Dodaj do ulubionych

Osiedle ZWM ma być monitorowane

09.11.04, 22:10
Panie Czachor! A mnie też Pan zapyta o zgodę? Chyba to jasne jak księżyc, że
wszyscy się na monitoring ZWM-u zgodzą. No chyba, że chce Pan również pytać
bandziorów, obszczymurów i graficiarzy...
Generalnie: jeden z nielicznych pomysłów, który mi się podoba !!! Proszę
wprowadzić NATYCHMIAST !!!! Mieszkaniec ZWM-u
Obserwuj wątek
    • Gość: MIeszkaniec Opola Re: Osiedle ZWM ma być monitorowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:19
      jestem czesto u dziewczyny na zwm, jest tam bardzo niebezpiecznie, sadze ze
      monitoring to dobry pomysl
      • Gość: ej Re: Osiedle ZWM ma być monitorowane IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.11.04, 22:38
        informacje o tym, że zwm jest niebezpieczny są wyssane z palca,
        nie wiem dlaczego krąży taka plota
        czyżby lobby?
        • Gość: a Re: Osiedle ZWM ma być monitorowane IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 09.11.04, 22:51
          No coz, wlasnie tak sie sklada ze ZWM nalezydo jednych z niebezpieczniejszyvch
          dzielnic w Opolu.Czesto odwiedzam tu swojego chlopaka i az mnie ciarki
          przechodzakiedy odprowadza mnie do domu i pozniej wraca sam.Tak sie sklada, ze
          kilka razy mielismy dosc nietypowe spotkania z mieszkancami okolicy-zapewniam,
          ze nie byly one mile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Monitorin to rewelacyjny pomysl.
    • Gość: Konrad Re: Osiedle ZWM ma być monitorowane IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.04, 00:34
      Bedzie mozna bezpiecznie wrócić do domu. Wieczorem czasami mogło być
      niebezpiecznie samemu wracając. Tak przynajmniej będzie można się spodziewać
      reakcji policji w razie jakiejść napaści. To też może odstraszyć potencjalnych
      przestępców.
      • Gość: OLD ZWM Re: Osiedle ZWM ma być monitorowane IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.11.04, 03:31
        smieszne sa te wasze wypowiedzi buahaha ja jakos mieszkam 19 lat tutaj i jak to
        pewna dziewczyna pisala ze jest tu danger ehhehe jakos nie widzialem i nie
        slyszalem o tym aby jakies panny napadac.naczytaliscie sie pisma "nasze sprawy"
        i itp.jakos poznymi nocami z nowego na stary czy starego na nowy zwm szedlem i
        byl git.moja sugestia do tego niech dadza jakies oswietlenie alejek bo jest
        ciemno jak w dupie.
        • Gość: A Re: Osiedle ZWM ma być monitorowane IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.11.04, 06:40
          No bo to pewniue ty rządzisz, no to ktoi cię ma napadać, dziewczyna która wraca
          od chłopaka? a może staruszka z laską.
          • Gość: Moa Kopoa Re: Osiedle ZWM ma być monitorowane IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.11.04, 08:43
            jasne, ze to plota, dzieki temu ceny mieszkan na innych osiedlach idą w góre, a
            na zwm stoją

zapewne najbezpieczniej to w wiarusie hehe

Chyba nie chcecie mi w wmowic ze na zwmie jest bardziej niebezpiecznie niz np.
            w centrum, metalchemie, grotowicach, czy bliskim Zaodrzu?

No nie róbcie sobie jaj!
            • Gość: behemot Re: Osiedle ZWM ma być monitorowane IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.11.04, 08:54
              Byłoby dobrze gdyby dziennikarze/bo im najłatwiej/ wydibyli dane z policji i SM
              dane dotyczące wydarzeń przestępczych jakie miały miejsce na wspomnianych
              ulicach i w bezpośredniej ich bliskości,za ostatni rok,czy minione
              pólrocze.Wowczas można mówić o stopniu zagrożenia i konieczności monitorowania
              terenu.
              • Gość: Dominik Co wy wymyslacie????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 09:26
                Mysle ze ci którzy tu wypisują, że na ZWM-ie jest niebezpiecznie powinni sie
                zastanowić jakie pierdoły wygadują. BO ZAZNACZAM ŻE TO ŻE KTOŚ IDZIE WŚROD ULIC
                WIECZOREM I "GO CIARKI PRZECHODZĄ" JEST JEGO SUBIEKTYWNYM ODCZUCIEM Stało Ci
                sie cos? zaatakował cie ktos? Okradli cie tu? To ze idac ulica gdzies siedza
                synki i sie na ciebie patrza nie swiadczy jescze o pozimomie bezpieczenstwa
                dzielnicy.
                W centrum jak wejdziesz w ciemny zaułek to nawet czasem nie zdązysz spojrzec
                kto ci w ryja przłoży.
                Wiec nie pierdzilecie głupot bo na tej zasadzie to najniebezpieczniejsze są
                pociagi bo jeżdzą noca i ciarki leca jak sie jedzie.
                • Gość: zwemiak a właśnie tak IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.11.04, 11:03
                  A właśnie tak kolego.Pobili,ukradli,chleja i ćpają na potęge.Czyżbyś bał sie
                  monitoringu?
    • Gość: oppelner Re: Osiedle ZWM ma być monitorowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:33
      Pomysł niezły. Osobiście jestem za monitorowaniem ZWM'u ale i innych dzielnic
      np. Malinka czy Wilsona. Poczucie bezpieczeństwa może nie wzrośnie, ale mam
      nadzieję że skończą się akty wandalizmu. Oprócz tego straż miejska i policja
      powinny wykazywać się wyższą aktywnością, bo w tej chwili skupili się na
      kierowcach...
    • Gość: KshaQ BEZ SENSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:45
      I co dzięki tym kamerom się osiągnie?
      Graficiarzy i wandali nie złapiecie bo będa pracować w kominiarkach.
      Jak już coś zobaczycie na tych kamerach to kto i jak szybko przyjedzie na
      miejsce zdarzenia? Policja, Gwarant ? buahahahaa
      Po trzecie jest monitoring na wszelkiego rodzaju zadymach i manifestacjach.
      Identyfikuje się bandziorów a potem za znikomą społeczną szkodliwość są
      puszczani z symbolicznymi mandatami.
      No i ciekawe ile czasu zajmie wandalom rozwalenie tych kamer.

Te kamery w Polskich realiach są tak samo durnym pomysłem wyborczym jak stadion
      lekkoatletyczny na Gwardii.
    • qwasyx jasne jak księżyc w czasie wielkiego zacmienia 10.11.04, 23:12
      Przed paroma dniami mialem przyjemnosc "pomieszkac" pare dni na ulicy
      Stefana "Grota" Roweckiego i ze zdziwieniem stwierdzilem, ze wlasnie w bloku
      przy tej ulicy KTOS chce KUPIC mieszkanie. Dziwne to ten Ktos sie nie boi?
      Ja sie tez nie balem i przyznac musze, ze w czasie mojego pobytu nie
      stwierdzilem szczegolnego zagrozenia! A wracalem i wychodzilem z domu o roznych
      porach.
      Co prawda jeszcze na Krasickiego buchnieto mi dwa auta a do trzeciego
      probowano sie dobrac (juz na Roweckiego), ale i to sie ostatnio "uspokoilo".
      Dlaczego - bo trzymam auto na strzezonym parkingu. Za to moj syn zwrocil mi
      uwage na autka parkujace "pod chmurka" ktore warte sa wieksza kase niz to moje!
      Czy mam wiec myslec, ze wlasciciele wlasnie tych autek chca teraz na koszt
      miasta dostac monitorowane miejsca pod ksiezycem jasnym!
      Ja juz swoje lata mam i conieco swiata widzialem, wiec myslalem, ze niewiele
      mnie juz zdziw a tu prosze: monitoring na ZWM! To ja proponuje kamere z
      widokiem na parking kolo "tp" - nie bede musial odprowadzac autka! No chyba ze
      zbiry w kominiarkach zbija kamere i tyle ich smieszna straz do 22 bedzie
      widziala! A pamitam czasy kiedy do posterunku policji kroki byly dwa! Ale to
      czasy byly dawne i "to se juz ne wrati"
      Pzdr
      • Gość: ergo Re: jasne jak księżyc w czasie wielkiego zacmieni IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.11.04, 13:24
        No co jak co,ale kinematografia sie nam w Opolu rozwija.
        • Gość: timon Znów Straż Miejska-kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 15:38
          Znów ta Straż Miejska?Ludzie bądźcie konsekwentni.Kilka dni temu w regionalnych wiadomościach telewizji Opole przeprowadzono ankietę na temat pracy S.M.w Opolu, I jak się można było spodziewać 72% ankietowanych wyraziło zdecydowanie negatywną opinie na temat pracy tej dziwnej formacji utrzymywanej z Waszych podatków.I oto co widzimy, centrum tego monitoringu na posterunku ZWM Straży Miejskiej? Ludzie przecież to kpina z Was.
          • Gość: behemot Re: Znów Straż Miejska-kpina IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.11.04, 17:58
            To fajna fucha siedzieć i patrzyć w telewizor,joystickiem robić sobie
            zbliżenia,a jak się coś dzieje wezwać policję,no ewentualnie ciekawy filmik
            wysłać do Real TV i zaistniejemy szerzej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka