Dodaj do ulubionych

Policja: duży pies na ulicy? Mamy ważniejsze za...

IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.12, 10:14
No to powiedzcie mi dlaczego stworzona za grubą kasę infolinia 112 przełączyła babę na policję? Przecież po to stworzono ten numer alarmowy żeby kumata osoba wiedziała gdzie przełączyć rozmowę. Skoro babie zależało wyłącznie na powiadomieniu a nie zabraniu psa to dlaczego koleś z infolinii przełącza rozmowę na policję zamiast samemu wykonać taki telefon.

Ludzie opamiętajcie się z tym obarczaniem policji wszystkim ! Łatwo mogę sobie wyobrazić artykuł prasowy gdzie zbulwersowana mieszkanka PNW skarży się że Policja nie przyjechała na jej wezwanie gdy bił ją nietrzeźwy mąż. Nie przyjechała bo zajmowała się bezdomnym pieskiem. Znając realia naszej policji na terenie działania policji niemodlińskiej na jednej zmianie jest 1 no góra 2 patrole. Trzeba więc czasem zrozumieć że policja nie jest winna za całe zło świata.
Obserwuj wątek
    • doctor.wu Policja: duży pies na ulicy? Mamy ważniejsze za... 28.12.12, 11:29
      Policja przyjechała z miasta, którego nazwa składa się z jednego słowa na węższej tablicy. Miała interweniować na terenie wsi, gdzie na szerszej tablicy oprócz nazwy, znajduje się obraz namalowany przez patriotycznego artystę Polaka.
    • przemo_opole Re: Policja: duży pies na ulicy? Mamy ważniejsze 28.12.12, 11:45
      Wytłumacz proszę dlaczego pejoratywnie określasz tą kobietę mianem "baby"?
    • Gość: Johny Re: Policja: duży pies na ulicy? Mamy ważniejsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 13:03
      Święta racja - jeden z nielicznych mądrych komentarzy !
    • Gość: gość Re: Policja: duży pies na ulicy? Mamy ważniejsze IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.12, 13:39
      Ja w ogóle nie wiem, po co ta kobieta, znajdując psa w nocy, dzwoni gdziekolwiek, skoro ma możliwość przetrzymania psa na posesji!
      Wiadomo, że w nocy różne sprawy załatwia się ciężko.
      Trzeba było poczekać do rana i po problemie.
      Pies nie był agresywny, nie był z wypadku, nie wymagał interwencji weterynarza, mógł spokojnie poczekać do rana, a ludzie chcieliby od razu, natychmiast rozwiązania.

Coś mi się wydaje, że pani odetchnęła z ulgą jak piesek sobie "zniknął".
    • Gość: opolek Baba IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 28.12.12, 16:34
      Alojz.Nie przesadzaj funkcjonariuszu ze swym poświęceniem. Jak mąz bije żonę to tez się czeka długo. Pytacie dlaczego Alojz uzywa słowa baba? Bo jest burakiem. Pewnie to jedyne okreslenie kobiety jakie zna. Kolejny dowód na to,że o co nie poprosisz policji to słyszysz,że nie jest ona od tego. Czy może ktoś powiedzieć od czego jest policja?
      Pani prosiła by funkcjonariusz zatelefonował do odpowiednich słuzb mając nadzieje,że autorytet instytucji pomoże pomóc zwierzakowi. No ale autorytet pewnie grzeje dupsko w jakiejś dyzurce i nie pomógł. A może szkoda impulsu na jakiegoś psa? Masz policjo nastepnego plusa u ludzi. To teraz wołaj o podwyżki.
    • Gość: voooodoooo Policja: duży pies na ulicy? Mamy ważniejsze za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 17:18
      Jeżeli jest deficyt patroli w gminie, a bezdomne zwierzęta nie są sprawą policji, nie rozumiem z jakiej racji dyspozytor przysłał patrol do psa. Należało połączyć panią z telefonem interwencyjnym gminy, albo samemu wezwać rakarza... Może należałoby zamiast wdawać się w pyskówki, sprawdzić kompetencje dyspozytora.
      Prewencyjnie radiowóz zostałby też wysłany, gdyby ktoś zgłosił przeterminowany serek homogenizowany? Tak na wszelki wypadek...?
      • opolak Re: Policja: duży pies na ulicy? Mamy ważniejsze 28.12.12, 20:50
        Czy w okolicy jest rakarz??
        Psy powinny byc obowiązkowo chipowane - wszystkie - bez chipa do rakarza.
        • Gość: alojz Re: Policja: duży pies na ulicy? Mamy ważniejsze IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.12, 21:48
          Vivuś ty za to bardzo dbaleś o wizerunek policji podżerając dzieciom kotlety z przysługującej im dziennej stawki żywieniowej...
    • Gość: opolek Alojz IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 29.12.12, 13:07
      Nie wiem o czym piszesz ale wiem jedno. Wizerunek policji mi dynda. To Twoja sprawa Alojzy a jest on kiepski. Napisac na publicznym forum o kobiecie która zwraca się w dobrej sprawie do policji per baba może tylko łosio. No ale czego wymagac od funkcjonariusza. na szczęście Was doceniają i zabierają wiele rzeczy na które te baby nie chcą juz płacić.
      Spełniaj więc Alojzy swoja misje tylko nie obrażaj ludzi. Dzieki tym babom otrzymujesz pensje i dzieki nim masz emeryturę. Bo przecież sam na nią sobie nie uskładałeś.
      • Gość: alojz Re: Alojz IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 15:15
        a skad wiesz opolek, ze pisalem do ciebie? niezly z ciebie mozg skoro tak latwo dajesz sie podpuscic. Wystarczy maly Krok i jestes jak otwarta ksiega.

A co do mojego nazewnictwa - w miescie mieszkaja kobiety a na wsi baby. Kumasz emerycie utrzymywany z moich podatkow?
    • Gość: opolek Alojz IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 29.12.12, 15:53
      Wiesz co Alojz. Ty na pewno jestes policjantem. Zdradza Cię sposób myślenia i wyciągania wniosków. Nie wiem ile kroków potrzebujesz by pójść po rozum do głowy ale dtroga na pewno długa. Przeglądając wątek w dyskusji tylko ja zwróciłem sie do Ciebie ad personam( zapytaj przełozonego to Ci wyjaśni to słowo) I skoro odpowiadasz to uznałem że na mój wpis. Bo gdyby nie to na czyj? Mysle że az taki niekumaty nie jestes bo inaczej psychiatra by Cie nie dopuścił do szlabanu. Nie bierz więc za duzo na głowe tylko naucz sie jak powinnoi pisac sie o kobietach na forum publicznym. A o tym,że jestes ze wsi nawet nie musiałes pisac.
      • przemo_opole Re: Alojz 29.12.12, 16:06
        Nie karm trolla. Ja zakończyłem też w wątku o zamkach. Kto wie, może to ta sama osoba :)
    • Gość: opolek podsumowanie IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 29.12.12, 17:05
      Nie jest ważne czy ktoś jest trollem bo tak okresla się przeciwników w dyskusji gdy nie ma argumentów. Nie wiem o co chodzi Alojzemu gdy zwraca się do mnie per emerycie w sytuacji , kiedy ja cięzko zapieprzam po to,by to państwo mi skubało duzą część moich pieniędzy na utrzymanie Alojza i jego emeryturę po 15 latach pracy . Wiem jedynie ,że głupotą sięgającą nieba jest wysłanie patrolu policjantów radiowozem ,by po przejechaniu kilku lub kilkudzisieciu kilometrów powiedzieli kobiecie,że nie mogą nic zrobic. Albo za duzo paliwa albo za mało rozumu. I żadne obelgi lub przezwiska tego nie zatrą. A może to nie głupota ale po prostu policja? I jeszcze jedno. Za to paliwo też płacę między innymi ja.
    • Gość: Janiz Policja: duży pies na ulicy? Mamy ważniejsze za... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 22:59
      Prawdopodobnie ten pies zginął następnego dnia rano na trasie Domecko-Nowa Kuźnia. Zostały uszkodzone przy tym dwa samochody. Oczywiście Policja ma ważniejsze zadania niż zapewnienie bezpieczeństwa mieszkańcom a koszty kolizji to tez pewnie nie jej sprawa.
    • Gość: opolek Alojzy IP: *.252.22.84.internetia.net.pl 30.12.12, 16:07
      Dobra. To teraz ja z tego IP postaram się coś wyjasnić Alojzowi. Bo widzę,że argumenty nie trafiają i nie dziwi mnie to.
      Ten artykuł pokazuje jeden z elementów pracy policji w tej jednostce. Może i więcej by się znalazło ale ludzie nie zgłaszali tego do prasy. Ta pani zgłosiła. I Alojzy zamiast starać się zrozumieć o co chodzi to atakuje . Bo w tym jest mocny. Co to za sztuka zaatakowac babę? Kiedy trzeba zaatakować przedstawiciela państwa które nie daje pieniędzy , na przykład w osobach ministra lub premiera tu już megamózgu nie ma. Bo baba nie odda a minister może. No i taka jest ta logika Kiedy przychodzą do nas po prośbie to są mili,grzeczniutcy,czyściutcy jak pudelki przygotowane do wystawy. Proszą o pieniądze na paliwo, a może jakieś mebelki w niezłym stanie by sie znalazły, a może komputery? W naszej instytucji byli nawet z prośbą o pieniądze ..........na piwo.Bo mieli święto i chcieli sie napić. Żenada.I wtedy jesteśmy dla policjantów Szanowni Państwo. A kiedy dostaną juz jakieś pieniądze ,które można było spożytkować inaczej, to znowu jestesmy babami,trollami,lemingami . Ot logika. A kim Wy Alojzy jesteście? Jedną z instytucji państwa i tyle. Ważną ale jest wiele innych , równie ważnych instytucji. Przykład z artykułu pokazuje logikę na poziomie gminy. Dyspozytor mówi kobiecie przez telefon,że nie załatwią sprawy ,po dwóch godzinach jedzie radiowóz tam i z powrotem kilkanaście kilometrów po to,by powiedziec kobiecie,że nie załatwią sprawy. Może woźcie się za swoje. Przeciez Wasz budżet to nie Wasze pieniądze i ludzie mają prawo Was oceniac.
      A logika na szczeblu kraju? Podobno w policji nie ma pieniędzy na nic. A podobno ich komendant główny oddaje do ministerstwa 30 milionów nadwyżki finansowej. Trzydzieści milionów.
      Może ktos potrafi zrozumiec tę logikę? A zresztą po co. Baba nie ma dzwonić,nie ma przeszkadzać a jak ktoś skrytykuje to sie go obskoczy , bo przeciez my jestesmy policja. I co z tego?
      Alojzy. Nie przychodźcie w styczniu z płaczem bo on juz nikogo nie rusza. Nie dostaniecie pieniędzy a jak Wam ciężko to idźcie pracować do innych firm. Jak czytamy setki młodych ludzi chce pracowac w policji. Może oni zechcą pracować dla obywateli i nie bedą lekceważyć ludzi,którzy im dają pieniądze. Coś mi sie wydaje,że Alojzy tego nie załapie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka