Gość: gosc
IP: 5.1.83.*
19.07.15, 12:26
Zgodnie z obietnicą odpowiadam na pytanie tao szatańskiego,tj.: <pytanko dla prawdziwych polaków-katolików: jak wyglądałby twój świat gdyby żydzi uznali chrystusa za mesjasza?>
Ta odpowiedz nie jest przeznaczona dla niego i lalecznika-7 i im podobnym,bo nie rzuca się pereł przed wieprze.
Zacutuję fragmet ,jest to wytłumaczone na kilku stronach od str.19 do 22.
Książkę można pobrac z internetu jej tytuł to:Hierarchia mistrzów i ofiara na krzyżu Golgoty.
>ŻYDZI BYLI NARODEMWYBRANYM, LECZ SWEGOZADANIA NIE SPEŁNILI
Ponieważ ofiara na krzyżu Golgoty ma wielkie znaczenie dla wszystkich ludzi i dusz, a pozwala lepiej zrozumieć niek-
tóre wydarzenia, chciałbym raz jeszcze wspomnieć o tej prawdzie, ażeby utrwaliło się wśród Moich to wielkie wydarzenie.
"Dokonało się" musiało być wypowiedziane,gdyż naród żydowski nie przyjął nauki Boga przekazywanej przez proroków
Starego Testamentu, ani też Mojej nauki.Niewielu było żydów, którzy rozpoznali Mnie i przyjęli Moją naukę jako absolutną.
Naród żydowski był wybranym,aby urzeczywistnićMoje posłannictwoMiłości,a dopiero potem nauczać je najpierw w
obszarach wschodnich.
Jeżeli stawiam urzeczywistnienie ponad nauczanie oznacza to, co następuje:Według Prawa Ducha nauczać może tylko
ten,kto Prawo Nieba w znacznej mierze wypełnił na sobie i swojej duszy.Prawdziwymi nauczycielami są tylko ci ludzie,którzy
wykazują wysoki stopień oświecenia swej duszy i swego ciała, ludzie żyjący Miłością i urzeczywistniający ją wśród bliźnich, a
dopiero wówczas odpowiednio jej nauczający.
Dla narodu żydowskiego chciało się uchylić niebo, lecz naród ten nie przyjął Nieba. Dlatego też nie mogłem jeszcze
nauczać Moich apostołów głębokich Mądrości Bożych, gdyż najpierw musiałem spełnić mój czyn ofiarny.Musiało "dokonać
się" rozlanie Mego niebiańskiego dziedzictwa.