Dodaj do ulubionych

osiedle wodna nuta Opole

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.15, 09:50
Witam,chciałem Was spytać co myślicie o nowo powstającym osiedlu wodna nuta (www.wodnanuta.pl) na ulicy Chmielowickiej. Okolice wydają mi się bardzo spokojne, blisko jest też szkoła. Jedynie co mnie nie pokoi to bagnisty tereny. Obawiam się, że może to mieć w przyszłości wpływ na garaże podziemne, które również są tam planowane. Zaraz obok tego osiedla przebiega rów melioracyjny, czy ktoś może ma znajomego który mieszka na tęczowym osiedlu i ma garaż, czy nie ma tam problemów z wilgocią ?
Obserwuj wątek
    • alanta1 Re: osiedle wodna nuta Opole 07.04.15, 18:57
      Są, w całej okolicy. Teren w starorzeczu Odry, na glinach, piwnic nie warto robić.

Ubawił mnie opis osiedla ze strony: "Niskie, przestronne bloki stojące w parku". Deweloper chyba tam nie był, przeca wkoło same blokowiska :D
      • Gość: sinclair Re: osiedle wodna nuta Opole IP: *.252.16.118.internetia.net.pl 08.04.15, 20:17
        ..a mnie ubawił opis z wodnanuta.aj-mediator.pl "Inwestycja realizowana przez sprawdzonego na rynku mazowieckim i opolskim dewelopera Arteo Development Sp. z o.o."
    • Gość: pawel Re: osiedle wodna nuta Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.15, 22:12
      Tez jestem zainteresowany zakupem ... Tyle tylko ze dzwonilem juz do 3 biura i na pierwszy i drugi budynek które będą budowane jednocześnie zostały wolne albo kawalerii albo te największe a reszta juz wykupiona ! Następne dopiero za 2lata :\ Sinclair a co z tym deweloperem nie tak ?! Masz jakieś informacje ?
      • tuska0310 Re: osiedle wodna nuta Opole 09.04.15, 13:00
        Proszę o info jeśli wiecie coś o tym deweloperze?? Podpisaliśmy umowę rezerwacyjną na mieszkanie dwupokojowe, ale do miesiąca możemy się jeszcze wycofać, obawiamy się dewelopera, bo tak naprawdę nic o nim nie wiemy...
        • Gość: pawel Re: osiedle wodna nuta Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.15, 11:00
          Umowa rezerwacyjna to chyba kiepski pomysl. Sprawdz roznice miedzy umowa rezerwacyjna a umowa przedwstepna. Na temat dewelopera przeszukaj dokladnie internet.
      • Gość: sinclair Re: osiedle wodna nuta Opole IP: *.252.16.118.internetia.net.pl 10.04.15, 12:31
        no bo jak można napisać o "sprawdzonym deweloperze" o kimś kto NIC jeszcze nie wybudował- ani na rynku mazowieckim ani opolskim. Prześledź KRS- firma założona w 2009, później kupili teren na Oleskiej- parę lat nic się nie działo i jakiś czas temu ruszyli z jedyną inwestycją- NoweChabry. Po rozpoczęciu drugiego budynku chyba dostali zadyszki albo przeliczyli się z i tak wg mnie przydługim harmonogramem (jeszcze nie oddali etapu który był zaplanowany na styczeń). Na FB i w internecie można na bieżąco poczytać o przebiegu inwestycji, a wnioski wyciągnąć samemu.
    • Gość: Ela Re: osiedle wodna nuta Opole IP: *.play-internet.pl 11.07.15, 21:55
      to nie są bagniste tereny
    • dubik_88 Re: osiedle wodna nuta Opole 24.02.16, 21:20
      Witam. Proszę powiedzieć co nieco o samych umowach deweloperskich? Akurat ten deweloper pod budowę budynków mieszkalnych zaciągnął kredyt i wpisał hipotekę w jeszcze nie powstałe mieszkania. Czy takie postępowanie jest normalne jeśli chodzi o deweloperów? Można mu zaufać?
    • opolaxus Re: osiedle wodna nuta Opole 13.08.16, 13:29
      Deweloper jest jak na razie uczciwy. Zakończył inwestycje Nowe Chabry. osiedle - bloki są dośc ładne jak na realia bloków. Widać że ktoś się "naprojektował". Ws wpisów zrzędów - piszcie prosze jeśłi macie cos ciekawego do powiedzenia. Jesłi ktos pyta np. o developera - to odpisujcie jeśłi ktos coś wie a nie lelum polelum bo wydaje mi się albo że uważam. Wiem że przykład idzie z góry (patrz politycy) którzy znają odpowiedź na każde pytanie. Sam jestem ciekaw tego osiedla.
      Swoje spostrzeżenia:
      - dobra lokalizacja (tereny nie zalane powodzią w 1997)
      - kampus polibudy uniemożliwi powstawanie nieokreślonych zabudowań (typu masarnia, centrum logistyczne, sortownia śmieci etc)
      - sąsiednie osiedle to niskie bloki - raczej spokojne (brak mieszkań nie własnościowych)
      - design osiedla bardzo mi odpowiada (chyba projektował je Pan Palej z Opola - tak jak Nowe Chabry które mi osobiście się podobają)
      Proszę o opinie osób które kupiły juz mieszkania w 1 bloku lub kupują w następnych o jakieś sensowne wypowiedzi, opinie, propozycje. Wszystkim malkontentom, marudom serdecznie dziękuję. Wasze opinie raczej są znane zanim je wypowiadacie. Pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka