Dodaj do ulubionych

Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi tu...

IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.13, 23:02
Kzg dopuszcza się czegoś gorszego niz ciulski język policjantów.
Sugeruje mianowicie jakoby to ludzie po zawodówkach tworzyli środowisko lumpów....

A ty kzg kto jesteś ? Pieprzony leming ?
Ludzie po zawo0dówkach często sa bardziej wporzo i robia mniej błędów ortograficznycch niż posrani magistrzy po UO
Obserwuj wątek
    • grubyfacio Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi tu... 24.07.13, 07:09
      Wulgaryzm w tytule ?!?
      Zdziczenie "dziennikarzenia" tępaków z GW sięgnęło rynsztoka.
      • Gość: opolanin Re: Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 09:12
        Mgr. po Niedziałkowskim, płacił,wymagał i dostał magistra. Ale dalej jest tumanem, czli nie czytaty i pisaty, ale wulgarny. Więc nie wyzywjcie ludzi po zawodówkach bo tam są specjaliści i ludzie pracowici. A nie nieroby!!! A zamiast kropki jest k....a to nie tylko u policjantów również w pięknych ustach kobiecych. Tak było i tak będzie. Spytajcie Pana MIODKA!!!
    • Gość: Aja Degeneracja do kwadratu! IP: *.internetia.net.pl 24.07.13, 10:04
      Wychodzi na to,że Policjanci nie różnią się niczym od lumpów i przestępców.
      Tym samym utożsamiają się z nimi.
      Po prostu, praca Policjantów i ich zachowanie usankcjonowane jest źle interpretowanym i ślamazarnym prawem.
      Nie istnieją żadne kodeksy moralne.
      Wszystkie wartości się zdewaluowały bo dzisiaj tylko kasa i kariera za wszelką cenę się liczy.
      Takie wartości jak:uczciwość, kultura, honor i cześć są obce temu środowisku, co widać, chociażby w ostatniej seks aferze.
      Czy znajdują się w ogóle w Policji inni ludzie?
      Bo jeśli nawet tacy są, to jest ich znaczna mniejszość i w końcu także dają się zmanipulować i wkręcić w całą machinę albo po prostu odchodzą z tej pracy aby nie dać się złamać i nie wpaść w depresję.
      Dzisiaj dla większości uczelni liczy się ilość a nie jakość wypuszczanych absolwentów.
      Lepsza jest praca fizyczna na świeżym powietrzu.

• Gość: -085 W twarz dla redaktora IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.13, 12:45
      Pomijając treść artykułu - walczę ze sformułowaniem "ci po zawodówkach".
      Skończyłem studia (obecnie zastanawiam się po co) i mam również wielu znajomych po szkołach zawodowych - gdzie dla wielu był to świadomy wybór jako szkoły umożliwiającej im dalszy rozwój i jakiś start. Jedno co mieli wspólnego to to, że każdy chociaż raz doświadczył pod swoim adresem tekstu "ten po zawodówce". Szanowny pan inteligent redaktorzyna powinien dostać od naczelnego prewencyjnie w twarz za utrwalanie stereotypów już nawet nie tyle krzywdzących co bzdurnych (szkoły zawodowe obecnie stanowią IMHO najbardziej dostosowaną do rynku ofertę edukacyjną).

Nie ma jak pisać o braku kultury i samemu się nią popisać.
      • Gość: -085 Re: W twarz dla redaktora IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.13, 12:48
        Dopiero po napisaniu komentarza przeczytałem pozostałe. Cieszy mnie, że ludzie zwracają na to podobną uwagę.

Tylko to działa w 2 strony - pracowity wykształciuch też oczekuje szacunku ;>
    • Gość: gość Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi tu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.13, 14:31
      Przeraża mnie jak MY Polacy mało mamy szacunku i tolerancji wobec samych siebie. Ci po zawodówce, wykształciuchy, lumpy, moherowe berety etc. A ponoć my taki chrześcijański naród.
    • Gość: jasio263 Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi tu... IP: *.CNet.Gawex.PL 24.07.13, 15:31
      Też byłem kiedyś na przesłuchaniu i miałem wrażenie że przesłuchiwała mnie Pani z lekka niedorozwinięta. Może tak już mają?
      • Gość: galanty Re: Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi IP: *.yolau.net 24.07.13, 15:44
        Zapomniała skończyć milicyjną zawodówkę i od razu poszła do Akademii Policyjnej.
        Tak to bywa z karierami szybkiej ścieżki.
    • Gość: galanty Re: Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi IP: *.yolau.net 24.07.13, 15:31
      > Ludzie po zawo0dówkach często sa bardziej wporzo i robia mniej błędów
      > ortografi cznycch

Czyżby i czy "często" ma dla zmyłki sugerować "zawsze"?
      Ja mam inne doświadczenia z robieniem błędów ortograficznych
      przez "tych po zawodówkach" (nie zawsze oczywiście)
      co nie znaczy, że ci po uniwiejskitetach muszą być, z reguły lepsi.

>niż posrani magistrzy po UO

"W porzo".

Pełna kultura, czyli na pewno ktoś po zawodówce.

Wciąż nie widzę, żadnej sprzeczności:

Elita policjantów, po zawodówkach, powinna rozmawiać z elitą obywateli, też po zawodówkach.

Natomiast lumpy po uniwersytetach mogłyby rozmawiać z takimi samymi lumpami
      wśród przesłuchiwanych.

To chyba zadowoliłoby wszystkie strony.
      Społeczna elita po zawodówce nie musiałaby
      się stresować niegramatycznym językiem uniwersyteckich tepaków.
    • Gość: gość Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi tu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 16:10
      Nie ma nic gorszego jak wykształcony cham.
    • Gość: mgs no cóż... IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.13, 18:43
      słusznie tu ktoś zauważył, że policjanci pracują z lumpami więc powinni potrafić z takimi lumpami nawiązać nić porozumienia, ale... jednego dnia przychodzi do mnie lump, a innego dnia przychodzi kumaty facet, niekoniecznie po studiach wraz z papugą, papuga się gapi, przysłuchuje i robi notatki, nie można się wtedy posługiwać językiem lumpów, trzeba sprawiać wrażenie elokwentnego specjalisty... nie każdy tak potrafi i TU jest pies pogrzebany...trzeba być na tyle uniwersalnym i smart, żeby potrafić się zachować odpowiednio w każdym towarzystwie i każdej sytuacji...i to wszystko
    • Gość: IgoreX Wulgarni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 18:53
      Mój siostrzeniec idąc chodnikiem powiedział stojącemu tam policjantowi "dzień dobry". To co mu policjant odpowiedział to szczyt nie tylko chamstwa ale i buractwa.

• Gość: distepfano A przełożony do podwładnych mówi tak: IP: 212.59.252.* 24.07.13, 19:57
        Cytuję słowa z nagrania z telefonu : " A co wy tu k.u.r.w.a jeszcze robicie ! "

Pamiętasz pseudo policjancie, czy ponownie mózg Ci zlasowało i oklapły Ci uszy jak do Ciebie się zwróciłem z uwagą, że tak się nie odnosi .

Zrobiłeś jedynie pseudo naczelniku w tył zwrot i już było po Tobie.

Widzisz , że piszę w formie grzecznościowej, lecz nie wiem czy wiesz o czym teraz piszę, bo wisz :))
        • gina_rossi Re: A przełożony do podwładnych mówi tak: 24.07.13, 23:36
          Gość portalu: distepfano napisał(a):

> Cytuję słowa z nagrania z telefonu : " A co wy tu k.u.r.w.a jeszcze robicie
          > ! "
          >
          > Pamiętasz pseudo policjancie, czy ponownie mózg Ci zlasowało i oklapły Ci uszy
          > jak do Ciebie się zwróciłem z uwagą, że tak się nie odnosi .

A jak sie mial odniesc? A by taki kulturalny "czlowiek" jak ty zrozumial, ze ma sie ulotnic?
          >
          > Zrobiłeś jedynie pseudo naczelniku w tył zwrot i już było po Tobie.

Ale mu dales popalic co! Tej "glinie"! Ale jak trwoga - to ratuuujcie!

A kysz szczurze! Do kanalu gdzie twoje miejsce.

• Gość: Artur Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi tu... IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.07.13, 05:00
      Niestety do policji często trafiają ludzie pochodzący z tzw. "marginesu". Z własnego dosiadczenia wiem że np. w przypadku moich byłych znajomych z podstawówki - prawnikami i policjantami zostawały dzieci ówczesnych mafiosów by w przyszłości prać brudy rodzinki.

Kultura naszej policji leży i nie ma co do tego dwóch zdań, z drugiej jednak stony nie mają to być lwy salonowe tylko koty polujące na myszy - tyle że koty te żadko kiedy wystawią swój ogon gdy w okolicy grasuje chociażby jeden szczur.....
    • Gość: nick Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi tu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.13, 06:15
      Znam wielu gości po zawodówkach, przy których ludzie po Wyższych Szkołach Gotowania na Gazie wymiękają. To co kto skończył absolutnie nie ma przełożenia na to jakim się jest człowiekiem. W dodatku magister to człowiek, który uczył się wielu rzeczy, ale czy je zrozumiał, czy nigdy nie korzystał ze ściąg?
      • Gość: arutkaf Re: Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 07:34
        Aż dziw bierze że nikt nie poruszył tematu świętobliwych zboczuszków po łopatologii.
    • Gość: Heniek Zechce pan spocząć na zydelku albo siadaj mi tu... IP: *.com 26.07.13, 00:57
      Wystarczy porównać młodzież z zawodówki ze "studentami" i absolwentami opolskich "uczelni" ,nie tylko opolskich.Kto czyni więcej zła i ma bardziej szkodliwy i deprawujący wpływ na miasto Opole i jego mieszkańców.
      Ja jako mieszkaniec Opola,najchętniej rozpędziłbym to "studenckie" towarzystwa wraz z kadrą ,na cztery wiatry,bo to zakała,obciążenie i utrapienie dla mieszkańców Opola.
      Młodzi po zawodówkach to grupa o wiele bardziej pożyteczna i pożądana dla mieszkańców Opla,jak ci tak zwani "studenci" ,absolwenci,kadra nauczająca,która po to "studjuje",aby mieć posady na których nic nie robi i bierze dużą kas np.Zębaty z Ratusza,policjant Marzec,przykładów można podać wiele.A podatnicy za to muszą płacić,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka