Gość: olo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:00 a czemu jelcze??? mialy byc many?? jaki byl powod kupowania jelczy??? czy nie mozna wybrac jednej firmy i sie jej trzymac??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość przetargi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 07:57 Dlatego nie Many, bo nie można wybrać dowolnego dostawcy. Zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych należy ogłosićprzetarg i wygrywa najlepsza (najtańsza) oferta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrześnianin Re: przetargi IP: *.wrzesnia.ksw-net.pl 31.03.05, 08:08 No właśnie wygrywa najtańsza ,a to bardzo rzadko znaczy najlepsza. Jest tu jeszcze kwestia dobrze przygotowanej specyfikacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argurio Re: przetargi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:59 Niestety, ale po kilku latach utrzymywania w miarę niskich cen, MAN postanowił w ub.r. drastycznie je podnieść. Skutkiem tego, szanse MANa w przetargach na autobusy w Polsce znacznie spadły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Mamy nowe autobusy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 31.03.05, 11:34 Lepiej mie autobusy jednej marki. przeciez wtedy nawet jest latwiej z ich konserwacja, i mozna liczyc na zniżki na czesci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Re: Mamy nowe autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 08:26 Do ZZ! Całkowicie się zgadzam z tobą. Myślę, że ta nowa partia 8 szt. zapoczątkuje trwały wizerunek MZK.Mi się podobają nowe autobusy widziałem je na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szofer Re: Mamy nowe autobusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 14:00 Zaraz super kierowcy z MZK je poobijaja.Kierowca MZK to albo byly kanar,albo mechanik,albo myjkarz.Zadnych tam prawdziwych kierowcow niw ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menager Re: Mamy nowe autobusy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 31.03.05, 16:09 Przecież w tej firmie opłacany za podatników piniądze jest jeszcze prezes d/s technicznych. On powinien dobierać tabor, by był dobry i jednolitej marki. wtedy koszty utrzymania są niższe. Te nowe źrż paliwo jak koń. Cóś tu cuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SBB Re: Mamy nowe autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 08:09 Do menagera! Jeżeli coś tu cuchnie to Pańska indolencja i to w każdej kwestji, którą Pan porusza.To nie prezes techniczny wybiera sobie tabor ponieważ to nie jest jego eldorado. Proponuję przestudiować Prawo o zamówieniach publicznych.W sprawach danych technicznych odsyłam Pana do czwartkowej NTO.Proszę zwrócić uwagę na cenę części zamiennych do MANA!!!Uważam, że napleży preferować rynek krajowy a przy tym wymagać wysokiej jakości wyrobu.Oczywiście cena też ma tutaj duże znaczenie.Jelcz doskonale zdaje sobie sprawę, że bez jakości nie utrzyma się na rynku.Poważne potraktowanie jakości przedkłada się na okres gwarancyjny.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menager. Re:Do SBB IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.04.05, 09:20 Panie prezesie to do końca tak nie jest. Sam pan o tym wie doskonale. Pozdrawiam. W tej firmie nie tylko dokonuje się przetarów na zakup autobusów, prawda. Są pzretargi na usługę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rajder Re: Mamy nowe autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 08:17 Do szofera! Czy złożyłeś już kwestionariusz osobowy w kadrach?Masz szansę uzdrowić to środowisko zawodowe mając takie zdolności przewidywania.Dlaczego opluwasz tych pracowników?Siądź za kierownicą na 8 godz. i bujaj się po ciasnych ulicach stolicy województwa i pamiętaj nie odrap zderzaków. Uwazaj aby nikt w ciebie nie wjechał bo cię oplują tak jak TY to robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::KaZ:: Re: Mamy nowe autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 17:05 Gdy juz MZK zmieni tabor na nowy tylko jedna rzecz w tej firmie nadal bedzie mnie denerowac... Jesli jeden autobus juz stoi na przystanku i wpuszcza ludzi to drugi zamiast spokojnie poczekac staje PRZED przystankiem i 'laskawie' otwiera drzwi. A ludzie musza biec jak jakies bydlo albo trzoda chlewna zeby zdazyc wejsc do autobusu, o obijaniu sie o wchodzacych/wychodzacych do/z tego pierwszego wozu to juz nie wspomne. Gdy jezdzilem troche po Poznaniu bardzo podobalo mi sie to, ze kierowca nastepnego autobusu czeka z zamknietymi drzwiami i potem spokojnie podjezdza na zwolnione miejsce - takich standardow obslugi pasazera zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Mamy nowe autobusy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.04.05, 17:20 Ktoś powinien ich nauczyć dobrego, marketingowego zachowania. Wszak klient to pan MZK. Musi to być ktoś kto jest inteligentny i kulturalny bo inaczej bedzie tak jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kjupa Re: Mamy nowe autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 17:05 Podyskutuj o tym na nowym forum www.forum.opole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: Mamy nowe autobusy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.04.05, 21:07 strasznie szpetne te nowe autobusy, kto to projektował??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Mamy nowe autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:14 A moze TY coś zaprojektujesz? Zamiast opowiadać pierdoły!!!! Do dzieła projektancie!!!Maswz tyle weny w sobie-brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosik Re: Mamy nowe autobusy IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.05, 10:18 Ale przecież miały być śpiewające autobusy!!! Panie radny Kowalski dlaczego one nie śpiewają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Mamy nowe autobusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 09:30 Nie śpiewają bo są na dotarciu, a do festiwalu sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Mamy nowe autobusy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.04.05, 20:51 z wielka checia, akurat siedze w tej dziedzinie... tylko dajcie mi taka mozliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasager Re: Mamy nowe autobusy IP: *.re / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:58 skoro akurat siedzisz w takiej dziedzinie i po prostu zazdrościsz, że nie dano ci szansy ... ludzie! czy polacy muszą tylko narzekać??!! są nowe ładne autobusy, kupione z myślą o tym, aby jeździło się nam wygodniej, bezpieczniej i żeby nie smrodziły tak jak stare w nasze własne okna, to dlaczego musimy się czepiać i szukać dziury w całym?? bo taka nasza natura? nic podobnego! pokazaliśmy ostatnio, że nie zazdrością i złością żyjemy, tylko jakąś jednością i niesamowitym ciepłem. no wiec jak jest z tymi autobusami? prawda, że są super ?? :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś