Dodaj do ulubionych

Miałem sen

IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.14, 22:20
Oto do drugiej tury weszli Ociepa i Wiśniewski. A po drugiej turze przegrany został wicepreziem a radni stworzyli koalicję. I poszło z Niemcem i komuną peło. I obudziłem się zlany potem, jak Jarmuziewicz po bieganiu...
Obserwuj wątek
    • Gość: Adaś Miauczyński Re: Miałem sen IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.14, 22:15
      Czyżby szatańskie kocisko miało prorocze sny?
    • men1972 Ja też miałem sen, że PiS w Opolu przegra. 16.11.14, 22:50
      No i mój sen się ziścił. Prawo i Sprawiedliwość, a raczej ludzie którzy byli na listach tego ugrupowania w zasadzie przerżnęło Wybory.

Bo ile otrzymali po parcia w Opolu? 12 % ???

Do Wyborów poszło 30.000 osób, i PiS z tego wywalczył, ile? 12%
      A 12% z 30.000 głosów, to daje, ile? Chyba coś około 3600 sztuk głosów w całym Opolu.

Przypomnę. Uprawnionych do głosowania jest 98.000 osób, a PiS w Opolu otrzymuje coś około 3600 sztuk głosów. To ile to daje RZECZYWIŚCIE procent?

Mi wychodzi, ze coś jakieś 4 % !!! Cztery. tylko cztery!!!
      • Gość: Adaś Miauczyński Re: Ja też miałem sen, że PiS w Opolu przegra. IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.14, 23:38
        Wygląda na to, że się goowno przyczepiło do okrętu i mówi, że śni? Wymyśl coś samodzielnie.
    • Gość: bozia Re: Miałem sen IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.14, 00:13
      Ludzie mają to powoli w d.pie.Władza się wyżywi i będzie żyć dobrze.Przysłowiowemu Kowalskiemu żyje się źle.A we władzach ciotki i pociotki.Ja zbieram na leczenie,bo mnie na nie nie stać,i chce się zawołać komuno wróć.Zapraszam na pospaceruj z rakiem.Każda pomoc mile widziana.
      • Gość: cair Re: Miałem sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 16:18
        Brawo PiS !!! nasz bastion to nie tylko podkarpackie ale pół Polski !!!!!! .Za rok cała !!!!!!!.Już słyszę te opluwające PiS -owców audycje w radiu TOK FM. Chamstwo z p.o. nie może zrozumieć że to naród jest suwerenem a gierki z ich strony o wymyślonej mowie czy języku nienawiści PiS u wobec politycznych przeciwników zaczynają pogrążać ich samych.To nie sen a rzeczywistość.
        • Gość: Prawdziwy Polak Re: Miałem sen IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.14, 16:38
          za rok cała Polska a za dwa cały świat
          • Gość: cair Re: Miałem sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.14, 19:49
            a za trzy wszechświat cały. a co żal i zawiść ci dooooope ściska ?
            • sokratovicz Re: Miałem sen 17.11.14, 20:56
              A jak prezes zaniemoze (czego mu oczywiscie nie zycze), to z tej smiesznawej partyjki ino wiory ostana. Nastepcow nie widac, jest tylko szef i tlo.
            • lalecznik-7 Re: Miałem sen 17.11.14, 20:58
              Przecież olewasz wybory. Sam taki wątek umieściłeś. To skąd ta euforia? Zapominasz, że to wybory lokalne. PIS wcale nie dostało nowych zwolenników. Po prostu lemingi przeniosły swoje głosy na lokalne komitety wyborcze, często bezpartyjne. Tak było w wielu miastach, a w miastach rządziła PO, stąd wynik. To jest właśnie obywatelskość. Natomiast lud spod znaku PIS robi zasadniczo to, co prezes każe. Spokojnie, przyjdzie czas na wybory parlamentarne, potem prezydenckie i znowu będziesz zgrzytał zębami. Ale pisz dalej. Działasz bardzo motywująco.
    • lalecznik-7 I sen się ziścił 17.11.14, 16:07
      Czyli jednak prawda – marzenia fajna rzecz. Należy pogratulować zarówno Wiśniewskiemu, jak i Ociepie. Temu ostatniemu szczególnie, bo to naprawdę dobry wynik. Postawa wyborców również daje nadzieje na przyszłość. Wybory samorządowe raczej nie dla partii. I to ma sens. Frekwencja też całkiem, całkiem. Chyba zaczyna powoli przebijać się świadomość ważności własnego wyboru. Jarmuziewicz okazał się być nie lokomotywą, a raczej kamieniem młyńskim u szyi. Też ciągnącym, tyle że w dół. To piękna nauczka. Oczywiście w mediach, tych mainstreamowych i tych anty, główny temat to przeciąganie linki PO-PIS. Dziennikarze chyba nie nadążają za obywatelami.
      • sokratovicz Re: I sen się ziścił 17.11.14, 21:16
        rozmawialem dzis z kilkoma osobami i wszyscy mieli autentyczna radoche, ze Jarmuz odpadl. Facet chcial na bezczelnego zajac prezydencki stolec, bez jakiejkolwiek wczesniejszej pracy na rzecz Opola, robiac kampanie pieniedzmi z kont obroslej tluszczem PO. Opolanie kupili mu bilet na tramwaj do jego Zawady.
    • Gość: behemot Re: Miałem sen IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.14, 23:29
      I już bez snu w drugiej turze walczą Ociepa z Wiśniewskim. Choć "niby" to walka nie PO z PiS-em a dwoma niezaleznymi kandydatami obywatelskich komitetów to polecam istotny tekst pod uwagę czytającym wiecej niż kilkadziesiąt znaków na ćwierkaczu czy twarzowej książce, Zbyszka Górniaka z dzisiejszej NTO
      gorniak.redblog.nto.pl/2014/11/28/skrzynka-z-narzedziami-a-nie-trotylem/
      warto przeczytać i podyskutować.
      • lalecznik-7 taa... 30.11.14, 11:59
        Wszystko piękne. Tak na 90%. Gdyby nie ostatnie 10% partyjniactwa. Albo się wkleja posty z myślą ogólną, albo propartyjne. Najgorsze w tym odniesieniu jest to, że pod postacią ogólnych przemyśleń przemyca się teksty partyjne. Miesza się jedno z drugim, aby przemycić to drugie. To taki kolejny poziom naciągania. Już nie tak nachalny, ale równie czytelny. A co do tych 10% - wolę te rozklekotane niż ze szczękościskiem. K...wicy można dostać pracując z takimi narzędziami, nie porobisz. Ale to komentarz WYŁĄCZNIE do wyborów parlamentarnych.

Co wyborów obecnych to najważniejsze już się odbyło. Jarmuziewicz out - to cenne. Radni i sejmik nie powala. Czy wygra Wiśniewski czy Ociepa, i tak będzie nowy. I przede wszystkim młody. Dobrze by było aby przewaga nie była zbyt wielka. Pewnie obydwoje zetrą się za 4 lata znowu, a minimalna wygrana daje niepewność zwycięscy i nadzieję przegranego. To jest korzystne dla wyborcy. Jego głos się bardziej liczy, a i on sam ma tego większą świadomość.
    • Gość: behemot Re: Miałem sen IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.14, 08:30
      A wczoraj podpisali umowę..Wprawdzie O'ciepa nie został wickiem, co nie jest jeszcze wykluczone w przyszłości, jednak sen się sprawdzil lepiej niż spekulacje zawodowych politologów
    • Gość: bozia Re: Miałem sen IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.14, 03:10
      Hahaha ma się te sny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka