam wystawiasz sobie ocenę.
      • Gość: pacjent Re: Ile biorą za wizytę znani opolscy lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 10:45
        Dziękuję w imieniu pacjentów, za mądra i rzeczową wypowiedz.
    • danekstraszynski Ile biorą za wizytę znani opolscy lekarze [CENY] 09.02.13, 19:50
      Dla porównania lekarz niemiecki musi się zadowolić kwotę około 5 do 11 euro (20 do 44 zł). Mniejsza kwota dotyczy pacjentów powszechnych kas chorych, a wyższa tzw. pacjentów prywatnych. Tyle dostaje za poradę we własnym gabinecie. Z tej kwoty musi pokryć wszystkie koszty materialne i osobowe gabinetu przedsiębiorstwa, zapłacić podatki i ubezpieczenia.
      Zoorientowani wiedzą, że słowo gabinet powinno być przetłumaczone na polską przychodnię. Z tym, że personel, szczególnie w dużych miastach potrafi rozmawiać w różnych językach obcych. Po turecku, serbohorwacku, włosku i też coraz częściej po polsku, jeżeli już lekarz nie jest Polakiem. Zarobki lekarza to jakieś osiem, dwanaście tysięcy euro miesięcznie. Jak oni to robią? Oczywiście specjalistom wiedzie się trochę lepiej. Zapraszam na blog Bodensee-Polska-Swiat danekstraszy.blox.pl
      Można tam przeczytać miedzy innymi teksty o służbie zdrowia.
    • Gość: Zdrowy Rozsądek Re: Lekarze kolegów nie kasują. IP: *.g1.citymedia.pl 31.08.13, 20:18
      Nie jest problem, że lekarze zarabiają godziwie. Problemem jest to, że my zarabiamy za mało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka