Dodaj do ulubionych

Jak zostałem TW bezpieki

26.02.05, 14:34
Znam go - porządny gość.Problem mają TW którzy szkodzili opozycji poprzez intrygi,pisanie raportów za które dostawali kase.Ujawnijmy ich jak sami nie chcą...Poprostu, powolutku nasze teczki będą upubliczniane a w nich TW.Zajmijmy się również esbekami i czerwonymi.Mam nadzieje że Zbyszek dostanie swoją teczkę.Życzę tego Mu z całego serca.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.05, 09:48
      Dzięgiel wtedy faktycznie natychmiast po wyjsciu powiadomil o podpisaniu
      deklaracji o współpracy. Myslę, że w Opolu wiele osób jest sobie w stanie to
      przypomnieć. (Całka, Golden...itd. powinni to poświadczyć)
      Trzymaj się Dzięgiel,
      Jurek K.
      • Gość: Golden Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.prudnik.sdi.tpnet.pl 28.02.05, 10:42
        Potwierdzam. Momentalnie po wyjsciu z Powolnego Dziegiel poinformowal nas o
        wszystkim. Nie ma tematu.
        Jurek Kur. - pozdrawiam!
        • Gość: Zbyszek Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.crowley.pl 28.02.05, 12:56
          Czyżby Jurek K. to Jurek Kuroczkin? Cześć Jurku. Tu Zbyszek Ciesliński
          (pozdrowienia także dla Zbyszka Dzięgielewskiego - potwierdzam: zaraz po
          wyjściu o wszystkim opowiedział. Wysłał także do Episkopatu i KKW "S" list z
          informacją, że podpisał pod przymusem deklarację TW). W tym kotle świetnie
          zachowała się matka Golczuka. Całą noc w areszcie wydzwaniała z celi (dzwonkiem
          przy drzwiach), doprowadzając do szału klawiszy. Krzyczała, że chce wiedzieć,
          co się dzieje z synem, że są draniami itp. Wiem to, bom kilkanaście (tak mi się
          wydawało) cel dalej siedziałem. Do tego stopnia awantura pani Krystyna w
          areszcie była głośna, że współwięzień spytał mnie, co to za dzielna kobieta tak
          wyzywa komunę od najgorszych? Nas siedziało z sześciu w celi i wszyscy byli pod
          wrażeniem :)Za nic miała klawiszy, syf w celi, pamiętający gestapo i ten
          cholerny rygor, jakim kieruje się zqazwyczaj pierdel.
          • Gość: Z Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.crowley.pl 28.02.05, 15:05
            To był iście filmowy "kocioł" w mieszkaniu p. Golczuków. Esbecy zmusili
            pracownika gazowni, żeby wystawił się przed wizjer w drzwiach mieszkania
            Golczuków. Na pytanie pani Krystyny, kto tam, odpowiedział, kurcze, jak
            w "Stawce większej niż życie": - Z gazowni! Rzeczywiście pani krystyna znała go
            od lat, tak że otworzyła drzwi, a wtenczas do mieszkania wpadłoa sfora esbeków,
            na czele z pobladłym facetem z gazowni, który wykrztusił: - Pani Krysiu, kazali
            mi...
            I zastawili kocioł, w który wpadło dużo osób (m.in. Zbyszek Dzięgielewski,
            Zbyszek Cieśliński, Arek Karbowiak, Jurek Golczuk...) Esbecy przy każdym
            podejrzanym przedmiocie ustawiali numerki i robili zdjęcia. Przypominało to
            miejsce zbrodni. Pierwsze osoby wyprowadzano podórkami, do samochodów,
            ustawionych przy pobliskiej ulicy, żeby niedekonspirować "kotła".
          • Gość: Jurek Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.05, 21:15
            Gość portalu: Zbyszek napisał(a):
            [...]
            Czesc Zbychu! napisz na privat.
        • Gość: Jurek Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.05, 21:18
          Gość portalu: Golden napisał(a):
          ...
          Jurek Kur. - pozdrawiam!

Czesc Golden! daj znac jak ci leci. moj adres dostaniesz od Zbyszka P. ktory
          ladnie rysuje, albo Zbyszka P. ktory zna angielski. mysle, ze Adam C. brat
          Zbyszka, tez powinien gdzies miec.
          pozdrowienia, takze dla calej reszty :-)
      • Gość: adam Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.02.05, 17:01
        potwierdzam,zaraz po wyjściu(po12godz.?)Zbychu powiedział mi o tym w autobusie
        w czasie pielgrzymki ludzi pracy do Częstochowy.Chwilę póżniej dowiedział się
        Całka i już była przygotowywana strategia postępowania przed ewentualnymi
        reperkusjami S.B.wobec Zbyszka.POwodzenia Adam Cieśliński
        • Gość: Patson Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.02.05, 18:04
          Karbowiak przestan pisac bzdury ! ...i tak wszyscy wiemy, że najlepiej Ci
          wychodzi patrolowanie ulic i zakładanie blokad na koła. Twój kolega Kowalski
          sławne STOP KORUPCJI niech lepiej odda pieniądze które brak z Poczty Polskiej
          kilka lat temu , będąc na lewym etacie ..tak tak - kiedys tak SB..cy pracowali
          w firmach , tyle , że oni przychodzili do pracy a Kowalski podpisywał liste za
          cały miesiąc kasował forsę jako specjalista w dziale marketingu ! hehe koń by
          sie usmiał. Zatrudniał go tak jego koleś Jarosław Chmielewski. Szczęście , że
          go wypie...lili za te numery. Pracownicy Poczty mogliby co nieco powiedziec o
          nocnych imprezkach , panienkach z agencji , no panie Januszu ? jak tam było ale
          juz. Może co nieco znajdzie sie jednak na taśmach ochrnou urzędu poczty -
          myślę , że tak i owszem ale przed wyborami.
          Serdeczne pozdrowienia ! kolega z przedszkola :-)
          • Gość: Peter Mialem LEGO ,no to sie balem... IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 28.02.05, 19:31
            ..ze mi je zabiora a tak sie nim fajnie mozna bylo bawic.Ze tez sobie SB
            madrzejszych nie wybierala.
          • Gość: Mor Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.crowley.pl 28.02.05, 19:44
            Te, Patson, a coś ty taki zacięty? Jak masz dowody, to wal, a nie tak w ciemno.
            Nienawiśc ci oczy przysłania...
          • ker12 Re: Jak zostałem TW bezpieki 01.03.05, 12:54
            Patson czy ty się z choinki urwałeś?!Jaki Karbowiak - czy ci czerwoni nie mogli
            by być bardziej inteligentni
          • benek28 Re: Jak zostałem TW bezpieki 01.03.05, 17:57
            Patson my tu o Dzięgielu a ty o Kowalskim,Karbowiaku-człowieku opamiętaj
            się.Dzięgiel pozdro od starego znajomego - byłeś w porządku,wiem od żródła.Gdy
            powiedziałeś żeby się odwalili-straszyli cię że zgubią ten papierek.Posłałeś
            ich do diabła.Pozdrowienia
        • Gość: Jurek Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.05, 21:39
          Gość portalu: adam napisał(a):
          [...]

Czesc Adam :-) jak skonczysz kolejny kominek, to napisz cos. Zdzichu powinien
          miec moj adres.
          • Gość: Dzięgiel Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 07:43
            Cześć cłopaki, dzięki za słowa prawdy-myślę że itak warto było robić w durnia
            czerwoną chołotę
            • Gość: Zbyszek Ciesliński Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.crowley.pl 01.03.05, 12:39
              Cześć Dzięgiel! cześć Jurku! Tu Zbyszek Cieśliński. Żyję okrakiem między
              Poznaniem i Warszawą. Na Opole nie mam, cholera, czasu. Odezwijcie się - mój
              mail: zbigniew.cieslinski@parkiet.com (słyszałem Zbychu, jak odpowiedziałeś
              Cezarowi K., żeby się odp...lił, jak cię nawiedził zaraz po twoim wyjściu :):)
      • multigad Re: Jak zostałem TW bezpieki 01.03.05, 12:19
        Jurek odezwij się, mój e-mail się nie zmienił.
        pozdrawiam
        Zdzichu
        • Gość: Jurek adres IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.05, 00:51
          multigad napisał:
          > Jurek odezwij się, mój e-mail się nie zmienił.

ja mam tylko adres "kominkowy" ktory jak sie wlasnie okazuje - nie dziala.
          napisz na: mojeniewpelniformalneimie@mojenazwisko.de
          jurek
    • Gość: Kumpel Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.05, 13:51
      Wszystkie książki jakie wtedy przeczytałem były od Dzięgiela, a na piosenki
      J.Kaczmarskiego to miał chyba wyłączność. Że w ch..a zrobił Cezarego K. i jego
      kompanów z SB to całe Opole wtedy lało.
      • Gość: B Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.crowley.pl 01.03.05, 14:38
        No właśnie: Zbychu miał w cholerę kaset Kaczmarskiego. Czyż jego syn nie ma na
        imię Jacek? ;) Dzisiaj pewnie spalił kasety, bo już inaczej ocenia środowisko,
        które było wokół Kaczmarskiego :) Ot, ironia losu. (ciekawe, czy był na
        pogrzebie Jacka kaczmarksiego?) Znajomy z dawnych czasów
      • Gość: adam Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.05, 16:50
        zdaje się,że nawet na Zbycha weselu leciał Kaczmarski i,tak,tak MY pierwsza
        brygada.
        • Gość: Peter Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.03.05, 19:33
          no to nieźle poje..ego kolege macie jak sobie na weselu takie rzeczy
          puszczał ..kierunek wodociagowa tam z pewnościa ktos mu pomoże.
          • Gość: MIchu Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.crowley.pl 01.03.05, 19:36
            Peter, czy tam w waszym gimnazjum nie zadają prac domowych, że tak buszujesz po
            forum?
            • Gość: nauczyciel Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.05, 20:03
              Peter jak ty słuchasz mydełko fa to daj innym posłuchać co innego.A swoją drogą gościu posłuchaj Kaczmarskiego,warto,może nie będziesz głupot opowiadał.
          • Gość: Pukiet Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.crowley.pl 01.03.05, 20:22
            Peter, dla ciebie esbecja kojarzy się z groźną przedszkolanką albo niezbyt
            dobrotliwą babcią, która przywiązywała cię do kaloryfera. A Kaczmarski to nie
            to samo, co Wisniewski, przyznaj?
            • Gość: ANALO MUNDO Re: Jak zostałem TW bezpieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:23
              No cóż z kultury korespondencji widać że byli rewolucjoniści to ludek o dużej
              kulturze! A sam ARKADISZ K.. TO BOHATER HEROS O URODZIE DANTYSA BRAWA- TKM!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka