Dodaj do ulubionych

Jakiej rozgłosni słuchacie najczęściej??

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 15:37
Chciałbym się Was zapytać jakiej rozgłośni słuchacie najcześciej.CO wam się
podoba w opolskim eterze,a co nie??Jako,że bardzo interesuję się radiem to
chciałbym mieszkańców województwa zapytać jakich stacji słuchają??Ja
uważam,że w naszym województwie nie ma za bardzo ambitnych
stacji.ogólnopolskich nie lubię,a prawdziwych lokalnych...nie ma.Ja
najczęściej zadowalam się słuchając Park Fm(wieczorem jedynie są kiepscy)-ale
mają słaby zasięg i nie ma mowy np.o słuchaniu w aucie,oprócz tego dobre
są:Radio Opole(tylko niektórych podstarzałych dziennikarzy nie mozna znieść)-
wieczorem RO nie nadaje się do słuchania bo same jęki i stękania słychać,a do
tego muzyka dla emerytów.Za to typowymą przyjemną rozgłośnia,która
uprzyjemnia dzień(ale nie gra samej papki,ma coś do powiedzenia) jest RAM
89,8 z Wrocławia(przypomina mi stare,dobre Radio na Wyspie).Wieczorami
słucham Radia Wrocław na 102,3.Najczęściej jak mam włączony komputer wybieram
jednak Muzyczne Radio z Jeleniej Góry(niestety tylko przez net,ale są
szanse,ze zwiększa ERP i będa u Nas słyszalni-już się nie moge
doczekać...).Nie zapominam tez o czechach-3 stacje najlepsze:Orion,Rubi i
Cerna Hora(wszystkie dostępne naziemnie).Ostatnio tez coraz bardziej
przekonuję się do Blue Fm.A czego Wy słuchacie??
Obserwuj wątek
    • Gość: islands Re: Jakiej rozgłosni słuchacie najczęściej?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 17:38
      Slucham Trojki. Niestety zadna z opolskich rozglosni nie daje mi wyboru, jaka
      jest w Trojce. Jak chce sie dowiedziec, co dzieje sie w Opolu i na
      Opolszczyznie - to czytam strony GwO lub NTO. Czasem, dla relaksu i
      przypomnienia sobie piosenek sprzed lat, slucham Radia O'le. Co do Radia RAM,
      porownanego przez Jimmiego do Radia Na Wyspie - jak sie okazuje, Radio Wroclaw
      moze nadawac program tzw miejski. Radio Na Wyspie musialo zostac zamkniete,
      gdyz po 1 nie postaral sie o to poprzedni zarzad a po 2 Wyspe uziemil owczesny
      Pro Kolor i owczesne Radio O'le, ktore obawialy sie, ze Wyspa zabierze
      reklamodawcow i slaly obie rozglosnie skargi do KRRiTV. Szkoda, bo radio mialo
      coraz wiecej sluchaczy i to co nadawalo bylo strawne. Gdyby istniala Wyspa,
      moglaby miec wieksza sluchalnosc niz Radio Opole z programem regionalnym. Co do
      Blue FM. Jak startowali to program byl typowo opolski, nadawali chyba z
      Kedzierzyna Kozla, jednak chyba bylo zbyt malo reklamodawcow i zdecydowano sie
      na retransmisje na opolskiej czestotliwosci programu Blue FM z Wroclawia. Park
      FM niestety nie jest dobrze slyszalny w Opolu na zwyklym sprzecie, czyli bez
      dobrej anteny, ale jest to jedyne radio lokalne nie nalezace do zadnej sieci
      (Agora, Ad Point). Co do sluchania przez siec, polecam i slucham BBC Radio 1.
      Planeta FM moze sie od nich uczyc, na czym polega muzyka taneczna i
      przedstawianie serwisow w radiu. O Radiu Opole sie nie wypowiem, bo wiele
      rzeczy zostalo juz na tym forum napisane. Rozglosnia ta nigdy sie nie
      zreformuje, dopoki interesy partyjne i ukladziki kolezenskie beda przedkladane
      ponad program.
      • Gość: Jimmy Re: Jakiej rozgłosni słuchacie najczęściej?? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 20:07
        Planeta jest ostatnio nie do zniesienia.Powoli widać,że też leca na "słupki",bo
        chcą konkurować z dwoma Eskami(90,8 i 104,9-ta,w której pracuje Igor Nurczyński
        znany z "Baru",zaczynał w TVP regionalnej-NO COMMENT...kiedyś promował muzę,a
        teraz poleciał na komerchę).No i Planetka zyskuje młodzież dzieki graniu
        utworów w stylu "Dla mnie masz stajla".Ale niestety na mnie niech nie liczą.A
        kiedyś jeszcze jako Flash tak dobrze się zapowiadali.Co do Radia Opole-
        potrzebne są duże zmiany i reformy w tej stacji.Pierwszą z nich musi być zmiana
        zarządu i zwolnienie niektórych....niekompetentnych pracowników.Co do stacji
        młodzieżowych-niech Planeta i Eski posłuchają sobie np.Radia Fritz(stacja
        berlińsko-poczdamska),której często słucham przez sieć.Tam jest wiele
        muzyki,niekoniecznie komercyjnej a do tego informacje,traffiki i ciekawe
        dyskusje przyciągające inteligentniejsza część młodzieży.Taka jest grupa
        docelowa Fritza,a nie tak jak u nas-stacje dla dzieci blokowisk.Blue FM teraz
        jest całkiem znośne-widać,że stacja ta staje się zoraz lepsza i bardziej
        profesjonalna(jednak do dawnego Klaksonu trochę im brakuje).Park jest dobry,ale
        nie do słuchania w aucie.W samym Opolu brakuje typowej lokalnej stacji w
        formacie AC.Jest po prostu wielka luka po zlikwidowaniu Famy i BEZPRAWNYM!!!!!
        wyłączeniu ProKOloru(raport pana Ziobry mówi troszkę o grzechach Czarzastego,do
        tego dochodzą decyzje NSA).Ale i tak na reaktywację ProKoloru chyba nie ma
        szans...:(:(.Cały sprzet zaprzedali ad.pointowi i teraz powstała taka
        Planeta...kiedyś ich chwaliłem,ale oto przykład jak się psuje radio.Po prostu
        trzeba by stworzyć dobrą loklaną stację(niech wzorem będzie Muzyczne Radio z
        Jeleniej Góry!!!!!!),która mogłaby odnieść bardzo wielki sukces wśród
        Opolan.Tylko trzeba wiedzieć jak się podchodzi do radia....Życzyłbym sobie i
        innym miłosnikom żywego radia,żeby znalazło się kilku zapaleńców(takich jak
        ja),którzy chcieliby uzdrowić opolski eter.Mam nadzieję,że to się spełni...Na
        razie pozostają do słuchania stacje dolnośląskie i czeskie :(.
    • Gość: Goocha Nowa stacja Bu!! FM IP: *.ozimek.net.pl 28.07.04, 11:06
      A ja słucham umoralniającej stacji Bu!! FM hehehehehe
      • Gość: Jimmy Re: Nowa stacja Bu!! FM IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 11:12
        Goocha...sprecyzuj trochę...czyżby jakiś piracik????A co do
        stacji "umoralniających"-znam tylko jedną na 88,9 FM
        • dodo1983 radio internetowe 28.07.04, 12:16
          jimmy, a moze zalozymy radio internetowe, co? mialem kiedys program w radiu opole, ale to juz minelo ;)
          • Gość: Jimmy Re: radio internetowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 12:50
            Dodo,a jaki to byl program???Czy nie przypadkiem "Energia FM"???Była wspaniała
            audycja.Prowadzący zasługiwał na wielkie uznanie.Po prostu w energii grana była
            dobra,taneczna muza niespotykana w innych rozgłosniach(bardzo przypominała mi
            program w stylu DMC Charts).Szkoda tylko,że pewien "wielki baron" z radia Opole
            (wsdzyscy pewnie wiedza o kogo chodzi) wywalił Pana Szarometę z RO bo miał
            jakieś obsesje na jego punkcie.Teraz mamy "Goraczkę Sobotniej Nocy",która nie
            jest zła(najlepiej pod względem muzyki wyglądają programy M.Majerana i
            B.Soleckiego,pan Kolbusz prawie w ogóle nie gra tanecznie,co się mi nie
            podoba).Ale i tak "Energia" była dużo lepsza.Pewnie pamiętacie jeszcze tą
            audycję...A co do Radia internetowego...niespecjalnie byłbym zainteresowany
            bawić się w stacje internetowe.Od pewnego czasu interesuje mnie praca w
            mediach,chciałbym zostać DJ-em i wydawcą radiowym,ale w rozgłośni
            naziemnej.Problem w tym,że niestety nie za bardzo gdzie jest mozliwość
            prowadzenia autorskich audycji,doboru muzyki i kontaktu ze słuchaczem.Stacje
            sieciowe odpadają,Radio Opole...hmmmm-podobno ma zmienić się zarząd.Mam
            nadzieje,że niektórzy starzy dziennikarze odejdą i stacja nieco przeformatuje
            się.Jeśli chcieliby przyjmowac młodych,to próbowałbym właśnie tam....przydałoby
            się nieco zmienić charakter Radia Opole-żeby o każdej prze dnia wszyscy mogli
            tego posłuchać-takie z założenia powinny być regionalne stacje PR.Mam też malą
            nadzieję na powstanie dobrej lokalnej stacji w formacie AC-tam bym czuł się
            dobrze jako słuchacz,i na pewno próbowałbym znaleźc tam pracę i uprzyjemniać
            czas słuchaczom-od razu powiem,że grałbym wszelkiego rodzaju "rarytasy
            muzyczne"rzadko spotykane w innych rozgłośniach.taka stacja marzy mi się na
            Opolszczyźnie i jakby już taki zaszczyt pracowania w radiu mnie spotkał,to
            realizowałbym swoje założenia na antenie..na razie niestety jestem tylko
            słuchaczem...i to w dodatku nie ma za bardzo czego posłuchać w opolskim eterze.

PS.A tak w ogóle dziwi mnie,że np.takie Chojnice(miasteczko na północy)stać na
            bardzo dobrą profesjonalną rozgłośnię(mam na mysli Radio Weekend-grają tam na 3
            czestotliwościach i na dodatek nadają przez net),a w Opolu NIC takiego nie
            ma.Czyżby "brak częstotliwości" a może brak chętnych do zainwestowania i
            tworzenia takiego radia???
            • dodo1983 Re: radio internetowe 28.07.04, 19:20
              nie, to nie ja prowadzilem energie FM. ja mialem program, w ktorym prezentowalismy kapele z opola. ale to nieistotne w sumie ;) w radiu oppeln sa duze mozliwosci, tylko jest tam za duzo starych pierdzieli, ktorzy juz dawno powinni isc na emeryture. poza tym pomijajac audycje tematyczne muzyka ktora puszczaja w ciagu dnia jest beznadziejna. niektorych kawalkow nie slyszalem w zadnych innych mediach (radio, TV). brakuje tam osob, ktore wnioslyby troche swierzosci do tego zatechlego radia. byly tam czasem takie bzdurne sytuacje, kiedy realizator nie chcial nam puscic podkladu muzycznego podczas wywiadu, bo wedlug niego "tak sie nie robi podczas rozmowy". byla to totalna bzdura, bo wychodzilo na to, ze koncepcja programu zostala wywrocona niejednokrotnie do gory nogami przez osobe, ktora w sumie miala realizowac nasz pomysl. oczywiscie nie mowie o wszystkich realizatorach, ale w przypadku tych starszych byly czasem spiecia. musielismy sie tez dopraszac, zeby nasz program wyladowal w ramowce na stronie internetowej radia. i tak gowno z tego wyszlo. tak mi sie wydaje ze predzej powstanie w opolu nowe radio, niz zmieni sie radio opole.
              swoja droga, to czytalem, ze niejaki Paweł.K ma zastapic Edwarda Spyrke i byc odpowiedzialnym za ramowke muzyczna... moze wtedy cos sie zmieni..
              sad but true, jak spiewal kiedys pan o nazwisku Hetfield ;)
              • Gość: Jimmy Re: radio internetowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 20:33
                No,bardzo dobrze że Pan Spyrka poszedł na emeryturę.o samo powinno byc z
                Paniami:Czyżniewską,Lubowiecką,Trylnik,również odejść powinien Pan
                dzięciołowski,Maćkowiak i wszyscy starzy realizatorzy(pewnie o nich
                myslisz):Pan Gawroński,Pani Przybylska czy szybka.Maciek Dudek i Adrian Chimiak
                sa bezkonkurencyjni i jak oni realizują program to widać różnice.Po prostu
                mamy XXI wiek i radio powinno się dostosować,a nie starzeć się z niektórymi
                słuchaczami Koncertow Życzeń.CO do Koncertów Życzeń-uważam,że audycja ta akurat
                powinna zostać-jednak jedna(np.od 12.10 do 14) w zupelności wystarczy.Powinno
                się natomiast całkowicie zmienić rotację utworów.Już można się za
                przeproszeniem pożygać słuchając co koncert Proskauer Echo czy Duo Fenix.Tyle
                jest innych piosenek..można przecież grać inne śląskie piosenki,ale nie
                zapominać o innych.Brakuje tam piosenek polskich,angielskich,francuskich czy
                włoskich.Powinno się dawać adekwatne kawałki do okazji(np. z okazji 18.urodzin
                dać coś nowszego,a nie "Serduszka Dwa").Obecne koncerty to paranoja.A trzeba
                byłoby zmienić prezenterów na jakiegoś młodego chłopaka z dziewczyną i dać
                podkład pod czytane życzenia.Do tego zmienić repertuar i KŻ będa umilały
                niedzielne popołudnia,a nie psuły humor.To tyle o koncertach,które oceniane są
                wśród słuchaczy dość krytycznie.Licze na to,że nowi szefowie coś z tym zrobią(i
                z resztą ramówki też).Jakby szukali młodych ludzi,to oczywiście piszę się na
                to,hehehehe....Jak będzie to zobaczymy..ja jednak w to wierzę,że Radio Opole
                może stać się znośną rozgłośnią lokalną do słuchania dla każdego.Poczekajmy na
                zmiany na stołkach i miejmy nadzieję,że w końcu to radyjko stanie się lokalną
                stacją z prawdziwego zdarzenia .W końcu niby mamy płacić na to abonament(czego
                akurat na razie nie robię).
                • Gość: mieszkaniec Re: radio internetowe IP: *.chello.pl 28.07.04, 20:49
                  Jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził!!! To tez sie tyczy stacji
                  radiowych na opolszczyźnie. Krótko - inne regiony mają to czego my nie mamy, to
                  fakt! Ale my mamy więcej niż niektóre regiony!!! Byłem ostatnio na Mazowszu,
                  okolice Płocka, telewizja - tylko trzy programy z nadajników naziemnych, brak
                  TVN! Stacje radiowe - kompletne dno!!! Radio Plus i Radio Maryja górują, reszta
                  pasma poza Zetką i RMF pusta!!! U nas to jeszcze jak sie komuś nie podoba to
                  Czeskich stacji można posłuchać!!! Cudze chwalicie swego nie znacie!
                • dodo1983 radio opole 28.07.04, 21:31
                  no a skad wiesz jimmy, ze szykuja sie zmiany na stolkach w radiu opole? jezeli nic sie w tej stacji nie zmieni, to zdechnie ona smiercia naturalna - wraz ze swoim ostatnim sluchaczem. mam 21 lat, i nikt z moich znajomych nie slucha tego radia (warto przynajmniej dla wiadomosci), wiec jak oni maja zamiar sie rozwijac?
                  ja bym wywalil z tego radia zarzad i wszystkich emerytow. ludzie pracujacy w newsroomie sa spoko, szkoda tylko, ze maja malo do powiedzenia w sprawach programowych
                  • Gość: Jimmy Re: radio opole IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 21:43
                    No właśnie dlatego zmiany są potrzebne.Regionalna rozgłośnia PR nie może mieć
                    słuchalności w granicach blędu statystycznego.Wiem tez,że bardzo mozliwa jest
                    zmiana zarządu.W końcu Ordynacka przestanie rzadzić ta stacją,bo knocą
                    kompletnie regionalne radio.A po zmianach mogliby przyciągnąć dużo więcej
                    słuchaczy.Ja oczywiście popieram wywalenie zarządu radia(z Bogusławem
                    N.,Krzysztofem D. i innymi kontrowersyjnymi osobami).To konieczne w celu
                    przeprowadzenia dalszych reform!!!!Ja mam dobre przeczucie-że Radio Opole
                    zreformuje się,bo faktycznie coraz mniej osób ich słucha(no bo co tam słuchać
                    po 17.00).Radio Wrocław prezentuje sobą dużo wyższy oziom(przez cała
                    dobę!!!).Ich audycja z muzyką taneczną i rankingiem dolnośląskich klubów jest
                    doskonale znana przez młodzież(i to nie tylko na Dolnym Śląsku,ale także w
                    Lubuskiem,Na Opolszczyźnie-ja słucham każdej a nawet w Brandenburgii mają
                    nielicznych słuchaczy).Do tego dochodzi codzienny program z hasłem "Radio na
                    lato-lato w podrózy".Rzeczywiście robią wrażenie idealnej stacji lokalnej z
                    różnorodną muzyka i audycjami autorskimi.Polecam posłuchać:102,3 FM-odbiera na
                    terenie całego Opolskiego.Oprócz tego miejskie radio RAM na 89,8.Niech opolskie
                    rozgłosnie popatrzą na tak bliski Nam Dolny Śląsk(związani z Nim jestesmy)i
                    bierze przykład z tamtejszych rozgłosni.Wystarczy nieco zmienić format,załogę
                    radia i sukces murowany!!!Wcale nie trzeba żadnych chwytów marketingowych
                    stosować.Pora ściągnąć klapki z oczu i wziąć się do roboty.A jeśli
                    niektórzy "radiowcy" nie potrafią tego-niech lepiej robią w zyciu co innego a
                    robote pozostawią zapaleńcom,którzy nieco znają się na tym i chcą sluzyć
                    słuchaczom.
                • Gość: słuchacz Re: radio internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 23:42
                  > Powinno
                  > się natomiast całkowicie zmienić rotację utworów.Już można się za
                  > przeproszeniem pożygać słuchając co koncert Proskauer Echo czy Duo Fenix.Tyle
                  > jest innych piosenek..można przecież grać inne śląskie piosenki,ale nie
                  > zapominać o innych.Brakuje tam piosenek polskich,angielskich,francuskich czy
                  > włoskich.

ZGODA ZGODA ...

Nie zapominaj tutaj, iż koncert życzeń to KASA
                  Muzyka jest traktowana jak piąte koło u wozu
                  Niestety autorzy audycji (myślę tu także o Radiu Plus Opole)
                  nie znają (!) swojej płytoteki,
                  posłuchaj koncert życzeń Plusa ... dno totalne
                  Może inaczej, wygodnie jest promować własne utwory :-(((

• Gość: Rafał Re: radio internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 22:49
                    Masz racje słuchałem ostatnio Koncertu Życzeń w Plusie , zmienili prowadzących
                    teraz to jest totalne dno... :-(((((
    • Gość: fa Re: Jakiej rozgłosni słuchacie najczęściej?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 21:23
      fa
      • Gość: Ramon Re: Jakiej rozgłosni słuchacie najczęściej?? IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 25.08.04, 07:22
        "Deutschlandfunk" z Berlina
    • Gość: Opolanin Re: Jakiej rozgłosni słuchacie najczęściej?? IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 25.08.04, 11:54
      Programu II Polskiego Radia i Radia Olomouc
      • Gość: Radioactiviti Re: Jakiej rozgłosni słuchacie najczęściej?? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 20:10
        Wolna Europa
        Głos Ameryki
        BBC
    • Gość: słuchacz Re: Jakiej rozgłosni słuchacie najczęściej?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:30
      Radio Opole, OLE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka