Dodaj do ulubionych

Paweł Kukiz bluzga SLD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 02:13
Zaprzedal sie SLD/Ordynackiej, podejmujac prace w Radiu Opole. Teraz spiewa
piosenki antySLD-owskie. Cos tu nie pasuje? Panie Pawle, czy ogarnela Pana
umysl tworczy tylko kasa? Bo idee, za ktore Pana lubialem, juz sie chyba
dawno przepadly. Rozumiem ze za kase mozna wszystko, ale zaprzedac
sie 'czerwonej bandzie'? Nie jest Panu wstyd, ze gra Pan w dwoch obozach?
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Paweł Kukiz sprzedałeś się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 07:29
      nic nie pomoże piosenka
      • Gość: marysia och,jaki on odważny !!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 10:56
        trzeba to było nagrać jak SLD miało 35% poparcia
        • Gość: chris ty pizdo, przeciez zawsze mial takie teksty, jak IP: *.com 16.09.04, 16:06
          nie znaz tworczosci Kukiza-Oiersi, to sie nie wypowiadaj.
          • Gość: van wkoncu ktos nazwal po imieniu tych ch** IP: 81.210.69.* 16.09.04, 17:55
            • Gość: czerwony baron powstal utwor ponadczasowy IP: 134.130.194.* 17.09.04, 08:56
              bo po SLD przyjdzie PO a potem przyjdzie LPR a potem... ale piosenka bedzie
              zawsze na czasie :-)
          • Gość: uczciwy Re: ty pizdo, przeciez zawsze mial takie teksty, IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 17.09.04, 10:23
            Chris jesteś zwykłym chamem!
            A Marysia ma racje!
            Odwaga staniała - jak wszyscy jadą na SLD że to złodzieje itp to łatwo
            prezentować taką "twórczość" jak Pawła K.
            • Gość: natasha Re: ty pizdo, przeciez zawsze mial takie teksty, IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.09.04, 21:49
              ty czerwona pizdo, P. Kukiz to czlowiek ktory w latach PZPR-u walczyl o
              wolnosc!! i ktorego texty mowia same za siebie, pochodzi z rodziny w ktorej
              glowna wartoscia byla OJCZYZNA on nie mowi o SLD jako partii tylko jako
              postkomunistycznej zgniliznie!! nie zrozumiales chamie jeden ??? mozesz miec
              wiedze ale nie masz inteligencji :/ za takich jak ty sie wstydze. nie znasz
              jego tworczosci CZEGO OCENIASZ
          • Gość: pamiętliwy Do głupiego Chrisa IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 25.09.04, 21:39
            Co miał zawsze?Nie pamiętasz jak błagał czarnych o przebaczenie za ZCHN się
            zbliża?I kogo bronisz dupku?
      • Gość: Krzyś Re: Paweł Kukiz sprzedałeś się IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 12:59
        Daj sobie spokój, siedź sobie w radiu i puszczaj disco polo. Zeszmaciłeś się tą
        chałturą z Borysewiczem.
        • Gość: qwe Re: Paweł Kukiz sprzedałeś się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 08:31
          I co z tego że nagral chałture z borysewiczem, potrzebował kasy. Przeciez nie
          kradł. A pieprzenie że zaprzedał sie SLD bo pracuje w radiu którego szefem jest
          SLD-owiec, to gówno. Czy ty jołopie jeden z drugi sprawdzasz jak podejmujesz
          prace jakie ma poglądy twój szef?
          Kurwa ludzie zastanówcie sie co piszecie1
          • Gość: spitz TAK TRZYMAC przynajmniej nazywa rzeczy po imieniu IP: *.chello.pl 27.09.04, 20:04
            kawałek mało twórczy ale przynajmniej wyra za to co znaczna większośc
            społeczeństwa
      • Gość: Prawa Reka Kata Lewe obrywaja za: zlodzieja i aferzyste Millera IP: 63.227.76.* 16.09.04, 17:30
        za zniszczenie Polski i ruine - jestesmy biedniejsi w UE niz.. Litwa - dzieki przewalom i kradziezom post-komunistow millerowych za nedze Polakow i masowa emigracje, nikt poza SLD-kami i pezetpeerowkimi bandytami nie dostanie tu pracy, za upodlenie Narodu. Obroncy lewych - ci ktorym dali lewi possac cycka - podnosza wrzask. Norma.
        • Gość: Prawa Reka Kata Lewe obrywaja za KLAMCE i aferzyste Millera IP: 63.227.76.* 16.09.04, 17:39
          Zapomnialem przeciez o "gruszcze" i o "pokazaniu jak konczy prawdziwy
          facet". Bo jak na razie to Miller "skonczyl" jak eunuch, ktoremu syna
          zmajstrowal sasiad gdy on sam wieczorami chlal wode z innymi komuchami
          w bandyckim Komitecie :-(((
        • Gość: borewicz Re: Lewe obrywaja za: zlodzieja i aferzyste Mille IP: 82.160.72.* 17.09.04, 09:36
          miller, janik, oleksy, łapiński, jagiełło ... i tak dalej
          dla nich to już tylko pluton egzekucyjny za to co z Polską zrobili
          albo palnąć sobie w łeb, bo tak kończą ludzie honoru
      • Gość: jaa_ga Re: Paweł Kukiz sprzedałeś się IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.04, 18:52
        Dupek koniunkturalista.
    • Gość: sic brawo Kukiz IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 07:40
      czy czarne,
      czy czerwone,
      ale zawsze gooowno,
      • Gość: sic skad to sciagnac IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 07:44
        ???
        • Gość: sic znalazlem:))) IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 08:11
          www.pomatonemi.com.pl/elementy_files/emi_bear_beta.swf
          • waldeker Re: znalazlem:))) 16.09.04, 17:02
            UWAGA!!!!! ta strona zawiera wirusa.
            Xp z serwispakiem 2 go wykrywa, ale nie wiem jak inne systemy
            • Gość: jajnik z doduchem Re: znalazlem:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:03
              Jasne ze zawiera i nie tylko xp jest swiadome jego obecnosci,zareczam ci ze
              pare milionow Polakow chcialoby zeby ten czerwony robal padl wreszcie na ryj i
              nie wstal.
        • Gość: ralf Re: skad to sciagnac IP: *.devs.futuro.pl 16.09.04, 12:33
          www.pomatonemi.com.pl - a tam w rozrywka/pliki dźwiękowe
          • Gość: Prawa Reka Kata Re: skad to sciagnac IP: 63.227.76.* 16.09.04, 18:03
            www.cgm.pl/media/pobierz.php?O_MEDIA_TYP=0&O_MEDIA=3152044&URL_MEDIA=/2004_obraz_dzwiek/mp3/1/wirus sld.mp3
    • Gość: Asia Brawo Pawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 07:50
      Brawo Pawel, tak trzymaj. Mamy juz dosc tych bandytow z SLD, ktorzy w imie
      prawa nas okradaja.
    • Gość: opole Ciekawe jak pozostałe utwory. IP: 217.17.35.* 16.09.04, 08:33
      Ciekawe co będzie oprócz tego na płycie.
      • Gość: anty.kom.pl Brawo Pawle !!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.04, 08:42
        i nie zapomnij wchodząc i wychodząc z radia,
        zamiast tradycyjnego "dzień dobry" "cześć" czy "niech będzie pochw..."
        używać zawsze "precz z komuną"!
    • Gość: nagan ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:02
      "Virus_sLd" to w zasadzie stek bluzgów w rytmie punko-polo. Poza tytułem i
      gadżetami w teledysku nic nie wskazuje na to, kogo dotyczą obelgi. Dokładnie w
      ten sam sposób Kukiz asekurował się przed laty w przypadku "ZCHN zbliża się" -
      wtedy bodaj tłumaczył nawet, że w tytule jest ZCHN, a partia, która poczuła się
      dotknięta to ZChN. Czy to nie żałosne?
      Wydaje mi się, że facetowi chodzi o utrzymanie miejsca pracy. Ponieważ właśnie
      zaczepił się w Radiu Opole, które jest w rękach Ordynackiej, ma teraz na nich
      haka - jak go wywalą, odejdzie w glorii męczennika.
      • Gość: ordynacka_won Re: ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:08
        Nierenberg mowi, ze go 'nie wyrzuci z tego powodu' ale wyrzucic go moze ktos
        inny. Na przyklad nieustraszony SB-cki agent, obecnie czlonek 'Solidarnosci',
        Krzysztof Dz. Zlecenie na 'zalatwienie goscia' wydaje Nierenberg a Krzysztof
        Dz. wyrok wykonuje bezwzglednie, bez mrugniecia okiem. Nie ma to, jak nabyte w
        latach 70 i 80, zdolnosci agenta bylych sluzb specjalnych.
      • Gość: sic nie pitolcie towarzyszu nagan IP: *.ws146.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:11
        uczcie sie grypsu i smarujcie doopsko wazelina,
        bardziej sie wam,
        przyda,
        • Gość: vis Re: nie pitolcie towarzyszu nagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 09:47
          Tow. nagan widać u was zdrowe marksistowskie podejście do tematu. Przecież od
          dawna wiadomo że nikt nie kieruje się swoim rozumem i wolną wolą, tylko jak coś
          robi to dla kasy albo kariery. Pięknie zdemaskowaliście tego Kukiza. Widzimy,
          że nauki wyniesione z WUMLu nie poszły w las.
        • Gość: Adam12 Re: nie pitolcie towarzyszu nagan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:46
          Chyba nie myślisz, że chłopaki pozwolą czerwonej szmacie grypsować ??? Niech od razu sobie wytatułuje kropke na nosie i ćwiczy robienie laski bo to będzie jego głowne zającei po wyroku.
        • Gość: loco Tragedia IP: *.tele2.pl 17.09.04, 07:03
          Zalosny ten Kukiz. Pewnie nie udalo mu sie jakiegos dilu z sld ukrecic (koncert
          plenerowy, itp) i dlatego wylal swoje zale. Dobrze ktos napisal .. dlaczego
          dopiero teraz zebralo mu sie na wyznania a nie jak sld mialo 35% poparcia. Nie
          wierze w bunt artystow nagrywajacych dla wielkich firm.
          • Gość: ewik Re: Tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 07:37
            popieram, myślę,że to człowiek interesu,ten jego bunt wyrażający się tylko
            przekleństwami, przypomina mi pijacki bełkot spod mojego kiosku z tanim
            winem,nienawidzę sld i całego tego bagna ale Kukiz nie jest dla mnie szczerym
            buntownikiem
          • Gość: leoś Re: Tragedia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.04, 09:08
            Gość portalu: loco napisał(a):

> Zalosny ten Kukiz. Pewnie nie udalo mu sie jakiegos dilu z sld ukrecic
            (koncert
            >
            > plenerowy, itp) i dlatego wylal swoje zale.

myslisz czerwony pachole ze kazdy ma taka mentalnosc jak wy, ze cos bym zrobil
            ale oczekuje jakiejs malej kasy lub stolka
            puknij sie w ten pusty łeb zanim drugi raz cos napiszesz

Dobrze ktos napisal .. dlaczego
            > dopiero teraz zebralo mu sie na wyznania a nie jak sld mialo 35% poparcia

pamietam jeszce Pawła z odjazdów jak tuz po wyborach prezydenckich ktore wygral
            kwas wyszli z cala kapela na scene w bialych koszulach i czerwonych krawatach i
            zapytal sie nas: riebiata! kak wy czustwujetie w nowu polszu? haraszo? potem
            lał rowno z grubego takze gosciu raczej do strachliwych nigdy nie nalezal, cwoku
      • Gość: uczciwy Re: ŻENADA IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.09.04, 09:12
        Nagan masz racje
        Ja dodam jeszcze jeden wątek -Kukiz dodatkowo promuje swoją płytke, którą
        oczywiscie chce sprzedać w jak największym nakładzie, bo to kasa!!!Chce sobie
        kupić nowego Jaguara !!!!!! . Własnie o to chodziło żeby gazety pisały My
        zebysmy o tym knocie dyskutowali .
        Najlepsze public relation jakie może być!!
        Chciałbym oswiadczyc że nie zakupię tej płyty! Prawdopodobnie nic nie stracę -
        tylko zaoszczedzę pare złotych.
    • Gość: raf skad sciagnac caly plik? IP: 213.246.197.* 16.09.04, 09:43
      znalezliscie moze caly plik do sciagniecia ?
      • Gość: lsd Co ZA MUZA! O litosci IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 16.09.04, 12:39
        Sciagnalem ten utwór- myslałem że będzie coś ze smakiem na niektórych opojów z
        SLD a tu co GÓWNO- większego gówna nie słyszałem od dawna - KUKIZ chyba już ci
        brak pomysłów na zarabianie kasy CO?
        Próbujesz zrobić z nas debili czy co?
      • Gość: ttw Re: skad sciagnac caly plik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 10:10
        Dla rafa www.cgm.pl; nacisnij na plytke kukiza; i zjedz w dol na najnowsze
        wiesci; nacisnij najnowszy utwor kuiza juz w mp3 (czy cus w tym stylu).

Ale ja tez mam mieszane uczucia co do tego utworu mimo ze fakt poziom tej
        politycznej bandy spadl w takie szambo ze chyba tylko podobne lub bardziej
        smierdzace obelgi beda wstanie do nich dotrzec (osobiscie w to watpie
        zwyczajnie dzisiejszy sloneczny dzien uznaja za niewart aby dla jego ogladania
        wylazic z luksusowego wyra - "taki deszcz pada" - a skoro tak wiec po co zniza
        sie do takiego szamba?).
    • Gość: BONG. PAWEL KUKIZ ZJADA LSD IP: *.impex / 157.25.88.* 16.09.04, 10:53
      KUKIZ NAGRAJ LEPIEJ ZNOWU JAKIES PIERDY Z LEJDI PANK
      ALBO ZNOWU ZAGRAJ W REKLAMOWCE PEPSIKOLI.

ZBUNTOWANY ARTYSTO!
      • Gość: oho Re: PAWEL k. IP: *.idea.pl 16.09.04, 11:01
        Pomimo tego, ze cenie sobie tworczosc Pawla, to nie uwazam, zeby mial
        kwalifikacje do prowadzenia dzialu muzycznego jakiegokolwiek medium, no moze z
        wylaczeniem takiego, ktore jest niszowe i charakterystyczny dla nurtu, ktory on
        reprezentuje. Dzialem muzycznym powninien kierowac wyksztalcony kierunkowo
        krytyk muzyczny. Tak samo zreszta jak dzialem sportowym powinien kierowac
        doswiadczony dzinnikarz sportowy, interesujacy sie wiekszoscia dyscyplin, a nie
        jakis biegacz dlugodystansowy, chocby nie wiem ile workow medali mial w domu.
        Bo im ma ich wiecej tym mniej czasu mial, zeby interesowac sie innymi
        dyscyplinami. No chyba, ze biegal z radiem na uszach, ale czy to wystarczy ?
        Zaobserwowalem tendencje w mediach zatrudniania ludzi znanych, a nie
        kompetentnych. Doprowadzi to w krotkim czasie do istotnego zubozenia rangi
        przekazywanych informacji przez poszczegolne dzialy. Ale za to popularna buzia
        zwiekszy przychody z reklamy. A to juz niestety wina nas odbiorcow,
        czytelnikow, sluchaczy. Akceptujac ten stan rzeczy zubazamy samych siebie.
        • tomek854 Re: PAWEL k. 16.09.04, 11:06
          A ja sie nei zgadzam. Kukiz wiedze muzyczna ma, o czym swiadczy cala jego bateria pastiży...

A po za tym krytycy to są dopiero uwiązani w zależności z wytwórniami płytowymi...
          • Gość: the_ripper KUKIZ RULEZZZZZ IP: *.autocom.pl 16.09.04, 12:49
            o co wam chodzi??? prawdziwy punkowy kawał dobrej zbuntowanej wściekłej
            roboty...chyba już zapomnieliście co to punk??
    • Gość: pawcio Re: Paweł Kukiz bluzga SLD IP: *.aster.pl 16.09.04, 11:16
      To co robi Kukiz to jakaś żenada. Ja mu nie wierzę... sorry jak ESKA to puszcza
      to mam ochotę puścić pawia. Facet goni w piętkę, a nie ma nic do powiedzenia,
      ani muzycznie ani tekstowo...to jest jakieś disko polo...Kompletne pierdy i
      jeszcze to Lejdi Pank kolejna żenada... dlaczego promowane sa takie gnity,
      kiedy jest tyle fantastycznej polskiej muzyki?!
    • stefan.ogonek Re: Paweł Kukiz bluzga SLD 16.09.04, 11:29
      Kukiz nie jest Opolaninem, mieszka w Losiowie pod Brzegiem.
      To tak dla sprostowania faktów.
      • traian mieszkaniec woj. Opolskiego to... 16.09.04, 11:33
        Opolanin?
    • marcingishon "jest w rekach ORDYNACKIEJ" 16.09.04, 11:56
      zaiste fenomen tzw. "demokracji polskiej"
      *
      *
      *
      *
      grupa zawszonych członków ZSMP czy innego grajdoła dla tzw. pragmatyków
      (cynicznych oportunistów którzy zapisywali sie do PZPR masowo w ostatnim
      okresie komunizmu, aby jak najwięcej się nachapać w momencie tzw. transformacji)

ja ma tylko 1 pytanie: jakim cudem ktoś może się dziwić że u nas tak czarno
      jest, gdy zupełnie bez zająknięcia takie rzeczy pisze się ogólnopolskiej
      gazecie?????
      • Gość: P)rawa Reka Kata Czarno czy czerwono?.. IP: 63.227.76.* 16.09.04, 20:32
        A jakie tu widzisz "klamstwo", Kolego? Sam studiowalem wtedy (relegowali
        mnie za obszczanie publiczne "swietego" Lenina z gipsu). Tylko durnie
        i nieuki ustawiali sie nawet w kolejkach do Komitetow Uczelnianych. Mi
        musieliby.. zaplacic, i to wtedy 10-20 pensji srednich abym to podpisal.
        Przeciez byc zetemesowcem czy pezetpeerowcem to juz w siedemdziesiatych
        byl WSTYD. A potem?.. Niestety zapisywali sie TYLKO dlatego, bo takich
        wladza PCHALA - chocby byli nierobami i idiotami. Zdolnym pezetpeer byl
        potrzebny jak.. Polsce. Czyli - do niczego.
        Jestem zywym dowodem. Zdalem po "zemscie zetemesu" wymagane poza Polska
        egzaminy i ukonczylem studia. Bez zetemesow i uczelnianych kolek
        rozancowych, bo w BRD takowych NIE BYLO.
        Czyli?.. po co w g..no sam wlazles? ;-)
    • Gość: Dr Muerte Warunki to podstawa IP: 213.172.174.* 16.09.04, 12:05
      Co ciekawe od kilku tygodni piosenkarz pracuje w Radiu Opole, które jest w
      rękach Ordynackiej. Miał nawet zostać szefem redakcji muzycznej. - Na razie
      sprawdzam warunki, jakie będę tam miał - zaznacza lider Piersi.

Trzeba pamiętać że ordynacka to w istocie takie biznesowe zaplecze sld. Myślę
      że zatrudniając Kukiza (twórcę tak wspaniałego utworu) chcą tak naprawdę
      uwiarygondnić siebie i zdystansować od sld.
      Naiwnych może przekonają.

P.S. Zakładam że Kukiz mówiąc "sprawdzam warunki" miał na myśli warunki
      finansowe, a zapewne nie warunki bhp lub estetykę swojego gabinetu. Cóż jest
      takie powiedzenie: Za kasę lud się .....
    • Gość: Przyjaciel Re: Paweł Kukiz bluzga SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:10
      Trochę późno, bo najpierw było śpiewanie do kotleta na Zjeździe Brokerów w
      Wiśle, gdzie 80 proc. to przyjaciela Millera. I kasa za podśpiewywanie była
      mile widziana, a teraz jak Belka tonie - to wirus. Troche konsekwencji
      twórczej!!!
    • Gość: Czytelnik Pobiegł do Urbana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:16
      Kiedy kiedys ZChN chcialo podać Kuzika do sądu ten ze strachu pobiegł do
      Jerzego Urbana do "Nie" o pomoc. Do kogo teraz pójdzie? Do Rydzyka?
    • Gość: Marcin Re: Paweł Kukiz bluzga SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:19
      A kto to jest Kukiz? Nie przypominam sobie takiego nazwiska w polskiej kulturze
      nawet tej ściekowej sądząc po cytowanym tekście.
    • brynk Re: Paweł Kukiz bluzga SLD 16.09.04, 12:23
      Strasznie nie cierpie sld , Kukisa równiez . Gloryfikowanie go [Kukisa]jako
      artysty to wielka przesada . To , ze rzuca wulgaryzmami ,to zaraz musi być
      artysta ? To mniej niz przeciętny Polak i czy to ma byc idol do naśladowania?
      Znowu sie komuś we łbie poprzewracało. Nędza , zastraszajaca nędza - panie
      Kukis . Widać , ze sie pan starzeje i rozum juz nie taki . Pańska dwulicowość
      zatrwarzajaca , bo jak można przeklinać na bandę aferzystów z pod znaku CCCP, a
      jednoczesnie od nich brać profity. Polak nie jest głupi , jak się panu wydaje
      i dlatego taka mierna ocena pańskiej osoby.
    • Gość: t Re: Paweł Kukiz bluzga SLD IP: *.zbroslawice.sdi.tpnet.pl 16.09.04, 12:27
    • Gość: LLLLLLL Re: Paweł Kukiz bluzga SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:57
      TERAZ TO KAZDY NA NICH BLUZGA, TEz MI WYCZYN A PARE PMIESUIAECY TEMU SIEDZIAL
      CICHO J AK MYSZ PO D MIA
      OTLĄ,,, CHODZI MU O POPULARNOASC -AERTYSRYCZNA PROSTYTUTKA
      • a-cja KTOŚ TU KOMUŚ CZEGOŚ ZAZDROŚCI! 16.09.04, 13:35
        Coś mi się wydaje, że ci wszyscy wspaniali krytykanci Kukiza z chęcią by oddali
        swoje pseudo nonkonformistyczne ciałka gdyby tylko znalazł się na nie jakiś
        chętny! A że chętnych nie ma to zazdroszczą każdemu, komu udało się zarobić
        trochę kasy. No cóż, niech sobie zgrzytają zębami - ich prawo! Bo cóż innego
        pozostaje nieudacznikom? Kukiz ma prawo do wyrażania swoich opini i do
        zmieniania ich. Bo światek tak już się kręci. Jak miałam 5 latek to słuchałam
        Natalki Kukulskiej, 12- Heya, 14 - Heavy Metalu, dziś jestem trochę starsza i
        wolę Sinatre. Tak to już jest, że ludzie podlegają ewolucji i z czasem z "Ani z
        Zielonego..." przerzucają się na Kunderę. Ale po co ja się tu produkuję?
        Szanowni krytykanci i tak nic nie zrozumieją. Bo trzeba zgnoić tych, co im się
        zbyt dobrze wiedzie. A w szkółce, czy w pracy spokojnie i z uczuciem lizać
        dupkę swoim przełożonym. Gratulacje.
    • Gość: Filemon Re: Paweł Kukiz bluzga SLD IP: *.zielman.pl 16.09.04, 13:43
      Z Pawła wychodzi ideowość tak jak z większości polityków (niestety ta sama
      kategoria) Koniunkturalizm i kasa. Tylko to się liczy.
    • Gość: radrik Re: Paweł Kukiz bluzga SLD IP: *.byss.pl 16.09.04, 14:41
      a ten to zwykle szybko reaguje - jak nikomu się już nie chce nawet wysrać na
      SLD, to on się dopiero budzi i ich zaczyna bluzgać, a poza tym jest wieśniakiem
      i tandeciarzem :)
    • Gość: bob Re: adres www. - do posłuchania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:52
      www.cgm.pl/media/wyswietl.php?O_MEDIA=3152044
    • Gość: rus Re: Paweł Kukiz bluzga SLD IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 16.09.04, 15:00
      Czy SLD miało 35%, czy 15% poparcia Kukiz zawsze miał o NICH taka opinię!
      Poprostu mówi co czuje,a że jest artysta to moze to robic w takiej formie! Nie
      chce ktos słuchac to nie musi...
    • feliks-50 Ma racje !! 16.09.04, 15:17
      Wiekszosc Polakow tez na SLD (Sojusz Lewych Dochodow) bluzga.
    • Gość: tomek 1 Re: Paweł Kukiz bluzga SLD IP: 5.5D* / 213.40.3.* 16.09.04, 15:32
      Nigdy nie przepadałem za rockiem, ani za aż tak daleko idącymi skrótami
      myślowymi. Ale liryka tego utworu jakoś jest miła dla ucha i emocji. Przypomina
      ona do złudzenia wiele postów na forum GW. Taki atak na republikę kolesiów? Nie
      mogę się oprzeć wrażeniu, że SLD zasłużyła sobie na taki styl i taki język
      krytyki. Nie jest to, rzecz jasna, żadna politologia, tylko część permanentnego
      buntu rockowego. Adresat zaś jest tutaj wyjątkowo adekwatny do stylu
      wypowiedzi. (Ewenement w historii rocka?) Tam gdzie argumenty racjonalne,
      oparte na etyce i historii, na porównianiu z innymi krajami, czy po prostu na
      zaproszeniu do cywilizowanej dyskusji, są odpierane na dziki azjatyckoradziecki
      (sic), a może też i millerowski, sposób poprzez nachalne publiczne naginanie
      prawdy i złodziejstwo, tam zanika możliwość rozmowy cywilizowanej. Tutaj nic
      nie pomogą wielkie osiągnięcia w sztuce i kulturze z doby PRL-u, ani wielka
      kultura językowa pana Oleksego, urok pana Janika, czy sam fakt, że SLD został
      wybrany demokratycznie w uczciwie przeprowadzonych wyborach. Przecież etos
      Polski kure..skiej, na wskroś wulgarnej i nieuczciwej, został stworzony przez
      PZPR. Wynika on z mafijnego charakteru komunizmu. Miejmy nadzieję, że krytyka
      to jest ich ostatnia. Na taką sobie zasłużyli.
    • Gość: gosciuu Sobie to sciągnę "ze internetu" IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 15:34
      • Gość: TP-ciec tylko na "limit" uwazaj! IP: 63.227.76.* 16.09.04, 17:44
        • Gość: Prawa Reka Kata ".Wszystko to czego sie dotkniecie od razu.." Lewe IP: 63.227.76.* 16.09.04, 17:54
          sie obraca w pyl..". Posluchalem. Brawo, Kukiz. Swieta Prawda.
          A lewych zapytuje: xo, poza klamstwem i aferami pozostawi po
          sobie LSD?..
          Ile mil autostrad, ile mieszkan, fabryk, splaconych kredytow?
          W jakim stanie odda nam Ojczyzne? :-(((
          Odpowiedzcie uczciwie - z Ruiny, ktora byla kiedys Polska.
          • Gość: staś Re: ".Wszystko to czego sie dotkniecie od razu.." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:32
            Ty - Prawa Reka Kata, jak widac jestes przykladem czlowieka z prowincji, ktory
            uwaza ze wszystko co zle w naszym kraju to nie Ty, lecz nasza wladza!!! A mam
            pytanie kim ty jestes by oceniac ludzi , ktorzy naprawde cos robia dla kraju, a
            nie siedza na necie i tylko krytykuja innych! Pomysl tylko czy jak Ty bys byl
            na ich miejscu ile udaloby Ci sie spraw pozalatwiac pozytywnie i ile bys mial z
            tego profitow! Wiec nie krytykuj ludzi dzialajacych i wez sie sam do roboty,
            gdyz jestem pewien, ze nic w tym kierunku nie zrobiles! Pozdrawiam! a po drugie
            to forum jest na temat Kukiza, anie wladzy-czytac nie umiesz??!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka