Dodaj do ulubionych

Najlepsze LO w Opolu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:13
W tym roku kończę gimnazjum i nie moge się zdecydować, które liceum wybrać.
Prosiłabym o opinie na temat opolskich liceów (najbardziej 1,2 oraz 3) czekam
na odpowiedzi, pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Deviant Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.03.05, 16:16
      Wybierz pierwsze albo drugie LO. Jeżeli masz starszych znajomych z 3 LO to
      zapytaj ich o zdanie na temat zakłamania dyrekcji w tej szkole. Szczególnie
      chodzi mi tu o panią dyrektor Koszyk. Jeżeli chcesz mieć swoje zdanie i wpływ na
      to jak dzisiaj pójdziesz ubrany lub jaką zrobisz sobie dzisiaj fryzurę do szkoły
      to wybierz 1 lu 2gie LO.
      W 3ce dostaniesz za to delikatną naganę i jeżeli tylko na tym się skończy to
      spoko, ale zwykle będą na Ciebie zwracać wiekszą uwagę. Zapomnij o farbowaniu
      włosów - kolega przefarbował na blond i powiedziano mu, że musi je spowrotem
      przefarbować albo może zmienić szkołe...
      Przemyśl to dobrze. Pozdrawiam
      • Gość: behemot Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.03.05, 10:00
        No nie nareszcie normalne zachowania belfrów.A co na to rodzice?Czy to nie jest
        naruszeniem swobód obywatelskich.A swoją drogą przefarbował włosy czy zmienił
        szkołę?
      • Gość: Uczennica z LO1 Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:40
        Kto to takie bajki opowiada o LO1???!!! Nauczyciele są fatalni!!! Polonistka,
        geografik, historyk, fizyczka, germanistka........ Po co się męczyć!Wybierz
        szkołę z normalnymi nauczycielami, LO2, Lo5. Powodzenia!
      • Gość: gość Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:30
        25 lat temu kończyłem LO1, była to super fajna szkoła, wielu z nas ukończyło
        studia. Zobacz na ostatni ranking, jak nisko stoi ta szkoła.Nie ma
        olimpijczyków, nie ma dobrych nauczycieli i nie ma dobrej opinii. Moje dzieci
        chodzą do LO2 i są zadowolone.
    • Gość: licealista Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 17:58
      pierwsze LO to super szkoła, fajni kumple i kumpele, w szkole panuje przyjazna
      atmosfera wśród uczniów - zero przemocy dużo uprzejmości i kultury. Nauczyciele
      jak to wszędzie jedni lepsi drudzy gorsi ale ogólnie spoko - ponoć niedługo i
      tak odchodzą na emerytury.
      • Gość: x Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 14.03.05, 19:46
        I LO kiedyś może i było dobrą szkołą, ale teraz jest to szkoła delikatnie mówiąc
        beznadziejna. III LO to także kiepski wybór, chyba że jesteś mega mózgiem i
        wygrałaeś kilka olimpiad. No i odpowiada ci kłamliwa dyrektorka. O V LO
        słyszałam wiele dobrego, ale osobiście uważam, że II LO jest obecnie najlepszym
        liceum w Opolu. Zdarzają się oczywiście nienormalni nauczyciele, ale takiego
        prawie zawsze można zmienić. Atmosfera jest bardzo fajna i na pewno będziesz
        zadowolona.
        • Gość: Deviant Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 15.03.05, 21:51
          Gratuluje tekstu " No i odpowiada ci kłamliwa dyrektorka."
          3LO nie jest normalne z racji jebnię--j dyrki :)
    • Gość: deh Re: Najlepsze LO w Opolu IP: 213.17.145.* 11.03.05, 22:56
      V LO - bez gadania nalepsze.... zasiegnij jezyka u znajomych a oni to
      potwierdza .
    • Gość: xxx Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 00:36
      Najlepsze liceum w Opolu to oczywiście LO 5!!! Wszyscy tak mówią, a ja to
      potwierdzam! (no gdyby nie pewna nauczycielka chemii, byłoby wręcz idealnie :P)
      Ale na serio, w 5 LO jest super atmosfera i prawie wszyscy nauczyciele są
      przyjaźnie nastawieni. Polecam piątkę!!!
      • Gość: Ahoj Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.03.05, 13:03
        Zdecydowanie V LO - zreszta najwieksza liczba osob na 1 miejsce też o czyms swiadczy

Pozdrawiam wszystkich maturzystow 1999!
        • Gość: życzliwa Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.fonet.pl / 80.51.233.* 12.03.05, 17:46
          Polecam dwójkę albo piątkę. Fajna atmosfera, Jeśli jesteś zdolna, potrafisz się
          uczyć samodzielnie i masz certyfikaty z pięciu olimpiad, idź to trójki.
        • Gość: ergo Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.03.05, 02:40
          Bo najbliżej Dworca PKS I PKP,
      • Gość: ergo Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.03.05, 02:43
        Bo najbliżej dworca PKP i PKS.
      • Gość: dw Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:49
        Oczywiscie, ze LO 5. A jakiego ma wielkiego patrona? Sam Prymas Tysiąclecia
        Stefan Kardynał Wyszyński. Szczerze polecam wszystkim,którzy lubią dobrą,
        sprzyjajacą młodym atmosferę. Dyrektorka też jest świetna!
      • Gość: bim Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:28
        Atmosfera może jest i fajna, bo są luzaccy nauczyciele i dyrektorka,która moim
        zdaniem włazi uczniom do d...y,ale za dużo to ty się tam nie nauczysz, a o to
        chyba chodzi, bo za mało wymagają, nie wybieraj piątki, bo nie wyjdziesz na tym
        za dobrze.
    • Gość: dex Re: Najlepsze LO w Opolu IP: 213.17.145.* 12.03.05, 21:38
      Ahoj ja tez pozdrawiam maturzystow 1999 !
    • Gość: licealistka Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:37
      Jeśli myślisz o studiach w przyszłośći to wybierz 2 lub 3. Chodzę do LO1 i jest
      to nagorszy wybór mojego życia. Tu są fatalni nauczyciele, szczególnie
      polonistka pani L., która niczego nie potrafi nauczyć, nie poprawia prac, ba! w
      ogóle ich nie oddaje. Zdaję w tym roku maturę, wydałam sporo kasy na
      korepetycje. Inni nauczyciele też nie są fajni. Jedynie atmosfera wśród uczniów
      jest super!Nim ci najgorsi wybiorą się na emeryturę, minie ładnych parę latek.
    • Gość: Marycha Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 15:03
      Oczywiście, że Lo2!Skąd Ci przyszła do głowy Jedynka?
    • Gość: rodzic'ka Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 15.03.05, 00:35
      Sama chodziłam do II LO, a teraz mój syn chodzi do tego samego liceum. Oboje
      mamy takie samo zdanie na temat tej szkoły. BYŁO I JEST SUPER !!!, szczególnie
      dla mnie, bo mam je już dawno 'za sobą'. Wybierz II LO !!!.
      • Gość: gosc Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:59
        Przeniosłam sie z LO1 do Lo2, dlaczego? Bo tam nie ma normalnych nauczycieli.
        Szkoda mi tylko klasy , bo była fajna. Wybierz Lo2!
        • Gość: jimmy Nigdy do III, to banda oszołomów IP: *.site / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:41
          Wiem co mówie, ukończyłem ją, ale ile mnie to kosztowało...
          Tam wycisną z człowieka wszystkie soki, uczniowie sie podkręcają wzajemnie, nie
          ma koleżeństwa, ale jest rywalizacja (niezdrowa z resztą). Ukończyłem je w 1998
          i wtedy zaczynał sie dopiero ten wyścig szczurów, Język angielski wtedy u
          naszej nauczycielki to klęska. francuski też padaka (nauczycielka z
          francuskiego znała jedynie Paryż), biologia to nerwówka przez 45 min i
          palpitacje serca, matma to szacunek dla profesora, chemia też, wf siłownia w
          pomieszczeniu 3x3 m (15 facetów spoconych na tak małej powierchni - może teraz
          jest inaczej). wtedy tak było, nie znam obecnej sytuacji,ale swojego dziecka na
          pewno tam nie wyślę. POWODZENIA !!!!!!!!!!!
          • Gość: gość Re: Nigdy do JEDYNKI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:43
            Każda szkoła tylko nie LO1! Stracisz nerwy, niczego się nie nauczysz, niczego
            nie wskórają Twoi rodzice jeśli chodzi o zmianę nauczyciela. Ja z tej szkoły
            zamierzam się wynieść, aby do końca roku !
            • Gość: antoni Re: Nigdy do JEDYNKI ! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 15.03.05, 19:49
              popieram i nie polecam! Dwojka moich dzieci chodzila do tej szkoly, wiec mam
              jako takie o niej pojecie. Niektorzy nauczyciele z tej szkoly nie powinni
              wogole uczyc. Niestety zapuscili tam korzenie, i sa nie do ruszenia. Maja
              gdzies regulaminy, zasady, programy... i postepuja z uczniami wedlug wlasnego
              widzimisie. Jedyna szansa dla tej szkoly ze wreszcie odejda na emerytury i
              przestana psuc opinie tej szkoly
            • Gość: ori Re: Nigdy do JEDYNKI ! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:37
              Nie przesadzaj, ja mam odwrotne zdanie, tam nauczyciele uczą tak samo jak
              wszędzie, widocznie ty nastawiłeś się na to, żeby nic nie robić i mieć
              pretensje do wszystkich tylko nie do siebie.Ja tam 1 polecam, jest taką szkołą
              jak każda.
        • Gość: abc Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.06.05, 19:26
          Wybór liceum , profilu i klasy zależy od tego, jakim jesteś uczniem i jakie
          masz zainteresowania. Dlatego do wszelkich rankingów, zwłaszcza opartych na
          liczbie olimpijczyków, trzeba podchodzić z dużym dystansem. Może jesteś
          przeciętnym lub słabym uczniem - poszukaj szkoły, która zdoła cię nauczyć,
          zanim się ciebie pozbędzie. A może wolisz szkołę, w której niewiele się
          nnarobisz - też takie znajdziesz w Opolu.
    • Gość: XXX z lo1 PAN HISTORYK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:43
      a wiec.. przyznaje.. ze lo1 niestety ale nie byl slusznym wyborem mojego
      zycia...:) niie bede pisac co mi nie pasuje bo nie wypada.. ale za to ciesze
      sie niezmiernie z jednego powodu ze trafil mi sie taki historyk.....wiem ze
      wiele osob na niego nazeka... i usprawiedliwiaja to glupimi argumentami..
      typu..<< aa czepil sie tych niemcow.. itd>> moim zdaniem to absord,,, kazdy ma
      prawo do wyrazenia sowich opini... uczniowie powinni byc raczej wdzieczni ze
      Pan historyk od poczatku do konca stawia jasno kryterium oceniania.. i nie
      mozna sie bac ze zmieni swoje zdanie lub wyskoczy z jakas niemila
      niespodzianka... niestety wielu tego nie docenia,, i tylko nazekaja... Ja
      osobiscie bardzo cenie Pana z historii.. lecz wydaje mi sie ze ten Pan nie ma
      o tym wogole pojecia:) hehee.. chciala bym zeby wiedzial.. ze jest osoba w
      szkole.. ktora bardzo go ceni:) pozdrowienia gorace dla pana.... z historii:)
    • Gość: kaja Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:37
      Ja również polecam LOII. W tym roku skończyłam tę szkołę i wspomnienia, które z
      niej wyniosłam, pogrupować można właściwie w dwóch kategoriach: dobre i...
      oryginalne. Szanowny pan profesor od PO w żadnym razie nie zasługuje na miano
      kompetentnego pedagoga, ale ileż dostarczał klasie rozrywki! Z części zajęć,
      jakw każdej szkole, nie wynosi się nic poza zdolnością kombinowania i
      wchodzenia na głowę nauczycielom, ale pomijając ostatni semestr trzeciej klasy,
      kiedy średnia frekwencja wynosiła 5-10 osób na lekcji, trudno byłoby mi
      przypomnieć sobie lekcje, na których nieodmiennie towarzyszyłoby mi poczucie
      totalnego marnowania czasu.
      Przez większośc czasu było sympatycznie i z sensem, a kiedy już bez sensu - to
      przynajmniej wesoło. =)
      Ze swojej strony polecam klasę językową angielsko-niemiecką - niemieckiego
      uczyła właśnie moja wychowawczyni; genialna kobieta i świetna nauczycielka,
      która w tym roku oddała swoją klasę, więc w przyszłym pewnie weźmie nową.
      • Gość: absolwent 97 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.site / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:13
        skończyłem te szkołe i nigdy wiecej. swojego dziecka za żadne skarby tam nie
        poślę. to że niby wysoki poziom w niczym nie pomoże ci w przyszłości. dla
        uczelni w polsce i tak liczy sie to,że skończyłeś małomiasteczkowe liceum.
        nieważne które. NIEPOLECAM. Nauczycielka z biologii Violetta El ......... to
        jakieś niewiadomo co, matm ai fiza to samo. porażka. a dyrekcja pięknie tylko
        mówi. zaznaczam, że nie byłem złym uczniem. szło gładko. ale zakłąmanie
        straszne.
        • Gość: Isia Re: 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:00
          Ciekawe opinie. Do tej pory byłam przekonana, że trójka jest najlepsza. Dzięki
          za info.
          • Gość: Leksus Re: 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.06.05, 20:15
            Polecam 5 LO. Wspaniali nauczyciele, wspaniali ludzie. Mikroklimat dzieki
            nielicznym oddziałom zapewniony. Anonimowości nie ma!
            • Gość: girl Re: 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 10.06.05, 21:02
              ...a ja polecam plastyczniak :)
        • Gość: F. Re: 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.05, 22:20
          Skończyłam również tę szkołę i wspominam ją całkiem dobrze. Nie mogę sie
          ustosunkowac do Pani Dyrektor, bo nic nie wiem na ten temat, ale nauczyciele jak
          wszędzie byli i świetni i tacy, co juz dawno powinni być zwolnieni. Trzeba tylko
          zaznaczyć, że wybór tej szkoły może oznaczac, że nie będzie sie juz prymusem, a
          jedynie średniakiem przy innych i jeśli ktoś ceni sobie bycie najlepszym to może
          wybrac inną szkołę. Poziom nauczania jest wysoki i nie wiem czy tak ważna jest
          liczba olimpijczyków, bo dla mnie ważniejsza jest liczba osób, które po danej
          szkole dostaja się na studia (najlepiej dobre studia), a ta jest zdecydowanie
          duża. Poza tym powinna dobrze przygotowywać do nowej matury. A jak się planuje
          iśc na studia gdzieś bez egzaminu czy coś podobnego to lepiej się nie wysilac i
          gdzieś indziej sobie dobre oceny za nieróbstwo złapać. Polecam też LO nr5. W
          szkole mają świetne podejście do młodzieży, naprawdę sympatyczna szkoła.
    • Gość: Ivre Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 12.06.05, 10:06
      Skonczylam 'dwojke' i na studiach przekonalam sie, ze to byl dobry wybor.
      Egzaminy zdalam bez przygotowania, a na pierwszym roku byl totalny luzik, bo
      to, co obejmowal material, bylo jedynie rozszerzeniem tego, czego uczylam sie w
      liceum :) Oczywiscie nic nie jest idealne, ale jesli myslisz o dobrych
      studiach, to 'dwojka' jest dobrym wyborem :)
    • Gość: licealista Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 19:25
      Widze ze kiedys "jedynka" nie górowala w rankingach...
      Na szczescie z biegiem lat to sie zmienilo. ;) Szkole polecam jak najbardziej. Dla tych co chca sie uczyć... ale nie dadza sobie wejsc na glowe :P Wyjatkowa atmosfera i wyrozumiali, ale też wymagajacy nauczyciele sprawiaja ze wierzcie mi albo nie - chce sie chodzic do tej szkoly!
      Jesli chodzi o konkursy, olimpiady itd. - wierzcie mi jest mnostwo okazji. I super nagrody hehehe ;)
      Co do nauczucieli sa naprawdę dobrze wyszkoleni, umieja przekazac wiedze. Na prawdę dużo wymagają ale to jest plus ;)
      Wszyscy teraz szaleja za ta Dwojka i Piatka(rzadziej, ale też) ale pomyśl, czy nie warto byłoby odkryć na nowo historię Opola? Szkołę najlepsza z najlepszych? ;) wszystkim ktorzy zastanawiaja sie nad szkola srednia szczerze polecam LO1. Pozdro!!!
      • Gość: lol Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 19:55
        No normalnie nie wierzę w to co czytam. Chyba jesteś kolego nie uczniem ale nauczycielem który boi się o pracę w tej szkole. Jedynka dobra to była jakieś 15 lat temu, a teraz to ma problem żeby zebrać komplet uczniów. Gdyby było tak fantastycznie i tylu chętnych to miasto by łączyło go dla oszczędności z PG 6.
    • Gość: tjdjt Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.opera-mini.net 21.10.13, 18:04
      a moze szkola zawodowa?
      zawodtjest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka