Dodaj do ulubionych

Ostroga Opole - konie.

IP: *.airmax.pl 15.09.14, 12:25
Witam serdecznie. Długo zastanawiałam się czy napisać tego posta.
Moja 8-letnia córeczka jest fanem koni. Od dawna zbiera figurki, plakaty i wszystko co związane z końmi.
Cały czas mówi, że chce jeździć na koniku jak będzie większa. Jako, że od niedawna mieszkam w opolu postanowiłam znaleźć miejsce gdzie córka będzie mogła boobcować z tymi wspaniałymi zwierzętami.
Wyszukałam stajnię najbliżej miasta gdyż nie dysponuję samochodem, żeby gdzieś pojechać.
Na stronie Ostrogi Opole wyczytałam, że w lipcu i sierpniu będą odbywały się "wakacje w siodle".
Pomyślałam, że to świetna okazja, żeby córcia popatrzyła jak dzieciaki jeżdżą, pogłaskała konika i nacieszyła się widokiem.
Mam świadomość, że córcia jest za mała, żeby sama jeździła. A więc udałam się w wakacje do ostrogi.
Nie ma żdnych drogowskazów, więc trafiliśmy do skansenu, a ztamtąd nas przekierowano do drugiej bramy gdzie jest stajnia.
No i się zaczęło. Na bramie wejściowej stały 3 obskurne prostytutki czekające na klientów. Już na terenie stajni jedna z nich obsługiwała w aucie swojego klienta.
Przeszłam z dzieckiem obok i udawałam, że nic nie widzę. Nie wspomnę o porozrzucanych prezerwatywach i chusteczkach.
Dotarłam w końcu do stajni a tam grupa ludzi, większość w mundurach(?) z piwem w ręku.
Nie wiem co to były za zielone ludziki, ale picie piwa nie wygląda dobrze w miejscu gdzie propagowane jest to piękne hobby.
Ogólnie straszny bałagan w tej stajni. Nie ma żadnej kawiarenki. Nie można przejść czystą nogą. Wszędzie brud.

Niestety żadnej szkółki w czasie naszych odwiedzin nie było. Próbowałam dowiedzieć się czy córcia może pogłaskać konika a może nawet usiąść na niego, ale niestety nie było z kim rozmawiać.
Jakiś starszy pan powiedział, ze dyrektora nie ma i on nie wie kiedy będzie. Nie ma też informacji kiedy są zajęcia "wakacji w siodle".

Pomyślałam trudno, Udałyśmy się na przystanek. Przy bramie żegnały nas wspomniane wcześniej prostytutki i ogólny bałagan w postaci butelek, chuteczek, prezerwatyw, butelek po alkoholu i innych śmieci.

O sprawie zapomniałam, ale w zeszły weekend byłam na targach ogrodniczych w centrum kongresowo wystawienniczym na wrocławskiej i córka zaciągnęła mnie znowu do koników.

I znowu to samo. Przy wjeździe prostytutki czekały na klientów. Ciężko było wejść ze względu na potworne kałuże.
Już na terenie stajni znowu prostytutka obsługiwała klienta przu drodze do wejścia.
W głębi inna pani lekkich obyczajów na dworze obsługiwała pana. On stał oparty o swój samochód a ta pani klęczłą przed nim.
Córcia spytała co ta pani robi z tym panem. Jakaś masakra. Nie wiedziałam co mam powiedzieć.
Obróciłam się na pięcie , wyszłam z dzieckiem i nigdy już nie wrócę. W głowie mi się nie mieści, że w mieście wojewódzkim, przy największym centrum handlowym, wśród pięknych zwierząt jakimi są konie jest normalny burdel.
Dziwię się, że rodzice posyłają tam dzieci. I dziwię się dorosłym, którzy jeżdżą tam na koniach udając, że nic się wkoło nie dzieje.
Wygląda to tak jakby te prostytutki miały zgodę dyrekcji stajni na świadczenie swoich usług.
Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam, ale jestem tak rozgoryczona, że musiałam się gdzieś wygadać.
Być może mój post przeczyta ktoś władny, komu nie jest obojętny temat koni i zrobi porządek, żeby jazda konna nie była kojarzona z nierządem.
Obserwuj wątek
    • Gość: ihaha Re: Ostroga Opole - konie. IP: *.189.38.62.atman.pl 15.09.14, 15:39
      Ostroga Opole to prywatny folwark pana Marczaka, który w ostrodze znalazł przystań do przeczekania do emerytury. Wturują my Gajdowie, którzy pomagają wyciągać fundusze od miasta oraz z programów unijnych.
      Gajdowie wyciągają dotacje z unii i potem tylko oni z tego korzystają (np. sprzęt jeździecki)
      WWszyscy podatnicy się na to składają bo ostroga finansowana jest z budżetu miasta.
      Nic kompletnie się nie dzieje, żeby mogli skorzystać mieszkańcy opola. Pan dyrektor i pani prezes nie robią nic poza załatwianiem własnych interesów.

już niedługo czynny będzie kawałek dalej ośrodek przyjazny dzieciom: www.kjavanti.pl
    • Gość: szalony Re: Ostroga Opole - konie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.14, 11:16
      forum.swiatkoni.pl/topic/16529-ostroga-opole/page__pid__384546#entry384546
      Swiat Koni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka