Dodaj do ulubionych

Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa

IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 13:27
Świetny tytuł - słowem kunszt dziennikarski w pigułce.
Gdzie tak fachowo uczą prostackiego żargonu?
Obserwuj wątek
    • jkredman e tam, e tam, namowy bez świadków 27.04.13, 14:41
      zatruty dowód, a sędzia Paweł Rysiński dał wyraźną wskazówkę
      • Gość: gazer POswiry wykoncza Polske!! IP: 2.26.67.* 27.04.13, 15:32
        • Gość: vOppeln Re: POswiry wykoncza Polske!! IP: *.fbx.proxad.net 27.04.13, 17:37
          Ja bym powiedzial POPiSdziele. Miedzy tymi dwoma styropianowo-solidaruchowo-katolskimi kur...stwami jak dla mnie, to nie ma zadnej roznicy.
    • albrecht_kalba Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 15:21
      "Każdy polityk to świnia czarna..."
      "Pamiętaj, że ten co ma władzę niech zawsze, zawsze budzi w Tobie odrazę..."
    • Gość: wer Re: Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa IP: *.cable.smsnet.pl 27.04.13, 15:26
      sama prosiła o pracownika :):):) następnym razem niech nagrywa takie rozmowy
      • brat187 Re: Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 15:51
        "> sama prosiła o pracownika :):):) następnym razem niech nagrywa takie rozmowy"

Nagrywanie bez wiedzy jest nielegalne. Jak ktoś pisał, sędzia dał Ryksiński dał wykładnię.
    • Gość: mazak Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 15:42
      "Radny PO Marek Niemiec podkreśla, iż informacje o rzekomym namawianiu Dysarz do zatrudnienia jego małżonki mocno go zaskoczyły. - Na początku marca tego roku spotkaliśmy się w tej sprawie i rozmawialiśmy o rozwoju mojej żony. Później odbyła się rozmowa pani dyrektor z moją żoną i z relacji małżonki wynikało, iż została ciepło przyjęta."

Faktycznie, z tej wypowiedzi wynika, że Pan radny mógł czuć się zaskoczony :)
      Pan radny rozmawiał o rozwoju żony z potencjalnym pracodawca?
      Komedia
      • roman_ Re: Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 16:06
        Ta wypowiedz to chyba dowód na prarwdzoiwść słów urzędniczki.
        Radny wstępował w charakterze menadżera swojej gwiazdy?
        Mam wrażenie ze pani kierownik miała przyjąć do pracy swoją następczynię .
        Pewnie w podświadomie to czuła stąd powstał taki opór .
        Wskazuję na to choćby zaangażowanie tak wielu decydentów w tej sprawie.
    • Gość: pifpaf Re: Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa IP: *.olsztyn.mm.pl 27.04.13, 15:44
      Zgadzam się w 200 % . Dziennikarze powinni PISać tylko o tym, że PIS to całe zło, a nie zawracac ludziom gitare jakimiś błochostkami typu: urzednicy okradaja państwo polskie na potegę.
    • Gość: gaga Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 15:50
      Tępi humaniści wasze dni, kiedy czymś rządziliście się kończą. Tępaki po historii czy politologii wy nawet płytek w klozecie nie potrafilibyście położyć. Won z Polski albo się tam przejadę!!!
    • kot2ka Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 15:52
      Jestem święcie przekonany że tak właśnie było jak to przedstawiła urzędniczka. Te bydla.. w samorządach gdzie tylko nie popatrzec uprawiają na olbrzymią skalę NEPOTYZM tylko jak przychodzi do nagłośnienia sprawy to wyprą się nawet swych rodziców. To jest banda szubrawców i zakłamanych kanali !!!!
    • rand-all Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 15:57
      jak możecie oskarżać PO?
      Przecież to PiS jest całym złem w Polsce i mam nadzieję że wreszcie zostanie odsunięty od władzy! Mam dość ich krętactw i machlojek, to jest straszne co robią z Polską.
      Wracam do czytania weekendowego wydania niezależnej Gazety Wyborczej a już o 19:00 cała prawda całą dobę czyli kochany TVNek.
    • poborowy102 Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 15:58
      Właśnie wyjrzałem przez okno - znowu ktoś grzebie na śmietniku - jakaś kobieta. Czysto ubrana - biała bluzka, szare spodnie, dba o wygląd, uczesana. Koło pięćdziesiątki. Ale szpera strasznie powoli. Z taką flegmą nigdzie nie znajdzie roboty, chyba, ze po znajomosci.
      Wyjęła zieloną bluzkę i ogląda. Zielona bluzka jak zielona wyspa, chciałoby się rzec.
    • wiesscar wladza deprawuje 27.04.13, 16:00
      wladza absolutna sie deprawuje absolutnie,
      POwcy chca wykorzystac swoj czas, maja 5 minut wiec chca sie zdeprawawowac absolutnie,
      konczy sie to da takiej wladzy lub rzadzonych tragicznie,dochodzi do rozlewu krwi,
      jedno bronia swoich przywilejow, reszta nie chce umrzec z glodu,
      chodzi o to ze przy braku rownowagi politycznej zanika kontrola opozycji,
      rzadzacy sie coraz bardziej umacniaja i brzuszyska im wypasione rosna,
      w koncu dochodzi do wybuchu spolecznego,
      oni to wiedza ale chca nachapac ile sie da do tego czasu
    • prababka44 Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 16:04
      Dlaczego ten cały Wantuła przypomina mi niejakiego Adama Hofmana z PIS :(
      • roman_ Re: Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 16:09
        czas zadbać o higienę psychiczną mówiąc dyplomatycznie .
    • Gość: spisek Urzędniczka czy dupa wołowa? IP: *.vlan202.enoch.lubman.net.pl 27.04.13, 16:07
      Tę urzędniczkę już dawno powinni wypieprzyć z roboty za brak umiejętności posługiwania się dyktafonem.

A swoją drogą ciekawe, że wszędzie w Polsce bezrobocie a na urzędach wieczny niedobór pracowników.
      • Gość: a Re: Urzędniczka czy dupa wołowa? IP: *.42.0.85.alfanet24.pl 27.04.13, 16:27
        Pracuję w pewnym urzędzie i wierzę tej urzedniczce. Skala kumoterstwa w samorządach jest ogromna. Za wszytskim stoją osoby bedące u samej góry - prezydenci, dyrektorzy generalni i posłowie ze wspolnej partii.

Najgorsze jest to, że przyjmują ludzi bez kwalifikacji, kierunkowego wykształcenia i doswiadczenia. Najlepszy przykład.... do wydziału pomocy społecznej zatrudniono u mnie... geodetę.

Przede wszystkim gratuluję odwagi tej Pani i charakteru - szkoda że taką postawę prezentują tylko jednostki.
      • Gość: Jacko Re: Urzędniczka czy dupa wołowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 18:38
        Chłopie, co tam dyktafon, mnie w pracy wołają coby maila wysłać kiedy ma być z załącznikiem.
    • Gość: adi Zadziwiające jest to forumowe zdziwienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 16:24
      Nie chcę nikogo obrażać, ale ci, którzy myślą, że ten przypadek jest odosobniony, wykazują ogromną naiwność. Należy przyjąć, że jest to powszechny proceder w Rzeczypospolitej Polskiej, który może niedługo będzie zupełnie legalny (vide Sawicka vs CBA).
      • Gość: antykaczor Re: Zadziwiające jest to forumowe zdziwienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 17:51
        A co wolałbyś żeby wzorem KGB czy Gestapo PiSowskie polityczne policje fabrykowały dowody i namawiały do brania łapówek a do tego jeszcze zacierały ślady zabójstwa jak z Barbarą Blidą.
        • Gość: MML Re: Zadziwiające jest to forumowe zdziwienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 18:42
          Namawianie do łapówki, a to dobre ! Jak cie ktoś namawia do łapówki to idziesz do prokuratury a nie uzgadniasz detale.
    • Gość: Kombatant Przecież to jest standard posolidarnościowy IP: *.c201.msk.pl 27.04.13, 16:32
      Armia biurw posolidarnościowych liczy ponad 800 tys i cały czas rośnie. A dni szefowej oświaty są już policzone -> są już kandydaci na jej stanowisko o poglądach zgodnych z pogladami lidera.
    • Gość: gość4 Re: Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa IP: 95.108.119.* 27.04.13, 16:34
      w tym państwie prosze pani kumotyerstwo i łapownictwo jest tylko moralnie be.
    • 1234qwerty Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 16:35
      Na takie "pogaduchy" z przełożonym trzeba jednak przychodzic z włączonym dyktafonem.
    • sbek Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa 27.04.13, 16:35
      TAk jest w całej okradanej Polsce, co partia rządząca musi mieć swych pociotków. W UMKrakowa identycznie, na miejsce Piotra M. Z działu IT, przyjęto bez tzw. obowiązku Konursowego ob. Grzegorza Z, dawnego właściciela upadłej firemki z ul.Zaleskiego. Ale nowy towarzyssz ma się dobrze, juz rozmawiałem osobiście , bo jego podwładni klną na niego,lecz strach wokół siebie rozpylił, bo to znajomej, kawał Son of the B....a.
      To samo było jak z UMK "przszedł" do Szpitala UJ na dyrektora ob. Andrzej K. też bez tzw. konkursu. To nic nowego Panie Premierze "wszystkich Polków" ,ale tylko tych nielicznych, wypadek przy pracy to amber-gold pod egidą WADZY, też wstyd , wymknął się spod kontroli, Czas odejść, bo to nie są już działania" Pro Publico Bono", Wstyd to mało
    • medycynaradziecka No, obrońcy PO - gdzie jesteście? 27.04.13, 16:42
      Państwo kolesi w kolejnej odsłonie.
      • cezar85 Re: No, obrońcy PO - gdzie jesteście? 27.04.13, 17:00
        tu jestem. żona hofmana. do widzędza
        • medycynaradziecka Re: No, obrońcy PO - gdzie jesteście? 27.04.13, 17:11
          no dobra, jedna żona, jednego hofmana... a oszustów z PO tysiące...
          • cezar85 Re: No, obrońcy PO - gdzie jesteście? 27.04.13, 17:15
            bo właśnie są przy władzy. myślisz, że za pis'u będzie inaczej?
            • medycynaradziecka Re: No, obrońcy PO - gdzie jesteście? 27.04.13, 17:39
              Inaczej na pewno, czy lepiej nie wiem. Ale chyba warto spróbować...
              • cezar85 Re: No, obrońcy PO - gdzie jesteście? 27.04.13, 17:57
                warto spróbować to by było, gdyby mieli jakiś plan na Polskę, zamiast zamachu i tego co zrobią z tuskiem, gejami, dziećmi z in vitro i całą resztą ludzi, którzy się z nimi nie zgadzają
          • Gość: Acharavi Re: No, obrońcy PO - gdzie jesteście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 18:10
            Za rządów Pisu w jednej z krakowskich firm w której pracuję było dokładnie tak samo,nieważne że gość nie miał kwalifikacji i na niczym się nie znał,ale za to znał odpowiednia osobę i go zatrudniano,to było nagminne,myślenie,że za rządów SLD czy Pisu było inaczej jest bardzo naiwne...
    • Gość: Publicus Na 300% kobieta mówi prawdę. IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 16:53
      Nie po to jest się dyrektorem jakiejś placówki publicznej, żeby dobrze prowadzić sprawy. Dyrektorem jest się po to, żeby bez problemów osobom wskazanym przez polityków dawać konfitury w postaci posad. Potem taki dyrektor ma problem, bo etaty obsadzone, ale pracować nie ma komu.
    • Gość: zaproszenie do Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 16:53
      Zapraszam żonę pana radnego do szczecińskiego wydziału oświaty w którym się nie pracuje a zapie.... Zaraz odechce im się protekcji.
    • Gość: czytelnik Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa IP: *.superkabel.de 27.04.13, 16:55
      Przeciez to normalna procedura w Polsce. W Szczecinie jest tak samo. Wystarczy spojrzec na obsadzane stanowiska, jaka partia rzadzi tacy ludzie tam siedza. Nie liczy sie co kto wie, tylko jakie ma plecy. Chory kraj, i jeszcze wszyscy udaja ze niczego nie widza.
    • cezar85 nihil novi 27.04.13, 16:59
      jak pis przejmie władzę, to dzień po wyborach, żona hofmana cudownie ozdrowieje po to by przyjąć jakiś lukratywny etacik. cud przypisze się jarkowi i tydzień po (jego) śmierci zostanie ogłoszony świętym
    • Gość: ksiądz z kochankie Szuje IP: *.play-internet.pl 27.04.13, 17:00
      Jak widzę takie zakazane mordy jak ten buc i jego mlodociany przydupas to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera (choc nie noszę scyzoryków). Jeden i drugi zatrudniony powyzej swoich kompetencji a szczególnie powyżej kompetencji etycznych. Takie gnoje nie tylko niszczą ludzi, z którymi pracują, dobierając najgorsze szumowiny, byle były swoje, bo wtedy można bezpiecznie kręcić lody, ale jeszcze szkodzą mieszkańcowm, wprowadzając rózne drakońskie lokalne rozporządzenia w rodzaju eksmitowania ludzi do kontenerów, bo tak im podpowiada thatcheryzm, którego na ogół sa wyznawcami. Może kiedyś ich lud rozliczy, ale jeśli do tego dojdzie to wtedy nie będzie drzewa w okolicy, na którym by jakiś szmaciarz nie dyndał... Takie gnoje powinni co najwyżej być gońcami w urzędzie, a nie rządzić.
    • Gość: Kim Jon Un. Urzędniczka: Byłam nakłaniana do kumoterstwa IP: *.tmodns.net 27.04.13, 17:08
      Jesli to prawda, to kutas powinien stracic prace i powinni mu dowalic gigant grzywne plus 3 miesiace prac dla miasta. Jego podobizna powinna wisiec na kazdym billboardzie w miescie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka