Dodaj do ulubionych

Bóg dziś opuścił SLD

IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.15, 00:18
pod warunkiem, że kiedyś z nim był. Odszedł porządny komunista Józef Oleksy. Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie a światłość wiekuista niechaj mu świeci, niech odpoczywa w pokoju wiecznym, amen. Tu bym zapalił lajka, jak zaleca new age lalecznik siódmy ale ponieważ nie potrafię, zapalam tradycyjną świeczkę ku pamięci i na chwałę zmarłej osoby.A mam ku temu powody osobiste, ponieważ ze ś.p. Józefem lączyła mnie służba ołtarza, a dzielił ocean dróg dalszych, które się rozeszły. Dziś Bóg po dwakroć opuścił SLD, jeżeli kiedykolwiek z nim był, ponieważ przywódcy rozpadającej się partii w rytm chocholego tańca, myląc wybory Miss Polonia z wyborami prezydenckimi, wystawili w desperacji na prezydenta RP, kandydaturę prześlicznej i sprawnie się wypowiadającej, prezentującej o dziwo wiedzę, Magdaleny Ogórek z Rybnika. Jej życiorys (dzisiaj cv- sivi albo siwie) jest imponujący jak na trzydziestosześciolatkę. Tylu kursów i dokształtów i podyplomów nie ma niejeden habilitowany doktorant, nawet ten moskiewski. Szkoda, że piękna i jak papiery dowodzą mądra pani dystansu większego nie wykazała do stanowiska na
jakie kandydować zamierza.
Obserwuj wątek
    • Gość: pimpek Re: Bóg dziś opuścił SLD IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.15, 08:13
      to kara za powyborczy sojusz z PIS-em
      • Gość: pimpek Re: Bóg dziś opuścił SLD IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.15, 08:14
        oczywiście w części dotyczącej kandydatki na prezydentkę
    • Gość: Opolanka Re: Bóg dziś opuścił SLD IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.15, 09:16
      Wydmuszka! Dlaczego "prezydentowa ogórkowa" nie przyznaje sie w swoim CV, że zaocznie skonczyła historię na UO? Czy to jakiś wstyd, a może nie pasuje do kreowanego wizerunku "żony stanu"? Doktorat zrobiła z historii średniowiecznej. Czy to tez wstyd? A to z tym znakomitym wykształceniem, o którym mówi, jej ideowa kolezanka (Piekarska) to lekka przesada. Studia tematyczne w Mastricht. Na Boga, ludzie wystarczy wygooglować, żeby dowiedzieć sie o takich kursach organizowanych w warszawskim oddziale Instytutu, który rzeczywiście ma siedzibe w Mastricht. Jaja jakieś!
    • lalecznik-7 to podobnie jak PIS 10.01.15, 14:54
      Widzę identyczną taktykę polityczną w PIS i SLD, pomimo dzielących ich różnic. Obie partie kierowane są przez zamordystycznych liderów – feudałów. Obaj stanowią jednocześnie i fundament istnienia partii (konsolidację twardego elektoratu), i powód, że obie partie nie potrafią pozyskać nowego. Obaj liderzy nie chcą stawać przeciw Komorowskiemu, ponieważ wszystko wskazuje na to, że przegrają, a przegrana może wstrząsnąć ich pozycją w partii. Obie partie muszą wystawić jednak kandydatów, aby nie stracić w sondażach (ten błąd popełnił Balcerowicz i dobił Unię Wolności). Obaj kandydaci (Duda i Ogórek) są dla liderów bardzo wygodni. Nie mają zaplecza politycznego. Nie są liderami. Nie są w stanie zorganizować wokół siebie takiego zaplecza. Nie będą zatem dla obecnych liderów stanowili zagrożenia. Obydwoje staną się doskonałymi kozłami ofiarnymi. Zarówno Miller, jak i Kaczyński powiedzą po wyborach to samo: „Radziliście, aby wybrać osobę młodą, zdolną, wykształconą. Proszę bardzo, zrobiłem jak chcieliście – i przegrała. To ja zatem miałem rację - wracamy w stare tory.” Beton partyjny będzie rządził dalej. W przypadku PIS kolejne marsze, miesięcznice itd.
      Obie kandydatury byłyby całkiem niezłe, gdyby to oni rzeczywiście rządzili w partiach. A tak, cień lidera wszystko zniweczy.
    • Gość: behemot Re: Bóg dziś opuścił SLD IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.15, 22:31
      Do kasacji, nie o Opolu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka