Gość: Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:54 Którego zegarmistrza polecicie mi do naprawy starego, mechanicznego zegarka? W Opolu jest kilku zegarmistrzów, ale sprawiają wrażenie, jakby umieli tylko wymieniać baterie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JOLKA Re: Który zegarmistrz w Opolu najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 18:32 Polecam Ci zegarmistrza na ul. Krakowskiej naprzeciwko Rybexu. Jest to naprawdę fachowiec. Korzystam z jego usług od kilku lat i zawsze polecam go moim znajomym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Który zegarmistrz w Opolu najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:05 Jeszcze lepszy jest na Ozimskiej w pobliżu Reymonto. Tylko raz skorzystałem z jego usług (5lat temu)i do tej pory zegar chodzi bezawaryjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: servis Re: Który zegarmistrz w Opolu najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:08 Najlepszym jestem Ja. Kiedyś np. po wskazówki jeździłem do Moskwy, teraz do Watykany i Brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyferblat Re: Który zegarmistrz w Opolu najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 10:04 "serwis" Jesteś NAJLEPSZY - pozdro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dural Re: Który zegarmistrz w Opolu najlepszy? IP: 80.55.199.* 24.11.04, 11:01 nie mogę tego potwierdzić. Kiedyś zaniosłem tam swojego szwajcara to wziął go w swoje łapy jakiś matoł. Jak go otwierał to zaraz, jeszcze w mojej obecności coś mu poleciało na podłogę. Mieli tylko trochę podregulować, a zaczął się spóźniać. Zaniosłem go do prawdziwego fachowca to powiedział, że została uszkodzona oś. Po wymianie chodzi bez zarzutu. Ja już tam więcej nie pójdę. Może szef jest dobry ale personel do luftu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Który zegarmistrz w Opolu najlepszy? IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.16, 03:54 Kika lat temu lat temu zaniosłem mu swoją OMEGĘ do wymiany szkiełka, wskazówek, koronki z wałkiem, wyczyszczenia i wyregulowania. Wszystkie części nowe i oryginalne dostarczyłem osobiście. Zegarek otrzymałem w gorszym stanie działania niż dostarczyłem. Nieodwracalnie zniszczony został cyferblat gdyż Pan wkręcił w „mostek balansu” za długą śrubkę. Po reklamacji przyznał się do winy. Podczas naprawy tego co sknocił też coś mu poleciało na podłogę. Dałem sobie spokój i zaniosłem zegarek do Dolińskiego we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty opole IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.13, 19:54 ja polecam zagermistrza na krakowskiej naprzeciwko rybexu, odradzam zimocha na ozimskiej bo naciaga na kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okojeża mechaniczny zegarek szwajcarski IP: *.146.29.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.12.13, 22:09 Jestem na kupnie takiego cuda. Ile taki zegarek spóźnia lub śpieszy na dobę (wart od 1500 do 3000)? Przyzna się ktoś, kto ma takie cacko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole zegarmistrz IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.14, 20:41 Mam bardzo złe zdanie na temat opolskiego zegarmistrzostwa.W miarę jestem zadowolony z usług zegarmistrza w serwisie Casio na Reymonta(ale brakuje mi rozmowy z zegarmistrzem,obsługuje facet od zmiany bateryjek),reszta to naciągacze,pijacy lub jak kto woli złodzieje(próbowałem naprawiać zegarki na ZWMIE w kompleksie przy tesco,cwaniak i partacz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werk Re: zegarmistrz IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.14, 21:45 Na Reymonta po prawej w kierunku Zolarisa, to Jurek Deputat. Rocznik 55, szkolony przez rzemiosło opolskie jak książka każe. Teraz to biorą kasę z Unii i nazywają to szkoleniem dualnym a uczą nas tego Niemcy, którzy swojego rzemiosła nie zarżneęli jak my, pod hasłami wyższego wykształcenia dla wszystkich. To robota Olesia Kwaśniewskiego, co do Unii z Leszkiem Millerem nas wprowadził a 2 miliony+ wykształconych też w posagu dał Unii. Postep według matołów to zegarki elektroniczne, więc po co naprawiać mechaniczne szwajcary? PO co umiejętność naprawiania gramofonu igłowego do czarnej płyty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Który zegarmistrz w Opolu najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.14, 22:36 od pewnego czasu na opolskim forum gazety wyborczej obserwuje deprymowanie ideologii wyższego wykształcenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
bugi108 Re: Który zegarmistrz w Opolu najlepszy? 05.12.16, 00:06 W Opolu chyba faktycznie jest dość ciężko o wybitnego zegarmistrza ale wydaje mi się że Halupczok (na przeciwko Rybexu) jest chyba najlepszy. Na pewno uczciwy, to osobiście mogę zaręczyć. Na Reymonta faktycznie też słyszałem dobre opinie :) Ostrzegam przed Panem który siedzibę ma koło starych delikatesów na krakowskiej. Schodzi się schodami w duł, zaniosłem do niego zegarek i stwierdził że kapitalny remont trzeba zrobić. Powiedziałem że się jeszcze wstrzymam i poszedłem do Halupczoka, ten wymienił baterie i na poczekaniu zegarek już chodził, i chodzi do dziś a ta historia była kilka lat temu, zresztą jeszcze kilka historyjek mógłbym przytoczyć o tym jegomościu ale szkoda pisania. Odpowiedz Link Zgłoś