Dodaj do ulubionych

jakieś nowe bloki?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.10.04, 17:18
czy ktoś może ma informacje, gdzie w opolu bedą w najbliższej przyszłości
budować jakieś bloki mieszkalne. jestem jeszcze za granicą, ale przymierzam
sie do powrotu i chce cos kupić w nowym bloku, ale słyszałem, że mało budują
i ciężko jest z nowymi nieszkaniami. 10 lat charowałem i oszczędzałem, wiec
chce w koniecznie w nowym bloku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Odp. Re: jakieś nowe bloki? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.04, 21:29
      Niestety, jedyne nowe bloki jakie powstają teraz to są bloki wyborcze.
    • Gość: olo Re: jakieś nowe bloki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:43
      - tbs bedzie budowal nowy blok za castorama
      - na gospodarczej koncza trzeci blok + ma sie zaczac budowa szeregowek
      - mostostal siedlce powinien skonczyc kolorowe w przyszlym roku - razem 3 albo
      4 bloki
      - wyspa pasieka - w przyszlym roku zaczna budowac jeden calkiem fajny budynek
      mieszkalny
      - spoldzielnia zwm moze zacznie jakas budowe, ale to informacja niepewna
      • Gość: jacek Re: jakieś nowe bloki? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.10.04, 23:31
        Jarek f. poracuj tam jeszcze troszkę a póżniej rzuć hasło w internet,czy warto
        wracać do kraju?
        • Gość: sebastian Re: jakieś nowe bloki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.10.04, 08:40
          dobrze ze ktos chce wracac. a przeciez inwestuje zarobione pieniadze u nas, i
          bedzie je tu wydawal.
          jesli chodzi o budowy, to jednak w opolu bylo juz tyle przekretow, ze trzeba
          byc ostroznym.
          wiem ze na koszalinskiej chca budowac trzeci etap tbsow, na wyspie tez ma cos
          powstac, no i jakas firma ma dokonczyc kolorowe osiedle.
          ale rzeczywiscie malo sie buduje, wogole nie buduje sie blomb. w srodmiesciu sa
          oferty ale tylko na rynku wtornym.
    • Gość: cba Re: jakieś nowe bloki? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.10.04, 09:08
      Stary a po co do bloku toz to klatki dla zwierzat. Nie lepiej za prawie te same
      pieniadze walnac sobie chalupke blisko miasta i nie martwic sie ze ktos stuka
      albo glosno sie zachowuje albo podleje cie.
      • Gość: sebastian Re: jakieś nowe bloki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.10.04, 09:25
        bycmoze sa tacy ludzie co wola mieszkac w blokach. ja tam zawsze mieszkalem w
        bloku i jestem zadowolony. domki za miastem to cos dla rodzin. juz sie
        zastanawialem kiedys nad tym i stwierdzilem ze nie warto, wyprowadzac sie za
        miasto, mimo ze dzialki tansze. pozniej problem, z dowozem dzieci do szkoly, na
        basen itd.
        i mysle ze w kilka lat wydasz na dojazy wiecej niz zaoszczedzisz na dzialce.
        jesli juz domek, to najlepsze jest gdzies blisko centrum, np. dzielnica
        kwiatow, czy koszyka.
    • Gość: joszi Re: jakieś nowe bloki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.10.04, 10:56
      pamietam, że "przyszłość" miała budować kiedyś duże osiedle na zaodrzu,
      kilkanascie bloków, ale się chyba wycofali. ponoć za małe zainteresowanie
      • Gość: maciek Re: jakieś nowe bloki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.10.04, 13:19
        słyszałem plotę, że zwm ma postawić niedlugo jeszcze dwa bloczki niedaleko
        h.festival, ale to tylko plota
        • Gość: olo Re: jakieś nowe bloki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:30
          to plota, dlatego ze spoldzielnia zwm miala grunty pod nowe inwestycje, ale
          sprzedala je i pozniej zaczeto tam budowac centrum sportowo-rekreacyjne z
          kregielnia, ktorego budowa stanela w miejscu po smierci jednego z inwestorow;
          budynek zostal wystawiony na sprzedaz za 1 milion ale nie bylo chetnych, wiec
          pewnie niedlugo cena spadnie; co ciekawe grunt obok (przy stolowce
          politechniki) zostal wykupiony przez jakiegos inwestora z zewnatrz, i moze tam
          sie cos szykowac, jakas wieksza inwestycja lacznie z zakonczeniem tego osrodka
          rekreacyjnego (jezeli go tez kupia);
          a na osiedlu za hotelem festival skonczyli niedawno budowe bloku mieszkalnego i
          tam za bardzo juz nie ma miejsca, chyba ze sie zlikwiduje place zabaw;

i na koniec, gdybysmy mieli bardziej zaradnego prezydenta to tereny przy ulicy
          lwowskiej bylyby juz dawno uzbrojone, i byloby mnostwo miejsca na budownictwo
          mieszkaniowe, ale coz - jak jest kazdy widzi

pzdr
          • Gość: sebastian Re: jakieś nowe bloki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.10.04, 13:45
            tam na lwowskiej rzeczywiscie sporo miejsca nieuzbrojonego.
            nie wiem czy mam rację, ale wydaje mi się że w Opolu ciężko coś wybudować,
            nawet tak jak mówisz o tym inwestorze co zmarł. może tu się jakieś złe duchy
            przebudziły? może jest jakieś złe fatum wisi nad opolem?
            Niemalże każda inwestycja ma poważne problemy. Zemabacz niestety też nie
            ułatwia, może wie wiecej o tym fatum i się boi?
          • Gość: sebastian Re: jakieś nowe bloki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.10.04, 14:50
            olo, skąd masz te wszystkie informacje, zdradz może jeszcze kilka dalszych
            ciekawych wątków.
            • Gość: olo Re: jakieś nowe bloki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:54
              po prostu przygladam sie bacznie jak ekipa prezydenta Z probuje w moim
              przekonaniu zarznac budownictwo mieszkaniowe w miescie;
              wystarczy wspomniec sprawe Dobrych Domoow, gdzie Prezydent w programie
              telewizyjnym na TVP3 stwierdzil, iz zakonczenie budowy osiedla bedzie
              graniczylo z cudem..... i prosze cud sie zdarzyl.... henzler skonczyl budowac
              osiedla, ludzie dostali swoje mieszkania, niedokonczone budynki zostaly
              sprzedane Mostostalowi Siedlce -
              ale tu pojawil sie kolejny problem w postaci prawa pierwokupu gminy Opole,
              ktora skutecznie opozniala dokonczenie budowy osiedla, tak ze do dzisiaj zadna
              ekipa nie weszla na budowe = a gmina Opole to oczywiscie nasz wspanialy
              Prezydent i jego swita:(

i mozna jeszcze pisac i pisac (o tbsach, o uzbrojeniu lwowskiej, etc), ale nie
              bede was zanudzal budownitwem mieszkaniowym....;)

pzdr
              • Gość: sebastian Re: jakieś nowe bloki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.10.04, 16:04
                mnie temat interesuje.
                rzeczywiście ciężko zrozumieć pana prezydenta. Myśle że jest on uczciwy, i może
                dlatego boi się podejmować jakiejkolwiek decyzji,żeby go później nie osądzili.
                woli odmówić, przedyskutować, skonsultować. byle żeby najlepiej nic się nie
                działo. niestey nie ma jakości potrzebnej do sprawowania takiego ważnego
                stanowiska, fajnie by było gdyby się sam w tym zorientował. No niestety,
                mieszkaniówka i inne inwestycje świadczą o dynamice jakiegoś miasta, a u nas
                niestety kompletny zastój.szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka