Gość: Nasturcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:13 W tym roku kończę gimnazjum i nie moge się zdecydować, które liceum wybrać. Prosiłabym o opinie na temat opolskich liceów (najbardziej 1,2 oraz 3) czekam na odpowiedzi, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Deviant Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.03.05, 16:16 Wybierz pierwsze albo drugie LO. Jeżeli masz starszych znajomych z 3 LO to zapytaj ich o zdanie na temat zakłamania dyrekcji w tej szkole. Szczególnie chodzi mi tu o panią dyrektor Koszyk. Jeżeli chcesz mieć swoje zdanie i wpływ na to jak dzisiaj pójdziesz ubrany lub jaką zrobisz sobie dzisiaj fryzurę do szkoły to wybierz 1 lu 2gie LO. W 3ce dostaniesz za to delikatną naganę i jeżeli tylko na tym się skończy to spoko, ale zwykle będą na Ciebie zwracać wiekszą uwagę. Zapomnij o farbowaniu włosów - kolega przefarbował na blond i powiedziano mu, że musi je spowrotem przefarbować albo może zmienić szkołe... Przemyśl to dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.03.05, 10:00 No nie nareszcie normalne zachowania belfrów.A co na to rodzice?Czy to nie jest naruszeniem swobód obywatelskich.A swoją drogą przefarbował włosy czy zmienił szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczennica z LO1 Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:40 Kto to takie bajki opowiada o LO1???!!! Nauczyciele są fatalni!!! Polonistka, geografik, historyk, fizyczka, germanistka........ Po co się męczyć!Wybierz szkołę z normalnymi nauczycielami, LO2, Lo5. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:30 25 lat temu kończyłem LO1, była to super fajna szkoła, wielu z nas ukończyło studia. Zobacz na ostatni ranking, jak nisko stoi ta szkoła.Nie ma olimpijczyków, nie ma dobrych nauczycieli i nie ma dobrej opinii. Moje dzieci chodzą do LO2 i są zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealista Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 17:58 pierwsze LO to super szkoła, fajni kumple i kumpele, w szkole panuje przyjazna atmosfera wśród uczniów - zero przemocy dużo uprzejmości i kultury. Nauczyciele jak to wszędzie jedni lepsi drudzy gorsi ale ogólnie spoko - ponoć niedługo i tak odchodzą na emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 14.03.05, 19:46 I LO kiedyś może i było dobrą szkołą, ale teraz jest to szkoła delikatnie mówiąc beznadziejna. III LO to także kiepski wybór, chyba że jesteś mega mózgiem i wygrałaeś kilka olimpiad. No i odpowiada ci kłamliwa dyrektorka. O V LO słyszałam wiele dobrego, ale osobiście uważam, że II LO jest obecnie najlepszym liceum w Opolu. Zdarzają się oczywiście nienormalni nauczyciele, ale takiego prawie zawsze można zmienić. Atmosfera jest bardzo fajna i na pewno będziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deviant Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 15.03.05, 21:51 Gratuluje tekstu " No i odpowiada ci kłamliwa dyrektorka." 3LO nie jest normalne z racji jebnię--j dyrki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deh Re: Najlepsze LO w Opolu IP: 213.17.145.* 11.03.05, 22:56 V LO - bez gadania nalepsze.... zasiegnij jezyka u znajomych a oni to potwierdza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 00:36 Najlepsze liceum w Opolu to oczywiście LO 5!!! Wszyscy tak mówią, a ja to potwierdzam! (no gdyby nie pewna nauczycielka chemii, byłoby wręcz idealnie :P) Ale na serio, w 5 LO jest super atmosfera i prawie wszyscy nauczyciele są przyjaźnie nastawieni. Polecam piątkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahoj Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.03.05, 13:03 Zdecydowanie V LO - zreszta najwieksza liczba osob na 1 miejsce też o czyms swiadczy Pozdrawiam wszystkich maturzystow 1999! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.fonet.pl / 80.51.233.* 12.03.05, 17:46 Polecam dwójkę albo piątkę. Fajna atmosfera, Jeśli jesteś zdolna, potrafisz się uczyć samodzielnie i masz certyfikaty z pięciu olimpiad, idź to trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergo Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.03.05, 02:40 Bo najbliżej Dworca PKS I PKP, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergo Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.03.05, 02:43 Bo najbliżej dworca PKP i PKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:49 Oczywiscie, ze LO 5. A jakiego ma wielkiego patrona? Sam Prymas Tysiąclecia Stefan Kardynał Wyszyński. Szczerze polecam wszystkim,którzy lubią dobrą, sprzyjajacą młodym atmosferę. Dyrektorka też jest świetna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:28 Atmosfera może jest i fajna, bo są luzaccy nauczyciele i dyrektorka,która moim zdaniem włazi uczniom do d...y,ale za dużo to ty się tam nie nauczysz, a o to chyba chodzi, bo za mało wymagają, nie wybieraj piątki, bo nie wyjdziesz na tym za dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Re: Najlepsze LO w Opolu IP: 213.17.145.* 12.03.05, 21:38 Ahoj ja tez pozdrawiam maturzystow 1999 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealistka Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:37 Jeśli myślisz o studiach w przyszłośći to wybierz 2 lub 3. Chodzę do LO1 i jest to nagorszy wybór mojego życia. Tu są fatalni nauczyciele, szczególnie polonistka pani L., która niczego nie potrafi nauczyć, nie poprawia prac, ba! w ogóle ich nie oddaje. Zdaję w tym roku maturę, wydałam sporo kasy na korepetycje. Inni nauczyciele też nie są fajni. Jedynie atmosfera wśród uczniów jest super!Nim ci najgorsi wybiorą się na emeryturę, minie ładnych parę latek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marycha Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 15:03 Oczywiście, że Lo2!Skąd Ci przyszła do głowy Jedynka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic'ka Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 15.03.05, 00:35 Sama chodziłam do II LO, a teraz mój syn chodzi do tego samego liceum. Oboje mamy takie samo zdanie na temat tej szkoły. BYŁO I JEST SUPER !!!, szczególnie dla mnie, bo mam je już dawno 'za sobą'. Wybierz II LO !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:59 Przeniosłam sie z LO1 do Lo2, dlaczego? Bo tam nie ma normalnych nauczycieli. Szkoda mi tylko klasy , bo była fajna. Wybierz Lo2! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmy Nigdy do III, to banda oszołomów IP: *.site / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 12:41 Wiem co mówie, ukończyłem ją, ale ile mnie to kosztowało... Tam wycisną z człowieka wszystkie soki, uczniowie sie podkręcają wzajemnie, nie ma koleżeństwa, ale jest rywalizacja (niezdrowa z resztą). Ukończyłem je w 1998 i wtedy zaczynał sie dopiero ten wyścig szczurów, Język angielski wtedy u naszej nauczycielki to klęska. francuski też padaka (nauczycielka z francuskiego znała jedynie Paryż), biologia to nerwówka przez 45 min i palpitacje serca, matma to szacunek dla profesora, chemia też, wf siłownia w pomieszczeniu 3x3 m (15 facetów spoconych na tak małej powierchni - może teraz jest inaczej). wtedy tak było, nie znam obecnej sytuacji,ale swojego dziecka na pewno tam nie wyślę. POWODZENIA !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nigdy do JEDYNKI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:43 Każda szkoła tylko nie LO1! Stracisz nerwy, niczego się nie nauczysz, niczego nie wskórają Twoi rodzice jeśli chodzi o zmianę nauczyciela. Ja z tej szkoły zamierzam się wynieść, aby do końca roku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Re: Nigdy do JEDYNKI ! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 15.03.05, 19:49 popieram i nie polecam! Dwojka moich dzieci chodzila do tej szkoly, wiec mam jako takie o niej pojecie. Niektorzy nauczyciele z tej szkoly nie powinni wogole uczyc. Niestety zapuscili tam korzenie, i sa nie do ruszenia. Maja gdzies regulaminy, zasady, programy... i postepuja z uczniami wedlug wlasnego widzimisie. Jedyna szansa dla tej szkoly ze wreszcie odejda na emerytury i przestana psuc opinie tej szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ori Re: Nigdy do JEDYNKI ! IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:37 Nie przesadzaj, ja mam odwrotne zdanie, tam nauczyciele uczą tak samo jak wszędzie, widocznie ty nastawiłeś się na to, żeby nic nie robić i mieć pretensje do wszystkich tylko nie do siebie.Ja tam 1 polecam, jest taką szkołą jak każda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.06.05, 19:26 Wybór liceum , profilu i klasy zależy od tego, jakim jesteś uczniem i jakie masz zainteresowania. Dlatego do wszelkich rankingów, zwłaszcza opartych na liczbie olimpijczyków, trzeba podchodzić z dużym dystansem. Może jesteś przeciętnym lub słabym uczniem - poszukaj szkoły, która zdoła cię nauczyć, zanim się ciebie pozbędzie. A może wolisz szkołę, w której niewiele się nnarobisz - też takie znajdziesz w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX z lo1 PAN HISTORYK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:43 a wiec.. przyznaje.. ze lo1 niestety ale nie byl slusznym wyborem mojego zycia...:) niie bede pisac co mi nie pasuje bo nie wypada.. ale za to ciesze sie niezmiernie z jednego powodu ze trafil mi sie taki historyk.....wiem ze wiele osob na niego nazeka... i usprawiedliwiaja to glupimi argumentami.. typu..<< aa czepil sie tych niemcow.. itd>> moim zdaniem to absord,,, kazdy ma prawo do wyrazenia sowich opini... uczniowie powinni byc raczej wdzieczni ze Pan historyk od poczatku do konca stawia jasno kryterium oceniania.. i nie mozna sie bac ze zmieni swoje zdanie lub wyskoczy z jakas niemila niespodzianka... niestety wielu tego nie docenia,, i tylko nazekaja... Ja osobiscie bardzo cenie Pana z historii.. lecz wydaje mi sie ze ten Pan nie ma o tym wogole pojecia:) hehee.. chciala bym zeby wiedzial.. ze jest osoba w szkole.. ktora bardzo go ceni:) pozdrowienia gorace dla pana.... z historii:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:37 Ja również polecam LOII. W tym roku skończyłam tę szkołę i wspomnienia, które z niej wyniosłam, pogrupować można właściwie w dwóch kategoriach: dobre i... oryginalne. Szanowny pan profesor od PO w żadnym razie nie zasługuje na miano kompetentnego pedagoga, ale ileż dostarczał klasie rozrywki! Z części zajęć, jakw każdej szkole, nie wynosi się nic poza zdolnością kombinowania i wchodzenia na głowę nauczycielom, ale pomijając ostatni semestr trzeciej klasy, kiedy średnia frekwencja wynosiła 5-10 osób na lekcji, trudno byłoby mi przypomnieć sobie lekcje, na których nieodmiennie towarzyszyłoby mi poczucie totalnego marnowania czasu. Przez większośc czasu było sympatycznie i z sensem, a kiedy już bez sensu - to przynajmniej wesoło. =) Ze swojej strony polecam klasę językową angielsko-niemiecką - niemieckiego uczyła właśnie moja wychowawczyni; genialna kobieta i świetna nauczycielka, która w tym roku oddała swoją klasę, więc w przyszłym pewnie weźmie nową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 97 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.site / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:13 skończyłem te szkołe i nigdy wiecej. swojego dziecka za żadne skarby tam nie poślę. to że niby wysoki poziom w niczym nie pomoże ci w przyszłości. dla uczelni w polsce i tak liczy sie to,że skończyłeś małomiasteczkowe liceum. nieważne które. NIEPOLECAM. Nauczycielka z biologii Violetta El ......... to jakieś niewiadomo co, matm ai fiza to samo. porażka. a dyrekcja pięknie tylko mówi. zaznaczam, że nie byłem złym uczniem. szło gładko. ale zakłąmanie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Re: 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 00:00 Ciekawe opinie. Do tej pory byłam przekonana, że trójka jest najlepsza. Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leksus Re: 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.06.05, 20:15 Polecam 5 LO. Wspaniali nauczyciele, wspaniali ludzie. Mikroklimat dzieki nielicznym oddziałom zapewniony. Anonimowości nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girl Re: 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 10.06.05, 21:02 ...a ja polecam plastyczniak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: 3 LO to szkoła dla szczurów, zakłamana IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.05, 22:20 Skończyłam również tę szkołę i wspominam ją całkiem dobrze. Nie mogę sie ustosunkowac do Pani Dyrektor, bo nic nie wiem na ten temat, ale nauczyciele jak wszędzie byli i świetni i tacy, co juz dawno powinni być zwolnieni. Trzeba tylko zaznaczyć, że wybór tej szkoły może oznaczac, że nie będzie sie juz prymusem, a jedynie średniakiem przy innych i jeśli ktoś ceni sobie bycie najlepszym to może wybrac inną szkołę. Poziom nauczania jest wysoki i nie wiem czy tak ważna jest liczba olimpijczyków, bo dla mnie ważniejsza jest liczba osób, które po danej szkole dostaja się na studia (najlepiej dobre studia), a ta jest zdecydowanie duża. Poza tym powinna dobrze przygotowywać do nowej matury. A jak się planuje iśc na studia gdzieś bez egzaminu czy coś podobnego to lepiej się nie wysilac i gdzieś indziej sobie dobre oceny za nieróbstwo złapać. Polecam też LO nr5. W szkole mają świetne podejście do młodzieży, naprawdę sympatyczna szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivre Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 12.06.05, 10:06 Skonczylam 'dwojke' i na studiach przekonalam sie, ze to byl dobry wybor. Egzaminy zdalam bez przygotowania, a na pierwszym roku byl totalny luzik, bo to, co obejmowal material, bylo jedynie rozszerzeniem tego, czego uczylam sie w liceum :) Oczywiscie nic nie jest idealne, ale jesli myslisz o dobrych studiach, to 'dwojka' jest dobrym wyborem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licealista Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 19:25 Widze ze kiedys "jedynka" nie górowala w rankingach... Na szczescie z biegiem lat to sie zmienilo. ;) Szkole polecam jak najbardziej. Dla tych co chca sie uczyć... ale nie dadza sobie wejsc na glowe :P Wyjatkowa atmosfera i wyrozumiali, ale też wymagajacy nauczyciele sprawiaja ze wierzcie mi albo nie - chce sie chodzic do tej szkoly! Jesli chodzi o konkursy, olimpiady itd. - wierzcie mi jest mnostwo okazji. I super nagrody hehehe ;) Co do nauczucieli sa naprawdę dobrze wyszkoleni, umieja przekazac wiedze. Na prawdę dużo wymagają ale to jest plus ;) Wszyscy teraz szaleja za ta Dwojka i Piatka(rzadziej, ale też) ale pomyśl, czy nie warto byłoby odkryć na nowo historię Opola? Szkołę najlepsza z najlepszych? ;) wszystkim ktorzy zastanawiaja sie nad szkola srednia szczerze polecam LO1. Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 19:55 No normalnie nie wierzę w to co czytam. Chyba jesteś kolego nie uczniem ale nauczycielem który boi się o pracę w tej szkole. Jedynka dobra to była jakieś 15 lat temu, a teraz to ma problem żeby zebrać komplet uczniów. Gdyby było tak fantastycznie i tylu chętnych to miasto by łączyło go dla oszczędności z PG 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjdjt Re: Najlepsze LO w Opolu IP: *.opera-mini.net 21.10.13, 18:04 a moze szkola zawodowa? zawodtjest Odpowiedz Link Zgłoś